Keresés

Másolt DVD-k

2004. december 10., péntek 10:53
wrack: Én végigolvastam, és kritizálnám az üzenetedet. B*meg a felkiáltójeleidet.
0
2004. december 10., péntek 10:50
Ez így van. Talán furcsa, de a másolásvédelem megkerülése csak az USA-ban ütközik törvénybe, és ott is csak pár éve, a DMCA részeként.
0
2004. december 10., péntek 9:42
Ha van rajta másolásvédelem, gyakorlatilag akkor sem bűntethetnek meg. Osztrákoknál pl. hivatalosan is árulnak dekódereket.
0
2004. december 10., péntek 0:16
Ez nem hivés kérdése. Rossz oldalról közelíted meg. Nem kimennek hozzád és felvetik annak lehetőségét, hogy nem ingyenes oldalról töltötted le, hanem az SMSWeb-es oldalakat figyelve jutnak el hozzád és épp elég bizonyítékuk van, hogy az adott filmről ne kelljen hinni vagy ne hinni.
Ettől függetlenül ne feledd, hogy a vádhatóságnak kell bizonyítania. Neked még csak azt sem kell mondanod, hogy ingyenes oldalról töltötted le.
0
2004. december 9., csütörtök 23:16
Ez szép, de szvsz nem fogja elhinni senki, hogy azt te egy ingyenes oldalról töltötted le.
0
2004. december 9., csütörtök 23:02
Tévedsz. Saját eszközzel másolhatsz bármilyen DVD lemezt magadnak magáncélra abban az esetben ha az anyagi haszonszerzést közvetve sem valósít meg, amennyiben a DVD lemez nem tartalmaz másolásvédelmet. Tehát ha egy olyan filmet kiveszel a tékából amelyen nincs másolásvédelem (elég sok ilyen film van) akkor azt otthon a saját gépeden a saját íróddal lemásolhatod magadnak és annyiszor nézed meg ahányszor csak akarod. Ezt hívják magáncélú felhasználásnak, ezért van az üres lemezeken hologrammos matrica amivel megfizeted ezeknek a másolásoknak az árát.

Egyszerűbb azonban az internetről letölteni DVD filmeket mert ilyenkor a másolvédelmet nem te törted fel hanem aki feltette, így ő büncselekményt követett el, de te a letöltéssel nem. Így megírhatod magadnak a fentiekben vázolt körülmények között DVD lemezre. Itt egy dolog a fontos, hogy ingyenes oldalról töltsd le a filmet. Fizetős FTP, SMSWeb már bűncselekmény.
0
2004. december 9., csütörtök 22:21
Apró pontosítás: a törvény valóban nem tiltja a másolt cd-t, ha az egy SAJÁT TULAJDONBAN LÉVŐ, eredeti bolti cd (számlával izgalolva) biztonsági másolata. Javítsatok ki, ha tévedek.
0
2004. december 9., csütörtök 21:47
ebben sajnos igazad van.

más téma:
AKI ELKEZDI OLVASNI A KÖV. BEKEZDÉST, OLVASSA IS VÉGIG!
még 1 reagálás: olvastam a régebbi hozzászólásokat, ahol elkezdték fikázni a szinkront. én szinkronpárti vagyok. nálunk ez egy hagyomány VOLT!!! ma sajnos már nem az. rengeteg színészt tudnék felsorolni, akik rengeteg jó szinkront csináltak. és a fordítókat nem is említettem. a vígjátékokon sokkal jobban nevettünk mintha eredetiben hallottuk volna. a komoly filmek pedig sokkal nagyobb érzést nyújtottak. rengeteg jó ötlet volt. ismétlem: ez mind már a múltté. a mai szinkron tényleg gyenge, de ennek ellenére van, aki jobban szereti azzal megnézni ezt meg ezt a filmet. egyik oldalt sem bántom, mert: eleinte bosszantott, hogy szinkront nem raknak a filmekre, de rájöttem, hogy mindig jön egy új kiadás, ha az előző elfogyott, amin már lesz szinkron. SZEMÉTSÉG, de: TÜRELEM RÓZSÁT TEREM. a véleményem az, hogy a DVD-t értelmesen találták ki: lehet feliratosan is nézni meg szinkronosan is. ezért ne bántsuk már egymást. mindenki nézze úgy, ahogy akarja. csak legyen rajta, mert mindkettő ALAP!

az extrákat én nem tartanám olyan fontosnak, mint egyesek. a szinkronnál biztos, hogy nem fontosabbak, hiszen ezek EXTRÁK. megnézed őket egyszer vagy kétszer aztán kész. amiért fizetsz, és amit látni akarsz, az a FILM. ismétlem: a FILM-ért veszed meg a DVD-t. elég idegesítő, amikor valaki lefikáz egy kiadványt, mert kevés rajta az extra.

KÉREM, CSAK AZ KEZDJEN AZ ÜZENETEM KRITIZÁLÁSÁBA, AKI TÉNYLEG VÉGIG OLVASTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
2004. december 9., csütörtök 20:06
Nem lehet mindig leárazásra meg akciókra várni, mert előfordul, hogy egy film teljesen eltűnik a piacról. Amikor először megjelenik méregdrágán, még nem tudhatod, hogy három hónap múlva olcsóbb lesz-e vagy meg sem tudod majd venni. Ez azért bosszantó.
0
2004. december 9., csütörtök 19:45
úgy gondolom, hogy egy eredeti DVD többnyire megéri az árát: szép csomagolás, normális lemez, sokkal kitartóbb, mint egy írott. az összebuheráltakon csúszhat a hang, nyilván súghat is. nem akarok a "szent"-nek tűnni (hiszen nekem is vannak másolt CD-im: amit egyébként nem tilt a törvény!!!), de az egyik legerősebb motiváció, hogy: megbecsülöm a készítők munkáját.

félreértés ne essék: nagyon kevés a pénzem, ezért csak azt veszem meg, ami a legjobban kell, a többit majd idővel. amit lehet, használtan veszem vagy mellékletként, hogy olcsóbb legyen. de az legalább kinéz valahogy. (VHS kazettánál biztos nem csinálnám, azért még 500ft-ot sem adnék ki, de egy DVD pár ezret megér).
0
2004. május 10., hétfő 22:04
Petíciót? Isten őrizz! :)

A boltokon keresztül elég macerás lenne ezt intézni, szerintem ők sem támogatnák (kérdezd meg Xpress-t, hogy mit szólna az ötlethez), a forgalmazóhoz meg ki az aki állandóan kiszaladgál. Mindamellett nem hiszem, hogy többért beszámítanák be, mint amennyiért használtan el lehet adni, használt DVD-kkel meg végképp nem fognak boltolni. A megoldás az, ami nyugaton is elterjedt: el kell ajándékozni vagy fel kell rakni valami aukciós oldalra. A jótékonykodás sem rossz ötlet egyébként :)
0
2004. május 10., hétfő 20:42
Szerintem a forgalmazóknak ki kellene dolgozni egy okos rendszert, amely szerint az új kiadásokba számítson bele a régi, ha az igazolt vásárlás eredménye, azaz mondjuk megvan a számlája. Én pl. lecseréltem a feliratos Mátrixomat a bolhán szinkronosra (2 rugó áráért), mert így tényleg többen tudják a családból is élvezni, még ha én inkább eredetiben nézem, akkor is.
Ha egy ilyen rendszer lenne, persze valamilyen "baráti" ár mentén kialakítva, vagy akár filmenként eltérő feltételekkel (akár már az első vásárláskor feltüntetve a beváltás árát), az talán mindenkinek jó lenne, a "visszaváltott" filmekkel meg nyithatnának egy second-hand boltot vagy jótékonykodhatnának árvaházak felé, vagy kivihetnék Erdélybe, mittomén... Írjunk egy petíciót? :)
T
0
2004. május 10., hétfő 18:56
Az ember vagy kidobottnak érzi a pénzt, vagy nem. Olyan nincs, hogy "egy részét igen, egy részét nem".
Örök szabály, hogy ha csak az azt néznénk, hogy hogyan tudnánk mindenből legolcsóbban a legjobbat megvenni, akkor soha nem vennénk semmit, és filmeket sem néznénk, hanem folyton új kiadásokra és akciókra várnánk és folyton egy online dvd-bolt oldalán lógnánk :)
0
2004. május 10., hétfő 16:52
Az a baj, hogy ez nem csak a "szinkronfanatikusak" baja. Én sokkal szívesebben nézek eredeti nyelven egy filmet, de van jó pár barát, családtag, ismerős, stb, akikkel ha együtt nézzük, szívesebben választják a szinkront. Ezért jártam úgy, hogy most már megvan több filmem is "duplán": MIB, Halálos iramban, Alienek, Csak egy kis pánik, Mátrix, stb. Gyakorlatilag én jártam pórul, mert nekem kellett megvenni az új kiadást, mégis szívesen megtettem ezt a lépést. Gyakorlatilag tényleg kidobásnak érzem az első változatra elköltött pénz egy részét (természetesen nem az egészet, mert azért használtam őket addig is). És szerintem ezzel nem vagyok egyedül, különben nem lenne egyre nagyobb tendencia a régiek újbóli kiadása...
0
2004. május 10., hétfő 15:34
Hogy is mondjam... ez a szinkronfanatikusok baja. De nincs vonzalmam megint belemenni egy szinkronos vitába.
0
2004. május 10., hétfő 14:27
Pedig biztos van/volt ilyen. Amíg nem alakultak ki a piaci viszonyok Magyarországon sokan azért vették meg a számukra nem kielégítő feliratos filmet DVD-n mert azt gondolták, hogy vagy így vehetik meg vagy sehogy. Tehát inkább felirattal, de jobb képminőséggel, mint szinkronosan VHS-en. Aztán megjelent a szinkronos verzió és nem tud mit csinálni a régivel. Mivel neki szinkronnal megfelelő ezért megveszi az újat. A régit eladni nem nagyon tudja, mivel ilyen esetben tucatszám szabadulnak meg tőle az emberek és 1000Ft-ért sem nagyon kell senkinek. El lehet ajándékozni valakinek ha van ismerősi körben olyan akinek így is megfelel, de pénzügyi tekintetben ez is kidobásnak tekinthető.

De ez inkább a múlt. Ma már ha egy filmen csak felirat van és valakinek szinkronosan kellene akkor kivárja amíg megjelenik szinkronnal is. Mert egyszer biztos, hogy megjelenik.
0
2004. május 10., hétfő 13:14
Én biztos nem, mert engem nem érdekel a szinkron. Ha valaki úgy gondolkodik, hogy megveszi a kalózmásolatot, majd amikor megjelenik legálisan akkor kidobja, az tényleg kidobja a kalózmásolat árát. Ha valaki eredeti DVD-t vesz, azt én semmiképpen nem tartom pénzkidobásnak. Egy új kiadás nem jelenti azt, hogy a régit onnantól kezdve nem lehet nézni. Ha valaki megvette feliratosan és nézte feliratosan, akkor továbbra is fogja tudni nézni függetlenül attól hogy kijött egy szinkronos. Milyen idióta felfogás az, hogy a régit ki kell dobni? Esetleg nyugodtan el is lehet adni használtan, teljesen legálisan. Mindenesetre olyan esetről nem tudok, mint amiről te írtál, de ha gondolod rámcáfolhatsz.
0
2004. május 10., hétfő 13:12
Szerintem ez nagyon jó rendszer, kint is hasonló módon működik. Egy premierfilm mindig drága. Ha annyira kell akkor megveszed, ha szeretnéd olcsóbban megvenni akkor vársz vele fél évet. Ez csak régebben volt nagy szívás mikor még nem lehetett előre sejteni, hogy ez lesz. Ma már szinte kialakult rendszere van az akciós lemezeknek ami mindenkinek jó.
0
2004. május 10., hétfő 13:03
Jaj elfelejtettem: megveszed x összegért és 2 hét múlva leárazzák x-5000-re. Na ez az igazi szívás. Az 1400 pénz nem is olyan sok pl. azért, ha 1 évvel korábban megnézhetetd a filmet főleg a fenti példával összevetve.
A félreértéseket elkerülendő: én csak legális DVD-ket szeretnék venni.
0
2004. május 10., hétfő 13:00
Alapvetően igaz. De:
Megveszel 8000-ért egy feliratos DVD-t ami kijön 5000-ért 1 év múlva szinkronosan. Akkor kidobod a 8000 forintot?
0
2004. május 9., vasárnap 23:48
Nem szabad megvenni és kész! Nincs "de" meg "mi van akkor". Pont indokokat, kifogásokat nem lenne szabad keresni arra, hogy mitől "jogos" egy kalóz DVD megvétele. Attól, hogy sem kölcsönözni, sem megvenni nem lehet, attól még a kalózmásolat ugyanaz marad, mintha venni és kölcsönözni is lehetne. Leginkább magadnak okozol kárt, mivel olyan dologért fizetsz relative pofátlanul magas árat, amit jogosan meg sem kaphatsz. És ha időközben mégis megjelenik? Kidobod a kalózmásolatot? Kidobod az 1400 forintot? A SEMMIÉRT fizetsz egy szemét tolvajnak 1400 forintot?
0
2004. május 9., vasárnap 22:59
A Leon, a profi várhatóan július/augusztus környékén jelenik meg szinkronnal.
Kárt okozol a jogtulajdonosnak, az államnak az egész DVD-piacnak, viszont támogatod az alvilágot.
0
2004. május 9., vasárnap 22:54
Mi van akkor, ha a LEON a profit,szinkronosan DVD minőségben 1400.- -ért kínálják! Törvénysértő ha megveszem? Mivel sem megvenni, sem kölcsönözni nem lehet, kinek okozom kárt?
0
2004. május 7., péntek 22:14
Nem tudom , hogy a GYU2 extra verziója milyen , de a kölcsönzői verzión tuti , hogy van védelem.
0
2004. május 7., péntek 22:11
A Warner ezt mostmár rendszeresen csinálja, az első kísérlet a Harry Potter és a bölcsek köve volt, pedig abból sem kettőt adtak el. Hatalmas pénzeket sprórolnak meg így.
0