Keresés

A legjobb sci-fi filmek

2003. október 7., kedd 12:08
Bale nagyon durvát alakított az amerikai psycho-ban, ugyanakkor teljesen korrekt volt az Equilibriumban is. Az amerikai psycho-t csak az tudja értékelni, akinek volt már saját készítésű névjegykártyája :-))
Anyone remember "Empire of the Sun"? ...
0
2003. október 7., kedd 11:51
pedig az. az equilibrium köröket ver az amerikai pszihó-ra. mind a történetben, mind a kivitelezéseben, mind a szinészi játékban. egy napon nem lehet a 2 filmet említeni.
0
2003. október 7., kedd 8:38
ez megint egy "wing commander jobb mint a 2oo1" szintű kijelentés. bale kb. olyan teljesítményt nyújt az equilibriumban, mint keanu a mátrixban: tehát semmilyet. a psycho sokkal nagyobb feladat volt, s  nincs olyan színész széles e földön, akit jobb bateman lenne, mint bale. jézusom, eredetileg leonardo dicapriot akarták megnyerni a szerepre. a kis puhost... attól még, hogy a film neked nem tetszett, igazán értékelhetnéd a színészi teljesítményt, de ne csak a szokásos "unalmas, idegesítő karakterek" titulussal. :]
0
2003. október 7., kedd 1:25
Bale sokkal jobb benne mint az agyondicsért American Pscyho-ban
0
2003. október 7., kedd 1:14
Szia Gmiki,
csak egy kérdésem volna, tényleg nem cikiból, hanem mert komolyan érdekel.
Kik a kedvenc sci-fi szerzőid?

0
2003. október 6., hétfő 23:29
Értek én a szóból :-)
Nem akartam senkit megbántani a véleményemmel, de nekem akkor sem tetszik a 2001, a Solaris sőt már le sem merem írni, de még a Szárnyas fejvadász sem tetszett. A 12 majom egy erős közepes.
Én is nagy sci-fi rajongónak tartom magam, de úgylátszik, hogy nekem az űrhajós filmek kedvelői c. fórumra kellene, hogy menjek.
Azért nem írom mégegyszer, hogy szörnyűek a fenti filmek mert természetesen tiszteletben tartom a véleményeteket és, mert a 2001 rendezője rendezte a ragyogást is. Az nem sci-fi, de legalább egy jó pont neki :-)
0
2003. október 6., hétfő 23:07
A 12 majom tényleg nagyon jó sci-fi pedig nincsenek benne high-tech speciális effektusok, nálam mondjuk a 12 majom is veri a Mátrixot.
0
2003. október 6., hétfő 21:43
equilibrium - fantasztikus címválasztás, már csak ezért is bukásra ítéletetett szegény film. amúgy szerintem messze nem mátrix kategória: a szélmalomtevékenységre emlékeztető bohóckodás a pisztolyokkal harsány kacajt váltott ki belőlem [csupán az kell az érvényesüléshez, hogy az ellen szépen körbeálljon]. a többi pedig a szokásos zsibbasztó rizsa.
0
2003. október 6., hétfő 20:52
..és Mundruczó is most készíti a saját sci-fijét.........................
0
2003. október 6., hétfő 19:35
Nem feltétlenül kell sok pénz jó sci-fihez. Ott a 12 majom.
Vagy most láttam az Equilibrium-ot, ami nálam veri a Matrixot és az is csak 20 millió volt.
0
2003. október 6., hétfő 18:26
A sci-fi műfaj is olyan, mint bármely más műfaj: Filmek százait, ezreit lehetne készíteni a jó történetekből, de akkor miből élne a Hollywood peremvidékén lebzselő ezernyi forgatókönyvíró :)

Vegyük csak Asimovot. Nagyon tudnék élvezni egy, az Alapítványból készült űrmese-sorozatot, amolyan felnőtteknek készített SW-mese stílusban. De ugyanakkor milyen jó elgondolkoztató filmet lehetne készíteni egy a Trantor életével, társadalmával, annak problémáival foglalkozó novellából. Vagy éppen Asimov korábbi, robotika-regényeinek valamelyikéből...

A filmtechnika fejlődésével eljutottunk oda, hogy sorra készülnek a sci-fi vagy fantasy beütésű filmek a Matrixtól a 6. Napon-on át a különböző képregényfeldolgozásokig, viszont az az érzésem, hogy az igényesebb filmekre még várnunk kell addig, amíg az új technológiák elég olcsóak lesznek a kisebb költségvetésű filmek számára is. Mert amíg 100+ milla kell egy mai szinvonalon elkészíthető filmhez, addig a minőséget le fogják nyomni a mindenki által emészthető szintig.

De ne legyen igazam, és jöjjön ki évente 5+ kiváló sci-fi :)
0
2003. október 6., hétfő 17:27
Szárnyas fejvadász pedig népszerű - én is láttam nagyon sci-fi - abból is van ilyesmi kiadás (bocs a sok képért):

0
2003. október 6., hétfő 15:09
nekem ezek jottek be:

Dark City
12 Monkeys
2001
Back To The Future
Brazil
Babylon 5
Stargate
Terminator
Alien
0
2003. október 6., hétfő 15:08
Hát ez látod jó kérdés. Ezt a pakkot én is jó ideje fontolgatom, csak már félek a posta nehogy ezt is szarrá gyűrje.
Nálunk nem hiszem, hogy sokat el lehetne adni belőle, mert a butított agyú nagyközönség fanyalog a filmről hallván (már ha tudja miről is van szó).
0
2003. október 6., hétfő 15:03
Én még sajnos nem láttam a 2001-et, de ha a sci-fi terén mesterműnek számít előbb-utóbb megrendelem DVD-n. Ha már a DVD-nél tartok ilyen kiadványok nálunk miért nem jelennek meg?:

0
2003. október 6., hétfő 14:43
Persze hogy lassú, de ez benne a lényeg. A mai napig nem készült még egy ilyen scifi, ami ennyire oda tudna helyezni, abba a környezetbe. Érzed, hogy nehezen múlik az idő az űrben, a magányban. Vagy, hogy percekig más se hallasz űrséta közben csak a levegő sistergő áramlását, meg a kapkodó lélegzetet. Komolyan az az űrséta jelenet a filmtörténet egyik legizgalmasabb scifi jelenete. Mestermunka. Jó, hogy elkészült a tökéletes scifi, ki tudja mit emlegetnénk helyette :)
0
2003. október 6., hétfő 13:44
Jó lenne ha sok régi sci-fi novellát, például Isaac Asimov Alapítvány-ából készülhetne egy jó sci-fi ha nem szúrják el a forgatókönyvet. Nekem mondjuk tetszett 'A kétszáz éves ember' bár regényen még nem olvastam.
0
2003. október 6., hétfő 12:38
egyetértek.

valamilyen szinten meg tudom érteni azokat akiknek nem tetszett a 2001, mert nagyon lassú film. Ehhez valamilyen szintű érettség kell.
0
2003. október 6., hétfő 12:27
Stanely Kubricktól, A. C. Clarke-tól és az egész sci-fi irodalomtól, ettől a manapság ismét éledőfélben lévő műfajtól ÉN KÉREK ELNÉZÉST a nevedben... Chris Robertsről pedig annyit, hogy lehet, hogy zseniális játékot alkotott annak idején, de a filmkészítéshez ennél azért jóval több kell, mint ahogy a sci-fi sem áll meg egy lövöldöző űrhajónál vagy egy kilrathinál. Egy napon említeni is szégyen egy Wing Commander-stílusú filmet a 2001: űrodüsszeiával.
0
2003. október 6., hétfő 11:25
2001 szörnyű? Inkább ne is szólj a témához :)
A scifinek álcázott popcornmoziknak (Wing Commander, Lost in Space & tsai) pedig nem itt a helye.
A Star Wars pedig nem scifi ezt meg kéne végre érteni. Maga Lucas sem tartja annak.
0
2003. október 6., hétfő 10:51
Na, talán a Mátrixot mégis csak lehúznám a listáról.
0
2003. október 6., hétfő 10:49
Bocsánat, de jól értettem, hogy a 2001 szörnyű, a Wing Commander pedig jó film?

A SW szerintem sem sci-fi. Meg Lucas szerint sem. Ő úgy fogalmazott, hogy inkább űr-fantázia. De kétségtelen, hogy a sci-fi fanok miatt lett a címe az, ami.

De ha mond nekem valaki egy "sci"-t a SW filmekből, akkor ott lesz a pont.

Na, szerintem:

2001
Blade Runner
Terminator
Planet of the Apes
Logan's Run
CE3K
12 majom
Mátrix

És szerintem ide jön még az Escape from NY
0
2003. október 6., hétfő 10:17
Szerintem is jók az előttem felszólalók listái. Egyedül a 2001. űrodüsszeával és a Solárisszal nem értek egyet. Mindkettő szürnyű.
Viszont nekem nagyon tetszenek és nagyon szivesen látnám DVD-n az:
Utolsó csillagharcost és a Wing Commandert
0
2003. október 6., hétfő 1:09
Meg még a Mátrix összes.

Mikey-Soft
0
2003. október 6., hétfő 1:08
Hmm... legjobb sci-fik?

Star Trek összes
Star Wars összes
Alien összes