Na azért tegyük tisztába a dolgokat! Olyan, hogy legális letöltés - ha nem számolunk az [origo]tékához hasonló online helyekkel - nem létezik. A törvény mindössze feltételezi, hogy a letöltő jóhiszeműen járt el, hiszen nem tudhatta, hogy a film jogszerűen került-e fel a szerverre, ezért nem bűntethető. Ettől még nem lesz legális a dolog, aki feltöltötte, az nem legálisan töltötte fel. Igenis az a véleményem, hogy ez egy olyan kiskapu, amivel sokan visszaélnek. A törvény tisztelete nem csak azt jelenti, hogy betartjuk, hanem azt is, hogy nem élünk vissza vele. Mert az rendben van, hogy odaadom lemásolni egy filmemet 1,2,10 embernek, ugyanakkor odaadhatom ezer embernek is, ami már más tészta, de milyen hülyén nézne ki egy olyan törvény, ami előírja, hogy hány embernek másolhatok le valamit. Én is azt mondom, bárcsak szabadon másolható lenne minden, de sajnos ezzel sokan visszaélnek, a törvénynek pedig egyértelműnek kell lennie, és nem támaszkodhat arra, hogy mi az a mennyiség ami morálisan elfogadható és mi az ami nem.
Másrészt nyomatékosan megkérlek, hogy ne nyilatkozz helyettem! Semmi olyat nem írtam le, amit te így a számba adtál. Mindössze arra próbáltam utalni, hogy akár bűntethető, akár nem bűntethető az illegálisan felrakott filmek letöltése vagy lemásolása, az én megítélésemen ez nem fog változtatni. Azon a megítélésemen, amit ugyan még le sem írtam, de ta valahogyan mégis kiokoskodtad. Ha mindenáron kíváncsi vagy az ÉN véleményemre, mert ENNYIRE érdekel, hát íme: hogy ki követ el bűnt és ki nem, azt a törvény dolga eldönteni. Az akinek több ezer letöltött, lemásolt filmje van otthon, saját használatra, az a szememben NEM követ el bűnt, mindössze helytelennek tartom amit csinál, de nem büntetném semmivel. Nekem is van több ilyen barátom, de nem nézem le őket ezért. Én is rengeteg filmet(főleg animét) töltök le, amit nem tudok megnézni moziban, nem tudom kölcsönkérni, kikölcsönözni, és ha tetszik, akkor megveszem, mert ÉN személy szerint így látom HELYESNEK. Ez az ÉN EGYÉNI hozzáállásom a dologhoz, és tudom, hogy ez az ami mindenkinél más és más, és ez teljesen független attól, hogy mit mond a törvény, mert azzal igen kevesen foglalkoznak. Ha én a letöltéssel törvényt sértek, vállalom, és nem burkolózom olyasmivel, ami egyszerűen nem igaz (jaj, nem tudtam, hogy nem jogtiszta). Van ahol illegális a letöltés (pl USA-ban), nehogy már az én erkölcsi megítélésemet befolyásolja az, hogy ugyanazt a dolgot itthon vagy odakint csinálja valaki.