Keresés

Trónok harca: 1. évad (5 DVD) (DVD)

2012. február 17., péntek 22:04
Történnek benne érdekes, mondhatni természetfeletti dolgok is :)
0
2012. február 17., péntek 22:03
A kérdés inkább az, ha jól érzékelem, hogy megéri-e belekezdeni és megéri-e megnézni? :) Én úgy kezdtem el, hogy nem tudtam róla semmit és szerintem az idei év legjobb sorozata volt! :) Szóval igen, szerintem megéri megnézni :)
0
2012. február 17., péntek 22:03
Na hát ezzel nálam szart se spoilereztél el :) :) Arra akarok kilyukadni, hogy pár boszorkány, meg torz fejű Pető-intézetes gnóm még kevés nekem a fantasyhoz :) A kitalált hely kitalált figura, meg azt hiszem minden filmre igaz... :) De köszi a választ, meglátom érdekel-e annyira, hogy kockáztassak...!
0
2012. február 17., péntek 21:57
Nem igazán spoilereznék el semmit. Alapvetően középkori hangulata van a sorozatnak, királyság az államforma és nagyjából 3-4 fronton játszódik a sorozat. Fantasy, mert kitalált helyszínek és kitalált figurák vannak... a többit meg majd megtudod, ha megnézed ;)
0
2012. február 17., péntek 21:48
Egy percet se láttam a sorozatból, megtenné valaki, hogy felhomályosít, hogy ez mitől fantasy? Vannak benne mindenféle lények vagy mi? Egy előzetest néztem a neten, abban semmi nem volt, középkori feeling és kész, ennyi...
0
2012. február 17., péntek 21:23
Ez az első jele annak, hogy romlik a szemed: elfárad. Fogadni mernék, hogy gyakran hunyorogsz napközben is :D Nekem kb. azóta van (másfél-két éve) olvasószemüvegem, amióta ilyen tüneteket tapasztaltam. Annyira nekem sem rossz a szemem, mert csak olvasáshoz hordom. Szerintem tolj le egy nap 200 oldalt, ha ráérsz és ha kezdenek összemosódni a betűk, akkor lehet, hogy rád fér egy feles dioptriás :)
0
2012. február 17., péntek 17:42
Szerencsére nekem nem kell szemüveg, ezért is próbálok vigyázni a látásomra. Nem véletlenül zavar, ha egy könyvet azért kell félretennem, mert a kis betűi miatt (amiket egyébként jól látok) egy idő után már megfájdul a szemem. Bár lehet, hogy 100-150-200 oldal után (amennyi a napi Martin adagom volt) kétszer akkora betűvel is elfáradna a szemem :)
0
2012. február 17., péntek 17:29
Az én sorozatomnak már úgyis mindegy, akármilyen kiadásban nyomják az 5. kötetet. A 2-4. kötetig a keményfedeles első kiadás van meg, az 1. kötetet viszont csak a tacskógazdaságos kiszerelésben sikerült megvenni. Így csak 3 kötet van a polcomon, a fekete bárányt egy papírdobozban rejtegetem. Ha lesz szép kiadás az ötödikből, az is megy a polcra, ha nem, megy a büntibe.
0
2012. február 17., péntek 16:11
Addig jó, amíg nem kell. :)
most posts by TM
0
2012. február 17., péntek 15:57
Gondoltatok már arra, hogy használjatok szemüveget olvasáshoz? :)
0
2012. február 17., péntek 14:52
Anno azért írtam nekik, mert reménykedtem hátha kiadják újra keményfedelesként is a sorozatot - ha már ekkora siker - rosszul nem jártak volna vele. De aztán nem lett szerencsém így a téglákat kellett megvennem. Egyébként ettől függetlenül nagy disznóság lenne a keményfedelest begyűjtőktől, ha tényleg nem nyomnák ki nekik az ötöst.
Szeretem nagyon a sorozatot, de annyira azért nem, hogy tízezreket adjak ki egy használt régi kiadásért :)
0
2012. február 17., péntek 10:29
Szerintem ha minél többen kifejeznénk óhajunkat a Sárkányok tánca című  ötödik kötet keményfedeles formában való megjelenéséért, akkor az Alexandra talán hajlandó lenne a tégla-kiadás mellett limitált példányban folytatni az eredeti kiszerelés szerinti szebb könyvformát is.
Akik szeretnének díszesebb, keménykötésű, színes, dombornyomott védőborítós ötödik részt, azok írjanak a kiado@alexandra.hu címre! Ha együtt rágjuk az Alexandra fülét, nagyobb esélyünk lesz!
most posts by TM
0
2012. február 17., péntek 10:06
Az a röhej, hogy mindkét kiadásnál, olyan hangyafasznyi betűméret van, hogy vérlázító. Gyűlölöm, ha egy könyvben ilyen kicsik a betűk.
Annak idején ezért nem olvastam el egy kölcsönkapott a keményfedelest, így aztán hagytam a fenébe. Amikor elkezdődött a tv-sorozat, akkor kezdett engem is érdekelni. Persze akkor már nem volt a keményfedeles a piacon így megvettem a puhát. Hát abban szintén szemfájdítósan kicsik a betűk, hiába vastagabb jóval (bár alacsonyabb). A puhafedeles két pozitívuma, hogy meglepően strapabíró a méretéhez és kiadásához képest (azt hittem egyből megtörik a gerinc és egyiknek se tört meg) a másik, hogy az Alexandra azt mondta az ötödik már nem jön ki keményfedelesként csak puhában, így viszont legalább egységesen lesznek a polcon. Ha valakinek a keményfedelesek vannak, azoknak sajnos meg kell venniük az angol kiadást, ha tényleg nem adja ki az Alexandra keményfedelesként is ki.
Egyébként ez a fajta puhafedeles típus az angol nyelvű piacokon elterjedt, én személy szerint gyűlölöm ezt a típust. Ilyen hosszú és vastag könyveket egyszerűen bűn belesűríteni egy alacsony ellenben téglánál is vastagabb kiadványba. A könyvesboltok idegennyelvű polcán se tetszett soha ez a kivitelezés. Látszik, hogy a kiadóknak ez a lehető legolcsóbb és tömeggyártásra legalkalmasabb forma, de én nagyon remélem, hogy nem állnak rá erre a típusra. Önmagában annyira én nem ellenzem a puhafedeles könyveket, mert az is lehet igényes és strapabíró. Nézzétek meg a régi Albatroz könyveket a maguk sárga egyszerű borítójával. Azok még egy atomtámadást is túlélnének :D Vagy pl. az Európa kiadó puhafedeles könyveivel sincs semmi baj.

Örülnék, ha Martin kicsit belehúzna az írásba, mert ha ilyen tempóban halad, lehet nem éri meg a sorozat végét. A harmadik kötet 2000-ben jelent meg. A negyediket és ötödik, amiket egy kötetnek tervezett, de végül kettőben adta ki terjedelmi okok miatt, annak a második fele (az ötös) 2011-ben jelent meg végül. Szóval ez így kb 11 év volt. Még jó, hogy nekem nem kellett ennyit várnom :D
0
2012. február 16., csütörtök 22:59
Nagyon remélem, hogy a kiegészítő feliratokat megfelelő módon illesztik a magyar hangsávhoz, mert a történetben itt-ott felhangzó dothraki beszéd miatt nem szívesen keresgélném a sötétben a subtitle-gombot.
most posts by TM
0
2012. február 15., szerda 21:24
:DD
0
2012. február 15., szerda 20:56
Ennél frappánsabban nem tudtad volna véleményezni a két kiadás közti különbséget. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. február 15., szerda 20:55
A Rolls-Royce-tulajdonosok bölcs megértéssel szemlélik a Trabantot.
most posts by TM
0
2012. február 15., szerda 20:47
Áh, nem láttam a hirdetést. Bocs Xpress, töröld ha akarod, de csak bemutatójeleggel linkeltem be a képet. Ne haragudj.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. február 15., szerda 20:46
Nézd csak, TM!

0
2012. február 15., szerda 20:39
Igen, igen, ezt gondolom én is. Amíg nem volt felkapott a könyv és történet, addig megérte díszkiadásban kiadni, mert így figyelemfelkeltőbb volt. Most viszont, hogy már népszerű és világhírű lett, nem érdekelt senki a körítés, hanem inkább a mennyiségre mentek rá, spóroltak mindennel. Mert ha egy apuka és fia bemegy egy könyvesboltba, és ezt a könyvet keresi, nem az fogja érdekelni, hogy milyen a csomagolása, hanem hogy végre azt kapja, amit akart. Régebben, egy díszcsomagolás akár még figyelemfelkeltő is lehetett volna, de ma már csak pénzkidobás. Hozzáteszem én is - sajnos.
0
2012. február 15., szerda 20:36
A szokásos recept, ami a filmpiacon is beválttá vált: ez népszerű cím és ezt megveszik így is, minek az előállítási költséget növelő sallang (kemény tábla, díszborító - amott meg fekni, 5.1, stb). S ez szomorú dolog.
most posts by TM
0
2012. február 15., szerda 20:36
Ez nálam kezd olyan lenni, vagy legalábbis hasonlít a DVD gyűjtésre. Ott is vannak első kiadások, és DVD terén viszont kőkeményen harcolok ezekért, nem számít sem pénz, sem idő, sem energia. Nagyon lelkes vagyok, mert már 3 hete szabadidőmben csak olvasok, és keresem az új dolgokat. Szóval most majd ezen kötetek kerülnek sorra, amint megvettem őket. De most levadászni a régi kiadásokat, és tízezreket adni értük...! Áh, inkább megspórolom azt a pénzt más könyvekre. :) Éppen most ütöttem le az egyik aukciós oldalon a Több mint testőr könyvváltozatát. :) Na, de nem akarok offolni, mert tudod, hogy mindig én vagyok a mumus, és mindjárt valaki rám szórja a commikulus átkát. :)
0
2012. február 15., szerda 20:32
Én ma vettem szemügyre az első kötetet, de az a meglátásom, mint Neked. Szóval abszolút nincs igazi könyv formája, amolyan tégla, hogy téged idézzelek. Ezek az első kiadások valóban inkább hasonlítanak könyvre, mint ezek az újak. Rendkívül tömörek ezek az újak, látszik, hogy már nem volt semmi kreatív abban, ahogyan kiadták.
0
2012. február 15., szerda 20:31
Köszi, én sem vettem negatívan a soraid. :)
Annak viszont örülök, hogy még vannak szituációk, amikor a régi könyvnek még értéke van, még ha ez nem is általános, sajnos.
most posts by TM
0
2012. február 15., szerda 20:28
Láttam az új kiadásokat, de tüzetesebben nem néztem meg őket, mert minek is tettem volna. Majd ha legközelebb megyek Matyi-boltba, akkor lecsekkolom.
most posts by TM
0