De azért még néhány gondolat :)
Az, hogy valaki tud olvasni, az nem jelenti azt, hogy film nézés közben is szeret olvasgatni. Egyszerűen NEM VAGYUNK EGYFORMÁK, ilyen tök egysezrű ez a dolog. Nekem ugyan nincs emiatt rossz véleményem rólad, de szomorúnak tartom, hogy ez alapjéán ítélsz meg embereket, bár jogod van a saját értékrendedhez ugye :-)
Azt, szerintem hagy döntse el az érintetett, hogy számára a felirat olvasásához képest mennyivel kevésbé megterhelő szinkronnal nézni a filmet. (Én elképzelhetőenk tartom, hogy legalább annyival érzi magát jobban tőle, minet amennyire te kevésbé, ha szinkronnal kellene megnézned, mondjuk... ööö.. pl. az Akira-t? :-)))) )
Az sajnos tény, hogy a szinkron léte - és nem léte - elég komoly befolyással van a piac alakulására, de én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy azért mert valaki így vagy úgy szereti a filmeket, nem szabad degradálóan nyilatkozni róla.
Az, hogy mi miért nem jelenik meg nálunk, egy más kérdés. Valószínű, hogy rövid távon az sem hozna megoldást, ha az összes DVD szinkronnal jönne ki. De ezt előre nem lehet tudni. A követketetésed pedig pic sértődöttségre utal, mert szerintem arra az alternatívára senki se szavazna, hogy inkább meg se jelenjen...
Néhány más fórumban, bár nem pont a navajgással kapcsolatban, de azt javasolták: nem kell odafigyelni rá. Én is csak ezt tudom mondani erre az esetre is. Annyi rohadt stressz éri az embert nap mint nap, mi a francnak idegesíted magad olyanon, ami nem is érdekel?
Véleményem szerint SEMMIVEL sem lenne jobb, ha minden magyar rászokna a feliratos filmekre. És ennek semmi köze sem a mozgáshoz, sem a többi általad felsorolt dologhoz. Egyetlenegy dologra volna jó, hogy nem "sírnának" az embeek a szinkronért, ezért aztán te pl. kevéséb lennél ideges emiatt... ;-)