Elveszett, ezért keresem, nem fellelhető-e valahol a
Ha már egyszer megesett
című csehszlovák borzalom, a nyolcvanas évek közepéről, a Magyar Televízió mutatta be. Port.hu nem ismeri. Egy falun élő leányanyáról szól (talán nem keletkezésének időszakában, hanem korábban), aki mindenféle népi praktikákkal (de nem durvákkal) próbál változtatni másállapotán. Közben a családja férjet akar neki fogni (legyen neve a gyereknek), ami a végére sikerül is, záró jelenetben esküvővel (de nem esküdnék meg rá, hogy létrejön-e a frigy). Az alkotók sem tudták eldönteni, a történet komoly-e vagy vicces, a nézők végső kínjukban szerintem inkább nevettek. A Pannónia Filmstúdióban láttam vendégként egy olyan szinkron-munkavetítésen, ahol én vedég voltam, a stábot a szokásos 6-8 ember helyett csak egy fő képviselte. Gyűjtöm a világ legrosszabb filmjei közé.
Másik jelöltemnek a listára viszont a címét sem tudom (kortársa az előzőnek), Sci-Fi: gyaníthatóan egy lakótelepi lakásban forgatta egy család (hosszú a végehúzósa, ugyanazon emberek öt-tíz pontban is feltűnnek a stáblistán, de az egész lista 6-8 emberből áll). SW utánérzés. Jellemzője, hogy az űrhajókat gyakran szürkére fújt LEGO játékok alkotják (végehúzósban van is köszönet a LEGO-nak). Az egyik csatajelenetben egy lelőtt rohamosztagos nekiesik az űrhajó oldalfalának, amely beleng :) A film elvetemült és/vagy figyelmetlen videotékásoknál kölcsönözhető volt a kilencvenes évek közepén. Ha tud valaki címet, mégjobb, ha kallódó példányt, akkor ne hezitáljon, írjon