Ideológiát gyártani a vásárlók beetetésére viszont még könnyebb.
Beépítek a vételárba irreálisan magas hasznot, és nyomom a szöveget, hogy limitált kiadvány, csak korlátozott ideig, ellátom felesleges extrákkal, hogy még több pénzért tudjam adni.
Aztán amikor egy reális szinthez közelít az ár, akkor szidom a Zembereket és a magyar piacot, hogy itt milyen szar, mert a Zemberek csak gagyi áron hajlandók csak szinkronos filmet venni, pedig hát a reális ár a 3-4-5 ezer Forint volna. Bűntudatot keltek, hogy azért legyen pár balfácán, aki megtömi a zsebem.
Ez is egy ideológia, a kiadók ideológiája. Mégis ki gondolja, hogy az akciós dvd-n nincs a kiadónak haszna? Talán jótékonyságból adják ki? Ha egy kiadvány végül 990 ft lesz, akkor az eredeti 2990 ft-os árból a 2000 forint micsoda?
Én nem gondolom, hogy a letöltés vagy másolás lopás lenne. Lopás akkor történik, ha egy meglévő dolgot eltulajdonítasz. Márpedig egy letöltéssel senkitől sem lopsz. És nem érdekel, hogy a kiadók mit gondolnak erről, és nem érdekel, mik vannak különböző jogszabályokban, amit a kiadók érdekei alapján alakítottak ki.
Nevetséges, hogy egyesek azt hiszik, hogy ha nem lenne letöltés vagy másolás, akkor majd több ember menne moziba. Ha nem tudná letölteni, akkor egyszerűen nem nézné a filmet, találna más elfoglaltságot magának.
Én sem járok moziba, mert utálom.
Utálom, mert olyan értéktelen, felejtős filmeket adnak, amik nem érdekelnek. Régi, jó filmek max. az Örökmozgóban mennek. Egy kezemen meg tudom számolni, hány film van az ezredforduló óta, amit érdemesnek tartok megnézni.
És utálom a mozit, mert tele van bunkó, fegyelmezetlen emberrel, akik késnek, beszélnek, köhögnek és beletolják a búrájukat a látóterem közepébe. Ja, és nem tudom a filmet megállítani, visszatekerni és lekapcsolni. Valamint nem érdekelnek a film előtti reklámok sem, és nem tűröm, hogy 15 perces késéssel kezdjék a vetítést.
A kiadóknak inkább alkalmazkodniuk kellene a megváltozott körülményekhez, semmint felesleges jogi hercehurcát folytatni. Például legálisan lehetővé tenni, hogy a dvd-t letölthessem. Még fizetnék is érte, teljesen felesleges, hogy fizikai valójában ott porosodjon a polcon. De könyörgöm, van olyan legális oldal, ahol fizethetek magyar szinkronos szovjet klasszikus filmek letöltéséért?!