Igen ez is egy baromság, hogy van 10-15 film akik között szétdobálják a jelöléseket... Olyan miért nincs, hogy van egy film ami hulladék mint a szar, de a zenéje, mondjuk szenzációs, vagy a hangvágása... Persze gondolom akar tartani egy színvonalat az Akadémia, azért rak bele népszerű, minőségibb cimeket, aztán néha jön a PC (Moonlight, Black Panther), néha meg az áramszünet (TM által említett Babe mint legjobb film :D :D :D).
0
2020. február 10., hétfő 14:11
7074
Azt sem értem, hogy miért mindig ugyanazt a 8-10 filmet jelölik az összes kategóriában? Mintha nem néznék meg a többi filmet. Egy akármilyen szar filmnek nem lehet Oscar-jelölt zenéje? Pl. muszáj a Jokert jelölni még a legjobb filmzene kategóriában is?
0
2020. február 10., hétfő 14:00
6056
Engem csak a zene keserít el, döbbenet, hogy mennyire "zeneietlen" a Joker... Zörgés, csörömpölés... Igaz nem tudom kinek adtam volna az ötből.. A Little Woman abszolút 12 egy tucat, az 1917 nem Oscar "minőség" ha lehet ilyen hülyén fogalmazni (mondjuk kaptak már ennél kevésbé maradandóbb zenék is díjat), JW szerintem jó, hogy nem kapott, igazából 1-2 tételen kívül a 30-40 évvel ezelőtti dallamok voltak hangsúlyosak (inkább kapott volna érte a maga korában még). Egyedül a Marriage Story zenéje volt számomra fülbemászó és minőség, viszont az meg 24 perc a több mint 2 órás filmben, úgyhogy érthető... Más 60-70 perceket kap CD-n ez meg a fele-harmada majdhogynem... Na de egyszer még hátha megérek egy jó filmzenét ami Oscart kap :D
0
2020. február 10., hétfő 13:35
1023
Gyorsan aludtam egyet erre az Oscar esőre.
Nagyon örülök én is Brad Pitt, Laura Dern és Phoenix győzelmének, járt már nekik ez a díj. Zellweger is remek volt a Judyban. Örültem, hogy a Botrány című film is nyert egy díjat smink kategóriában. Charlize Theron sminkje iszonyatosan jó lett.
... de most akkor tényleg 2019 legjobb filmje a világon az Élősködők?
0
2020. február 10., hétfő 13:01
802
Szerintem azok az idegennyelvű filmek, amiket Amerikában bemutattak, azok részei a best picture-nek. Egyszerűen nem férnek bele a top10-be. Ráadásul úgy nem, hogy a lehetséges jelöltek számát az elmúlt 11 évben mindössze kétszer (2010 és 2011) töltötték fel a maximális 10-re. A többi években 8 vagy 9 jelölt volt mindig. Még angol nyelvű filmek sem jutnak be, hogy feltöltsék a helyeket.
0
2020. február 10., hétfő 12:44
1847
Ezt az adott kategória feltételei teszik lehetővé. Lehetett nevezni mindkettőbe. Nevezték is. Nyert is. Amúgy nem értem, hogy ha a "best picture" egy nagyobb halmaz, a "best international feature film" egy kisebb, akkor miért nem lehet ez a kisebb halmaz része a nagynak is?! Nem azt mondom, hogy ez igazságos. De nem feltétlenül kéne kizárni egy filmet a "best picture" kategóriából csak azért mert nem amerikai. Az se jó megoldás, ha egy esetleges "best picture" jelöléssel kiszedjük az "international" jelöltek közül, mert mi van ha az előbbit nem nyeri meg, akkor az utóbbira se legyen esélye?!
0
2020. február 10., hétfő 10:37
7074
Nekem nagyon fura, hogy ugyanazt a filmet jelölik a legjobb film és a legjobb idegen nyelvű film (most nemzetközi) kategóriájában is. Tudom, volt már rá példa. Ez kicsit olyan, mintha egy színészt ugyanazért a szerepért jelölnének a főszereplő és a mellékszereplő kategóriában is. Kicsit sántít a hasonlat, de remélem, értitek. Nem a filmmel van bajom, csak szerintem el kéne dönteniük, hogy melyik kategóriába illik, és jelöljék csak abban.
0
2020. február 10., hétfő 9:28
8977
Én nagyon örülök az Élősködők sikerének, végre Hollywood ki mert lépni a saját árnyékából!
0
2020. február 10., hétfő 8:44
1185
Sőt, Tom Hooper sem amerikai, hanem brit.
0
2020. február 10., hétfő 7:03
6697
24-bő 12 kategóriát találtam most el, volt már jobb és rosszabb is, de mindenképp nagy meglepetés, hogy az Élősködők 4 Oscar-díjat nyert, nem is akármilyen kategóriákban: Eredeti Forgatókönyv, Nemzetközi Film, Rendező és Film! És ugye sosem nyert még idegennyelvű film a Legjobb Film kategóriában!
Brad Pitt, Laura Dern és Joaquin Phoneix is feliratkoztak az Oscar-díjasok listájára, nagyon nem érdemtelenül és talán Renee Zellweger második díja után nem tűnik el.
Még a végére annyit, hogy az azért sokat elmond az Oscar-ról, hogy utoljára 2010-ben nyert amerikai rendező Oscar-t (Tom Hopper), azóta francia (Hazanavicius), a három mexikói zseni (del Toro egyszer, Cuarón és Inarritu 2-2 alkalommal), egy tajvani (Ang Lee) és most a dél koreai Bong Jun-Ho. Damien Chazelle lóg ki a sorból, mert bár ő amerikai, de francia származású.
Remélem még fogjuk látni a kategória jelöltjeiként, de még inkább győzteseiként, Spielberg-et és Scorsese-t a színpadon.
Majd elfelejtettem, Elton John is immáron kétszeres Oscar-díjas a méltatlanul hanyagolt Rocketman betétdaláért. Ilyen sem volt még, hogy olyan valaki nyerjen Oscar-díjat egy filmért, ami saját magáról szól :))
0
2020. február 10., hétfő 4:35
6697
Laura Dern <3 Annyira nagyon jó évek vannak mögötte, nagyon örülök neki. És hamarosan kezdődik a Jurassic World 3 forgatása, amelyben ő, Sam Neill és Jeff Goldblum is visszatérnek!
0
2020. február 10., hétfő 3:52
6697
Jó reggelt :)
Eddig jól alakul az este, ha a tippjeimnek nem is.
0
2020. február 10., hétfő 3:49
6056
Na, nem vagyok egyedül? Szevasztok 😃
0
2020. február 10., hétfő 3:34
1849
És Pitt vitte is. Szóval már jól indul az este!
0
2020. február 10., hétfő 3:34
52684
A Netflix-bünti még tart, ez az animációs kategóriában mutatkozott ma először.
most posts by TM
0
2020. február 10., hétfő 3:18
6697
Jó reggelt így a 2020-as, 92. Oscar-gálán :)
Brad Pitt nagyon megérdemelte már ezt a díjat. Az én tippjeim a hét elején ezek voltak:
Legjobb Film: 1917 Legjobb Rendező: Sam Mendes - 1917 Legjobb Férfi Főszereplő: Joaquin Phoneix - Joker Legjobb Női Főszereplő: Renee Zellweger - Judy Legjobb Férfi Mellékszereplő: Brad Pitt - Volt egyszer egy...vadnyugat Legjobb Női Mellékszereplő: Laura Dern - Házassági történet Legjobb Eredeti Forgatókönyv: Volt egyszer egy... Hollywood Legjobb Adaptált Forgatókönyv: Jojo nyuszi Legjobb Külföldi Film: Paraziták Legjobb Operatőr: Roger Deakins - 1917 Legjobb Vágás: Az aszfalt királyai Legjobb Hang: 1917 Legjobb Hangvágás: 1917 Legjobb Eredeti Filmzene: Joker Legjobb Betétdal: Toy Story 4. Legjobb Díszlet, Látvány: 1917 Legjobb Jelmez: Kisasszonyok Legjobb Speciális Effektek: 1917 Legjobb Animációs Film: Klaus Legjobb Smink, Haj: Judy Legjobb Dokumentumfilm: Méz-királynő Legjobb Rövid Dokumentumfilm: In the Absence Legjobb Rövidfilm: Sister Legjobb Animációs Rövidfilm: Saria
0
2019. február 26., kedd 14:46
6925
Sok noname nyertes van/volt/, nagy nevek maradtak mindig is dij nelkul. Ha valaki rossz noket / Garbo, Dietrich, Close/jatszik, kisebb a sansza a meggyotort, sorsuldozott /Bergman, Streep/ karakterrel szemben.
0
2019. február 26., kedd 13:01
4595
Olivia Colmant tudom mondani, hogy ez azért volt eddig így, mert nem szerepelt olyan felkapott hollywoodi produkciókban, amik szélesebb nyilvánosságot kaptak volna, és nem azért, mert ne lett volna meg minimum egy jelöléshez a hitelessége, tehetsége. Pár éve a Tyrannosaurnál jegyeztem meg a nevét, és még az olyan langymeleg kémsorozatokból is ki tudott ragyogni, mint az Éjszakai szolgálat. Az ő díjának kifejezetten örülök, bárkivel szemben is kapta azt meg.
0
2019. február 26., kedd 8:53
1849
Nem szereti az Akadémia. Viszont sok olyan nyertes volt akiknek ez volt az első jelölése konkrétan. A díjazottak 3/4-e ilyen volt. Ez egy ilyen gála volt, ez van.
0
2019. február 25., hétfő 16:27
6925
Glenn Close 7/ 0, mint Richard Burton...
0
2019. február 22., péntek 12:02
1849
Oké, de a Duna 3 évre vette meg a jogokat. Nem volt most idén magyar induló, így nem hosszabbították meg a közvetítési jogokat. Valahol ez érthető.
0
2019. február 20., szerda 10:25
1023
"Magyar oldalról, a Duna helyett idén pedig a frissen indult (02.17-től debütáló) Moziverzum tévécsatorna fogja adni."
Mindenesetre jó nagy kicseszész ez, mert a Duna Tv szinte minden háztartásban van, általában az alap csomagok tartalmazzák ezt a tv csatornát, a Moziverzumot pedig nem.
0
2019. február 14., csütörtök 20:40
52684
Az a csúnya viselkedési forma, ami miatt fél Hollywood bűnös, de Jack Nicholson tiszta, mint a hó! :D
most posts by TM
0
2019. február 14., csütörtök 16:30
6056
Írd már le magyarul, mítú az... :D :D
0
2019. február 14., csütörtök 13:40
52684
Tudom, de aztán nagyobb lett a barátság. :) Olyannyira, hogy Lasseter a nem Pixar animációk felett is bábáskodott, amíg utól nem érte a mitú...