Keresés

Star Wars

2017. december 14., csütörtök 15:39
Pont annyian, ahányan ti:D
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. december 14., csütörtök 15:33
Valaki írhatna már a moziajánlóba is! :D
most posts by TM
0
2017. december 14., csütörtök 15:31
Hányan voltatok? :D
most posts by TM
0
2017. december 14., csütörtök 15:20
Nem értem, mit jelent az, hogy "előre utálja". Megnéztük, és többek között ezt szűrtük le belőle.

Én személy szerint csalódott vagyok, sokkal többet és jobbat vártam. Egyrészt mint "ős-rajongó", másrészt mert felültem a sok dicséretnek, amivel Johnson forgatókönyvét és rendezését előre elhalmozták.

Az pedig, hogy mi a baromság, megintcsak erősen nézőpont kérdése...
0
2017. december 14., csütörtök 15:14
Nem értem, hogy aki előre utálja ezt az egészet, az minek nézi meg. Hogy itt fröcsöghessen mindenféle baromságot?
0
2017. december 14., csütörtök 15:13
Milyen csavar? Ja, hogy az az akart lenni? Hűha, nagy a baj. Az nem csavar, inkább fordulat. És abból is egy gyenge eresztés.

Összekapcsolta a tudatukat, meg bábként használta mindkettőt, majd pont egy forduló fénykardot nem vesz észre? Plusz, ha ezt akarta, hogy legyen így, akkor jó lett volna előjel hozzá esetleg.

De mindegy is. Ezen a filmen már nem javít semmi. Én nagyon szerettem az eddigi részeket, olvastam értem a világát, de ez nagyon mellément. Végül is, eddig 10 filmet kaptunk összesen. 1 nem jó, nem is rossz arány. :D
0
2017. december 14., csütörtök 15:10
Köszi, így van, láttam mindet. Most viszont egyelőre csak az alapkiszerelésről találok infót, bármerre nézelődöm.
most posts by TM
0
2017. december 14., csütörtök 15:07
2 éve a Deluxeból volt 2 fajta is.
0
2017. december 14., csütörtök 15:01
Az egész nem volt más, mint egy üres Palpatine-utánzat. Annyi különbséggel, hogy ezúttal tettek bele egy csavart, nehogy minden ugyanaz legyen, mint amit már korábban láttunk. Rendkívül eredeti.
0
2017. december 14., csütörtök 14:57
Itt, aki határt húzott, az a Disney... aztán fel is szippantotta az egérorrával.
0
2017. december 14., csütörtök 14:55
Hát ez az, hogy a világűrben életben tud maradni, de a végén nem képes néhány követ eltakarítani a meneküléshez... Ez is egyike volt a rengeteg ordító következetlenségnek.

De a Ren lovagok például hova tűntek? Vagy akkor végül is ott sem voltak? Vagy csak "from a certain point of view"?

Ahch-To-nak és a Jedi könyveknek vajon mi volt a valódi jelentősége? Mit tettek hozzá a sagához?

A tróntermi párbajnál Erőhasználat, esetleg? És még sorolhatnánk...

Úgy tűnik, Johnson legalább annyira alárendelt minden mást a dramaturgiának, mint amennyire Abrams tette előtte. Tudta, hová akar eljutni a film végére, és éppen azzal a problémával állt szemben, mint amivel Abrams és Kasdan Az ébredő Erő írásakor. Mert mi lesz akkor, ha emberünk netán szabadon mozoghat, és jaj, elveszi a teret az új szereplőktől:-P Hű, mi lesz akkor a generációváltással...
0
2017. december 14., csütörtök 14:45
De ígérem, sőt Purple Rainnek már korábban, hogy még a látszatát is kerülöm annak, hogy valamiféle védőszentnek tűnjek az új Star Wars film kapcsán.
Nem lesz így. Engem már megszállt az ünnep szelleme, így mosolyogva veszem mindenki véleményét. Különben is a Star Wars mindenkié, mindenki azt csinál vele, amit szeretne. Ehhez hozzátartozik az is,  hogy annyit vesz ki belőle, amennyit belerak.
Ahogy a roppant fontos ember mondta a minap a szép házban: Boldog Karácsonyt! :D
most posts by TM
0
2017. december 14., csütörtök 14:38
S a világot nem szabad bővíteni, új dolgot belerakni, mert magadban meghúztad a határt és mert eddig ilyen nem volt egyik filmben-könyvben sem? Ha így van, szerintem ez nem objektív hozzáállás és ez független attól, hogy ez most milyen film. Lucas is talált ki új dolgokat, például az előtrilógiában Artu röpül, amit később egyszer sem csinál a másik háromban stb. stb. Azt is meg lehet magyarázni, meg ezeket is. Leiáét egy szép szimbolikus alkotói, művészi vágyképnek tekintem, konkrétan annak, hogy olyasmi történik vele, amit sajnos a valóságban nem tudott a szervezete megtenni, merthogy ez az élet és nem a film.
De nem ragozok én semmit és nem is zavar, ha másnak máshogyan, csak próbálok ugyanúgy következetességet keresni a véleményekben, mint ahogyan a rajongók kiveséznek minden egyes SW képkockát. :)
most posts by TM
0
2017. december 14., csütörtök 14:21
Fordulathoz hozzászólva. Győzelem kapujában a "mámorban" úszva szerintem másra nem figyelt. Mikor egy nagyon jó filmet néz az ember hiába lökdösik hogy ég a ruhája nem figyel mert elmerült a világba. Kb ilyen volt az is.
0
2017. december 14., csütörtök 14:18
Ezek közül bármelyik felnőtt fejjel is igen, mert ez magának a világnak a része.

De az adott univerzumon belül már nincs rendben, hogy néhányan olyan dolgokat tesznek, ami képzetlenül (!!) komplett baromság. Őké, hogy a TCW-ben Anakin már volt kinnt a világűrben, de ő jóval erősebb, fiatalabb és képzettebb volt. Ez olyan, mint a Galaxis őrzői jelenete, amit már akkor is baromságnak gondoltam.

De kár ragozni, nem fog tőle jobban tetszeni. Azt hiszem, inkább újraolvasom a törölt EU-t. Az az én világom.

0
2017. december 14., csütörtök 13:55
Az űrben durrogó lövedékzajok, a repedtfazékhanggal repesztő hiperhajtóművek, a fénysebességgel való közlekedés, a kard végén megállított lézerfény és a többi marhaságról nem is beszélve. Ja, hogy az még gyerekfejjel nézve rendben volt? :D
most posts by TM
0
2017. december 14., csütörtök 13:37
Maxi. Természetesen. :)
0
2017. december 14., csütörtök 13:37
Mindenki el van ájulva a film közepén lévő csavartól... szerintem pedig borzasztóan gáz.

Egyrészt, mert egy eddig fontosnak, sejtelmesnek, hatalmasnak, szálakat háttérből mozgató figuráról az égvilágon semmit nem tudtunk meg, teljesen felesleges volt ezért eddig is beletenni, másrészt meg pont az ereje miatt roppant nevetséges az a jelenet. Én speciel felnevettem... Mi? Hova nézett? Egy ekkora erejű valaki nem veszi észre, mi történik tőle öt centire... ne már. Ez akkora béna fordulat, hogy a film harmadik legnagyobb blődsége.

Első a levitációban kikészülő szereplő, a második a világűrben életben maradni, ez a harmadik.
0
2017. december 14., csütörtök 13:30
Mayi egyetértek. :)
0
2017. december 14., csütörtök 11:48
A "dizniesítéssel" kapcsolatban én még annyit fűznék hozzá, hogy érdekes módon a Zsivány Egyesnél viszont képesek voltak maximális tisztelettel nyúlni az alapanyaghoz, mivel ott a szándék is megvolt rá. És az anélkül lett jobb film mindkét új saga-epizódnál, hogy nem tolták tele az egészet infantilis vagy épp "marveles" humorral, de még csak a nosztalgiázást sem járatták annyira maximumra, mint Az ébredő Erő esetében.

Ezek után már csak a spin-off filmekben van némi reményem, mert ha a Zsivány Egyes szellemiségében készülnek, akkor azok még akár jók is lehetnek. Meglátjuk, mit hoz a Solo jövőre, bár azzal kapcsolatban más miatt is vannak kétségeim...
0
2017. december 14., csütörtök 11:04
Az utolsó Jedik

Hetedik rész óta volt időm kicsit gondolkodni az egész disney SW témán.
Ahogyan a Marvel filmeknél is jó ideje ugyan így megfigyelhető, laza szórakoztatás a cél. Talán valamennyire megbarátkoztam a tudattal, hogy a Lucas éra a Sithek bosszújával lezárult.
Más hangvétel, más látásmód. Bármennyire is volt  az első két trilógia filmtörténelmi klasszikus, disney szeme előtt a legnagyobb profit lebegett. Ez csak az én teóriám, de egyre jobban úgy látom, hogy a Star Wars marvelesedett. Ugyan az a laza szórakozás mint a szuperhősfilmeknél, gondolom a már bevált recept továbbpörgetése a cél.
Természetesen hozzám ez a világ közelebb áll így jobban bele tudok merülni.
Ha már ezen túltette magát az ember és úgymond elfogadta az új irányt akkor jöhet a szórakozás.
Számomra ebben a filmben teljesedett ki ez a fura keverék tökéletességében. Valamennyire még éreztem Lucas hagyatékát, de erősen jelen van az új vonal is.
Feszes tempó állandó történés, nagy pillanatok, fordulatok és végre karakterfejlődés. Talán pont a karakterek az amiben ezt a részt sokkal erősebbnek éreztem mint a korábbit. Sőt van akit már ez alapján máshogy ítélek meg mint korábban.
Zenét is sokkal maradandóbbnak éreztem, nem volt az a rutinmunka szaga.
Középen lévő fordulat pedig igencsak meglepett, talán a KOTOR óta nem volt ilyenben részem SWnél.
Én már szinte teljesen elfogadtam ezt az új irányt, várom a folytatást. Erre pedig még legalább 2szer befizetek már csak Luke miatt is.
90% :)
0
2017. december 14., csütörtök 8:59
Snoke egy kihagyott ziccer. De egyébként a film vágása szerintem siralmas.
Plusz minden epic-nek szánt jelenetet lerövidítettek vagy elpoénkodtak.

Én nagyon nem ezt vártam. Ahhoz képest, hogy annyira örültünk neki, hogy Rian Johnson rendezi és a sokat szidott J.J. féle VII. részt végre feljavítják (amúgy nekem bajom nem volt azzal a résszel), semmi nem igazolódott be ebből.

Nem vészmadár az ember, de már itt az első fecskéje a Disney évenkénti termelésének, ami nagyon nem olyan lett, mint amilyennek lenni kellene.
0
2017. december 14., csütörtök 2:13
Hááát... az előzőnél jobb volt, de hadd ne kelljen már elalélnem azért, amit a Disney művelt immár két film alatt a kedvenceimmel. Ez, így már nem az én starwarsom, teljesen félrement minden, ahhoz képest, ahogy én szerettem volna látni a messzi-messzi galaxist.

Összességében ugyan tetszett, de néha annyira bántóan burleszk szerű, infantilis és buta volt, hogy fájt. Leia nagyjelenete szabályosan kínos (ez akár az Üzenet az űrbenben is lehetett volna, némi Liabe-dióval),Snoke egy hatalmas kérdőjel (és szerintem az is marad), Luke meg... nem győztek meg, hogy lett a Jedi visszatér végén szereplő hősből egy vén, mogorva, megfásult öregember.

Viszont az elejétől a végéig éreztem azt a feelinget, amit az EP VII-nél nem, roppant tömény és látványos a film. A két és fél óra elrepült - de sosem fogom szeretni. Ezt sem.
0
2017. december 14., csütörtök 1:51
Igen, úgy tudom, most is lesz Deluxe változat digipack-ben.
0
2017. december 14., csütörtök 1:30
Én is. :)
Youtube-on vannak zenei részletek, de nem akartam előre belehallgatni egyikbe se.
Ha már részletek, arról jelent meg infó, hogy különböző kiszerelésekben jön a CD, mint két évvel ezelőtt?
most posts by TM
0