Keresés

Moziajánló

2019. május 12., vasárnap 4:26
:D
most posts by TM
0
2019. május 12., vasárnap 0:31
Aki vacillál az Endgame megtekintésén, annak azt mondom, hogy otthon is elég, semmi nincs benne sajnos...
0
2019. május 6., hétfő 9:47
most posts by TM
0
2019. május 6., hétfő 9:30
Ez egy jogos gondolat. Mennyit "érne" ma az Avatar?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2019. május 6., hétfő 1:16
Mivel az alltime-lista nem inflációkövető, így az ott szereplő adatok nem reálisak.
A Titanic Worldwide-bevétele mai árfolyamon számolva 4 051 719 921 $, azaz több, mint 4 milliárd dollár, tehát az Endgame jelenleg 1 863 021 283 dollárral van mögötte.
most posts by TM
0
2019. május 6., hétfő 0:23
A Titanic beelőzése várható volt a nyitó számok tekintetében. Én is azon agyaltam az Avatar trónját vajon elfoglalja-e a Végjáték? Szerintem elképzelhető, vagy egy hajszál fogja csupán elválasztani tőle. Tekintve, hogy már csak 600 millió kell ehhez. Amerikában jövő héten is ki fog termelni legalább 70-80 milliót, és így tovább csökkenve. (1. hétvége $357,115,007, 2. héten $145,804,000). A maradékot pedig a nemzetközi piac még kitermelheti.
0
2019. május 5., vasárnap 20:46
Ja, de az is durva, hogy az első 10-ből 6 Disney, sőt, az 5 kétmilliárd felettiből meg 3...

LOL, a másik kettő meg Cameron. :)

https://www.boxofficemojo.com/alltime/world/
0
2019. május 5., vasárnap 20:31
Az Endgame az all time lista 2. helyén van!!! Titanicot is beelőzte.

Lehet, hogy megvan az Avatar legyőzője?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2019. május 5., vasárnap 12:05
Akkor ne képregényfilmeket nézz, ha minőségi drámát és karakrterábrázolást akarsz látni. :)
0
2019. május 5., vasárnap 8:00
Pontosan ez jutott eszembe nekem is. :)

Mindenesetre számomra üdítő élmény volt, hogy sok álmosítóan tömény akcióorgia után végre kaptam egy olyan Bosszúállók-filmet, ami az itt is túltolt akciók ellenére is képes volt három teljes órán át lekötni az agyam.

De lehet, csak mi öregszünk, ha olyasmit várunk egy filmtől, mint dráma, cselekmény és nyugodtabb pillanatokkal teli karakterábrázolás.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2019. május 1., szerda 12:45
Robert Downey Jr. mindenkit felülmúlt - most is - de Chris Evans, Jeremy Renner és a többiek is sokkal jobbak viltak, mint korábban, hála az eddiginél tartalmasabb forgatókönyvnek.
most posts by TM
0
2019. május 1., szerda 12:37
Igen ez zavart tényleg, hogy Ebony és Thanos a legjobb színész benne.
0
2019. május 1., szerda 12:36
Semmi gond, nekem se jött át, hogy mitől lenne ennyire szuper..
0
2019. április 30., kedd 10:24
Zavarta, hogy a forgatókönyv ezúttal végre engedte, hogy jobb sorsra érdemes színészek színészkedhessenek Marvel filmben is, mert erre eddig nem sok lehetőség volt, egy Fekete párducot, meg más filmek néhány rövid pillanatát (zömmel ott is Robert Downey Jr.) leszámítva.
most posts by TM
0
2019. április 30., kedd 1:00
A világért sem akarok kötekedni veled Fekete Fülöp, de sajnos nekem sem jött át szinte semmi az írásodból.

Több dolgot nem értek. Mi volt az a film eleji kiírás ami kiverte nálad a biztosítékot?
Ezt a mondatod nem értem: "Kis svindlinek érzem az Oscarra hajazásukat, amivel végsősoron nálam kivérték a biztosítékot." Fekete Párducra gondolsz? Végül is erről az Akadémia tehet.

Ezt sem értem mire gondolsz: "A Fekete Párduc máig számomra érthetetlen jelölése talán átkódolta az agyukat gyártás előtt. Hogy így is lehet gondolhatták, de nem basszus azt csak ilyen Zöld könyvel lehet."

Ezt a Zöld Könyv és a CGI összehasonlítást szintén nem értem, itt pl. az jön át az írásodból, miszerint számodra felüdülés volt, hogy a Zöld Könyvben nem vívtak 5 percig durva CGI csatákat. Az írásod elején pedig azt írod: " A látványt úgyse tudja senki spoilerezni és akkor tegye fel a kezét, aki egy Marvel filmnél nem ettől várja a döntőbb filmélményt."

Szóval abszolút nem világos mi bajod lehetett ezzel a filmmel.
0
2019. április 30., kedd 0:11
Azt látom, hogy jó nagy elvárásokkal ültél be a Végjátékra, de az igazából nem derült ki számomra ebből a tekintélyes hosszúságú hozzászólásból, hogy mi volt a konkrét bajod a filmmel.
0
2019. április 29., hétfő 22:46
Elnézést az írási hibákért, telóról írtam, amiről utálok, de csak ez van kéznél.
0
2019. április 29., hétfő 22:39
Közben többször átgondoltam már mi a fene hibázik és az ami nem jött át.  Lehet nem a filmben kell keresni a hibát, hanem bennem. Végül arra jutottam én nem ezt a filmet fogom tartani a 10 évet átölelő  1. Marvel-korszakának lezárására. Még akkor sem, ha a készítők értelemszerűen annak gyàrtották.
  Szorosan a Marvelt követve, mint univerzumot, miint szórakoztató franchiset,. Mint Hollywoodot pimaszul megreformálni igyekvő kalandfilmek egyvelegét szeretném alapul venni. Azaz most hagyom az  összes többi filmet, műfajostól kicsit hátra.
Kiskoromban képregénygyűjtő voltam. A San Raimis Pókemeberektől elaléltam. Majd ahogy jött a többi film, olyan durván beszippantott a Marvel világ, hogy még olykor magam is meglepődtem. Az egyre megújuló , mindig egy lapáttal rátevő látvány, a rajongóknak kidolgozott karakterépítések. Az összefonódások, a szerethető viccel. S persze a mellényúlások, amelyeket miost direkt nem ínevezek meg, mert tudom, hogy ez ugyanúgy relatív.  Szóval nem úgy szeretnék negatív élménybeszámolót tartani, hogy megnéztem a Thor 2-őt, Megtorlót és beülttem a Végjátékra.
  Annyira nehéz spoiler nélkül... De nekem már például itt volt valami megmagyarázhatatlan rosssz érzésem a film eleji kiírásnál. Nem tudom ez mennyire bevett szokás volt eddig, és Ti találkoztatok e ilyennel a magyar  mozikban? Én nekem ez újdonság volt és a balsejlés mellé ott toporzékolt bennem már a kíváncsiság, hogy mi lehet ez az óriási nagy dolog amit ennyire mindenkinek titokba kell tartania.
  Nos átgondolva én egy ócska húzásnak tekintem  bevételrehajazás és rekorddöntögetés reményében. Egyrészt szerintem nincs ember a Földön aki ne nézné meg, ha már látta az előző részt akkor sem, ha tudna belőle kiszivárgott dolgokat. A látványt úgyse tudja senki spoilerezni és akkor tegye fel a kezét, aki egy Marvel filmnél nem ettől várja a döntőbb filmélményt.
Az Amerika kapitány 3-nál éreztem azt,  hogy valami nagyon durva élményekben lesz majd részem még és ennyire értő kezekben van életem egyik nagy korszakos szórakoztatóipari terméke.  És, ahogy mindeki elvárta szinte vaksi hittel Russoék képesek voltak a következővel felülmúlni magukat, ami óriási nagy fegyvertény. Az meg már csodaszámba ment, hogy ezt a fejlődést egy műfajom belül, egy univerzumon belül még meg tudták fejeleni egy nem csekély ugrással, a Bosszúállók 3. Részével. Ott azt többször is gondoltam, nem mertem kimondani, mert azért a remény élénken élt bennem, hogy ennél még mi lehet jobb? És tényleg elképzelni sem tudtam mi lesz majd az, amivel újra meg fognak lepni minket. Ugyanis joggal vártam azt, hogy sikerül.
  Csakhogy Russoék egy élesváltásban olyat merészeltek húzni, amely egyrészt filmtörténeti h jelentöségű is lehet, másrészt szerintem valamit érezhettek vagy nem tudom, hogy a megújúlást a műfajfilmen belüli műfajváltással akarták meglépni. És valamiylen szinten az a baj nem is tudok haragudni rájuk, mert adtak előtte három olyan filmet iis, amit ha elkezdek nézni naphosszat ellennék velük. Kis svindlinek érzem az Oscarra hajazásukat, amivel végsősoron nálam kivérték a biztosítékot. A  Fekete Párduc máig számomra érthetetlen jelölése talán átkódolta az agyukat gyártás előtt. Hogy így is lehet gondolhatták, de nem basszus azt  csak ilyen Zöld könyvel lehet. Amiben talán van 1 CGI jelenet összessen talán. Amire azért ültem be, mert tudtam, hogy komikus lesz, drámai , emberi kapcsolatok mélységeinek ábrázolását vártam és nem fognak 5 percen át durva számítógépes ütközeteket vívni.  Aztán meg úgy jöttem ki a moziból, hogy uhh ez mekkora film. Literes kólával, popcornnal, Polgárhaborúval, Infinity Warral a retinámban égve ültem be a Végjátékra és nem tudom, most sem azt mondani, hogy én a legjobban várt, mindent erre feltevő lezárást képző Marvelfilmet néztem. Nem az én vágyaimnak való világ szintjét lépték meg ezúttal sajnos, hanem számomra teljesen univerzumidegen filmeseszközök sokasága lett.  Bármennyire igyekeztem nem bírom szeretni, és még abban reménykedem lesznek filmek amelyek kiköszörülik bennem a csorbát..
0
2019. április 26., péntek 23:49
Mindent csak spoilerek nélkül :)

Ma sikerült megnézni a negyedik Bosszúállók filmet is, magyar felirattal és eredeti hanggal. Kis mosolygásra adott okot, hogy a film magyarul indult el, és felmerült bennem a kérdés, biztosan jó teremben ülök-e :) Aztán mások is mozgolódni kezdtek és megnyugtató volt, hogy mi vagyunk a jó helyen, és a "tekercs" nem stimmel. Hála az égnek, az előzeteseket és reklámokat nem kellett újból végignézni.

Nekem is nagyon tetszett a film, úgy érzem kellően kiegészíti az előző részt. Már tervezem az újrát, de ahogy láttam, teltházzal mennek most a mozik, de későbbi időpontban biztos lesz még rá lehetőség.

Számomra megérte a várakozást, hamar elröppent az a 3 óra. Én csak ajánlani tudom :)
0
2019. április 26., péntek 22:33
Ízlések és pofonok. Én viszont nagyon-nagyon régen nem láttam ennyire összeszedett, egyszerre vicces és megható filmet! Csodálatos utazás volt az elsőtől az utolsó percig! Nem tudok belekötni. 10/10
0
2019. április 26., péntek 20:56
Kifejteném, de az idegállapotom mást  javasol. Spoilermentesen meg lehetetlen beszélni erről.
0
2019. április 26., péntek 19:34
Nocsak, ezt kifejthetnéd!
0
2019. április 26., péntek 18:38
Most jöttem ki és nem akarom elhinni. Az év csalódása! :(
0
2019. április 26., péntek 15:40
Nem okoz csalódást, és ez nem kis dolog. - BOSSZÚÁLLÓK: VÉGJÁTÉK (enyhén spoileres) kritika:

https://filmekapolcrol.blog.hu/2019/04/26/moziajanlo_bosszuallok_vegjatek
0
2019. március 14., csütörtök 21:33
Nagyon jó lett szerintem is.
most posts by TM
0