Oké, ez így kicsit ferdités ez igaz, de mondjuk a komoly tárgyalások első eredménye egy olyan szerződés volt, amiben az állt hogy "a Disney kizárólagos jogokkal bír a film és a karakterek felett, a Pixar a jegybevételek 12,5%-át kapja, A Disney viszont (kártérítés ellenében) bármikor leállíthatja a projektet, gyakorolja a művészi kontrollt és joga van elkészíteni a filmnek két másik részét, illetve ezen felül további folytatásokat, akár a Pixar nélkül is."
0
2019. február 13., szerda 14:02
52684
A "bekebelezték", az túlzás, elég kemény tárgyalások zajlottak, és művészetileg is beszélhetünk fúzióról. Sok segítséget kaptak az induláskor a tapasztaltabb szakiktól, személyi oldalról nézve pedig Lasseter például a Disney-nél kezdett. Jobs és a masinája szintén meghatározó eleme volt a kapcsolat létrejöttének. Csak azért írom, mert ez a közösködés anno sokkal többet jelentett, mint most egy Fox-cégcsoportot liciten "hazavinni". :)
most posts by TM
0
2019. február 13., szerda 12:00
1849
Na, akkor megegyeztek. Mert arról szóltak a hírek, hogy még nem lesz egy ideig.
0
2019. február 13., szerda 11:09
1084
Telekomnál is van Moziverzum.
0
2019. február 13., szerda 9:36
1849
Ha valaki nem a neten nézné az idei gálát:
Telekom kínálatában tuti van, de szerintem a UPC-nél is, az ORF 1 német tv csatorna közvetíti a showt élőben. Vörösszőnyeges bevonulással együtt.
Magyar oldalról, a Duna helyett idén pedig a frissen indult (02.17-től debütáló) Moziverzum tévécsatorna fogja adni. Egyelőre a Digi és a UPC kínálatában elérhető. A többi szolgáltatóval még egyeztetnek.
0
2019. február 13., szerda 0:36
2966
Nekem a Pixar filmek jönnek be, az meg ugye megint csak olyan ami a Disney nevet viseli de a pénzügyi háttéren és a forgalmazáson kívül nem sokat tesznek hozzájuk, hiszen a Pixart is csak bekebelezték.
0
2019. február 12., kedd 23:01
975
Engem az egész Disney-ből kb az animációs részlegük érdekel, időnként meglepően jó alkotások kerülnek ki a kezükből. A Star Wars/Marvel frencsájzuk totál hidegen hagy, újat nem tudnak mutatni, csak újracsomagolják ugyanazt folyamatosan.
0
2019. február 12., kedd 22:19
2966
Nem tudom ez mennyire igaz vagy sem, de nálam a Disney mint cég különben is elásta magát azzal amit az utóbbi években csináltak. (Pl hogy ők az egyetlen forgalmazó a világon akik meghatározzák hogy melyik országban mennyiért árulhatják a filmjeiket.) Na nem mintha ezért álmatlan éjszakáik lennének :D :D
0
2019. február 12., kedd 15:52
1303
A köszönőbeszédeket kellene leredukálni egy "Köszönöm.", maximum egy "Na, végre!" hosszúságúra, és már nyert ügyük is lenne. :)
0
2019. február 12., kedd 14:32
1194
Szerény véleményem szerint (is) az Oscar-díj már egy kalap szart sem ér -és ahogy Plissken fórumtárs is írta elöttem-, tényleg vicc az egész! Egyetértek a "különc klarinétos" Woody Allen-nel (de azért Woody ezt nálam szebben és bővebben fogalmazta meg...), aki annak idején, bár díjat nyert, eme "ünnepség" helyett az együttesével való fellépést választotta inkább...
0
2019. február 12., kedd 13:34
975
Végülis ez csak egy szakmai díjátadó, ezek meg nyílván nem vágnak szakmába... valószínűleg a díjukat sem Lupita Nijongó, Chiwetel Ejiofor, esetleg Tyler Perry adja át, hanem kevésbé rivaldafénybe való alakok, mint a világosító, vagy a takarító. Vicc az egész.
0
2019. február 12., kedd 13:18
6056
Én több helyen is azt olvastam, hogy a Disney keze van a dologban, ezekben a kategóriákban nincs Disney jelölt... durva azért
0
2019. február 12., kedd 11:01
2966
Azt hittem az Oscar a szakmai elismerések díja és nem a csak sztárokat ismerő nagyközönségnek, hogy még inkább ajnározzák a sztárokat.
Egyébként meg nem véletlen lett olyan kategória kitalálva és egy nagy showműsor kerítve köré hogy mindenki lássa.
0
2019. február 12., kedd 10:16
291
Most akkor így az egésznek már nem túl sok értelme van! Az egészet eleve olyanok nézik, akiket amúgy ez érdekel, akkor ő meg miért ne tudhatná, hogy ki kicsoda. Én attól tartok, hogy inkább csak több reklámidőre volt szükség, a több pénz miatt, és mivel a show hosszabb nem lehet, ezért a tartalmat kellett csökkenteni.
0
2019. február 12., kedd 10:06
1849
Fura, de valahol érthető, hogy megpróbálják rövidíteni a showt. Valljuk be, 1-2 ismertebb arcon kívül a legtöbb szakmai díj személye nekünk sem mond sokat.
Nyilván szép, ha megtisztelik, de az, hogy a tévénézők ezt nem látják, az nem feltétlenül baj. Mert a helyszínen ez megvalósul. A szakma meg úgyis jobban tudja, hogy ki-kicsoda.
0
2019. február 12., kedd 8:27
2966
Megint érdekes döntést hoztak Oscar-ügyben, végül is ha valaki csak operatőr vagy vágó akkor az ő Oscarja simán átadható a reklámok alatt, hiszen a nem kell hogy bemutassuk a nagyközönségnek hogy ők kicsodák és milyen keményen dolgoznak, mennyire múlik rajtuk egy film sikere... Undorító.
0
2018. március 8., csütörtök 20:56
2966
Nem, sajna! :(( Nem is tudom hogy sikerülni fog-e elcsípni moziban, pedig még asszonykámat is kifejezetten érdekli, ő pedig nem a moziba járó típus :) Volt egy csomó sz..ság mostanában, még mindig nem tért vissza minden a normál kerékvágásba, úgy hogy necces hogy meg lesz-e moziban...
0
2018. március 8., csütörtök 17:17
52684
Tényleg, a Game Night-hoz azóta volt szerencséd? :)
most posts by TM
0
2018. március 8., csütörtök 16:47
2966
"Az hogy nekem tetszik valami vagy sem egy dolog, de én még senkitől sem hallottam, hogy ezek a filmek milyen atom jók lennének, ez pedig már gond."
Nem gond az, te csak alig pár emberről beszélsz, ráadásul nem is feltétlen olyanokról (bár erről ugyebár fogalmam sincs) akik komoly filmszeretők, mert hogy az is hatalmas különbség tesz. Én pl csak azt hallottam a Three billboards-ról, hogy milyen fantasztikus film (és az is) :D
Ha így nézzük, akkor nincs is gond ;)
0
2018. március 8., csütörtök 12:36
52684
Örülök, hogy nem egy van belőlem. :)
most posts by TM
0
2018. március 8., csütörtök 12:35
52684
Gond lehet a rövid távú memóriáddal, hiszen itt mondogatjuk épp, hogy milyen nagyszerű a film. :D
most posts by TM
0
2018. március 8., csütörtök 12:34
52684
sokkal több élmény
most posts by TM
0
2018. március 8., csütörtök 12:33
52684
Milyen PC-mázról beszélsz? Meg mi az, hogy össze van ollózva? Amióta a vonat befutott az állomásra és a rakéta becsapódott a hold szemébe, meg Buster Keatonra rádölt a ház eleje és Harold Lloyd lógott az óra mutatóján és Charlie Chaplin megjelent a cúgos cipőjével, a lyukas kesztyűvel meg a kalappal és bottal, onnantól kezdve gyakorlatilag minden film lopott az ezekben látható jelenetekből. Ha nem vagy képes belehelyezkedni egy film hangulatába, akkor kezded el szétcibálni ilyen "ezt már vajon miben láttam" agyalásossággal, de ez olyan, mint az unalmas szex közben a sarokban észrevett pók. Egyébként az E.T. is lopás volt ilyen kötözködős szemszögből nézve, vagy a Csobbanás is és még lehetne folytatni a sort. Vagy az összes szerelmes film is lopás, méghozzá az első olyan filmből, amiben összejött két ember. Vagy ha nem happy end, akkor abból, amelyikben először nem jött össze két ember. Előítéletek nélkül kell tudni filmeket nézni, sokkal élmény érheti az embert ezáltal. Guillermo Del Toro amúgy pont nem az a mások fantáziájára szoruló filmes, gazdag képzelőerővel, sajátos filmes stílussal megáldott rendező, aki simán megérdemelte a díjat.
most posts by TM
0
2018. március 8., csütörtök 10:52
1849
Kicsit szomorú, ahogy a kommenteket olvastam, hogy nem varázsolt el mindenkit ez a film annyira mint kellene. Szerintem A víz érintése egy csodálatos darab, minden benne van, amit a legjobb filmnek tudnia kell.
Egyrészt vicces, helyenként izgalmas, romantikus, bizarr, meseszerű, drámai, varázslatos. Minden benne van, amit egy filmnek tudnia kell.
Aki nem látta benne a potenciált, az igencsak nem ismeri az Oscar szavazók ízlését. Mikor kijöttem a filmről, egyből éreztem, hogy szinte biztos, hogy ez lesz a legjobb film, pedig akkor még nem is láttam az összes jelöltet. Egyszerűen nem nyerhetett más. Ebben az évben ez nem volt kérdés.
0
2018. március 8., csütörtök 10:22
291
Pontosan erre utaltam én is!
Az oscarból a közönség egyre inkább kimarad és nem szempont, hogy nekik mi tetszik. Az hogy nekem tetszik valami vagy sem egy dolog, de én még senkitől sem hallottam, hogy ezek a filmek milyen atom jók lennének, ez pedig már gond.
Az meg végkép, hogy ha attól eltekintve, hogy nekem mi tetszik vagy mi nem és próbálom megkeresni azt az okot, hogy miért ez volt a legjobb film, akkor nem találok rá semmit.