Keresés

A jó, a rossz és a csúf (bővített változat) (Blu-ray)

2009. április 22., szerda 16:36
Szerinted ha valaki valamit nem tud megvenni, az a megoldás, hogy ellopja? Már ne haragudj, de ennél demagógabb dumát ezzel a kérdéssel kapcsolatban régen hallottam!
0
2009. április 22., szerda 1:04
Ideológiát gyártani a vásárlók beetetésére viszont még könnyebb.
Beépítek a vételárba irreálisan magas hasznot, és nyomom a szöveget, hogy limitált kiadvány, csak korlátozott ideig, ellátom felesleges extrákkal, hogy még több pénzért tudjam adni.
Aztán amikor egy reális szinthez közelít az ár, akkor szidom a Zembereket és a magyar piacot, hogy itt milyen szar, mert a Zemberek csak gagyi áron hajlandók csak szinkronos filmet venni, pedig hát a reális ár a 3-4-5 ezer Forint volna. Bűntudatot keltek, hogy azért legyen pár balfácán, aki megtömi a zsebem.

Ez is egy ideológia, a kiadók ideológiája. Mégis ki gondolja, hogy az akciós dvd-n nincs a kiadónak haszna? Talán jótékonyságból adják ki? Ha egy kiadvány végül 990 ft lesz, akkor az eredeti 2990 ft-os árból a 2000 forint micsoda?

Én nem gondolom, hogy a letöltés vagy másolás lopás lenne. Lopás akkor történik, ha egy meglévő dolgot eltulajdonítasz. Márpedig egy letöltéssel senkitől sem lopsz. És nem érdekel, hogy a kiadók mit gondolnak erről, és nem érdekel, mik vannak különböző jogszabályokban, amit a kiadók érdekei alapján alakítottak ki.

Nevetséges, hogy egyesek azt hiszik, hogy ha nem lenne letöltés vagy másolás, akkor majd több ember menne moziba. Ha nem tudná letölteni, akkor egyszerűen nem nézné a filmet, találna más elfoglaltságot magának.

Én sem járok moziba, mert utálom.
Utálom, mert olyan értéktelen, felejtős filmeket adnak, amik nem érdekelnek. Régi, jó filmek max. az Örökmozgóban mennek. Egy kezemen meg tudom számolni, hány film van az ezredforduló óta, amit érdemesnek tartok megnézni.
És utálom a mozit, mert tele van bunkó, fegyelmezetlen emberrel, akik késnek, beszélnek, köhögnek és beletolják a búrájukat a látóterem közepébe. Ja, és nem tudom a filmet megállítani, visszatekerni és lekapcsolni. Valamint nem érdekelnek a film előtti reklámok sem, és nem tűröm, hogy 15 perces késéssel kezdjék a vetítést.

A kiadóknak inkább alkalmazkodniuk kellene a megváltozott körülményekhez, semmint felesleges jogi hercehurcát folytatni. Például legálisan lehetővé tenni, hogy a dvd-t letölthessem. Még fizetnék is érte, teljesen felesleges, hogy fizikai valójában ott porosodjon a polcon. De könyörgöm, van olyan legális oldal, ahol fizethetek magyar szinkronos szovjet klasszikus filmek letöltéséért?!
0
2009. április 22., szerda 0:16
Persze, könnyű. Legfőképp azért, mert (tisztelet a kivételnek) a kiadók sem nézik az én érdekeimet. Megveszem az eredeti lemezt, ott van a Ne lopj reklám. Ejj, nekem nem lehet? Nekik lehet elvenni 30-40 másodperceket az életemből ezekkel a baromságokkal? :) Illetve hogyan veszik ki a pénztárcámból a pénzt a néhol silány, kritikán aluli minőségű kiadásaikkal? Hogy rákényszerítenek engem (most ha megengeded akkor kivonnám magam a piacról) hogy letöltsek, mert nem jelentek meg itthon azok a filmek, vagy nem olyan minőségben jelentek meg? Vagy ha nem jelent meg itthon, akkor nem nézhetem meg? (Például ezt a filmet?) Meg lehetne vizsgálni a kérdést ilyen szempontokból is. Tudom hogy te eladóként másként látod, ez természetes. Én most mint fogyasztó vagyok itt.

A szélessáv előtt is volt már élet, gondoljunk a kétkazettás magnóra, az asztali cd másolóra, vagy akár a vinyócserélgetésekre. A zenéket és a programokat nem keverném bele engedelmeddel, mert az más-más kategória. A zenei piac nem gyengén rendeződik át. (Amúgymeg az a vicc, hogy rádiósként nem tudok egy olyan zenét sem mondani az idei termésből, amire 5 év múlva is azt mondom, hogy sláger. )

Filmekhez visszatérve, persze nem csökken a filmnézők száma a letöltések miatt, és minek fizessen a tékásoknak ha letöltheti ingyen. (Bicajoztam én is még porbafingóként a szomszéd városba filmekért a tékába, de az a korszak már elmúlt. ) Aztán ha tetszik, akkor megveszi, ha meg nem, akkor nem. Amúgy a vicc az, hogy ismerek olyan embereket a "sötét oldalról", akik nagyban nyomják a letöltéseket, de nagyobb gyűjteményük van, mint itt bármelyikőtöknek. Eredeti lemezekben, persze. De ők vannak kevesebben.

Jó, ez a dolgok lényegén nem változtat. Ha valaki letölt akkor lop. De ha megtetszik neki és megveszi eredetibe utána, akkor nem tök mind1? Persze soha nem lehet majd megváltoztatni és vásárlásra kényszeríteni az embereket. Főleg nem egy ilyen gazdasági helyzetben, ahol a középosztály szépen elkezdett lecsúszni. Luxuscikkről beszélünk, szerintem soha nem lesz tömegcikk itthon, pont ezek miatt.

A kiadók most vagy megtartják ezt a (még) aktív vásárló réteget, vagy gém óver. Kevesen vagyunk, ezt te látod az eladási adatokból... Tehát én inkább elkezdeném visszacsábítani az embereket a legális vásárlás felé, mivel úgysem lehet gátat szabni a letöltéseknek. Mindig a Jurassic Parkból jut eszembe az a bizonyos "Az élet utat tör magának" mondat... csak máshogy.

Bocs ha zavaros, hulla vagyok...
0
2009. április 22., szerda 0:15
400.000-ből töredék kíváncsiságból tölt (majd ha jó, moziban úja, ám ekkor már a meglepetés rovására) premierfilmet, vagy nincs pénze mozi/dvd-re, vagy filmkritikus, aki első akar lenni egy honi mezőnyben.  
a többi igénytelen droid. ezeknek az új film egy big mac táplálékával vetekszik. csak miattuk egy téka, egy mozi, egy lemezbolt megy csődbe.
sajnos a mai filmdömping egy évek óta tartó hullámvölgyben rekedt, s ezért van némi mentség a spórolók számára. sok a szar, kevés a jó. én talán ha fél tucat premierfilmet láttam idén, anno, 1997-1999-ben mindent megnéztem. de nem töltök le. inkább kitékázom - ingyen.
0
2009. április 21., kedd 23:36
Ideológiát gyártani a legkönnyebb a lopáshoz.
Amit mondtál, az ki lett próbálva, csak fordítva. Amíg nem volt természetes, hogy minden háztartásba szélessávon ömlenek a kalózfilmek/zenék/programok, addig jóval nagyobb volt a mozik látogatottsága, működtek a videókölcsönzők, több zenét/filmet vettek az emberek. Most vagy az van, hogy kevesebben hallgatnak zenét/néznek filmet, vagy az van, hogy többen nem fizetnek érte.
0
2009. április 21., kedd 23:20
A legszomorúbb az, ha valaki azt hiszi, hogy ha nem lehetne letölteni, akkor megvennék a filmeket. Ki kéne próbálni, tényleg. Minimális lenne (ha lenne) a növekedés az eladott lemezek piacán. Inkább nem néznének filmet, megvárnák hogy leadja a tévé, oszt csók.

Aki meg szereti a filmeket, de nem tudja megvenni (iskolás, nem keres, munkanélküli, stb.,) az meg le lesz sajnálva. Végül is...
0
2009. április 21., kedd 22:56
A legszomorúbb az az utolsó számadat!
0
2009. április 21., kedd 20:20
Bevallom én is írtam már olyat, hogy majd megveszem ha 990 Ft lesz! De csak olyan DVD-knél amin nincs semmi extra. Még sose bántam meg egy drágább DVD megvételét. Maximum bosszant ha olcsóbb lesz...de ezen már tútettem magam.
0
2009. április 21., kedd 20:01
Ezt mondod Te, meg még kb. 500-700 vásárló. További 1500-2000 azt mondja, hogy megvárja, amíg 990 forint lesz, 3-400.000 meg letölti a DVD-rip-et. Sajnos ezek a tények.
0
2009. április 21., kedd 19:53
Senki se mondta, hogy 990 Ft-nak kell lennie! Én igenis megvettem 3790 Ft-ért a digipack-os Remény rabjai-t. 4000 Ft-ért is megvennék egy 2 lemezes extrás "A jó, a rossz és a csúf" DVD-t. Akkor hozzák ki úgy, hogy "csak megfelelő számú előrendelés esetén jelenik meg"
Én leszek az első aki megveszi. Könnyű a vásárlókra fogni, hogy csak 990 Ft-os lemezeket vesznek. Azért nem csak igénytelen emberek vannak :) Bár bevallom sok jó filmet vettem már én is 990-ért, de egy jó kiadásért hajlandó vagyok többet áldozni. Pl. Csengetett, Mylord díszdoboz, Sam Peckinpah díszdoboz, Indiana Jones díszdoboz (a régi kiadás, az angol borítós...külön magyar füllel), Remény Rabjai digi, Hitchcock díszdoboz (Cinetel), A vadnyugat hőskora 3DVD, Ben-Hur díszdoboz, Gladiátor 3DVD, A Karib-tenger kalózai 3DVD, Gyűrűk Ura 1-2-3 díszdoboz (külön-külön megvéve).
0
2009. április 21., kedd 19:28
Ebben teljesen egyetértek veled!
0
2009. április 21., kedd 19:07
Eszem ágában sincs lecsórózni senkit, nem szégyen az ha valakinek nincs sok pénze, én sem tartozom éppen azok közé, félreértesz.

Azokat rühellem akik ez miatt nyomatjáb hogy így a bd meg úgy a bd, ilyen szar, semmi értelme stb, közben meg azonnal váltanának ha tehetnék, ennyi.
0
2009. április 21., kedd 18:38
A jó, a rossz és a csúf DVD-változatának megjelenésével az a gond, hogy 2004-ben megjelenhetett volna, de akkor az igényes magyar vásrlók már kinyilvánították, hogy nem hajlandók feliratos DVD-ket vásárolni - ellenben még hajlandóak voltak 4.000 forint körüli áron DVD-ket venni. Mivel rajtunk kívül mindenkinek jó volt a csak felirat (persze az angolokon, spanyolokon, németeken franciákon és olaszokon kívül, akiknek a piaci méretük miatt eleve kijárt a szinkron), ezért mindenhol meg is jelent a film, így a cseheknek és a lengyeleknek is van feliratos, bővített változatú kiadványuk a filmből.
Most a Blu-ray formátum megjelenésének hajnalán sikerült elérni, hogy legalább a kék korongra felkerüljünk - na nem azért, mert nagy eladásokra számítanának, hanem azért, mert az InterCom már régóta lobbizott a filmért, most meg nem krült semmibe az MGM-nek felpakolni minket, mert ráférünk a BD-re. De ettől még nem lett nayobb a DVD-piacunk, hanem csak kisebb lett, ugyanis ma már 4000 forintért nem lehetne eladni még szinkronosan se a DVD-változatot, másnak meg köszönik nagyon is megfelel a korábban készült változat, a mi "csak 990 forintnál olcsóbban vásárolunk" piacunk kedvéért meg nem áll neki az MGM külön DVD-t gyártani.
0
2009. április 21., kedd 18:28
Igen erre gondoltam.
0
2009. április 21., kedd 17:51
Igazad van.Ez olyan,mintha egy Maria Callas felvétel csak SACD-n lenne megvásárolható.
0
2009. április 20., hétfő 23:24
reméljük, hogy valóban jön dvd-n is én akkor is megveszem, ha 8000Ft lesz, bár azt kétlem.
0
2009. április 20., hétfő 22:30
Én csak annyit mondok, hogy egy ilyen "Volt egyszer egy vadnyugat" nagyságával vetekedő filmet hiba nem kihozni DVD-n. Bár Brown mint írta, jön DVD-n is. Remélem jók az infói.
0
2009. április 20., hétfő 22:12
Unalmas ez amit te írsz, hogy nagyjából burkoltan lecsórózod azokat akik nem verik a nyálukat a BD-ért és kimondják, ha nekik ez nem nagy cucc vagy eleve nem szeretnének belekezdeni. Az hogy ennek anyagi okai vannak vagy más az lényegtelen.
Vettem DVD-ket 7800 Ft-ért is meg 10 000-ért is, nem ezen múlik.
Jelen hozzászólásomban semmi fúj BD-t nem mondtam (bár engem a BD hidegen hagy). Ezért k*baszás azokkal szemben akik a DVD gyűjteményüket szeretnék gyarapítani.
0
2009. április 20., hétfő 22:06
Akkor ne vegyél. Majd veszi az akinek van lejátszója, kicsit unalmas már ez a "fúj BD" stb megnyilvánulás, csak azért mert egyesek nem tehetik meg hogy váltsanak.
0
2009. április 20., hétfő 18:02
Képek alapján én se fostam össze magamat. De így volt ez a Majmok Bolygójával is, aztán amikor már mozgókép formájában láttam az 1080p-t kicsit más lett a véleményem.
0
2009. április 18., szombat 19:29
Szerintem nem szar a kék lemez. Csak nem vagyok hajlandó 7-8e pénzt adni egy filmért. Jöhetnek nekem a szöveggel sokan, hogy smucig vagyok de én pont nem a turkálós réteg vagyok (polcon a LOTR bővített, Bosszú trilógia, sorolohatnám). A lényeg, hogy 4-5e a reális ár szerintem és nem izgat az ellenvélemény. Szénné kasználják magukat a sztárok és a gyártók. Kisebb haszon, kevesebb gázsi a szinészeknek és kész.
De nem is ez a lényeg, nekem 60e pénzt se ér egy kék lemez lejátszó, olyan 25-30e a reális szerintem. Addig meg elvi okokból nem veszek, szóval marad az, hogy ebből vagy lesz dvd verzió vagy majd ha normális áron lesz a kék mizéria, akkor belecsapok. Az se érdekel, hogy 200e volt az induló ára egy kék lejátszónak, annyit pláne nem ért soha.
0
2009. április 18., szombat 18:15
Az a baj,hogy ez DVD-n már mindenhol megjelent Európában csak nálunk nem.
Ezért nehéz összehozni egy kiadványt.Talán majd Albániával.:)
0
2009. április 18., szombat 17:24
Most csúnyát fogok írni.....vannak filmek a polcomon,amik hiába vannak meg eredeti dvd-n,mellette a 720 vagy 1080p bdrip is megvan,mert odaver neki,se bd lejátszóm,se hangrendszerem,de a felbontás beli különbséget így is látni......ha ez mégis kijön dvd-n,akkor megy a polcra..ha nem..akkor marad az odaverős verzió számomra..:)
0
2009. április 18., szombat 17:13
Nekem is a DVD kiadás lenne szerencsésebb, nemcsak az ár miatt. Egy komplett idióta lennék ha most 6-7000 forintokért vennék Blu-Ray kiadványokat. Annyira azért nem futja... SZÓVAL CSAK DVD!

Annyit azért hozzáteszek a topik elején írták, hogy az MGM-nek nem éri meg DVD-n kiadni. Akkor a többi ütős filmje, A nagy szökés, A hét mesterlövész miért érte meg nekik? Mindenféle ostoba semmitmondó filmeket be tudnak hozni DVD-n, akkor ezt is.
0
2009. április 18., szombat 16:39
Tudod mindig lesznek olyanok, akik saját magukat győzködik arról: szar ez a kék lemez! :D:D
0