végül is ja, de az alább lefestett verziót szivesebben látnám.
bassza meg egy alien film legyen kemény mint a szar! na!
0
2003. július 11., péntek 19:24
17243
az aliensnek van egy nagy-nagy erénye, amit álltalában ritkán hoznak fel az emberek [a többi szignifikáns dologgal ellentétben, ami merőben szubjektív]. az eredeti sztori egy démonra összpontosított, slasherként is felfogható: a rém szerplőtől szereplőig vándorol és írt. ugyanakkor az aliens kitágítja a sztorit: a szörnyet egy csorda tagjaként ábrázolja, a "félelem a sötétben" érzést felváltja a túlerőtől és inváziótól való rettegés. és ez bravúros huzás: az egész idegenkirálynő-hangyaboly-dolgo először az aliensben jelentkezett, emlékezzünk vissza, az első rész elképzelései szerint az idegen egymaga rakosgatta a tojásait. cameron [bárki bármit mond, kurva nagy ész a fazon] kib*szott jól elhelyezte az eredeti sztorit egy nagyobb képben.
megjegyzem, az alien3 nekem is jobban tetszett, mint az aliens, habgulat, szereplők, miegymás miatt, de ettől még nem ítélem el az aliens-et, ami szintén egy kick-ass film.
0
2003. július 11., péntek 19:23
634
jó vazzeg, nem erre gondoltam :DDD
most komolyra fordítva, de te azért remélem érted mire gondoltam?
0
2003. július 11., péntek 19:20
2774
persze, hogy ezzel jövök mert ez az igazság. csak te nem látod. ennyi.
0
2003. július 11., péntek 19:19
2774
pedig milyen király is az akció :)) sok katona, sok alien és hullanak mint a legyek. látványos, izgalmas.
0
2003. július 11., péntek 19:19
515
Hidd már el, hogy ez nem előítélet suttyó kén. Állandóan ezzel jössz, de már nagyon unalmas.
0
2003. július 11., péntek 19:18
17243
:DDD
jézusom! az alienek egyszer csak táncra perdülnének, az új főhős egy SM mániás láncdohányos lenne, aki a hugával hál és néha kiveri a fiának, de csak buliból. ripley-nek csak egy kameója lenne a film elején: odaállna a szörny elé és azt mondaná, hogy "kiri-kiri-kiri". a királynő pedig hallgatna rá. :]
0
2003. július 11., péntek 19:17
2774
ha nem lenne az a kibaszott nagy előítéleted, akkor talán kilátnál a szemellenződ mögül.
0
2003. július 11., péntek 19:15
634
tényleg azt nem lehetne, hogy takeshi miike csinálja az alien 5-t? csak hogy borult, sötét, apokaliptikus, véres, brutális, kemény, kompromisszummentes legyen. (ezt a verziót az usaban be se mernék mutatni, viszont gyönyörű lenne a film). nekem az alien filmek sosem az akciókról szólnak(tak). ezért is sux az aliens.
0
2003. július 11., péntek 19:14
2774
Igazából nem is alakulhattak volna jobban az Alien filmek:
Ridley megalkotta minden idők legjobb sci-fi horror filmjét. Cameron más vonalon indult el, ő az akció oldaláról közelítette meg a dolgot. Fincher ismét borongós hangulatot varázsolt elénk, Junet meg megpróbálta a darkos feelinget és az akciót egy masszává gyűrni. Neki jött be a legkevésbé.
Nekem az első 2 rész tetszik a legjobban. (Paraszthajszállal talán a 2. jobban, de valszeg csak azért, mert nekem az volt az első Alien filmem, és azt láttam a legtöbbször)
0
2003. július 11., péntek 19:06
515
Örülnék, ha fele olyan jó lenne, mint Spielberg.
0
2003. július 11., péntek 19:04
2774
sorry!
""minden idők EGYIK legsikeresebb TV-sorozata"
0
2003. július 11., péntek 19:03
2774
no comment.
0
2003. július 11., péntek 18:44
634
"Jobb mintha Spielberg csinálná." - na az be is basszna, de rendesen. camerontól sem estem hasra. pfuj.
0
2003. július 11., péntek 18:42
634
sorry, akkor a többieknek mondom, nem tök mindegy?
0
2003. július 11., péntek 17:41
17243
"Szerintem kár ilyen hülye vitába elvinni a fórumot, hogy melyik rész volt a jó és, hogy melyik rosszabb..." > "...az én véleményem szerint is a 3.rész a leggyengébb."
a vita szerintem nem hülye, sokkal inkább egészséges [játszuk el ugyanezt a tíz péntek 13 epizóddal és akkor már beszélhetünk hülyeségről :], főleg azért, mert mindegyik epizódot más és más stílusú ember rendezett más és más felfogásban.
0
2003. július 11., péntek 17:38
17243
akarod mondani: részt vett a toy sotry forgatókönyvének megírásában, aminek sztoriját négy másik ember ötlötte és ő is negyed magával kotlott rajta. mondhatni: "a totya az ott volt." ;]
"Screenplay by Andrew Stanton, Joel Cohen, Alec Sokolow, Joss Whedon; Story by John Lasseter, Peter Docter, Andrew Stanton, Joe Ranft"
a buffy-t meg köszönöm szépen...
0
2003. július 11., péntek 17:35
1447
amúgy inkább tévedett volna egy Buffy részben, minthogy az Alien sorozatnak ad egy gellert.... amúgy azt sem értem miért kellett H R Giger-t száműzni a negyedik részből, amellett, hogy az újszülött az ő munkáján alapszik, nem volt egy szép húzás a FOX-tól..
0
2003. július 11., péntek 17:30
1447
elnézést ha rosszul betűztem eme zseni nevét;) de szerintem a felsoroltaktól még nem egy Frank Darabont. A Buffy pedig csak a rajongóknak jelent vmit, nekem aki nem az, semmit sem. amúgy honnan jön ez a "minden idők legsikeresebb TV-sorozata"? Ezt mondták már az X-files-ra, az ER-re , a CSI-re... Peace!;)
0
2003. július 11., péntek 17:27
2774
a legjobbak is tévedhetnek. Joss Whedon!-nak (mert így kell leírni a nevét) eddig ez az egy volt. Mellesleg megírta a Toy Story forgatókönyvét, és megalkototta mindenidők egyik legsikeresebb TV sorozatát, a Buffy-t.
0
2003. július 11., péntek 17:27
1447
ez a kérdés kikerülhetetlenül is felmerült Cameron tényleg pimasz megjegyzése után...
0
2003. július 11., péntek 17:22
371
Szerintem kár ilyen hülye vitába elvinni a fórumot, hogy melyik rész volt a jó és, hogy melyik rosszabb. Én spec. mindegyik részt szeretem, de az én véleményem szerint is a 3.rész a leggyengébb. Nekem a legjobban a 2. és 4. rész tetszik. Ha pedig az 5. részt Cameron készíti annak pedig örülök. Jobb mintha Spielberg csinálná. De mégis kár vitába elegyedni, hogy melyik a jobb ill. rosszabb. Gondolom mindenki azért van itt ezen a fórumon mert várja az 5. részt.
Az első részben pedig (akármennyire is szeretem a filmet) tényleg látszik, hogy csak madzagon húzták a frissen kimászó szörnyet.
0
2003. július 11., péntek 17:19
1447
hurrá, ámen. és ezt miért nekem mondod? nekem az első rulz.
0
2003. július 11., péntek 17:14
151
A végén volt mielőtt a mentőkabin elindul és ajánlom a kar mozgásának megfigyelését. Legeredetibb - ehhez kétség sem fér és utalást sem tettem rá hogy máshogy gondolnám, pláne, hogy fikáznám. Attól még a trükk része olyan amilyen, ha már ott tartunk, hogy a 4.-ben gagyi cg van, akkor had legyen már az elsőben darabos a mozgása.
0
2003. július 11., péntek 16:30
634
hurrá, speciel nálam a szintén sokkak által utált 3. rész az abszolute kedvencem és a szintán sokak által istenítet második részt utálom mint a szart. ámen.