Keresés

Gladiátor (2 BD) - Limitált fémdobozos változat (Steelbook) (Blu-ray)

2009. október 21., szerda 22:09
Van kísérőlap, legalábbis amik voltak a kezemben steelbook-ok, azokon volt...
0
2009. október 21., szerda 13:45
Gondolom az egyik BR lemez hiánya eseti, mivel akkor már mások is jelezték volna. Magyar kísérőlap pedig nincs. Kellemetlen tényleg kellemetlen, de nem hiszem, hogy az Xpress hibája lenne, biztosan orvosolják a problémát.
0
2009. október 21., szerda 1:33
Kösz a kiegészítést, a film képarányában nem voltam biztos.
Viszont a másik az nem 1.33:1, hanem 1.37:1 lesz, mert utóbbi a hivatalos Academy Ratio, előbbi csak a TV-k miatt született képarány.
0
2009. október 21., szerda 1:23
Így van, ahogy mondod, annyi helyesbítéssel, hogy a Super 35 formátum negatívjának a képaránya 1.66:1-es méretű, a hangcsíkok hiánya miatt. Az anamorf technikával készült filmek (mostanában ilyen pl. a Csillagpor, a Star Trek) meg úgy 2.35:1-es méretűek, hogy vízszintesen összehúzzák a képet 1.33:1-es méretűre (ekkor jelennek meg "tojásfejű" alakok a képen), vetítéskor meg egy arra alkalmas lencsével visszanyújtják az eredeti széles méretre.

Amúgy rendezője válogatja, ki mit vág ki a Super 35-re készült 1.66:1-es negatívból, de az ilyen filmek többségének az eredeti képaránya 2.35:1-es...
0
2009. október 21., szerda 1:14
A Gladiátort Super 35 formátumban forgatták, ez annyit takar, hogy a képet eredeti oldalarányaiban rögzítették a filmszalagra 1.37:1-es képaránnyal, majd a végleges 2.35:1-es képarányú verzió ebből készült úgy, hogy alul és felül kitakartak a filmből felesleges részeket, amiket nem szándékoztak meghagyni. A másik népszerű módszer, a CinemaScope esetén anamorf lencsét tesznek a kamera elé, ami kinyújtja a 2.35:1-es képarányú képet 1.37:1-re, és így, nyújtott formában kerül tárolásra. (kb ahogy a DVD tárolja a szélesvásznú tartalmat)
Tévécsatornák általában szeretik úgy adni a filmjeiket, hogy az kitöltse a teljes képet. Ezt ugye a CinemaScope változat esetében úgy tudják csak megtenni, hogy levágnak a kép két széléből. A Super 35 esetén viszont van lehetőség arra, hogy "kinyissák" a képet, azaz az eredeti letakarásokat alul-felül kisebbre hagyják. A Gladiátor HDTV verziója esetén is így történt. Ez a jobbik eset, de azért ez nem az a változat, ahogy azt a rendező és az operatőr elképzelte és filmre akarta vinni.
0
2009. október 21., szerda 0:07
Nincs a hátulján magyar kisérőlap!
0
2009. október 21., szerda 0:01
Kedves Xpress!

Ne haragudj, de felvagyok háborodva. Ma vásároltam meg tőletek a Gladiátor Fémtokos Blu-ray-t fél 3 körül. Este értem haza és kibontva a csomagolást nem volt benne a két db. lemez. Hátul még magyar kísérőlap sem volt.
Elég elszomorító és borzasztó kellemetlen, hogy ilyen előfordul egy 10.000 Ft-os terméknél. Bár a Select hibája, de szerintem meg kellene nézni valahogy a többit is, hogy más ne járjon így.
Képzelem mit szól majd hozzá az, aki karácsonyra szánja a filmet valakinek.
Holnap megyek a reklamáció miatt!

Előre is köszi!
0
2009. október 18., vasárnap 18:38
Sziasztok! Még sosem írtam erre a fórumra. Viszont sokszor olvaslak titeket. Úgy gondoltam most a GLADIÁTOR BD alkalmából billentyűt ragadók és beszállok a buliba!

Nagyon sok érdekes hozzászólást és főleg nagyon profi teszteket olvastam már itt.
Elsősorban a GLADIÁTOR okozta élményeimet és BD kiadással kapcsolatos véleményemet szeretném megosztani veletek, de előtte még néhány általános gondolat.
Először is imádom a filmeket és már gyerekkoromban is az akkor még nem létező otthoni mozizásról álmodoztam! Talán sokat elárul hogy 90-ben lett először színes tv-nk
de pár évre rá már megvolt Amerikából a STAR WARS ntsc szuper minőségű vhs kazija megfejelve egy making of 4.-ik kazettával. Ennek köszönhetően elsők között
voltam aki sztereo videót vásárolt és mindenki hülyének nézett mivel nálunk egy darab sztereo kiadású film nem volt még akkor,de a Star Warst én már quadroban élveztem! Már akkor se nagyon érdekelt hogy itt ebben a remek országban mi hol tartunk mert akkor valoszinüleg még csak most vennék dvd lejátszót és örülnék a 990-es dvd áraknak!
Mindezzel csak arra akarok utalni,hogy nagyon becsüljük meg hogy egyáltalán van BD KIADÁS ebben a szerencsétlen országban és ne azzal foglalkozzunk hogy nüansznyi problémákba belekötünk (pl:borító,szinkron vagy 2-0-ás szinkron,extrák stb). Szerintem a BD lényege a kép és hangminőség brutális javulása minden eddigi
formátumhoz képest,hiszen akár 2-3-4 méterben olyan minőséget élvezhetünk ami
a remek képcsöves tv-k 86 centis méretű képét is agyon gyalázza!
Persze mindig az aktuális szintet kell nézni de nem szabad elfelejteni hogy nem is olyan rég még gyerekek voltunk!!
Ezzel akarok rátérni a lényegre a GLADIÁTOR KÉPMINŐSÉGE témára!
Nekem a Star Wars és a Braveheart után szorosan jön a Gladiator mint minden idők
legjobb filmjei. Mint ilyenek nagyon fontos a kép és hangminőség!!!!
Egy 20 perce néztem meg a BD változatát a G-nek
Higgyétek el nagyon szerencsések vagyunk mindannyian akik így ebben a formátumban láthattuk ezt a csodálatos filmet,mert biztos sokan vannak olyanok akik szintén film őrültek de esélyük sincs rá hogy ebben a fílingben részesüljenek.
Fantasztikus volt mind a kép mind a hang!
Persze tudom ti arra vagytok kíváncsiak hogy a képpel mi a helyzet?
Mmm.. Ha őszinte véleményt akarok mondani akkor muszáj alapul vennem a film besorolását az iránta való elvárást hiszen a DVD verziót referencia anyagként kezelhettük a DVD tekintetében.
A BD esetében ez nem áll.
A színek gyönyörűek a kontraszt a feketék nagyon jók.
Az élesség a felbontás az már sántít!!
Ha valakinek megvan a HD-TV-S verzio 16-9-es darabja az tudja hogy mire gondolok.
Itt a színek nem olyan jók de a felbontás fantasztikus,mintha ott lennék.Persze nem megvetendő hogy a teljes vásznat kitölti a kép de a felbontás ettől független.
Ami még érdekes hogy össze hasonlítottam a 2-35-1-es verzióval és a kép szélein semmiféle +-t nem véltem felfedezni viszont alul és felül rengeteg információ van amit eddig nem láttam a 16-9-es verzió javára. Ha valaki tud erre magyarázatot adni
annak nagyon őrülnék.
Bocs a hosszú bevezetőért.

0
2009. október 17., szombat 21:49
Az extrákon akkor tényleg nincs magyar felirat?
0
2009. október 17., szombat 1:41
Én legalábbis nem látok benne hibát.
0
2009. október 17., szombat 1:34
Tényleg?!
0
2009. október 17., szombat 1:25
A Gladiator? De hiszen megjelent :) Igaz, most már csak az egy lemezes változatát lehet kapni, de tudtommal, az a bővített változat. Anno mákom volt, hogy még sikerült a 3 lemezes dvd-re lecsapnom bontatlanul.
0
2009. október 17., szombat 1:24
a BMW-emblémát
0
2009. október 17., szombat 1:18
Szerintem (106-os full HD plazmán) megérdemli a lemez BMW-emblémát.
0
2009. október 17., szombat 0:00
Persze, tökéletes egy Opel gépjármű is, van négy kereke, elvisz bárhová, semmi baja. De ha a gépjárművön BMW embléma szerepel, akkor kicsit magasabbak az elvárásaink.
0
2009. október 16., péntek 22:30
Én dvd be venném meg ha megjelenne!
0
2009. október 16., péntek 21:36
Az árral nincs is baj, csak ha tényleg nem olyan a kép, mint amilyennek lennie kéne, akkor gáz. Főleg, ha jön a 10 éves jubileumi változat. :-)
És most így elgondolkodva, lehet tényleg meglépik ezt a lépést, mert a Robin Hood-ot is Universal csinálja és mozibemutató pont 10 évre rá lesz.
Na mindegy ennyire ne menjünk bele. :-)
0
2009. október 16., péntek 21:30
1. A képnek semmi baja, tökéletes.
2. A fémdobozos kiadás 10.000,- forintos ára miatt ne nyafogjon senki, mert ez egy luxus változat, akinek nem a csomagolás a fontos, megveheti több, mint kétezer forinttal olcsóbban, hagyományos tokban.
0
2009. október 16., péntek 20:21
Én valószínüleg be fogom szerezni, mivel csak a legelső kiadásával rendelkezem, és azóta társasággal többször is megnéztük volna, feltéve ha lenne rajta szinkron... (ez társaság kívánalma ::P tehát én beszerzem...
0
2009. október 16., péntek 19:26
Én mondjuk nem tudom elképzelni, hogy kiadják fél év múlva a 10 éves évforduló miatt újra:) Vagy akkor lehessen visszaadni a régit és számítsák be az újnál. Embernek nincs ennyi pénze egy filmre. :-)
8.500 Ft volt a Gladiátor kolosszális duplalemezes változat 2000. november végén.
6.000 körül volt a háromlemezes változat.
Erre itt van ez egy 10.000-ért úgy, hogyha valaki, aki angolul nem tud, annak meg kell szereznie a 3lemezes változatot, hogy megértse az extrákat. :) Plusz a kép se garancia, hogy tényleg egy maximális kiadvánnyal van-e dolgunk?
Szóval ha lehet ne adják ki újra. Én még filozom rajta.
Az ember inkább saját maga szeretné látni azt a képminőséget.
0
2009. október 16., péntek 19:09
A "nem olyan csúnya" a Gladiátor esetében kicsit kevés. Egy Lexusban ülve sem annak örülünk, hogy a bukkanónál nem esik ki a kereke. Annyira nem kedvencem a film, hogy mindenáron beszerezzem. Másrészt nem tudom elfogadni, hogy egy ilyen gigablockbuster presztízskiadványt ennyire összecsapjanak. Nincs épkézláb indok arra, hogy miért nem referenciaminőségű a cucc. Az ötödik elem fiaskóját érzem megismétlődni, csak sajnos közben eltelt két év. Rajongók persze így is megveszik, én is megvettem a Ghost in the Shell-t, kétszer ennyiért, pedig piszkos, életlen, de legalább élkiemelés nincs rajta :)
0
2009. október 16., péntek 18:35
a tömegek szerint nem olyan csúnya a képminőség. :)
0
2009. október 16., péntek 18:31
Én is inkább várok egy új kiadásra. Ezt a filmet csak referencia minőségben érdemes nézni (nem azért, mert annyira jó). Nem is igazán értem miért adták ki így.
0
2009. október 16., péntek 18:25
dehogy;)
0
2009. október 16., péntek 18:14
te beszerezted végül?
0