Keresés

Star Wars

2012. február 9., csütörtök 14:55
Ha én találnék ki valami olyat, ami 35 év alatt a sokadik generáció érdeklődését kelt fel, az emberek hajlandóak sokadszor fizetni érte, lehet, hogy nem zavarna, hogy abból élek:)...
0
2012. február 9., csütörtök 14:29
Azt a nemes dátumot észrevette már valaki, hogy ha a 4. rész premierjét nézzük (1977) akkor Lucas idén 35 éve él ugyanabból...? :) Ennyire azért nem jó dolog szerintem és bármi mást csinált is, Lucas=SW, ezért fogalmazok úgy ahogy :)
0
2012. február 9., csütörtök 13:41
Ez igaz, de az is, hogy nincs összehasonlítási alapom.
0
2012. február 9., csütörtök 13:40
Igen, de mivel én is elég szkeptikus vagyok, előbb próbáltam magamból kiindulni.
0
2012. február 9., csütörtök 13:39
Ritka, de legalább egy szűz véleményre is szert tehetünk a vetítés után! :)
0
2012. február 9., csütörtök 13:37
Ami(ér)t neked írtam, még nem jelenti azt, hogy rólad szólt. :)
most posts by TM
0
2012. február 9., csütörtök 13:35
Pedig nálam pozitívabb és vidámabb embert, nem nagyon lehetett taláni, mikor bárgyú fejjel kijöttem az Avatarról és közben azon merengtem, hogy innentől minden film ilyen lesz. Aztán a 15. nem ilyennél már a pozitivizmusom is odaveszett.

Tényleg csak a bizalom marad Lucas felé, más nem nagyon. Cameron-t meg szegényt mindig irigylik a nagy rendezők, hiszen jóval mindig megelőzi a filmjeivel a technikát, látván a sikereit mindenki most 3D-t és animációt akar. Ez a rivalizálás pedig ránk, fogyasztókra vegyes hatással van. Lucas boszorkánykonyhájában biztos vagyok benne, hogy a halottakat is fel tudják támasztani a mai eszközökkel.

Vagyis a bizalom meg van, talán ez egyféle pozitív dolog.
0
2012. február 9., csütörtök 13:34
Nekem ez lesz az első 3D-s élményem. A második pedig a Klónok támadása.
0
2012. február 9., csütörtök 13:27
Nahát, egy nem mindennapi DNS! :))
most posts by TM
0
2012. február 9., csütörtök 13:25
Nekem megvan a Complete Saga BD-n, nem is kedvelem különösebben a Baljós árnyakat, mint önálló filmet, mégis beülök megnézni 3D-ben. Na ezt kapjátok ki!:)

Az mondjuk tény, hogy magam is reménykedem valamiféle Avatar-szerű - vagy legalább azt helyenként megközelítő - élményben, miközben a legtöbb mostani film 3D-s megvalósításától - legyen akár konvertált vagy natív - én sem vagyok elájulva egyáltalán.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. február 9., csütörtök 13:18
Persze hogy jó lesz. Ezek a nagy rendezők mindig is rivalizáltak egymással, tehát a mérce nem ott van, hogy gipszjakab bloggert megnyerje, hanem, hogy Cameron ne ülhessen nyugodtan, hogy bebizonyosodjon, hogy egy nem 3D-vel készült filmet is lehet páratlanul látványossá faragni, ha azt nem a felkonvertáló autmata gyorsrenderelő sarki masinával csinálják, hanem a szakma kiválóságai képkockánként. Nem 77-ben akart 3D-t, hanem jóval később, csak az akkori kísérletek nem hozták meg a neki tetsző eredményeket. Aztán az Avatar megdöbbentő látványa rádöbbentette, hogy elérkezett az idő, amikor ezt meg lehet lépni. A szkeptikusságot pedig az előszobában lehet hagyni, mivel elég ha csak a Lowry Digital nevét említem, akik az altamirai barlangrajzból is hologramot gyártanak,  miért kellene hát kevesebbet feltételezni a Lucasfilmről, amely cég a világ trükkjeinek élharcosa? Megint csak azt látom, imint más helyeken más esetekben, hogy a külön-külön is lesajnált keresőszavak (CGI, Jar-Jar, midiklorián, 3D stb.) együtt egy össznépi nyálképződéssé állnak össze, s valójában az e halmazban levők rohadtul tojnak rá, hogy most újra vetítés van, meg megint megváltoztatott részletek, maximum annyiban követik az eseményeket, hogy hátha bukta van, s akkor lehet köszörülni a nyelvet.
A pozitív hozzáállás kiveszőfélben levő kincs.
most posts by TM
0
2012. február 9., csütörtök 13:16
Ez így van, sajnos. Másik véglet a sorozat leggyengébbik részével kezdeni. Pechünkre ez az első rész. Remélhetőleg világ szinten nem bukik meg, mert egy vagy két részre én is szívesen beülnék.

Sejtem, hogy a régebbi trilógia lesz sikeresebb, hiszen megint egy feljövő generáció nézheti meg moziban. Meg azoknak is új lesz mozi szinten akik a felújított vetítésekről lemaradtak.
0
2012. február 9., csütörtök 13:12
Én már meg is rendeltem a jegyemet a Corvinba szerdára. Juhéjj.:DD
0
2012. február 9., csütörtök 13:04
A rajongók kényelmesebbik/kényesebbik fele most vette meg/töltötte le a hatos csomagot, amiben mindegyik film benne van. Ők nem fogják moziban megnézni, mert közülük sokan vagy a 3D-t utálják, vagy azt, hogy más is ül a teremben, s tesznek rá, hogy moziban az igazi, ők máshogy gondolják. De azt mondom, ne ilyen előjegyzősdiből gyártsunk nem létező kórképet, várjuk meg amíg kifutja magát és azután nézzünk számokat. Egy biztos, animációs filmeket kisebb rizikóval lehet újra műsorra tűzni, mert ott hamarabb termelődik újra a célközönség.
most posts by TM
0
2012. február 9., csütörtök 12:54
Nem tudom lehet... Az Avatarnál azért érzékeltem a mélységeket a film végénél is.

Még azt is meg merem kockáztatni, hogy a szemem is jó. Én hiszek benne, hogy az 3D effektek, nem voltak elég jók a lent említett filmekben. Lévén a HP filmben az utolsó jelenetben volt némi "hamuszórás", pedig végig rajtam volt a szemüveg. Ráadásul a film még tetszett is a maga módján.  Talán a sok üres hely is azt fogja mutatni, hogy akik megnéztek pár 3D filmet a moziban csalódtak a technikában.

Ettől persze a SW lehet jó 3D-be, sőt majd jön Lucas is, hogy ő tulajdonképpen már a 77-s filmet is 3D-be akarta csak nem volt meg a technika. Sőt hologramra szerette volna forgatni...
0
2012. február 9., csütörtök 12:42
Egy vetítés alatt háromszor-négyszer 10-10 másodpercre leveszem a szemüveget, mint ahogy a néhai nagyapám arra esküdött, hogy egy jó halászlé elfogyasztása közben olykor egy-egy korty bor után újra érezzük a hal fenséges ízét. :)

Másik TM: ez okés, de nézői oldalról azt gondolnám, hejj, ez mégiscsak a Star Wars! Vagy ez a név már nem ennyire nagy szám 2012-ben? :O
0
2012. február 9., csütörtök 12:31
Minden 3D-s filmnél az első percek tűnnek zseniálisnak, mert akkor újdonság a szemnek, azután meg már "természetessé" válik, mivel hozzáigazodik az érzékelésünk. A szervezetnek ez az alkalmazkodó képessége eredményezi egyeseknél azt a véleményt, hogy "na, ez a 3D nem ért semmit". Pedig hajaj!
most posts by TM
0
2012. február 9., csütörtök 12:20
Ha az Underworld: Az ébredés első hétvégi nézettségét hozza, akkor már nincs gond.
0
2012. február 9., csütörtök 12:20
Nem tudom van-e különbség 3D és 3D mozi között, de filmben egész biztosan. Ha olyan lesz mint a HP utolsó vagy a Thor, mint 3D-s film, akkor az egész nem ér majd egy kalap k..it sem.

Ez a később tegyük rá a 3D-t szerintem még egy filmnél sem volt jelentős 3D hatással. A SW esetében viszont az űrbéli jelenetekre lennék nagyon kíváncsi, mert a Transformers 3-nál is az első pár perc volt a leglátványosabb 3D szempontjából, az én véleményem szerint.
0
2012. február 9., csütörtök 12:00
Az őskövület rajongók menthetetlenek, nem is ott az igazi baj, inkább a beleszaró buta nagy átlagnál, akik elütik az egészet azzal, hogy már látták, "megvanotthon", pedig lótúrót, EZ ÍGY senkinek sincs meg. Na de ne a magyar emberektől várjuk a csodát, itt az is elég, hogy ha nem lesz veszteséges, a lényeg az, hogy világszerte hozzon annyit, hogy a Lucasfilm megcsinálja a többi epizód térhatású változatát is. Nekem meg az is teljesen meg fog felelni, ha egymagamban ülhetek a teremben, legalább nem zavar bele a tökéletes filmélményembe senki.
most posts by TM
0
2012. február 9., csütörtök 11:05
Jómagam is Star Wars-fan vagyok, de mivel koromnál fogva a régi trilógián nevelkedtem és az új nem igazán tetszett - az Episode I. -et pedig kifejezetten rühelltem - így aztán semmi nem inspirál arra, hogy ismét befizessek a filmre.
Hozzáteszem: a 3D sem különösebben hat meg.
Szerintem - a baráti köröm véleményéből leszűrve -  jópáran vannak, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak, így én nem várok csodát ettől a mostani bemutatótól.
0
2012. február 9., csütörtök 10:42
Az Avatart egyfajta szélsőséges példaként emeltem ki inkább, de az megdöbbentene, ha a Star Wars bármelyik epizódja annyira mozgatná csak meg a népet, mint egy múlékony hatású akármi. Gondolom, mindegyikünk kiemelt sikert vár ettől a bemutatótól.
0
2012. február 9., csütörtök 10:35
Úgy, hogy az Avatar új film volt, a Baljós árnyak meg nem az.
most posts by TM
0
2012. február 9., csütörtök 10:30
Nem károgni akarok, vagy prognosztizálni bármit, csupán érdekességként jegyzem meg, hogy a mai reggelen rápillantva a mozink Star Wars I: rész: Baljós árnyak premier napi vetítéseinek foglalásaira, számomra megdöbbentően gyászos képet festnek a teremtérképek. Jól emlékszem, mi volt a helyzet az Avatarnál, már hétfő este nagyon résen kellett lenni, hogy az ember talál-e megfelelő helyet, de - szigorúan a foglalások alapján - a jelenlegi érdeklődés nem nagyobb pl. az Underworld - Az ébredés vetítéseire tett pöttyöknél. Nem igazán értem, ez hogy lehet.
0
2012. február 7., kedd 12:21
Nem hittem volna, hogy egyszer tényleg találkozok vele újságárusnál, de ma végre megláttam a DeAgostini által kiadott, Star Wars - Kultikus hajók és járművek magazin első számát :)) Rögtön le is csaptam egy példányra :D Szép a modell, jobb mint amire számítottam, és az újság sem rossz, jó kis olvasmány :) Hjajj, de örülök hogy megvan a Millenium Falcon, jól mutat a két Enterprise mellett. Ha lehet, akkor kéthetente jön a többi űrhajó is melléjük :))

Szóval aki tavaly márciusban lemaradt róla, most pótolhatja :)
0