Pedig például Ladik Katalin alighanem nagyra értékelné ezt a mutatványt... :))
0
2005. május 19., csütörtök 20:12
7151
Ladik Katalin költőnőként is jeleskedett. Íme egyik költeménye, amelyik a legnagyobb hatást gyakorolta rám:
"Szeretnék szeretkezni valakivel, mondtam egy bulldózernek, aki szilvafa volt. Szeretnék szeretkezni Veled, mondtam. Narancsaim elröpültek, milyen üres az élet! Csak addig vígadok, míg szoptatom röfögő kis piros bulldózereimet."
Elnézést az esetleges hibákért: emlékezetből írtam le a költeményt, a címére se emlékszem.
0
2005. május 19., csütörtök 20:08
52684
Igazad van, a könyv (itt van a polcon) zavart be! Ha tényleg megvan, akkor megyek hozzád pitizni! (a farkamat azért nem csóválom! :D )
most posts by TM
0
2005. május 19., csütörtök 20:04
2341
Először is egy kis korrigálás: a magyar sorozat címe Pirx kapitány volt, az eredeti novella gyűjtemény futott Pirx pióta címen, illetve volt egy lengyel filmváltozat is azonos címmel.
Egyébként lehet, hogy az egész Pirx sorozat megvan valahol egy régi VHS felvételen, majd megkeresem...
0
2005. május 19., csütörtök 20:01
52684
Egy igazán elveszett sorozat: Rajnai András legendás Pirx pilótája! Ezerszer lerágott csont a benne lévő skoda lámpa, citromfacsaró, és egyéb háttérelem. Ami miatt elveszettnek mondható az az a szomorú tény, hogy a tekercsek nagyrésze megsemmisült...:( Rajnaitól szerettem még a televíziós mesék felnőtteknek című sorozatot, amelyben többek között Atlantisz, Bábel tornya és egyéb történetek feldolgozásai szerepeltek. Érdekesség, hogy az ezekben megszólaló zenéket Benkő László szerezte és később a "Lexikon"- lemezeken voltak hallhatóak! Az egyik epizódban Ladik Katalin félmeztelen istennő (vagy mi) volt, egy hosszabb monológjában deréktól felfelé betöltötte a képernyőt! Nagy hatással volt a fejlődésemre! :))
most posts by TM
0
2005. május 19., csütörtök 20:01
7151
Igen, így igaz, most már nekem is beugrott. Valami vasárnap délutáni Disney-összeállításban adta először az mtv jó pár éve.
0
2005. május 19., csütörtök 19:50
1390
Ez a címe: Nehéz napok egy Föld nevű bolygón.
0
2005. május 19., csütörtök 19:47
460
Ez nem a MAJKA c. cseh sorozat volt? :-))))))))))))))
0
2005. május 19., csütörtök 18:54
7151
A JESSIE az nem AZ EMBER, A FÖLD NEVŰ BOLYGÓRÓL című sorozat, amelyben Jessie-t (Martin Kove) valami idegen bolygóról büntetésből száműzik a Földre, s valami szem okoskodik folyton körülötte, amolyan Big Brother-szerepkörben smasszerkodva...
0
2005. május 19., csütörtök 18:52
7151
Ez a "David Vincent látta őket" ugyanolyan visszatérő szlogenje volt a sorozatnak, mint a Twin Peaks esetében a műsorújság ismertetőjében, hogy "...és még mindig szól a zene".
0
2005. május 19., csütörtök 18:49
213
Nálam a Jessie című sorozatnál megállt az űrlényes-sorozatos tudomány...:-)) Bár nem igaz, mert emlékszem kiskoromban volt egy sorozat a Benji kutyával és ő is valamilyen fém űrlénnyel (ami lebegett) járta az országot....
A címére nem emlékszem :-(
0
2005. május 19., csütörtök 18:46
52684
"Támadás egy idegen bolygóról" -The Invaders Egy ufóinváziós sorozat a régmúltból. A főszereplő a "Hosszú forró nyár" szívdöglesztő pasijaként (Ben Quick) a magyar tévénéző hölgyek kedvencévé vált színész - Roy Thiennes volt. Ja, és az állandó bevezetőben a narrátor mindig elmondta: "David Vincent látta őket!" Nekem ez a sorozat jobban bejött, mint az Alfa Holdbázis! :)
most posts by TM
0
2005. május 19., csütörtök 18:18
41
1992 körül ment az MTV-n egy sorozat, ami arról szólt, hogy egy csaj visszajött a jövőből (már nem tudom, miért) és folyton menekült egy hapsi elől, aki szintén időutazó. De lehet, hogy a hapsi menekült a csaj elől. Az időgép gömb alakú volt, ha jól emlékszem és pörgött. A csajnak meg volt valami homlokpántja, amivel lézert? tudott lőni. A jövőben mindenkinek fehér ruhája volt. Kb. ennyire emlékszem.
Ismerős valakinek? Esetleg a címét tudja valaki?
0
2005. május 19., csütörtök 17:49
8905
Természetesen! :-)
0
2005. május 19., csütörtök 17:47
273
...és filed jóvoltából a kölcsönzés helyét :-))
0
2005. május 19., csütörtök 17:33
8905
Már elõre örülök, hogy Dylan hogy fog majd örülni, mikor hazaér a Star Wars III-ról, megnézi a fórumot, és látja, hogy így kiderítettük a filmje címét. :-)
0
2005. május 19., csütörtök 17:28
7151
Kedves Juliet és Haboo!
Örülök, hogy segíthettem. Az infó az Odeon honlapjáról (www.odeon.hu) származik, tehát 100%-os garanciát nem vállalhatok rá, hogy megvan-e még mindig a film (nem ment-e tönkre, nem lopták-e el stb.), de az ott megadott telefonszámon nyilván meg tudják erősíteni az infót.
0
2005. május 19., csütörtök 17:23
273
Köszi filed :-)
0
2005. május 19., csütörtök 17:20
8905
Köszi, field!!!! :-) Most nem vagyok otthon, de ha hazamentem, kikölcsönzöm, ha Pesten leszek valamikor. Nem lenne rossz újra látni, bár lehet, hogy most már nem félnék tõle. Ettõl félek. :-)
0
2005. május 19., csütörtök 17:17
7151
A film ÁTKOZOTTAK OTTHONA címmel kölcsönözhető VHS-en a Corvin mozi Odeon tékájában. Minden stimmel: eredeti cím (The Haunted), gyártási év (1991), téma, s az, hogy ez is tévéfilm.
0
2005. május 19., csütörtök 16:48
8905
Nincs mit. :-) Hogy mi a magyar címe? Na, ez jó kérdés, mondom, én Szellemek-re emlékszem, de nem vagyok benne biztos, mindenesetre megkérdezem az öcsémet, amint lehet, talán õ emlékszik. Viszont nem tartom valószínûnek, hogy ki lehet kölcsönözni, mivel ez egy nem annyira ismert film, ráadásul tévéfilm, volt. Talán. Ha többet tudok, írok. :-)
0
2005. május 19., csütörtök 16:16
273
juliet: köszönöm. Már csak azt lenen jó tudni, hogy magyarul mi a címe, és ki lehet-e kölcsönözni valahonnan....
Juliet kösz mégegyszer :-)))
0
2005. május 19., csütörtök 15:31
8905
Dylan es Haboo!!!
Megtaláltam, sokat segített az is, hogy emlékeztem a Janet nevû szereplõre. Elõször a Ghosts-nál kerestem, de aztán eszembe jutott a Haunted, és meglett. A cím: The Haunted (1991). Itt találtok róla több infót. Egyébként ahhoz a másik filmhez, az Amytiville Horror-hoz hasonlítják. http://www.imdb.com/title/tt0102007/
Jaj, de örülök, hogy meglett! :-)
0
2005. május 19., csütörtök 15:22
8905
Ok, amint megtudom, ha sikerül, írok. Errõl az Amytiville-rõl nem is hallottam még.
0
2005. május 19., csütörtök 15:02
273
De az Amityville sem piskóta azért azt is ajánlott megnézni. Az is igaz történet.