Keresés

Másolt DVD-k

2004. április 18., vasárnap 17:46
csak töltögesd őket, mire mi használni fogjuk addigra te már majd az ennél is jobb formátum után sírsz majd. ;)
0
2004. április 18., vasárnap 14:24
OFF
Ahányszor letöltök egy trailert a www.wmvhd.com -ról mindig elsírom magam.
0
2004. április 18., vasárnap 14:18
Én csak annyit szólnék ehhez a szinkron vs. felírat vitához,hogy már tényleg unalmas,hogy akármelyik topicba megyek mindig ezen a szaron vitáznak emberek.Ezzel mennek el oldalak,hogy kinek mi tetszik és mire van igénye,mert itt is ez van,a filmek saját lapján is ez van sokszor,és teljesen felesleges.
Szerintem, ha valakinek gondja van akkor írja inkább le a kiadók fórumában,és vitatkozzon velük,ne olyan helyekre írja,ahol semmi köze a témához!
Ennyi lenne a hozzászólásom!
0
2004. április 18., vasárnap 13:36
"DVDR9: valószínűleg olcsóbbak lesznek éveken belül a lemezek, de addigra hol leszünk már? :-) Mire 1000Ft alatt lesznek addigra már régen másról beszélünk"

mi azért használjuk is ezeket a formátumokat, nem csak várunk a következőre ;)
0
2004. április 18., vasárnap 12:03
"ha valami mondjuk nem szereti az angolt"

Bocs: természetesen "valaki". Azért még emberszámba veszem őket. ;-)
0
2004. április 18., vasárnap 12:01
DVDR9: valószínűleg olcsóbbak lesznek éveken belül a lemezek, de addigra hol leszünk már? :-) Mire 1000Ft alatt lesznek addigra már régen másról beszélünk.

Szinkron: még egy dolgot én is elmondok ez pedig a szinkron oldalt erősíti. Ez a dolog pedig a nyelv szeretete. Én szeretem az angolt és talán ezért is jobban szeretem a feliratos filmeket. Nem szeretem viszont a japánt. Nézem a filmet és azt mondja a manus, hogy harimucuuuu, kamikateeee és én már röhögök pedig lehet, hogy azt mondta, hogy lelövöm az anyádat. A Battle Royale nálam emiatt a vígjáték kategóriába sorolható pedig szinkronosan egy horrorfilm lenne. Szóval ha valami mondjuk nem szereti az angolt akkor meg is értem, hogy inkább azt hallgatja magyarul, hogy zion (ejtsd fonetikusan) meg neo (ejtsd itt is fonetikusan) még akkor is ha nekem ettől kihullott a hajam.
0
2004. április 18., vasárnap 11:23
Mi lenne, ha a topic címét megváltoztatnánk "szinkron vs felirat"-ra? :)
Itt inkább a két tábornak vállvetve kéne anyázni a DVD-kalózokat, a DVD-kalózoknak meg minket :)
0
2004. április 18., vasárnap 6:03
De azért még néhány gondolat :)

Az, hogy valaki tud olvasni, az nem jelenti azt, hogy film nézés közben is szeret olvasgatni. Egyszerűen NEM VAGYUNK EGYFORMÁK, ilyen tök egysezrű ez a dolog. Nekem ugyan nincs emiatt rossz véleményem rólad, de szomorúnak tartom, hogy ez alapjéán ítélsz meg embereket, bár jogod van a saját értékrendedhez ugye :-)

Azt, szerintem hagy döntse el az érintetett, hogy számára a felirat olvasásához képest mennyivel kevésbé megterhelő szinkronnal nézni a filmet. (Én elképzelhetőenk tartom, hogy legalább annyival érzi magát jobban tőle, minet amennyire te kevésbé, ha szinkronnal kellene megnézned, mondjuk... ööö.. pl. az Akira-t? :-)))) )

Az sajnos tény, hogy a szinkron léte - és nem léte - elég komoly befolyással van a piac alakulására, de én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy azért mert valaki így vagy úgy szereti a filmeket, nem szabad degradálóan nyilatkozni róla.

Az, hogy mi miért nem jelenik meg nálunk, egy más kérdés. Valószínű, hogy rövid távon az sem hozna megoldást, ha az összes DVD szinkronnal jönne ki. De ezt előre nem lehet tudni. A követketetésed pedig pic sértődöttségre utal, mert szerintem arra az alternatívára senki se szavazna, hogy inkább meg se jelenjen...

Néhány más fórumban, bár nem pont a navajgással kapcsolatban, de azt javasolták: nem kell odafigyelni rá. Én is csak ezt tudom mondani erre az esetre is. Annyi rohadt stressz éri az embert nap mint nap, mi a francnak idegesíted magad olyanon, ami nem is érdekel?

Véleményem szerint SEMMIVEL sem lenne jobb, ha minden magyar rászokna a feliratos filmekre. És ennek semmi köze sem a mozgáshoz, sem a többi általad felsorolt dologhoz. Egyetlenegy dologra volna jó, hogy nem "sírnának" az embeek a szinkronért, ezért aztán te pl. kevéséb lennél ideges emiatt... ;-)
0
2004. április 18., vasárnap 5:49
Ebben viszont neked van teljesen igazad!
0
2004. április 18., vasárnap 3:47
Szóval próbáljunk már békében élni egymással és inkább arra ösztönözni a kiadókat, hogy minél több film jöjjön ki igenis szinkronnal és jó minőségű eredeti hangsávval. Akkor talán nem kell itt egymás torkának ugrani.

A "menjenek a francba" nem a legjobb ösztönzés. Egyébként szerintem ez még egy teljesen kulturált vita, szó sincs békétlenségről, vagy egymás torkának ugrásról, netán személyeskedésről (eddig). Sajnálom ha valaki ezt túl komolyan veszi, mivel maga a téma sem annyira komoly. A fenti mondatoddal teljesen egyetértek, de jó lenne, ha végre valaki azt válaszolná, hogy "de, igenis kell a szinkron, igaz kevesebb nyavajgásra és több konstruktív hozzáállásra van szükség". A "nemveszemmegb*meg" nem konstuktív hozzáállás.
0
2004. április 18., vasárnap 2:56
B***megaz*****öregnyját huszadszorra írom le, hogy nincs bajom sem a szüleiddel, sem azokkal akik szinkronnal néznek filmet, és az sem zavar, ha egy lemezen szinkron van. Azok zavarnak akik habzó szájjal ("nemveszemmegb*meg") esnek neki mindennek, ha egy DVD szinkron nélkül merészel megjelenni és még csak nem is hajlandóak végiggondolni a körülményeket. Ha valaki megtanult olvasni, de elvből nem néz feliratos filmet, az számomra egy rossz tulajdonság, arról az emberről nekem rossz véleményem van. Zavarni mondjuk nem fog, szíve joga, hogy ilyen legyen.

A szem különben sem az olvasástól fárad igazán. Ha valakinek el van fáradva a szeme, akkor a legrosszab dolog amit csinálhat, az a tévézés. A végére felirat nélkül is úgyanúgy fog jojózni a látószerve. Érdekes módon a könyv kevésbé fáraszt, pedig ott olvasni kell...

Mi az, hogy "El is mehetnek a jó..." Ez azért kissé durva, nem gondolod?

A durván már rég túl vagyunk. Ha az összes kiadó elment már legalább egyszer, páran ugyan menjenek már utánuk a másik oldalról is. Komolyan gondolom, hogy ha nem lenne bukásra ítélve minden, amin nincsen szinkron, akkor sokkal több mindent ki lehetne adni.

Valamit azért érdemes véggigondolni. Megjelenik nálunk mondjuk 1000 DVD, abból mondjuk 3-400 nem szinkronos (ma már). Fuck it, 2000 egyéb film meg sem jelenik nálunk. Most azzal nagyon ki lennénk segítve, ha abból a 3-400 ból még reálisan 2-300 lemez szinkronos lenne. Vagy jobb lenne, ha az a 3-400 meg sem jelenne? Nagyságrendi különbség nincs.

tisztelebe kellene tartni - mindkét oldalnak - a másik igényeit.

Jelentem az én igényem a kevesebb idegesítő nyavajgás lenne.

Szerintem jogosan várja el mindenki, hogy a pénzéért olyan terméket kapjon, ami neki a legszimpatikusabb.

Baromi egyszerű a megoldás, költse olyan termékre a pénzét, ami neki szimpatikus, ne pedig olyanra, ami neki nem éri meg.

Miért KELL az embereket rászoktatni a feliratos filmekre?

Nemtom, szerintem az nekik jó lenne. Mint a rendszeres mozgás vagy a tévé sűrűbb kikapcsolása. Kevesebb stressz és epilepsziás hozzászólás a szinkron nélküli lemezek fórumaiban...
0
2004. április 18., vasárnap 1:36
Szia Calzone,

most, hogy vissza tért a hangnem a rendes kerékvágásba, elárulom én is szeretem felirattal nézni a filmeket, de az embernek nem mindig van kedve olvasni (bár már esetleg kívülről tudja a szöveget...:O)). Sőt a kedvenc VHS filmem is feliratos volt, mégpedig a JFK. De úgy mégis jobb lenne...

Szia NASir,

az ember (vagy még én is) nem mindig nézi végég tizedszerre a filmet, lehet, hogy csak egy jelenetet néz meg (hála a dvd-nek). De mondjuk a Keresztapa első részét bármikor...

Mylo

0
2004. április 18., vasárnap 0:46
/OFF/
Calzone: Feliratos VHS??? Mikor volt az már?? Évek óta nem adnak ki olyanokat, mert a kutya sem venné meg...
A VHS-re másolt feliratos meg nem számít... :))
Bőr? Akad... Lehet is, mivel megvettem ITT a gyári feliratos verziót... Csak azért mégis más magyarul, és nem is ront rajta... sőt. Úgyhogy kéne...
/ON/
0
2004. április 18., vasárnap 0:43
/OFF/
decreto: nem tudom, talán nem a feliratos lenne a cél, hanem a nyelvek tudása. de mit is várhattunk volna egy olyan országtól, amelynek állampolgárai évtizedeken át nem nagyon utazgathattak, ha mégis, inkább szláv nyelvterületre... miért is tanultak volna meg angolul vagy más európai nem szláv nyelven?? most talán ez változni fog, így többen fogják pl angol nyelven is élvezni a filmeket. ettől viszont még nem biztos, hogy kevésébé fogják elvárni a magyar szinkront.
/ON/
0
2004. április 18., vasárnap 0:43
Pontosan  (ex)Cat !
Bizony olcsóbbak lesznek. Lehet , hogy nem olyan hamar ,  de én emlékszem még azokra az időkre amikor egy sima írható CD - is " drága "  volt.
0
2004. április 18., vasárnap 0:05
Még egy dolog. - bár már írtam, azért a tisztánlátás végett. Én ha csak lehet, eredeti hangsávval nézem a filmet, mert úgy szeretem. De ettől még semmivel sem tartom magamnál kevesebbnek azt, aki a szinkronhoz ragaszkodik vagy akár azt sem, aki egy kukkot se beszél idegen nyelven.
0
2004. április 18., vasárnap 0:03
Lesznek azok sokkal olcsóbbak is 1 éven belül.
0
2004. április 18., vasárnap 0:03
Tök komolyan nem értem, miért kell lecikizni azokat, akik sznkronnal akarják nézni a filmeket? Miért lenne emiatt bárki is kevesebb? És fordítva miért lenne több, ha valaki csak eredeti nyelven hajlandó nézni?

Csak egy példa. A szüleim már 60 felettiek, nem is tudnak egy szót se angolul, de szeretnek filmeket nézni. Esténként viszont már elég fáradtak, sőt fárasztó számukra a felirat olvasása. Most akkor az hiba, hogy ők szinkronnal nézik a filmeket? Még akkor is, ha a szinkron lényegesen rosszabb minőségű mint az eredeti hangsáv.

Mi az, hogy "El is mehetnek a jó..." Ez azért kissé durva, nem gondolod? Szerintem nagyon sok film elmegy szinkron nélkül is, de egészen biztos, hogy több menne el belőlük szinkronnal. Ez olyan nagy baj? Fáj az bárkinek ha rajta van az eredeti hangsáv mellett a magyar is? Németországban szinte csak olyan DVD jelenik meg amin rajta van a Német szinkron, Francia honban megint csak jelemző az anyanyelvi szinkron. Szóval nem vagyunk egyedi eset.

De nem is ez a lényeg. Engem az bánt csak ebben, hogy itt sokszor úgy nyilatkoztok, hogy azzal mintegy ledegradáljátok azokat, akik ragaszkodnak a szinkronhoz. Ehhez pedig semmi joga senkinek. El kellene fogadni, hogy nem vagyunk egyformák és tisztelebe kellene tartni - mindkét oldalnak - a másik igényeit.

Amiért meg tudom érteni a szinkron miatt kiabálókat. Annó, a kezdetek kezdetén minden ezzel foglalkozó cikk a DVD "határalan" lehetőségeivel volt tele, hogy ilyen nyelv, meg olyan felirat, meg még akár kisnyúl is lehet rajta. Ehhez képest ez messze nincs így. Szerintem jogosan várja el mindenki, hogy a pénzéért olyan terméket kapjon, ami neki a legszimpatikusabb. (egyesekne ez a magyar szinkront jelenti, másoknak az eredeti DTS hangsávot és biztosan fel lehetne még sorolni egyéb igényeket is.)  

Szóval próbáljunk már békében élni egymással és inkább arra ösztönözni a kiadókat, hogy minél több film jöjjön ki igenis szinkronnal és jó minőségű eredeti hangsávval. Akkor talán nem kell itt egymás torkának ugrani.

hagy kérdezzek vissza decreto: Miért KELL az embereket rászoktatni a feliratos filmekre?
0
2004. április 17., szombat 23:37
"Hamaroson megjelennek az írható lemezek is."

Az előrejelzések szerint 3500-4500Ft-os ajánlott kiskeráron.
0
2004. április 17., szombat 23:06
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=5947

Júniusban jön a kétrétegű lemezek írására is képes Pioneer.
És ez csak fejlődni fog. Hamaroson megjelennek az írható lemezek is.
0
2004. április 17., szombat 19:39
Igen Kiga, ehhez még annyit ennék hozzák, hogy - M rosszhiszemével szemben - nem élvezetből vitatkozunk a szinkronpártiakkal, és már azt is leírtam sokszor, hogy nem lenne ellenemre ha rajta lenne a szinkron. Egyszerűen csak szeretném megérteni ezt a mai magyar DVD piacot leinkább gyengítő tényezőt, amit úgy hívnak szinkronpártiság. Egy-két régi film, gyerekfilm esetében meg tudom érteni, de amikor moziban is többnire felirattal megnéznek egy filmet és tetszik nekik, akkor nem értem DVD-n miért kell kihagyni. Ilyen az Olasz meló is. Sehol nem ment szinkornnal, mégis ez az egyik legjobban követelt szinkorn az utóbbi időben.
Az anyagiakat szándékosan nem említettem, az engem is ugyanúgy zavar, én is többnyire akciósan veszem a filmeket.
0
2004. április 17., szombat 19:28
A szinkron témához és Derceto leszoktatós kérdésére:

Saját példám azt mutatja, hogy ahogy először látom a filmet az ragad meg. Ma már nem tudnám felirattal megnézni egyik Bud Spencer filmet sem és például az Elemi ösztön is szinkronosan kedvenc (nemrég láttam először angolul és nem tetszett). Viszont amelyik filmet angolul látom először (és ez az utóbbi 5 évben 99%-osra vehető) akkor az szinkronosan már nézhetetlen. Igaz ez a Bad Boysra vagy a Matrixra vagy a Gladiatorra is. Sokat segít a szinkronról való leszokásban a mostanság igen gyakori kifejezetten rossz szinkron és a hangminőség. Akik ezeket látva és tapasztalva sem "térnek meg" azokat valószínűleg semmilyen módszerrel nem lehet (és talán nem is kell, jónéhány ismerősöm szinkronszínész és nekik is élni kell valamiből) befolyásolni.

A szinkron-nem szinkron vitához még annyit, hogy a szinkronpártiak tévednek ha azt hiszik, hogy baszogatásból hozza fel a másik oldal a témát állandóan. Mint felirat párti én is úgy érzem, hogy szinkronnal egy film nem ér annyit, mint eredeti nyelven és abszolút jószándékkal próbálom meggyőzni a másik oldalt is erről. Persze a másik oldalon erre általában nincs fogadókészség és végülis mindenki maga dönti el, hogy mit szeretne, mi a jobb neki.
0
2004. április 17., szombat 19:20
ismét csak egyetértek veled derceto.
0
2004. április 17., szombat 19:18
M: mit okoskodsz már megint nekem, he? Én VHS-ről beszélek kezdettől fogva különben is, nem tünt fel? Itt most a feliratos filmek iránti igényről volt szó, nem a feliratos DVD-k megtérüléséről. Most menjek bele ilyen ovis erősködésbe neked, hogy "az én haverom is tékás és ő aszongya van rá nála kereslet". VHS szintjén legalábbis még mindig. Tudom, mert én is vittem a feliratos VHS-eket, amíg nem volt DVD lejátszóm. Más kérdés, hogy legális feliratos VHS kevés. Így ő inkább hamisított egy VHS-t DVD-ről, azoknak akinek nem futja DVD-re.  A feliratos DVD az már más tészta. Mivel a magadfajta szinkronhuszárok inkább a tékaközönség nagyrésze valószínű, hogy egy DVD nehezen hozza vissza az árát.

Bár tiltakozol a másolás ellen azért itt érdeklődsz erköcstelen módon hamis lemez után egy online DVD bolt oldalán. Mekkora a bőr az arcodon?;)
0
2004. április 17., szombat 18:26
a tékások van,hogy meg sem rendelnek már filmeket, ha nincs rajta szinkron, mert jól kimutathatóan nem viszik őket a tékába járók.

Ez nagy baj. Nem, nem is baj, ez tragédia. Egy nagy csomó nagyon jó film méltatlanul elsikkad, csak azért, mert a Seggfej őrnagy gagyi mamája szinkronos, az meg nem.
M: Szerinted milyen eszközzel lehetne az embereket rászoktatni a feliratos filmekre?

Az ő örömük pedig jobbára annak köszönhető, hogy az ilyen "sírós seggfejek" évek óta cseszegetik a kiadókat a témában.

El is mehetnek a jó... Ennek csak annyi a haszna, hogy ami nem szinkronos az kevésbé fogy, ezért többe kerül, és még kevesebben veszik, ami meg kap szinkront, az azért kerül többe, mert a szinkron költségei is benne foglaltatnak az árban. Szinkron nélkül szinte csak a legnagyobb klasszikusokat lehet eladni. Ez egyszerűen TRAGÉDIA. És akkor sír mindenki, hogy egy csomó film meg nem jelenik meg nálunk. Hát így nem is fog.

A "sírós seggfejekről" egyébként nekem most a legutóbbi parasztlázadás jutott az eszembe. A sok hülye kivonult a traktorával az útakra, hogy vegyék meg tőle drágábban a tejet, mert neki van két szál tehene, és milyen dolog az, hogy ő ebből nem tud fenntartani egy családot. Ők is "elértek valamit" a sírással és most örülnek. Más örül neki? Nem igazán.
0