Keresés

Odeon kiadói fórum

2006. február 3., péntek 21:22
Erre a filmre en alltam ra nagyon. Valoszinuleg azt olvashattad itt vagy az odeon forumban.

Így van.

amire nulla az esely

Kár, pedig szívesen megvásárolnám a Kapa-Pepe filmeket egy díszdobozban. :) Én sem hiszem, hogy belátható időn belül megjelennének ezek a művek. Még abban sem vagyok biztos, hogy a Szegénylegények vagy a többi régi Jancsó-film megjelenik-e mostanában.
0
2006. február 3., péntek 21:08
Erre a filmre en alltam ra nagyon. Valoszinuleg azt olvashattad itt vagy az odeon forumban. En csinaltam magamnak dvd-t az eredeti vhs-embol. Ha megis megjelenne majd - amire nulla az esely - akkor termeszetesen megveszem az eredetit is. Addig marad az altalam irt verzio. Az mar igy sem lett hibatlan a vhs-t nagyon fogja az ido vasfoga :(
0
2006. február 3., péntek 20:22
T. Odeon!

Olvastam a magyarázatot, hogy miért nem a Csungking expressz lett a harmadik film a díszdobozban, de talán megérte volna már korábban külön megjelentetni, lévén ez talán Kar-vaj legnépszerűbb filmje (bár nem tudom, hogy M.o.-n is így van-e). Amerikában Tarantino nyomására jelentették meg!!! Gondolom a jogokkal nem lenne gond, mivel anno a vhs-t a Ti kiadásotokban vettem meg.

A másik témában már valaki megelőzött, de mivel átsiklottatok fölötte, remélem most lesz rá válasz: AZ ÓCEÁNJÁRÓ ZONGORISTA LEGENDÁJA. Már nagyon régóta szeretném ezt a remek filmet!!

Köszi!
0
2006. február 3., péntek 19:39
Sajnos így van. Épp most olvastam egy másik topikban, hogy sajna a Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten című Jancsó-film sem fog várhatóan megjelenni. Az a baj, hogy mindenkinek van egy-két nagy kedvence, amit nagyon vár, de kevesen szeretik, és ezért nem is fog megjelenni. :(
0
2006. február 3., péntek 19:29
hát, azt nem mondtam, hogy könnyű a helyzete a kiadónak. igényes is legyen, eladható legyen, és még rétegfilm is legyen... mert ugye Bálint azt írta, hogy a céljuk főleg a ritkaságok kiadása. persze, hogy a felsorolt filmek mennyire férnek bele - a saját ízlésük szerint, és főleg anyagi szempontból - a keretbe... nem írigylem őket!
0
2006. február 3., péntek 19:13
Elnézést, hogy belekotnyeleskedek a vitába, de sajnos a mai magyar piacon egy olyan kis kiadónak, mint az Odeon nagyon oda kell figyelnie arra, hogy olyan igényes filmeket jelentessen meg, amelyek rentábilis mennyiségben el is fogynak.
Nagyjából ismerem a piacot, és sajnos azt kell mondanom, hogy abszolút polarizálódott a piac. A 999 forintos kategóriában megjelenő filmek egy részéből fogy el néhány tízezer darab, de ez a szám is fokozatosan csökken, a "normális" piacokon menőnek számító minőségi kiadványokból (nagy stúdiók új mozisikereinek friss kiadásaiból) néhány ezer, jobb esetben 5-6 ezer fogy el, a "normális" áron megjelenő "futottak még" filmekből pedig néhány száz, legfeljebb 1-2 ezer darab talál gazdára.
Nem tudom a pontos számokat, de Bálint valószínűleg megerősít abban, hogy például az olyan gyakran pozitív példaként felhozott hiper-szuper Oldboy kiadványból sem vettek meg többet néhány ezer darabnál egy olyan tízmilliós piacon, ahol lassan az egy főre eső DVD-lejátszók száma kettő.
Az általatok felsorolt filmek nagy részét én is szívesen látnám magyar kiadásban, de sajnos a szomorú tény az, hogy ezek a rétegfilmek ritkán tudnak csak bekerülni a nagy piacot biztosító multik hálózatába, vagy ha bekerülnek, hát akkor sem igazán kapnak kiemelt figyelmet/helyet a polcokon. Sajnos létezik olyan anime a magyar piacon, amelyiknek minden második példányát mi értékesítettük Magyarországon, és nem adtunk el még százat sem belőle :(
Ennek tükrében érdemes értelmezni azt, hogy mivel kell kalkulálnia például egy Odeonnak, amikor az éves megjelenési tervet előkészítik.
0
2006. február 3., péntek 19:00
már írtad korábban is, hogy évente kb. 15-20 filmet tudtok kiadni. nos, nem szeretnék belekotnyeleskedni a stratégiátokba, de ha pl. ebből az éves keretből mondjuk 2-3 anime és 2-3 ázsiai film lenne, a többi pedig olyan ritkaság, mint pl a Lang-féle Metropolisz... Egy rossz szavam sem lenne, sőt!!! inkább legyen kevés, de igényes! a listáról... mi az, hogy nem a legfontosabbakat írjuk?! amiket leírtam, azt meg is venném, ha kiadnátok! sajnos, arról nem tehetek, hogy ezeket a filmeket csak kevesen ismerik. most lehet, hogy ez nagyképűen fog hangzani, de engem nem igazán érdekel mások ízlése. viszont, ha senki nem foglalkozik ezekkel, akkor nem is fogják meg ismerni az emberek soha. bár, ennek is van jó oldala, mert így nem válik belőlük tömegfilm, hanem megmaradnak rétegfilmnek. :] ne feledjük, hogy a döntés a tiétek! ezek csak kívánságlisták, javaslatok. mindenesetre, a hozzáállásotok tényleg szimpatikus.
0
2006. február 3., péntek 17:53
Akkor johetnek a Park filmek :) Az Oldboy jo reklamot csinalt a tobbinek es meglepodnek ha az eladasi mutatok nem igazolnak a velemenyem.
0
2006. február 3., péntek 17:44
Ami az anime szekciót illeti! Ebbe az új Odeon irányzatba idén a két film fér bele! Két nagyon fontos darab: Akira, Ghost in the Shell! Meglátjuk mit reagál a piac! Terveink szerint szerepel, hogy folytassuk esetlegesen a sort, de ez évente 2 címnél biztosan nem jelenthet többet, így az általad leírt címek a következő 4 évre adnának munkát!

Ezekkel a hosszú listákkal az a gond hogy senki nem a legfontosabbakat írja le! Évi 20 megjelenéssel ez rengeteg film!
És be kell látnotok, hogy mert Ti egy-egy műfaj fanatikusai vagytok, még nem jelenti azt, hogy mi az összes filmet ismerjük!

Egy dolog viszont fontos, ha már egyikötök az Odeon bezárását is meglebbentette. Nekünk azókat a hiánypótló darabokat kell megtalálnunk, amit nem 100 ember venne meg! Címenkét 1000 db eladott lemeznek kellene a minimumnak lennie, hogy a legjobb kiadásokhoz ragaszkodhassunk! Mindenki elégedett legyen! és ne legyen veszteséges....

Monjuk Kurosawa Akira minket is boldoggá tenne.
0
2006. február 3., péntek 17:35
Kedves Wzoli!

A Kolja jogaival más kiadó rendelkezik, így ezzel nem tudunk mit kezdeni!

Bocsi!
Odeon
0
2006. február 3., péntek 17:33
Azért egy kiadóról. amely annak ellenére, hogy nem a hollywoodi kasszasikerekre épít immár 13 éve, nem kellene leírni, hogy bezárja a boltot! Nem is fogunk soha!
0
2006. február 3., péntek 17:29
A Days of Being Wild egy tavalyról elmaradt mozis megjelenésünk lett volna! Márciusban be fogjuk mutatni moziban, így ez a film adott volt a Kar-Wai doboz kapcsán!
0
2006. február 3., péntek 15:55
Csatlakozom Wzolihoz. A Kolja nekem is hiányzik. Nem venném zokon, ha végre megjelenne.
0
2006. február 3., péntek 15:16
régi Zatoichi-filmek is jöhetnek! van belőlük jónéhány...
Takashi Miike és Kiyoshi Kurosawa filmjei...
Lady Snowblood
Harakiri
Survive Style 5+
The Bullet Train (ennek a remake-je a Féktelenül)

koreai filmek:
Failan
My Sassy Girl
My Tutor Friend
Il Mare
Windstruck
Please Teach Me English
Peppermint Candy
Crying Fist
Save the Green Planet
2009 Lost Memories
My Wife is a Gangster 1-2

Anime filmek:
Millennium Actress
Perfect Blue
Ghost in the Shell: Innocence
Jin Roh
Appleseed
Blood: The Last Vampire
Memories
0
2006. február 3., péntek 14:11
Kedves Odeon!
Az én kívánságaim: Csalóka napfény valamint Fanny és Alexander

Köszi
0
2006. február 3., péntek 14:08
Hát, ezt csak az 50 híres filmrendező fordítója tudja így - de nekem megtetszett. Az angol címe High and Low (vagy Heaven and Hell), a japán pedig Tengoku To Jigoku. 1962-ben forgatta egy Ed McBain regényből.
0
2006. február 3., péntek 14:01
Odeon!

Koljáról nem nyilatkoztatok. Azz nem fér nektek bele?
Senki sem szereti? :(

zoli
0
2006. február 3., péntek 13:49
Mint az És és föld közöttet is :-)

Nem is tudtam, h Kuroszawa is forgatott filmet ilyen címmel.
0
2006. február 3., péntek 13:41
Vagy Álmok álmodóira, bár úgy tudom azt a címet már valahol valakik használták. :-))
0
2006. február 3., péntek 12:56
Át kellene keresztelni ezt a topicot PLEASURE DOME-ra!
most posts by TM
0
2006. február 3., péntek 12:55
Plusz "Álmok" :-)
0
2006. február 3., péntek 12:48
Na, ez már két háromfilmes díszdoboz! És akkor nem említettük A vihar kapujábant és a Káoszt (Ran), vagy az Ég és föld között-et, e kevéssé ismert remekművet (sőt, a Élni is igen figyelemre méltó).
Tippek tehát vannak bőven, kedves Odeon. :-))
0
2006. február 3., péntek 11:26
ha már Kurosawa, akkor én ezeket láttam:

A hét szamuráj
A testőr
Sanjuro
Rejtett erőd
Véres trón
Az árnyéklovas

végülis, jöhetnének ezek is...
0
2006. február 3., péntek 11:18
ízlés kérdése... én a Rosszfiút a jobbak közé sorolom.
0
2006. február 3., péntek 10:58
Igen, igen!!! Kuroszavát nekünk...  :-))))
0