Nemrég volt valamelyik csatornán, talán a Dunán. Ahogy odakapcsolatm, egyből tudtam, hogy mi. Ráadásul készült egy második rész is belőle.
0
2008. március 17., hétfő 6:49
5042
Hú... Mit nem adnék érte ha újra láthatnám egyszer... :))) Gyerekkoromban tényleg nagy hatással volt rám!
0
2008. március 16., vasárnap 21:52
1430
Bakker! Ha ez az amire gondolok, akkor egyetlen egyszer láttam, baromi régen, kiskölyökként. Ebben van valami olyasmi, hogy a srácot (aki a bélyegben van(?)), megpróbálják egy kínai papírsárkánnyal elreptetni? Vagy valami ilyesmi... :))
Emlékszik még rajtam kívül valaki erre a filmre?:) Nekem anno nagyon tetszett:)
0
2008. március 16., vasárnap 21:14
984
Kb 20-25 éve ment a tv-ben egy film, amiből igazán csak egy jelenetre emlékszem...valami felhőkarcoló x-edik emeletén egy társaság összejövetelt tart. Mások pedig kémkedni akarnak utánuk. A lehallgatáshoz pedig valamiféle szabadszemmel nem látható hullámhosszú fényt használnak. Úgy buknak le, hogy a fenti társaságból valaki odamegy az ablakhoz egy pohár vörösborral, amiben láthatóvá válik egy vékony színes sugár. Ez olyan érdekesnek tűnt gyerekfejjel...És az egésznek olyan Kék villám-os hangulata volt. Valakinek még esetleg rémlik a film?
0
2007. október 10., szerda 19:01
626
A NIMH titka egyáltalán nem tünik nekem az emlékeim között kutakodva, hogy annyira könnyed film lett volna. Az biztos, hogy volt egy két jelenet ami után elég furcsán és magamba száltan bámultam a plafont esténként:)
Na ez is dejó lenne ha megjelenne. Vagy csak a teve leadná
0
2007. október 10., szerda 17:33
52684
Ja, és még annyit, hogy a Port.hu-n az Egérmese forgatókönyvírójaként Gary Oldmant tüntetik fel, kinek nevére kattintva már listázódik is ki Rosencrantztól Harry Potterig a filmográfia, de persze ez f@szság, mert az illetőt Gary Goldmannek hívják, az úriember volt Bluth filmjeinek írója, majd producere.
most posts by TM
0
2007. október 10., szerda 17:23
52684
A NIMH titkára már csak foszlányokban emlékszem, de az Egérmese nálam alaprajzfilm, mivel Don Bluth-ot igencsak bírom. Az idén 70 éves művész a Disneynél kezdte pályafutását, és már a Csipkerózsikában is benne volt a keze (rossz, aki rosszra gondol :-) ), később dolgozott a Robin Hood és a Micimackó rajzfilmeken, majd a Universalnál Spielbergék alatt az Egérmese és az Őslények országa, némileg saját égisz alatt a Charlie..., s a Warnernál a Hüvelyk Panna. A Foxnál benne látták a Disneynek konkurrenciát állító Fox Animation Studios messiását, ám hiába volt remek az Anasztázia, sajna a Titan A. E. nem hozta az elvárt sikert - pedig szerintem egyáltalán nem volt rossz - így aztán csak a kutyák jutottak a mennybe, a Fox rajzrészlege nem. Don Bluth rajzai jellegzetesek, messziről felismerhető stílusúak, s a pali tehetsége már korán kiviláglott, ahogy az is, hogy sokkal többre hivatott annál, hogy huszadrangú animátor legyen élete végéig az egeres cégnél. Sajnálom, hogy épp a legmonumentálisabbnak szánt munkájávasl fuccsolt be, ahogy azt is, hogy azótra nem nagyon hallani felőle.
most posts by TM
0
2007. október 10., szerda 17:00
644
Tudom a címét, de belinkelem az oldalát, mert ifjú korom meghatározó élménye volt. Gondolom másoknak is : http://www.imdb.com/title/tt0084955/
0
2007. október 10., szerda 17:00
626
Ha minden ilyen könnyen menne:)
0
2007. október 10., szerda 16:58
84
Ezt keresed?
0
2007. október 10., szerda 16:57
626
Köszi:)
Már megvan a második is! Emlékszik valamelyikre ezek közül valaki? Vagy csak bennem hagytak mély nyomot?
0
2007. október 10., szerda 16:56
626
Rá három percre, hogy az elöbbi hozzászólást beírtam hirtelen eszembe jutott, hogy a Charlie avagy minden kutya a menybe jut című rajzfilmnek nagyon hasonló rajzstílusa volt mint az előbb említett filmeknek. Úgyhogy beírtam a rendező Don Bluth nevét és lás csodát: MEGVAN MIND A KETTŐ RAJZFILM!!!!! Yuppieeeee!
Megyek külföldi dvd oldalakra vadászni:)
Na szóval ha valaki másnak is van egy két szép emléke a filmekről akkor itt vannak az imdb-s linkek
An American Tail (bevándorlós-egeres) : http://www.imdb.com/title/tt0090633/ The Secret of NIMH : http://www.imdb.com/title/tt0084649/
Főleg az utóbbit ajánlom. Ha jól emlékszem voltak benne nem túl gyerekbarát jelenetek.
0
2007. október 10., szerda 16:55
52684
Szia kölök! :-)Itt az első linkje: http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=8037&i_city_id=3372&i_county_id=-1
most posts by TM
0
2007. október 10., szerda 16:46
626
Sziasztok!
Talán tud valaki segíteni: kettő rajzfilmet keresek valamikor a 80-as évek végén vagy a 90-es évek elején készülhettek és mindkettő biztos hogy tékában is kijött anno.
Mindkét filmben az egerek szerepeltek. Sajnos a történetekre nem emlékszem annyira (akkó még kölök vótam) de megpróbálom leírni.
Na szóval az első: Egy egércsalád mint bevándorlók érkeznek amerikába. Oroszországból menekültek el, ahol a kezdő jelenetben egy rakat pufajkás macska támadja meg őket (Ez most komoly). A főhő persze az egyik gyerek volt. Ha jól emlékszem egy nagy sapka volt rajta állandóan. Azt hiszem Egérmese volt a magyar címe.
A másiknak az emlékei még halványabbak. Valami olyasmiről van benne szó, hogy egy rakat egér és patkány szökö meg egy kisérleti laboratórimbúl ahol a kisérleteknek köszönhetően hallhatatlanná váltak. De maga a történet egy farm alatt-fölött játszódik. De mintha lenne benne egy Darth Vader szerű vörös szemű randa nagy bagoly is.
Azt tudom, hogy számomra nagyon kedves gyerekkori emlékek fűződnek a rajzfilmekhez.... HJJAAAA a rég volt ifjúság:)
0
2007. október 9., kedd 1:03
2344
Na most eszembe jutott két horror film ami nagyon hiányzik...A videótékából hoztam ki mindig egy két gagyibb vagyis B kat-os horrort amiket pont a bénaságuk miatt szerettem!Az egyik aminek nem jut eszemembe a címe arról szólt hogy egy csóka meg egy csaj az időben utaznak és ilyen szörnyű dolgokban van részük,van egy rész mikor fekete fehérre vált és akkor egy kastélyba mennek be páran,ahol az egyik férfit miközbe ki van kötözve egy varju kezdi szét csipkedni...egy kicsit komédia is ha jol emléxem de az biztos h kül korokba és történetekbe ugrálnak a főszerepkők!A másiknak HA jól emlékszem Vicces fickó volt a címe és arról szólt h páran egy kisbuszba igyekeznek egy kastély felé aztán még felvesznek valakit aztán mikor odaérnek előkerül egy udvari bolond ruhába öltözött ember és elkezdi őket kivégezni ilyen "humoros" jelenetek keretén belül mint pl:Kis gyerek játszik a gameboyával,ez a fickó ott ál mögötte két akksi töltö akármivel erre orditani kezd a kis csóka h ugorj ugorj már te sz*r meg ilyenek erre a fickó azt hiszi h neki mondja és elkezd ugrálni...persze a végén rákapcsolja a gyereket az áramra...
0
2007. október 4., csütörtök 18:23
16458
a hangalámondás a Mutánsok címet mondta, de az nem jelent semmit... ennyi maradt meg, hogy az emberek hasából valami csóva vagy élőlény vagy nem tudom mi kirobban, és átmegy egy másik emberbe (gazdatestet vált :D). meg valami sötétben világító kékeszöld trutyi marad. (ez már halványabb emlék). első vhs-es élmények egyike.
0
2007. október 4., csütörtök 18:14
2344
jól van...csak mert én is keresek egy filmet aminek Mutánsok volt a magyar címe és abba is hasonló volt,meg az ugrik még be h a főhős az elején dührohamot kapott és ketté törte a ceruzáját :D:D:D
0
2007. október 4., csütörtök 18:10
16458
arra már nem emlékszem.
0
2007. október 4., csütörtök 17:59
2344
És nem volt benne egy főhős aki meg ilyen robotszerű ruhában volt átalakulva?
0
2007. október 4., csütörtök 17:57
16458
Brown: nem, nem a Stuff az. ez valami gyilkoló fagyiról szól, amit én keresek az meg valami fénycsóva vagy nem tudom mi, ami az emberek hasából robban ki (?) és úgy fertőzi a többieket, akik utána megváltoznak. világos világító kékszínű valami (így 15 év távlatából talán úgy rémlik).
azt tudom, hogy anno alámondásos változatban azt a címet adták, hogy Mutáns(ok). de így nem találom.
0
2007. október 3., szerda 21:47
16458
ez a film lesz az szerintem... elég olcsó odakint, lehet, hogy berendelem :D
0
2007. október 3., szerda 21:42
3428
Na, akkor helyre is igazítanám magam:az említett filmet Larry Cohen rendezte, de a többi stimmel...:-)