Keresés

Másolt DVD-k

2003. november 19., szerda 10:48
A témához:
Addig egy k..va rossz szavam sincs a másoláshoz, amig a jelenlegi áldatlan állapot uralkodik a dvd piacon. Gondolok itt elsősorban a pofátlan kiadókra.
Én a következőképp tudnám elképzelni a KORREKT kiadói hozzáállást:
- először is a lemezek ára: a mozikban nemrég v. jelenleg futó sikerfilmeknél dts eredeti hang, min. 5.1 magyar szinkron, magyar és eredeti felirat esetében max. 6e Ft-os ár, ami 1 év alatt 4e alá kúszik. Régebbi filmek már eleve ott kezdődnek. Amely filmeknél nincsenek meg az előbb említett tulajdonságok azok eleve lentebb kezdenek, másik végletként a gagyi sz@rokat meg lemezárban (max 7-800 Ft) adják (az úgynevezett művészfilmek mono v. sztereó hanggal)
- ha a kib@szott kiadó azzal szivatja a vevőket, hogy féléves időközökkel kihozza újra a filmet, csak egyszer lecseréli az 5.1-es hangot dts-re, majd rátesz egy szinkront, majd superbit, majd dupla kiadás, stb., akkor kötelezve legyen az előzőleg kiadott lemezt a vevő igénye esetében  visszavenni, és max. az új lemez gyártási árát (2-3 száz Ft) plussz az új tulajdonságokból eredő többletet (max 2-3 száz Ft), azaz max 5-600 Ft-ot fizettetni a vevővel a vadiúj kiadásért.

Amint ez megvalósul, és becserélik nekem a Ryan közlegényemet (5.1-es hang) 400 Ft-ért a dts verzióra, vagy megvehetet pl. az xxx nevezetű csodát 1500 ft-Ft-ért, vagy az rtl-es kiadványokat egy mc-es nagymenű mellé adják ajándékba azonnal leszólom azokat, akik másolatokat vásárolnak. Addig viszont baromira nem sajnálom azt a tolvaj bandát, akik magukat kiadóknak nevezik.....

stackpointer, szépeket írsz a másolt dvd-kről. A leírottakból számomra az derül ki, hogy te még életedben nem láttál írt lemezt. Ha te egy normál, 82cm-es félmillás tv-n látod a különbséget (na jó nem a józsi bácsi által újrakódolt lemezről van szó / megjegyzés: józsi bácsi 83 éves, nap mint nap térdig gyalogol a trágyában és a kódolás napjának reggelén halott először a mozgóképről) az eredeti és a másolt lemez képe között, akkor nem értem miért erőltetik az amcsik a Hubble teleszkópot, mikor itt vagy nekik te is:))) egy tft-n már látszik, nade egy sima tv-n a maga gagyi felbontásával... nevetséges.
Ha meg láttál már írt lemezt és szar volt a képe, akkor józsi bácsi rosszul 'dolgozik':)))
Nálam már megfordult legalább 10 db, egyetlen egynél volt probléma, egy pillanatra szétesett a kép. Zavaró volt, de nem vészes.

Ja és még valami: az írt lemezek a gagyi lejátszókat szeretik. Minél jobb a lejátszó, annál inkább érzékeny az írt lemezekre.  Pl. az említett széteső kép a lemez tulajánál nem  jelentkezik, neki valami yamadája van, nekem marantz.
0
2003. november 19., szerda 10:44
http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=628798

Lebukott egy nagyüzemi másolóbanda a III. kerületben.
2300! irt DVD-t foglaltak le náluk
100 milliósra becsülik az éves forgalmukat
másolás 2-8 évig
DE illegális másolat VÁSÁRLÁSÁÉRT is 2 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki
0
2003. november 19., szerda 10:03
Én értem, csak próbáltam egy kicsit az alkotók szemszögéből nézni a dolgokat. Gondolom, te sem örülnél, ha írnál egy franyesz könyvet, aztán valaki suttyomban kinyomná vécépapírra, és végülis rajtad keresne. Ja, igény van rá.

Mondjuk én jobban örülnék, ha reálisabb árakon szaladgálnának a DVD-k, így ki lehetne szorítani a hamisítókat. Pláne, mert ha bejönnek a kétrétegű írható lemezek, akkor már nem csak sakkozásra lehetne használni a tévén megjelenő képet.
0
2003. november 19., szerda 9:37
Profi hamisítók is azért vannak mert igény van rá, tehát aki megteheti vegye meg az eredetit, aki nem az a másoltat. Mindenki maga döntse el, és viselje a következményeit.
0
2003. november 19., szerda 8:10
Akkor meg mi a jó Istenért háborogsz? A cikkben nem ezekről volt szó, hanem profi hamisítókról, és én is róluk beszéltem. A kis házi barkácsolókat senki sem bántotta.
0
2003. november 19., szerda 7:54
ez elég durva hasonlat, ráadásul nem is fedi a valóságot. szeretnél magadnak egy ferrarit, de nincs rá pénzed, ezért aztán megszerzed a terveket, s otthon farigcsálsz egy másolatot: az ABS-t, légkondit, motoros ablakemelőt kihagyod, téged csak a kaszni és a motor foglalkoztat. később rájössz, hogy ezek tökéletes másolatára sincs kereted, így visszaveszel a teljesítményből, meg nem is néz majd ki olyan jól a ferrari-d. kb. 1oo méter távolságból még úgy néz ki, mint egy igazi, de ha közelebb érsz hozzá, látszik rajta, hogy csak egy másolat. a másik változat: nagyon szeretnél egy ferrari-t, de nem lehet kapni hazánkban, senki sem hozza be, sőt nem is lenne nagyon értelme, ugyanis csak jobboldali kormánnyal felszerelt ferrarikat gyártanak, így aztán elhatározod, hogy csinálsz magadnak egy ferrarit, amin bal oldalt van a kormány...
0
2003. november 19., szerda 7:31
Bocs, de nem értem. Te is DVD írással keresed meg a betevődet? Akkor gondolom a keresetedből fizetsz a kiadónak, nem? És egészen addig nem elítélendő a dolog, amíg nem a te szellemi termékedet nyúlnák le, és nem te kapnád érte a profitot. Ez a tipikus hozzáállás.
Amúgy honnan a jó búbánatból veszed, hogy van írott DVD-m? Nem mintha erkölcsi okai lennének, hanem egy régi JVC lejátszóm van, és a fene sem gondolta, hogy viszi a DVD R-t. Nem vagyok szaki. Kb egy hónapja kaptam egy írott Stich 2-t, hogy a lányom nézze meg. Én lepődtem meg a legjobban, hogy lejátszotta a gép. Azóta nem gondolkodtam a dolgon.
0
2003. november 19., szerda 4:28
Azért egy dolgot nem értek....

Ha egyszer annyira szar és annyira utáljátok, akkor miért van mégis? Az elveket nézve mindegy, hogy 1 vagy 1000 db. van. Ha egyszer van másolt, akkor van másolt és kész. Nem kell megideologizálni, hogy de csak azért mert...

Félereértés ne essék, egyik tábort sem támogatom. Nekem is vannak másolt lemezeim és én is elmondhatnám, hogy az eredetinek épp csak pár százaléka (tekintve a több mint 300 eredeti DVD és kb. ugyanennyi eredeti CD-t), de ettől még van.

Valószínűleg ha mindenki megvehetne mindent úgy, hogy mindig maradna egy félkrajcárja, akkor senkinél nem lenne otthon másolt lemez. De amíg nincs így, addig úgyis lesz. Vagy azért mert, vagy másért... :-) - ja és persze ehhez még az is kell, hogy mindent ki is adjanak itthon :-)) (bár ez csak a DVD-knél érdekes, hiszen CD-t tök mindegy hol vesz az ember)

És mindezzel nem azt mondom, hogy jó ha a polcon másolt lemez (is) van. De nem is ítélek el érte senkit.
0
2003. november 19., szerda 3:55
Isten ments, hogy védjem a másolást (mi is az a írható dvd??:), de egy jó minőségű lemezre írott anyagot lejátszik minden közepes vagy annál jobb minőségű lejátszó.
0
2003. november 18., kedd 20:49
Esetleg nem-e tudja valaki,hogy a szoftver frissités mennyibe kerül,mert állítólag Budapesten foglalkoznak vele,vagy a másik verzió,hogy állítólag az internetről lelehet tőlteni szoftver frissitő programot,amit ki kell írni lemezre ás azt berakni a dvd lejátszóba,csak azt nem tudom hol van olyan program,vagy egyáltalán érdemes-e babrálni vele otthon?????
0
2003. november 18., kedd 20:40
Halley:

Na ez meg a másik: nekem csak egyszer volt írott DVD a lejátszómban, az is megakadt vagy 10-szer, habnak a tortán meg a film vége előtt 25 perccel ki is akadt!

Kiderült, hogy a srác elb@szta az írást a tékában, és kénytelen voltam moziban megnézni, mert így a fele film (Solaris 2002) érthetetlen volt.

Mikey-Soft
0
2003. november 18., kedd 20:26
Nekem is van 3-4 db írott lemezem,de megmondom őszintén nem is nagyon szeretem őket.
Az írott lemezeken a menü is rajta van,de rosszabb minőségben, mert tömöríteni kellett.
Teljesen más érzés ,mikor megveszek egy eredeti filmet és kibontom,mint amikor egy írott sz..r "került a tulajdonomba", mert most már kezd a dvd-m az írott lemezekkel ugrálni/nem tudom,hogy mi történt vele,de a tesóm dvd-jével ugyan ez lett a gond mindkettő Samsung,Ő már el is vitte a fejet tisztítani,de ugyan úgy ugrik és csak az írott lemezekkel/.
Szóval inkább megveszem az eredeti lemezeket,de tudom hogy "minőséget veszek"és az érzés is más mikor a kezemben tartom.
Ezt csak a feleségem bánja,ő azt mondta "ha nem hagyom abba ezt a sok film vásárlást,akkor elfog válni tőlem"!!!!!
0
2003. november 18., kedd 19:50
Tökéletesen egyetértek itt mindekivel, mivel az eredeti a király!

Nekem is csak 18 írott CD-m van a 124 meglévőből, azok is olyanok, hogy itthon nem kaphatók, és haverom által importban behoz(at)ott eredeti CD-kről készültek, kizárólag saját használatra!

A másolás dolgot én is ellenzem DVD-nél (meg Audio CD-nél is valamennyire), mert nincs jobb annál, hogy valamelyik kedvencemet gyönyörű szép csomagolásban tegyem a polcra, eredeti kiadásban (neadjisten fémdobozban, vagy box-setben, pl.: Indy Jones Trilógia).

Mikey-Soft
0
2003. november 18., kedd 18:19
amúgy meg jelen pillanatban egyetlen másolt DVD-m nincs
és CD-ket is csak magamnak írok, mielőtt még bárki messzemenő következtetéseket vonna le
0
2003. november 18., kedd 18:17
Tipikus hozzáállás!

Én nem vagyok rossz, csak aki írja.
Közlöm veled, ha nem lenne igény rá, a kutya sem irná.
Max magának.

ugyanaz már elhangzott máshol játékprogramok terén: "mocskos másolók! de nekem legyen meg minden!" majd "hol a törés?" kérdezi a fórumon

gusztustalan
0
2003. november 18., kedd 15:13
Őszintén szólva nehezen tudom elképzelni, hogy lenne itt valaki, akinek soha életében nem volt egy másolt kazettája, video, magnó, tökmindegy, soha nem volt a gépén egyetlen illegális szoftver, Delphi vagy Jedi Outcast. Nem lehet határt húzni, hogy akinek írott DVDje van, az tolvaj, de a lopott szoftver nem számít. Meg hogy anno nehéz volt eredeti VHS-t venni. Nem volt kötelező videózni, mint ahogy nem kötelező DVD-ket nézni sem.
Én nem ítélem el, aki írott DVD-t vesz, aki írja, azt annál inkább. De ez a magasröptű lélekfröccs zavar.
0
2003. november 18., kedd 15:05
"szeretnék egy tűzpiros Ferrari-t, de irreálisan soknak tartom érte az 50 milliót, ráadásul nincs is annyi pénzem és nem is kapható jelenleg Magyarországon. Erkölcsileg és jogilag helyesnek tartjátok, ha ezek után elkötöm az első ilyen kocsit, ami szembe jön velem? :)"

Ez remek hasonlat csak nem ül. Ellopni másét egészen más, mint egy kópiát jogtalanul birtokolni. Itt senki sem a Universal raktárából lopta el az E.T. tekercseit hanem egy abból készült kópiát jogtalanul tart. A szellemi termék semmiképpen sem vethető össze egy fizikai termékkel. Egy autónak megvan a maga ára plusz a haszon. Egy szellemi termék értékét az emberek szabják meg például azzal, hogy megveszik.  Érdekes módon a festményeknél nem számít a másolás egészen addig amíg valaki nem eredetiként akarja eladni. Egy kalózmásolat okozta veszteség amúgy is kalkulálhatatlan, mivel bizonyított tény, hogy nem mindenki vásárolta volna meg a teljes árú kiadványt, ha nem tudta volna ingyen lemásolni. Ezzel együtt én is azt mondom, hogy be kell tartani a törvényt. A törvény jelenleg azt mondja, hogy szabad magáncélra másolatot készíteni. Ha viszont szabad akkor milyen erkölcsi magasságokról és Ferraris hasonlatokról beszélünk?
0
2003. november 18., kedd 14:08
"GS: Mennyiben sért törvényt az, aki betéved egy FTP-kiszolgálóra, és onnan zenét vagy filmet tölt le?

OZ: Az ilyen módon elérhető zenék és mozifilmek tulajdonképpen audió CD-kről és DVD-kről készített másolatok. Ezek tehát nem „magáncélú” másolatok, hiszen bárki hozzájuk férhet - de ez annak a problémája, aki elérhetővé tette őket. Aki letölti, azt ez a tény nem terheli, hiszen ő a letöltés során csupán egy magáncélú másolatot készít, ami zenék és filmek esetében nem tiltott. Aki tehát zenét és filmeket tölt le, nem vonható felelősségre, még akkor sem, ha úgymond "illegális" szerverekről teszi ezt."

teljes cikk

0
2003. november 18., kedd 13:55
Nekem másolt DVD-m nincs és nem is szeretnék: akkor már inkább a VCD.
Játékprogramjaim egyáltalán nincsenek.
Másolt audio CD-im viszont vannak: ezek zöme olyan lemezekről készült (70-es évekbeli popzenék), amik itthon nem kaphatók, ismerősök egyeztek bele -barátságból-, hogy másolatot csináljak az ő külföldről meghozatott lemezeikről. Cserébe én a saját gyűjteményem darabjait ajánlottam fel szivességi másolásra.
Úgy tudom, nem üzleti célú másolat készitése egyébként nem tiltott. Végtére is az üres magnókazetta, cd-lemez stb. árába a szerzői jogdij is bele van épitve: hát mi a fenét vegyek fel rájuk, netán a saját kornyikálásomat?

Ne felejtsük el azért azt sem, hogy a 80-as évek kezdődő videóőrületében ugyebár nem volt könnyű legális kazettákat nézni a videókészülékeken.
Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a feketepiac túlzott elterjedését azért gátolni kéne, főleg DVD-k terén: hiszen a másolt DVD hiába olcsóbb, mégis csak kevesebbet "tud", mint a gyári kiadvány. De azért azon is el kéne gondolkodni, hogy a hazai piacon, a hazai jövedelmekhez képest reálisak-e a DVD lemezek árai? Ma már nem lehet jogosan azt mondani, hogy szegény ember ne nézzen DVD-t, hiszen a sok olcsó vagy középkategóriás lejátszó elterjedésével éppenhogy a kevésbé tehetős rétegeket is be akarták vonni ebbe a szórakozási formába - nem is eredménytelenül.
0
2003. november 18., kedd 13:33
Én is az eredeti gyári DVD-k híve vagyok, az okok talán nevetségesek: rendes borító, doboz, a lemezen lévő rajz, az extrák meg az egyébb "bígyók" miatt maradok a gyári DVD-knél.
0
2003. november 18., kedd 13:28
Kezet csókolok annak aki egy db másolt lemezt sem tart otthon! Legyen ez akár DVD, audio vagy PC-s játék, videokazi mp3!!! Magyarországon a PC-s játékok 98% kalózlemez, Németországban majdnem a fele. Pedig ott azért jobban meg tudják vásárolni a lemezeket. Én személy szerint az eredeti műsoros DVD-k híve vagyok, és ami megéri azt meg is veszem!! De nem nevezném lopósnak azt aki esetleg egy-két másolt lemezt tart otthon!
0
2003. november 18., kedd 13:00
Nekem meg a programok jutottak eszembe. Kinek nem volt otthon másolt játéka? Urambocsá vindóz?
0
2003. november 18., kedd 12:53
Bármennyire meglepő, de nagyon sok filmet mostanában én sem veszek meg magamnak, mert irreálisan magasnak tartom az árukat. Hiába fáj a szívem, hiába megy át a kezemen, mégsem készítek soha másolatot és ugyanígy vagyok a zenei CD-kkel is.
Az egy dolog, hogy egyik-másik kiadvány indokolatlanul drága, az is egy dolog, hogy egyik-másik film még nem jelent meg idehaza, de attól még a másolás, kalózkodás semmi más, mint lopás.
Szerintem nincs de, meg ha, egyetlen jó hasonlat létezik az egész témára, ami szerintem rövidre zárja a kérdést: szeretnék egy tűzpiros Ferrari-t, de irreálisan soknak tartom érte az 50 milliót, ráadásul nincs is annyi pénzem és nem is kapható jelenleg Magyarországon. Erkölcsileg és jogilag helyesnek tartjátok, ha ezek után elkötöm az első ilyen kocsit, ami szembe jön velem? :)
0
2003. november 18., kedd 12:04
Valóban nem, hanem arról hogy sokan folyamodnak ehhez, mert nem engedhetik meg maguknak a 6-7 forintos lemezeket. Vagy a másik eset, hogy nincs rajta magyar hangsáv és házilag megoldják.
0
2003. november 18., kedd 11:51
ez nem az extrák meglétéről vagy nemlétéről szól!
0