Keresés

Elveszett filmek

2005. május 20., péntek 19:11
Volt egy olyan része a miben így szólt Hurvinyek:
"Atyám, nyertünk egy állatot a tombolán!" - és az állat egy elefánt volt.
(vagy zsiráf?)
Sajnos már Én sem vagyok a régi.

De az biztos, hogy az apját "Atyám"-nak szólította.
Jó volt.
0
2005. május 20., péntek 18:11
Tényleg, Manyicska! Ot már el is felejtettem, de jo, hogy mondtad. Igen, ez volt a pontos cím. "Ne bomolj", hát ezen most is jót nevettem, ahogy olvastam. :-))))
0
2005. május 20., péntek 18:10
Nu págágyí! :)))
most posts by TM
0
2005. május 20., péntek 18:08
Hogyne! A címe Spejbl és Hurvinyek (veri fonetik!) Az öreg volt Spejbl, afia Hurvinyek, a lánya pedig Manyícska. Kedvencem azonban Zserrik, a kutya volt, amikor ugatott Spejbl mindig rászólt: "Ne bomolj Zserrik, ne bomolj!"
A sorozat figurái marionettbábok voltak, lehet hogy ez ihlette meg a Team America készítőit? ;)
most posts by TM
0
2005. május 20., péntek 18:08
Csak gagyidvd-n kapható, szinkron nélkül eredeti nyelven a No megállj csak 1-2. Megvettem lányaimnak, remek. Ugyan ősszinkronos vagyok, de a mese élvezhető a gyerekeknek is, csak néhány félmondatot szól benne a farkas oroszul....
0
2005. május 20., péntek 18:00
Ciprian apó ismerõsnek tûnik, a második nem annyira, de ezek a nevek meg a történetek felidézték nekem is gyermekkorom kedvenc csehszlovák, lengyel, stb. meséit, nagyon szerettem õket. Olyan kedves, ártatlan mesék voltak, manapság sajnos nem ilyennel etetik a gyerekeket. Pl. Hurvinek-re nem tudom, emlékeztek-e, csehszlovák bábfilm volt, az apukájával meg a kutyájával éldegéltek egy kis erdei házban. Egy rész meg is van még valahol videókazettán nekem. Olyan jó szinkronja volt Hurvineknek, máig nevetek, ha eszembe jut az a magas hang.
Egyébként ez tényleg így van, nagyon sokmindent megjegyez az ember gyerekkorában, és ennyire berögzül, hogy soha nem felejti el.
0
2005. május 20., péntek 17:50
Tau bácsi mellé ezennel csatolnám Ciprián apó meséit!  (Az egyik "i" asszem inkább "y")
Mindig kiszúrt egy valamit rosszul csináló emberkét, levette a kalapját és az illetőt egyszerűen befújta egy sátorba! Mindig csodáltam a vitálkapacitását :)
Aztán a satyiban megtörtént maga a fő sztori, minek a végén egy alternatív valóságból visszatérvén megváltozott az illető. Jóvá vált...
De van még egy gyerekkori kedvencem, ez lengyel, és a címe: Marek Piegus hihetetlen kalandjai. Arra emlékszem belőle, hogy valami kincset vagy mit kerestek, ami egy Szent Jacek nevű templom alatt volt elrejtve. Ha ez nem lenne elég, akkor forgatókönyv: Vaskovszkij és Mizurszkij, zene: Valasinszkij! Félelmetes, hogy mennyi felesleges hülyeséget tárol el  egy gyermeki agy! :)
most posts by TM
0
2005. május 20., péntek 17:18
Az "angol" gentleman, aki babává változott idönként!
Nagyom ász volt.
Csak arra nem emlékszem, hogy lengyel vagy cseh sorozat volt-e.
0
2005. május 20., péntek 16:17
Igen igen! :-)))))))))
0
2005. május 20., péntek 14:47
Keménykalap, dobolás, karima-végigsimítás?
0
2005. május 20., péntek 14:20
Haboo!

Tényleg, emlékszem a sorozatra, nagyon tetszett nekem annak idején. Ausztrál sorozat volt, úgy emlékszem. A fõszereplõ pedig nagyon hasonlított Elizabeth McGovern-re, de az is lehet, hogy õ volt, már nem vagyok benne biztos. De jó, hogy felemlítetted, már el is feledkeztem róla.
0
2005. május 20., péntek 14:18
Szia, field!

Én is remélem, hogy Dylan amint tudja megnézi, és leírja, hogy tetszett. Kíváncsi vagyok. :-)
0
2005. május 20., péntek 10:41
Emlékeztek Tau bácsira? :-)))))))))))))))))
0
2005. május 20., péntek 10:08
Én Sunyovszky Szilvia gyakori jelenlétére is emlékszem a sorozatból. Úgy dereng, az ősbemutató péntek esti időpontokban volt.
0
2005. május 20., péntek 10:07
Szia Juliet!

Pontosan hasonlókat gondolok és érzek én is ebben a dologban. Reméljük, Dylan barátunk hamarosan az újranézés élményéről fog beszámolni...
0
2005. május 20., péntek 9:27
Ha már a sorozatoknál tartunk :-)

Emlékszik valaki A folyók nem állnak meg, címűre?
Ha jól emlékszem akkor egy nőről szólt - asszem a XIX. század végén - és hajós kapitány akart lenni, de persze az előítéletek....
0
2005. május 20., péntek 7:30
Igen! Tegnap, még félig kómában (éjféli premier utóhatása!) a keresőbe beütöttem Rajnai nevét, és az egyik találat egy fórumba vitt , ahol valakinek megvolt a teljes széria. Csak ennyire emlékszem, de ma utánajárok, azért köszi szépen!
most posts by TM
0
2005. május 20., péntek 1:05
Egyébként remélem egyre gondolunk; a sorozat jellemzői:
- űbergagyi efektek;
- gyűmölcsöstál űrbázis;
- minden rész elején Pirx egy matchboxban húz el;
- Papp János Pirx szerepében.

Stimmel?
0
2005. május 20., péntek 1:02
Nem, sajnos tévedtem, csak két rész van meg kazettán + egy fél epizód AVI-ban, igen rossz minőségben, VISZONT néhány hónapja olvasgattam egy idevágó fórum topikot (a google-n találtam rá), ahol az egyik srác megemlíti, hogy az ő oldaláról le lehet tölteni a Filmmúzeum csatornáról bedigitalizált epizódokat (sajnos, csak néhány)!
0
2005. május 20., péntek 0:57
Kedves Dylan!

Nincs mit. Orülök, hogy szép heted lesz!!! :-) Most már nekem is. Tulajdonképpen szerintem én még jobban örülök, mint te, olyan jó érzés, ha segíteni tudsz valakinek, és olyan izgi volt így kutatni a film után. Az külön jó volt, hogy megtudtam, van valaki, akinek szintén tetszett a film. Amikor látsz egy ilyen filmet a tévében, és utána soha nem hallasz róla, azt hiszed, hogy eltûnt, senki nem jegyezte meg rajtad kívül, és akkor kiderül, hogy igen. Ez jó érzés. Egyébként meg nagyon tetszik ez a topic, csak gratulálni tudok hozzá!
0
2005. május 19., csütörtök 21:29
Juliet és Field!

Ez igen. Tényleg nagyon örülök hogy megtaláltátk nekem az egyetlen filmet amitől valaha is féltem, amit igaz csak egyszer láttam, de máig elevenen él bennem. Megmondom őszintén hogy mikor ezt a topicot nyitottam szinte semmi reményt nem fűztem hozzá hogy bárki is emlékszik még erre a filmre, és tessék! Bearanyoztátok a napomat, sőt a hetemet!

Mivel mostanában nem nagyon járok Budapesten, nem biztos hogy ki tudom venni, talán megkérem egy Pesti ismerősömet, vagy most hogy már biztosan tudom a címét, az mtv-nél is érdeklődhetek hogy nem e akarja újra leadni...

Egyébként ha van rá lehetőségetek, és tetszett a Hatodik érzék nézzétek meg a filmet. Mikor anno láttam a moziban Hatodik érzéket ez a film ugrott be, és meggyőződésem hogy van olyan jó film, ha nem jobb!

Mégegyszer köszönöm!

Én is emlékszem arra a sorozatra amit g101 írt, a címét nem tudnám megmondani, de nagy rajongója voltam akkoriban ennek a jövőből jött lánynak.
0
2005. május 19., csütörtök 21:28
Elveszett, ezért keresem, nem fellelhető-e valahol a

Ha már egyszer megesett

című csehszlovák borzalom, a nyolcvanas évek közepéről, a Magyar Televízió mutatta be. Port.hu nem ismeri. Egy falun élő leányanyáról szól (talán nem keletkezésének időszakában, hanem korábban), aki mindenféle népi praktikákkal (de nem durvákkal) próbál változtatni másállapotán. Közben a családja férjet akar neki fogni (legyen neve a gyereknek), ami a végére sikerül is, záró jelenetben esküvővel (de nem esküdnék meg rá, hogy létrejön-e a frigy). Az alkotók sem tudták eldönteni, a történet komoly-e vagy vicces, a nézők végső kínjukban szerintem inkább nevettek. A Pannónia Filmstúdióban láttam vendégként egy olyan szinkron-munkavetítésen, ahol én vedég voltam, a stábot a szokásos 6-8 ember helyett csak egy fő képviselte. Gyűjtöm a világ legrosszabb filmjei közé.

Másik jelöltemnek a listára viszont a címét sem tudom (kortársa az előzőnek), Sci-Fi: gyaníthatóan egy lakótelepi lakásban forgatta egy család (hosszú a végehúzósa, ugyanazon emberek öt-tíz pontban is feltűnnek a stáblistán, de az egész lista 6-8 emberből áll). SW utánérzés. Jellemzője, hogy az űrhajókat gyakran szürkére fújt LEGO játékok alkotják (végehúzósban van is köszönet a LEGO-nak). Az egyik csatajelenetben egy lelőtt rohamosztagos nekiesik az űrhajó  oldalfalának, amely beleng :) A film elvetemült és/vagy figyelmetlen videotékásoknál kölcsönözhető volt a kilencvenes évek közepén. Ha tud valaki címet, mégjobb, ha kallódó példányt, akkor ne hezitáljon, írjon
0
2005. május 19., csütörtök 21:08
Én ugyan nem néztem, csak egy részt láttam belõle, de úgy emlékszem, ez volt a címe, igen: Az élet megy tovább. Volt valami kamasz kiscsaj testvére is, aki szerelmes volt valamelyik osztálytársába, vagy mi.
0
2005. május 19., csütörtök 21:03
Én ugyan nem néztem, csak egy részt láttam belõle, de úgy emlékszem, ez volt a címe, igen: Az élet megy tovább. Volt valami kamasz kiscsaj testvére is, aki szerelmes volt valamelyik osztálytársába, vagy mi.
0
2005. május 19., csütörtök 20:53
Ha már ennyire beindult a fórum, én is kérdeznék egy filmről. Pontosabban egy filmsorozatról.
Régen (kb. 10 éve) az mtv adott egy sorozatot, amelynek ha jól emlékszem egy szellemi fogyatékos fiatal srác volt a főszereplője. A címe valami ilyesmi volt: az élet megy tovább. Emlékszik még rá valaki? Ez lehet az, amire gondolok?
0