Nagyon nagyon nagyon gyenge film! Idegesítően gyatra megoldásokkal. A filmnek nincs félelmet keltő atmoszférája, csak buta együgyü módon ilyesztget, ultragagyi rendezői koncepcióval.
Az ember attól fél, amit nem lát, amit nem ismer, ennyit kellett volna csak figyelmebe venni, és nem mutogtani már az eleje óta a földalatti mumusokat ...és akkor talán nem untam volna a filmet már a felétől. A Boogeyman című filmet is így cseszték el, de legalább azt csak a vége felé.
0
2006. március 12., vasárnap 2:16
16089
:D
Neked is tetszett? :D
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. március 12., vasárnap 1:39
2682
hát ez pojén :DDDDDDDDDDDDDDD
0
2006. március 12., vasárnap 1:36
52684
Egy ilyen fosnak topicot nyitni és ennyi hozzászólást ideírni... tényleg sok ráérő ember van!
most posts by TM
0
2006. március 11., szombat 22:12
1849
azért jó oldala is van a dolognak, nem én vagyok az antikrisztus!:) Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
0
2006. március 11., szombat 22:08
1849
Na akkor most két verzió lehetséges. 1.: Érzed a hullaszagot a fejed felett, és így menelküléz. 2.: Valóban az vagy akinek mondod magad, azaz egy sztk keretes szemüveggel rendelkező potrohos szoba-doktor.
Egy biztos, ha hülyét kellett csinálnod magadból ahoz hogy kiismerd az emberi reakciókat akkor szánalmasan és röhejesen csukott szemmel jársz, mivel ehez elég kimenned az utcára.
0
2006. március 11., szombat 20:02
2975
nem sok genyóbb viselkedést tudok kapásból felsorolni, mint ha az emberek jóindulatával élnek vissza. anyáddal kísérletezz...
0
2006. március 11., szombat 18:38
1190
Végigolvastam a topicot, jól szórakoztam. Ám én is bullshitet (or dinosaurshitet) érzek itt a végén. Nem egy olyan hozzászólás volt az első, ami olyan sok vagy sokféle "emberi reakciót" válthat ki. No de mind1...biztos úgy van az...
Hogy a filmről is írjak: Az igazság az, nem szeretem a horrorfilmeket, s nekem ez is olyannak tűnt mint a többi (tudom, tudom...), bár a nyomasztó hangulat az tagadhatatlan.
0
2006. március 11., szombat 18:33
17243
i smell bullshit.
0
2006. március 11., szombat 17:30
16970
Jól megvezetted a népeket :) Ügyes voltál. Pszichológiát tanulsz?
0
2006. március 11., szombat 17:20
510
Akkor most már csak az hiányzik, hogy kiderüljön, MDM és Tadam reakciói is kreáltak voltak, hogy minél nagyobb hatást váltsanak ki a fórumozókból. :-))))
0
2006. március 11., szombat 17:13
5
Tisztelt hozzászólók!
Péter vagyok, tipitapi dínó legidősebb testvére. Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. A helyzet ugyanis a következő:
már egy jó ideje folytatok kutatásokat az emberi reakciókról különböző helyzetekben, helyszíneken illetve időpontokban. Ezért megkértem az öcsémet, találjon ki valami rendkívül gyerekes történetet, illetve leírást egy olyan filmről, amit ő már látott, s szerinte eléggé szélsőséges reakciókat fog kiváltani az azt megnéző emberekből.
A filmet én is megnéztem természetesen, hiszen a vele kapcsolatos reakciók tartalmát is meg akarom vizsgálni. Ebben a fórumban a többség inkább a fórumnyitó levél stílusára reagált, amely szintén kutatási területem részét képezi.
Elnézést, ha megbántottam valakit valamivel, de valóban írok egy - most már igen terjedelmes - művet a fent említett dologról, s ez a fórum - egy bizonyos szinten - segítséget nyújt nekem majd ebben.
P.S.: Tudatában vagyok annak, hogy sokan nem hisznek majd nekem, de ez is egy természetes reakció lesz.
0
2006. március 11., szombat 17:03
16089
Tegnap is okoskodtál az Ördögűző doboznál. ;-)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. március 11., szombat 17:00
5042
Mi az hogy "Már megint"? :-)
0
2006. március 11., szombat 16:53
16089
Dylan már megint okoskodik... :-)
0
2006. március 11., szombat 16:48
16970
Az én kritikám a filmről az alábbi volt:
The Descent - A barlang
Nem hittem volna hogy egy ilyen egyszerű alapötletből ekkora para filmet lehet készíteni! Pedig a képlet egyszerű, végy féltucat nőt, akik barlangászni indulnak, és azt hiszik ismerik a barlangot. Persze ha a hülyeség még szorgalommal is párosul, akkor jól meg lehet szívni odalenn, egy barlangban is akár. A mezei ember mit hisz, mi él egy barlangban? Max. denevérek és néhány féreg. Na igen, eddig én is ezt hittem, de ez az állítás nem mindig igaz. Annyi mindent nem tudunk még a Föld sötét helyeiről, mik élhetnek pl. egy mezei barlangban. Az hiszem nemis szeretném felfedezni.
Horror rajongóknak kötelező darab! Nem fognak csalódni.
10/9
Nem sokat tudtam erről a filmről mielőtt megnéztem. Az alapsztorit nagy vonalakban tudtam, de csak a barlangászást, meg hogy van odalenn vanami nem odaillő dolog. :) Jó votl úgy megnézni, hogy szinte 0 információm volt róla. Nem vagyok klausztrofóbiás, de talán az elmúlt jónéhány hónap egyik legnyomasztóbb filmje. Szinte érzed, hogy összenyom és sehogy nem tudsz kijutni. Nekem ilyen érzésem volt mialatt néztem, és szinte nagy levegőt vettem mikor visszatértünk a szabadba.
Nem egy nagy sztori, de jó alapötletből, ötletes képekkel lehet jó filmet csinálni :)
0
2006. március 11., szombat 15:58
5042
Tipitapi barátunknak még senki sem mondta hogy kedvenc filmjének azért nincsen még topicja, mert még nem került fel a DVD az xpress adatbázisába. Ilyenkor, a "Moziajánló" vagy valami más témába vágó topicban szoktunk beszélgetni a filmekről. Mivel jelenleg kb 600 db általános fórum létezik, bőven lett volna lehetőséged keresni egyet! Legközelebb tegyél így, mert nem mindenki örül neki ha gombamód szaporodnak a felesleges topicok!
(MDM, Tadam! Így is le lehetett volna reagálni, egy kezdő fórumtagnál a topicnyitást!)
Hogy ne csak OFF legyek:
Már sokat beszélgettünk a filmről, többször is kifejtettem róla a véleményemet, talán most mégegyszer utoljára: Érdekes hogy szakmai, és horrorrajongói körökben egyöntetű a pozitív vélemény a filmről... Nem is emlékszem mikor volt ilyen mértékű egyetértés egy filmmel kapcsolatban... Biztos nekik van igazuk. De ha kívülálló vagy, csak kliséket, meg unalmas sztorit fogsz kapni... Ez a helyzet... 50 %
0
2006. március 11., szombat 15:33
510
Ki tudja, miért élvezetesebb negatív kritikákat írni/olvasni. Talán az ilyenkor jelentkező káröröm tetszik annyira, hogy "haha, na ez se sikerült". Mindenesetre sok helyen olvastam rosszat erről a filmről is. Egyébként már többször döntöttem úgy egy filmről, hogy megnézem a negatív mozikritikák dacára, és az itt elhangzó pozitív vélemények miatt.
0
2006. március 11., szombat 15:22
17243
no, a magyar sajtót inkább hagyjuk... csúnyán szétcincálták a filmet, s persze ahogy az lenni szokott, most sem volt bennük annyi tisztesség, hogy attól függetlenül, hogy nekik nem tetszett, azért ne vegyék el másoktól a jogot, hogy élvezhessék a filmet.
0
2006. március 11., szombat 15:21
510
Értem, szóval a csattanót rombolja le. A baj csak ott van, hogya szörnyeket már a Vox mozimagazin kritikája is elárulta.
0
2006. március 11., szombat 15:18
61
nem volt újság ami ne írta volna meg a descentről hogy mik vannak benne. amúgy egyetértünk, annál hatásosabb, minél kevesebbet tudunk róla.
0
2006. március 11., szombat 15:16
17243
ez a hallmarkos kijelentés azért elég túlzó volt, tévéfilmnél ugyanis sokkal jobb és nyomasztóbb.
0
2006. március 11., szombat 15:15
17243
a the descent úgy indul, mint egyfajta életben maradtak a föld alatt: katasztrófadráma a hallmark tévéből, aztán egyszer csak... szóval érted. :)
0
2006. március 11., szombat 15:13
510
HALOTTAK VANNAK BENNE?!! :))) (ígérem, nem kiabálok többet)
Egyébként ez igaz. Rám például nagy hatással volt a Hatodik érzék, mert úgy ültem be, hogy csak annyit tudtam, hogy egy "nagy csavar" van a végén. Viszont arra lennék kíváncsi, hogy ez a spoiler (szörnyek) most mennyire változtatta meg a film hatását pl. nálam, aki még nem látta.
0
2006. március 11., szombat 15:06
17243
tudod, a filmkészítőkkel együtt én mindig azt feltételezem a nézőről, hogy semmit se tud a filmemről. egy film annál hatásosabb, minél kevesebbet tudsz róla.
vegyük pl. a hatodik érzéket. sajnos a reklámkampánynak hála mindenki azt várta, mikor tűnnek fel végre a halottak, közben a produkció maga úgy indul mint egy pszichodráma. szó sem volt horrorról, szellemekről, egyebekről. láttunk egy beteg fiút, meg egy gondokkal küszködő pszichiátert, ahogy próbálnak szót érteni egymással. az első nagy fordulat a film felénél következett volna be, ha hónapok óta nem attól zengett volna a sajtó és az internet, hogy a kiscsávónak az a baja, hogy látja a halottakat.