Keresés

Mi is az a kiadók fóruma?

2017. március 10., péntek 14:56
OK, a Te dolgod. De attól a bojkott még pontos jé:-P
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. március 10., péntek 12:18
Tegnap irtam egy kommentet a PV facebook oldalara ezzel kapcsolatban ;) azota semmi valasz (nem mindtah vartam volna).

Az biztos, h ha ez nem oldodik meg a kozeljovoben, akkor sem fogom megvenni mashol offline Magyarorszagon, inkabb megveszem kulfoldrol :D (nem kerek kommenteket ezzel kapcsolatban)
0
2017. március 4., szombat 9:33
Legyen így!
0
2017. március 4., szombat 2:19
De ez itt most a PV-ről szól, ne kanyarodjunk el.
most posts by TM
0
2017. március 3., péntek 22:44
Többször is felajánlottam, hogy többedmagammal vállalom a csúnyabácsi szerepét, aki kivág minden renitens hozzászólást, mint Matyi a taknyot, de Xpress mindig annyira hitt a közösség önformáló erejében, hogy sosem változ(tat)ott semmi(n) se. Így aztán a bregyó színesfém elárasztott bennünket, mint egy rossz MÉH-telepet. Meg van még az "ittúgyselehetkapnidenekemvanezerötér" jellegü hsz-cunami is, azt irtani kéne. Persze nem nekünk, a gazdáknak.
most posts by TM
0
2017. március 3., péntek 10:31
A magam részéről „csak” 13 éve járom ezt az utat, de az itthoni néhány év eseményeit kb. így látom:

- Disney kivonulása HD frontról. Pont abból a szektorból, ahol szükség lenne legalább magyar feliratra, de inkább szinkronra a nézők széles korosztálya miatt.

- Utóbbi két évben érdemleges (BD) akciók elmaradása online és offline is, ami a beragadt készleteket is megmozgatta (persze lehet, hogy most már készletek sincsenek, azaz ennek megint csak a vásárló issza meg a levét: vagy megvesszük annyiért, amennyiért mondják, vagy nem és viszlát).

- Továbbra is probléma a szerintem indokolatlan árkülönbség fenntartása DVD és BD között és nem csak a megjelenéskor, hanem a későbbi árcsökkenésekkor még nyílik is az olló. Mert a DVD ára előbb-utóbb esik, a BD-t mesterségesen fenntartják (pl. egy 2 éves filmnél amikor a DVD 990 Ft, a BD továbbra is 5 eFt, tehát a két hordozó között már nem „csak” a duplája, hanem 3x, 4x, 5x-ös különbségek is előfordulnak).

- A bizonytalanság is súlyos károkat okoz (persze elsősorban a pénztárcánknak, másodsorban a forgalomnak). Itt arra gondolok, hogy megjelenik valami itthon DVD-n, megvesszük mert nincs HD verziója, majd marhára örülni kell(ene) neki amikor megjelenik valami később BD-n is és vegyük meg ugyanazt még egyszer, csak most már a kornak és az otthoni rendszernek megfelelőbb minőségben (és még örüljünk is neki, hogy ilyen kegyet gyakorol felénk, vásárlók felé bárki). A legtöbben egyszer sem költenek filmre Magyarországon (sajnos), akik meg itt vannak, azok többsége moziban is néz filmet, jobb híján DVD-t is beszerez (kiragadott példaként a Trónok Harca), aztán még drágábban a később megjelenő BD-t is megvehetjük. Ebbe azért nehéz partnernek lenni.

((Most komolyan, 8 eFt/évadért beszereztem a Trónok Harcát DVD-n (talán az első kettőt akciósan vettem egybe mert nem ismertem még a sorozatot), végignéztem az FHD rendszeremen, majd örömkönnyekkel a szememben rohannom kellene a 15 eFt/évad áron utólag kijött BD változatért is, hogy végül 23 eFt/évadért legyen meg két példányban? Szerintem ez inkább vicc, főleg úgy, hogy más már a DVD megjelenés előtt HD minőségben megnézte otthon letöltve – ingyen.))
Az optikai adathordozók néha-néha felröppenő bizonytalan élettartamáról már nem is beszélve és izzadhatok, hogy az a néhány millió forint mikor válik kidobható hulladékká.

- Véleményem szerint az sem segít a helyzeten, hogy az itteni fórum évek óta tele van külföldi beszerzések mutogatásával, azokra való hivatkozásokkal (amit mai napig nem bírok felfogni, hogy ezt miért kell, és miért jó itt), miközben ez egy bolt honlapja. Sokkal szigorúbban kellett volna moderálni és szankcionálni, de a bolt érdekében meggondolandó lett volna a fórum bezárása is, mert úgy érzem, sokszor inkább az itteni vásárlás ellen fordultak már az itt leírtak és kezelhetetlenné is vált.

A „kezdeményezéssel” kérdés, hogy mit lehet elérni. Ha Xpress-re valamiféle barátként tekintünk, akkor kivárhatunk – egyelőre én is ezt teszem. De abból kiindulva, hogy látszólag egyre kisebb példányszámban jelentetik meg a kiadványokat, félő lehet, hogy ide már nem is kerül, később meg már máshonnan sem lehet megszerezni. Végső soron nem a bolt részvényesei vagyunk, hanem a filmeket szeretnénk otthon megnézni. Szóval nehéz kérdés. Azzal teljesen egyetértek, hogy az egész rendszer megfordult a lovon – ha egyáltalán valaha bárki is ült jól rajta.

De ha ilyen irányba mennek a dolgok tovább, akkor lehet hogy mi, kevesek is sok pénzt spórolhatunk a jövőben, immár lelkiismeret furdalás nélkül…
0
2017. március 2., csütörtök 20:57
Régebben aktívabbak voltak ezek a fórumok. Amikor még maguk a forgalmazók is írtak, kommunikálkta a vásárlókkal és az Xpresszel. ÉN támogatom a dolgot, hisz régi vásárlója vagyok az Xpressnek. Tény, nem kapható, elérhető filmeket szoktam máshol is venni, de Xpress az első számú forrásom.
0
2017. március 2., csütörtök 19:05
Nagyjából csak innen rendeltem filmet, kivéve egy-két alkalmat (az a bolt éppen most szűnik meg),úgyhogy csatlakozom én is. Rengeteg elmaradásom van filmek terén, lesz mit néznem akár hónapokig is.
0
2017. március 2., csütörtök 18:39
Kovácsolódjunk. Bár nem tudom mennyien bojkottálunk. Lesz e egy kicsi villanás...
0
2017. március 2., csütörtök 11:30
Ehhez a topichoz több mint egy éve nem szólt hozzá senki. Most kicsit próbáltam ide irányítani a figyelmet, de ennyi. Eszemben sincs szétoffolni pl. a Star Wars topicot. Később ha felmerül a téma, ide lehet irányítani az embereket. A legjobb persze az lett volna, ha tudok nyitni erre egy tök új topicot, de ilyen lehetőség már évek óta nincs.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. március 2., csütörtök 11:29
Gratulalok Gyulus, csak csatlakozni tudok a kezdemenyezeshez. Remelem mihamarabb rendezodik ez a helyzet, amit valojaban nem is ertek. Nem is olyan regen meg ment a siras, h alig fogy az eredeti lemez. Ha valoban igy lenne, a kedves kiado mindent megtenne, h mar a megjelenes napjan mindenhol kaphato legyen minden cim, hogy maximalizaljak az eladott darabszamot. De ugy latszik ez nekik nem erdekuk. Ne is panaszkodjanak nekem, h keves az aladott darabszam, mert elsororban ok a hibasak a kialakult helyzetert (inkabb nem sorolom, h mire gondolok, ez a helyzet csak egy a sok kozul).
0
2017. március 2., csütörtök 10:16
Viszont így az összes többi topikot offolódik szét, ami idővel konraproduktívvá válhat.Talán célirányosan azokban a termékfórumokban lehetne propagálni a mozgalmunkat, amelyekben felmerülnek az ehhez kapcsolódó vásárlói elégedetlenségek.
most posts by TM
0
2017. március 2., csütörtök 9:54
Az általános topicokban ezért helyeztem el az ide vezető linket. Jobb helyen van itt, mert ezek a topicok egyébként nincsenek használatban, így legalább nem lesz szétoffolva a dolog. ;)
0
2017. március 2., csütörtök 9:52
Jó lesz ez, csak innen át kell rakni az általános topikok valamelyikébe, mert ide alig görget le valaki.
most posts by TM
0
2017. március 2., csütörtök 6:11
Hasonlót én már írtam a ProVodeonak facebookon. Azt válaszolták az xpressnek írjak...
Azt hitték blöffölök, de én is kitartok az xpress mellett. :)
0
2017. március 1., szerda 23:13
Nagyon ritkán szólok már hozzá bármihez itt, és most sem a személyhez fűződő baráti viszonyom miatt teszem, hanem azért, mert maximálisan egyet- és együttérzek a hozzászólást író egyénnel! Ámen!
0
2017. március 1., szerda 22:35
Kerestem a ProVideo topikját, de annak hiánya is remekül jelképezi, mennyire tartják becsben a vásárlókat. Így jobb híján ide teszem a részben nekik, részben az Xpress.hu vásárlóinak szóló nyílt levelemet.

Mintha valaki fordítva ülne a lovon

Nagy filmrajongóként még a múlt évezredben kezdtem gyűjteni DVD-n a filmeket, majd később, a HD korszak beköszöntével egyre több Blu-ray lemez is a gyűjteményembe került. Mára hozzávetőlegesen 2000 db-os DVD és 600 db-os Blu-ray gyűjteménnyel büszkélkedhetek. Bő 17 év alatt egy jobb autó árát költöttem el a filmekre, de az utóbbi években egyre kevésbé éreztem úgy, hogy a vásárlót, azaz engem kellőképpen megbecsülnének azok, akik tulajdonképpen a vásárlókból élnek.

Köztudomású tény, hogy Magyarországon az a különc, aki ilyesmire költ. Ennek fényében felettébb érthetetlen egyes filmkiadók hozzáállása. Volt idő, amikor egy-egy hibás termék esetében automatikus volt a csere. A Jóbarátok sorozat 1. évadának egyik epizódján félbe maradt a magyar felirat, a következő évadhoz csomagolták a javított lemezt is. Ugyanígy javították évekkel később a Több mint testőr című filmet. Amire pedig különösen büszke vagyok, az Eredet DVD, melynek szimplán vacak volt a képminősége, és miután erre sikeresen rámutattam, a hazai forgalmazó intézkedett a csere ügyében. Sajnos később már nem volt ilyen fontos a vásárló elégedettsége, legalábbis a 2014-ben megjelent Szabotázs DVD-vel már keserű tapasztalataim lettek. A DVD képét sikerült idegesítően maszterelni, minden másodpercben fél másodperc után kimarad egy kocka, majd fél másodperc után ismétlődik egy, emiatt bosszantóan szaggat: ugrik, megakad a kép minden egyes fél másodpercben. Hiába illusztráltam részletesen a problémát, a filmet forgalmazó ProVideo illetékesei nem látták a hibát, így fáradozásaim elismeréseként csak annyit tudtak felajánlani, hogy adnak ajándékba egy filmes sapkát, amiért mindössze a budapesti irodájukba kellett volna elugranom az általuk is ismert lakóhelyemről, az onnan alig 260 km-re lévő Lentiből. Mindezt hivatali időben. Mit mondhatnék, nem lopták be magukat a szívembe. Pedig anno az Eredet DVD-t is ők cserélték, igaz, az akkori úriember tudomásom szerint már nem része a csapatnak.

És most itt van az ország legjobb, legnagyobb online DVD boltjával, az Xpress.hu-val fennálló afférjuk, amiről én persze nem sokat tudhatok, de annyit mégis, hogy ide nem jutnak el a forgalmazó filmjei.

Nem érdekelnek az okok. Több mint 15 éve vásárolok filmeket az Xpress.hu oldalról, ezalatt mindig maximálisan korrekt hozzáállást tapasztaltam tőlük. Bármilyen minőségi kifogásom volt, mindig orvosolták a dolgot, és a sors érdekes fintora, hogy a nemrég egy egynapos feldolgozási csúszás kompenzációjaként tőlük érkezett ajándékok közé éppen egy olyan sapka is bekerült, amilyennel 2-3 éve a ProVideo is megpróbált kompenzálni a selejtes Szabotázs DVD-jük miatt.

Az Xpress.hu partner volt benne, és felvette ingyenes kínálatába életem első, általam forgatott játékfilmjét, a Zártosztályt, és bízok benne, hogy ha eljön az ideje, az Ördögi körrel sem lesz ez másként. Ismeretlenül is már-már barátként tekintek az Xpress.hu lelkes és segítőkész csapatára, így nem is kérdéses, hogy jelen esetben melléjük kell állnom.

Úgy döntöttem, ettől a naptól kezdve mindaddig, amíg a helyzetet nem rendezi a ProVideo az Xpress.hu-val, a forgalmazó kiadványait csak és kizárólag az Xpress.hu oldalon vagyok hajlandó megvásárolni. És erre buzdítok minden filmbarátot, aki számára jelent valamit az Xpress.hu. Mert az nem járja, hogy a ProVideo azért érezze nyeregben magát, mert a kettejük közötti vitás helyzetben csak az Xpress.hu veszíthet, mondván, az érdeklődők úgyis megveszik a filmeket máshol. Én nem fogok így tenni. Ha sokáig húzódik a dolog, legfeljebb már akciós áron teszem a polcra a kiszemelt filmeket, legrosszabb esetben pedig a teljes vételárat megspórolom. A feleségem őszintén fog neki örülni.

Remélem, sokan csatlakoznak hozzám, és a ProVideo illetékesei végre észbe kapnak, hogy talán fordítva ülnek azon a bizonyos lovon, és nem a vásárlók vannak értük, hanem ők a vásárlókért, s gyorsan rendeződik ez az áldatlan állapot.
0
2016. január 17., vasárnap 17:51
Igen,az egészet sajnos nyugodtan ki lehet dobni a kukába.
0
2014. december 9., kedd 14:30
Hali mindenkinek!

Érdeklődnék, hogy ha Disney (BVHE) filmekkel kapcsolatban szeretnék kérdezősködni a kiadónál akkor azt hol tehetem meg. Találtam egy cikket az interneten miszerint a fennt említett stúdió feilmjeit a PRO Video adja ki, az ő honlapjuk viszont fejlesztés alatt áll, ha jól emlékszem már évek óta, így nem vagyok benne biztos, hogy ha az ott található emailcímre írok, akkor érkezik-e válasz a levelemre.
Szóval az info[kukac]provideofilm.hu mailcímen kívül van valami elérhetőségük ahová levelet tudok írni, vagy írhatok erre a címre nyugodtan?
Van-e valakinek tapsztalata ezzel kapcsolatban?

Előre is köszi!

Üdv:
nickrivers
0
2013. február 15., péntek 18:53
Igazából az egész kiadók fórumának nem sok szerepét látom. Ez addig működött, amíg a kiadók itt, mint az egyik legjelentősebb DVD-webshopon kihelyezett fogadóórát tartottak, ilyet viszont mostanában nem nagyon látni.
0
2013. február 15., péntek 17:17
Nem lehetne megoldani,hogy a kiadók fóruma részlegben létező és filmet is forgalmazó kiadók szerepeljenek?

Pl.MIRAX,Etalon.
0
2013. január 9., szerda 18:38
Nyugodtan tekintheted megszűnt kiadónak.

A filmjeik egy részét talán más majd kiadja.Talán...
Akartak Wim Wenders filmeket is kiadni,de itt már a jogokat sem vették meg,így ez a neves rendező alkotásainak hazai megjelenése alighanem esélytelen,legalábbis egyelőre.
0
2013. január 8., kedd 0:18
Nem tudom, hogy valaki tudja-e mi van a Moképpel mostanában. Ha van valkinek infoja, akkor írja már meg. Semmi hír róluk, semmi nem jelent meg tőlük Az ajtó óta DVD-n, pedig olyan mozis filmjüket, mint a Halál sugárút vagy a Felperzselt föld várom, nagy mozis élményem volt, és sajnálom, hogy DVD-n nem adták ki. Lehet, hogy már nem is fog? Nagyon sok mindent beharangoztak, pl. Az osztály! W. 2010 novemberében kellett volna megjelenniük.
0
2012. február 12., vasárnap 10:00
Én sem találtam semmiféle hazai elérhetőséget. Próbáld meg a Fantasy Filmet, akik a kiadványaikat forgalmazzák.
0
2012. február 11., szombat 23:14
A PB Publishing s.r.o. kiadóról tudtok valamit? Szükségem lenne a magyarországi elérhetőségükre, de sehol sem találom.  Léteznek  ők egyáltalán nálunk?
Úgy tudom ők adták ki a Woody Allen (20 dvd), James Bond (slim) és Rózsaszín Párduc gyűjteményt is.
0