Keresés

Avatar - Bővített extra változat (3 DVD) (DVD)

2010. november 18., csütörtök 17:24
Konkrétan a Pankrátor című filmet néztem meg...
0
2010. november 18., csütörtök 17:21
Csak ezért nem kell vásárolni! Senkinek sem kell, csak aki szeretné. :) De szidni sem kéne.
A különbség sok film esetében számottevő.
Melyik film DVD és BD változatát hasonlítottad össze?
0
2010. november 18., csütörtök 17:21
Suzukim van. :D
0
2010. november 18., csütörtök 17:20
ha neked jó ha Dacia-ba ülsz akkor maradj is abba,de ha meg Mercire vágysz akkor arra költeni kell. ilyen az élet.  :)
0
2010. november 18., csütörtök 17:15
De most komolyan...ne viccelj már, csak azért vegyek a mostani helyett több száz ezerért tv-t, bd lejátszót, vagy valami projektoros kivetítőt, hogy lássam a különbséget?!

Elég nevetséges egy indok...és a végeredmény nem lenne olyan számottevő, hogy megérje...szóval nem látom értelmét.

De ezen ne vitázzunk, én csupán a véleményemet mondtam el.
0
2010. november 18., csütörtök 17:10
ha nem vagy hajlandó áldozni rá akkor meg ne is várjál különbséget, amúgy meg igenis van különbség és nem is kicsi.
0
2010. november 18., csütörtök 17:08
de sokat számít az is pl. hogy milyen kábelel van összekötve a rendszer és mint irtam az elöbb 82cm-es tv-n nem is lesz látható a különbség.
0
2010. november 18., csütörtök 17:03
Nagyobb tv-n? Azért most nem fogok megvenni egy több száz ezer forint értékű tv-t, sem pedig projektort, hogy végre észrevegyem azt a minimális különbséget.

Így is HD -ben nézem a filmeket meg úgy is HD - ben nézném...egyszerűen nem érik meg az árukat jelenleg a BD filmek.

Talán majd később....de most még nem..
0
2010. november 18., csütörtök 16:58
82 centin nincs is. de nézd meg nagyobb megjelenítőn és látni fogod!
0
2010. november 18., csütörtök 16:52
Ja.., bocsi, azt nem írtam, azt a szomszédom blu lejátszójával néztem meg...

Egyébként meg tényleg nincs akkora különbség és kész, nekem ez a véleményem...lehet ezen hőbörögni meg miegymás, engem nem lehet az ellenkezőjéről meggyőzni.
Nincs akkora különbség BD és DVD között, hogy megérje azt a nagy pénzbeli különbséget....ja és még valami, nem vagyok vak, nincs baj a szememmel és a tévémnek 82 cm a képátlója.
0
2010. november 18., csütörtök 16:51
most posts by TM
0
2010. november 18., csütörtök 16:43
most posts by TM
0
2010. november 18., csütörtök 16:42
most posts by TM
0
2010. november 18., csütörtök 16:40
Akkor vak vagy, ha nem látsz különbséget... :-) Még 32-es TV-n is, ég és föld.

A másik, hogy DVD lejátszóval hogyan játszottad le a BD filmet? "fejvakarás szmájli"
0
2010. november 18., csütörtök 16:30
Hozzászólva a témához...nekem full hD -s tv-m van, egy LG 32LD550 tipusú a tv, ehhez vettem egy LG DVX492H tipusú dvd lejátszót. Aminek van az a kiváló képessége, hogy Video-felkonvertáló funkciójával akár 1920×1080p képpontszámúra is képes feljavítani egy normál DVD film felbontásást. A tv-mhez tökéletes, a képminőség egyenesen csodás...de tényleg, durva jó!
A másik amit mondanék még, hogy nekem NINCS egyetlen darab blu ray filmem sem!!
MINEK???
Kib@szott drágák, és a jelenlegi házimozi rendszeremet nézve nem tudna jobb képet adni mint a dvd amit így is 1920×1080p felbontásban nézek. Akkor meg minek vegyek meg egy filmet 6000 vagy 10.000 ft-ért mikor ugyanazt a minőséget kapom???

Nem vagyok elfogult dvd fan, de nem fogom fel épp ésszel miért kerülnek a blu ray filmek háromszor annyiba mint egy normál dvd filmek??

A következőt csináltam, kikölcsönöztem egy olyan blu ray filmet ami nekem is megvolt dvd-n, végignéztem mind a kettőt egymás után de akkora különbséget nem tapasztaltam ami nekem megérne filmenként 6000-10.000 ft-ot....NA ekkor döntöttem el, hogy jó pár évig TUTI nem veszek egyetlen béu ray filmet sem.

Egyenlőre maradok a dvd filmeknél...az ilyen lejátszóval mint ami nekem is van ugyanolyan élményben lehet részem egy film nézése közben mint annak aki a háromszor drágább blu ray filmet nézi, a különbség, hogy nekem még kólára meg chipsre is marad pénzem.   :-)     (Ez csak vicc)  

Köszi, hogy meghallgattatok...
0
2010. november 18., csütörtök 16:00
DVD-je válogatja. Egy új film, szép képpel full HD tévén is szép. A BD-lejátszók ráadásul felkonvertálják (javítják), a nagyobb felbontású megjelenítőhöz igazítják a képet. Nekem a tévéadással sincs bajom. Mármint a képminőséggel. :)
0
2010. november 18., csütörtök 15:30
Még valami! A személyes véleményed érdekel! (persze más válaszát is szívesen veszem)

Azt írod, továbbra is veszel dvd-t.
Nem csúnya annak a képe a full hd-s tv-n?
Én egy HD-ready-s tv-n láttam eredeti dvd-t és tv műsort is: gyalázat.

Többnyire ezért is félek a döntéstől.
Nem akarom majd egycsapásra lecserélni a gyűjteményemet, és tv-t pedig többé nem nézni? Mondjuk utóbbi estben nem vesztenék sokat. :-)
0
2010. november 18., csütörtök 11:53
Van egy érdekes mellékzöngéje a MediaPlayeres lejátszásnak: a BD lejátszómon van Youtube-funkció, ámde felbontást nem tudok állítani, csak a default felbontásban tudom élvezni a yt-videókat (full HD-s tévén a 360p elég mókás). De mégis élvezettel nézem, mert megvan rá a lehetőségem ... :)

A kis ablakot viszont nem tudom elképzelni ... a minimum, hogy teljes képernyőre nagyítják. :D Kivéve melóhelyen, ahol azért az Excel-nek látszania kell a képernyőn.
0
2010. november 18., csütörtök 11:22
:-)
Hát ebben egyet értünk!
És én is hány embert ismerek, aki az utolsó sorod szerint nézi a filmeket.
És barátom, elégedett. Az eredeti dvd-t, meg hírből sem ismeri az ismeretségi köröm 90%-a. Max 499-ft-ért egy-egy Bud Spencer a kosárból.

Amúgy én jelen fórumtéma tárgyát helyztem kosárba egyelőre.

Megsúgom; én akkor fogok áttérni a BD sötét oldalára és a Full HD-s tv-re meg Hdmi-s csatlakozós BD házimozirendszerre, ha a STAR WARS 6 epizódja, egységes szinkronnal jelenik meg jővőre ilyenkor! Ha ilyen nem lesz, vagy nem ilyen lesz, akkor maradok dvd-s.
Egyébként, az full gáz lenne, ha az is úgy lenne majd, ahogy itt, hogy a technikai specifikációk csak a megjelenés előtt egy héttel derülnének ki, én meg addig nem merem megrendelni, aztán meg lemaradok róla, mire leközlik, hogy mégiscsak szinkronos lesz. Már várom! :-(
De ez, hogyhogy most idáig titok volt? Nem fogom fel!
Mindegy;
Csak le ne álljanak a dvd-vel, mint a műsoros videokazival. Abból az utolsó amit venni tudtam, 2005 decemberében volt.(persze, hogy a Sith-ek bosszúja). De már volt dvd-m is! :-D :-D Akkor ki a hülye, ha nem ÉN?? ;-)

0
2010. november 18., csütörtök 10:32
Ami az egyik embernek parasztvakítás, az a másiknak hobbi. Van BD-m, de nem vagyok elvakult BD-mániás. Továbbra is veszek DVD-t, mert egy csomó film esetében nem látom én sem értelmét a BD-nek, de nagyon tudok örülni egy Avatar szintű film BD-megjelenésének, mert minden szempontból sokkal nagyobb élményt nyújt nekem, mint a DVD-változat. Azt pedig elfogadom, hogy másoknak ez a plussz nem más, mint parasztvakítás, sőt, van akinek a DVD is csak parasztvakítás, mert MediaPlayer kis dobozban a monitor alján pixeles változatban is elég sokaknak a filmélmény.
0
2010. november 18., csütörtök 10:21
Én nem utálom a bd gyűjtők táborát.
Csak max. a nagy anyagi lehúzásokat, aminek egy kis prasztvakítás az alapja.
És az alábbiakat sem gyűlöletbeszédnek szántam. Egyszerűen így látom.
0
2010. november 18., csütörtök 9:58
:) Jól meggyőzted magad.
Soha nem értettem, mi ez a nagy utálkozás a DVD és a BD tábor között, különösen a DVD-tulajdonosok részéről. A BD valóban csak jobb rendszereken nyújt minőségileg többet, azon viszont - legalábbis szerintem - jelentős a változás. Azt is aláírom, hogy a többség számára tökéletesen megfelel a DVD is. Akkor meg mi értelme utálkozni? Akinek jó a DVD, az örüljön annak, akinek meg BD-re van szüksége, az vegye azt és ő is örüljön. Virágozzék minden virág!
0
2010. november 18., csütörtök 9:49
Hát igen. De felőlem rajtuk rohad az új formátum. Ettől nem térek át.
Amíg szélesvásznú nagy és sík képátmérőjű (de régi rendszerű, nem lcd)
TV-men, tökéletes képet ad egy dvd-lemez egy igen jó házimozival, addig én nem veszek, BD-lejátszót. Hogy aztán vehessek miatta új tv-t, hogy egyáltalán kijöjjön aminek kell.
De ez fordítva is igaz:
Nem veszek Full HD-s tv-t-sem, azért, hogy aztán az egész dvd-gyűjteményem csúnya képet adjon rajta, és azért vegyek BD lejátszót.
Nem beszélve, hogy akkor megindulna a "bogár" és cserélném le a gyűjteményt egy vagyonért, ami nincs.
De tapsvihar!! nagy ötlet volt ez! Ahhoz, hogy az új formátumot élvezhesd, cseréld le mindenedet!
De nem lehet ennyi előnye, hogy ez megérje: nem győzöm magamat ismételni;
a dvd és bd közti lépcső sokkal kisebb, mint a vhs és dvd-közti volt.
És mennyi ideje lesz a BD-nek a váltásig, ha az vhs-nak 25-30, a dvd-nek csak 10 éve volt a piacon?
Vagy valaki azt meri állítani, hogy most 30 évig formátum-stop lesz?
Mert akkor lehet, hogy belevágok a BD-be. Addig nem.
0
2010. november 18., csütörtök 8:42
Ez más sajnos bevett gyakorlat a Blu Ray fogyasztókra való erőszakolása végett.
0
2010. november 17., szerda 22:44
Engem csupán az bosszant,hogy a kettévágott film miatt mintha egy seregnyi extráról lecsúszna a dvd generáció,ami BD-n ott terpeszkedik külön lemezen..de javítsatok ki ha tévednék....
0