Keresés

2018 - A LEGJOBB FILMEK

2019. január 29., kedd 13:55
RENDKÍVÜLI SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY:

A szavazás egy órával korábban zárul! Január 31-én csütörtökön 16 óráig lehet küldeni a listákat!
0
2019. január 29., kedd 13:50
Erre csak egy jó válasz létezik: Yes, te róka4 ;)
0
2019. január 29., kedd 13:39
Ez a Jurassic Word, amit sok listán látok, biztos valami őskori szövegszerkesztő.
0
2019. január 28., hétfő 15:33
RENDKÍVÜLI SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY:

A szavazás egy órával korábban zárul! Január 31-én csütörtökön 16 óráig lehet küldeni a listákat!
0
2019. január 28., hétfő 14:46
1. Három óriásplakát Ebbing határában
2. A préri urai
3. Sztálin halála
4. Lady Bird
5. Kutyák szigete
6. Elit játszma
7. Keresés
8. Én, Tonya
9. Mission: Impossible - Utóhatás
10. A ház, amit Jack épített
0
2019. január 28., hétfő 9:04
Hopp, benéztem. Köszönöm. Ennyi javítást kérnék:
7. A Hangya és a Darázs
0
2019. január 28., hétfő 0:55
Dalámt!

A Ready Player One kétszer szerepel a listádon! Módosítod? Vagy ha nem akkor csak a 6. helyen fogom összesíteni!
0
2019. január 27., vasárnap 22:57
Sajnos csak 24 filmet láttam a tavalyi bemutatókból, azokból nálam a legjobb 10:

1. A víz érintése /The Shape of Water/
2. Bosszúállók - Végtelen háború /Avengers: Infinity War/
3. Aquaman /Aquaman/
4. Húzós éjszaka az El-Royale-ban /Bad Times at the El Royale/
5. Fekete Párduc /Black Panther/
6. Ready Player One /Ready Player One/
7. Mission: Impossible - Utóhatás /Mission: Impossible - Fallout/
8. Solo: Egy Star Wars-történet /Solo: A Star Wars Story/
9. A Hangya és a Darázs /Ant-Man and The Wasp/
10. Venom /Venom/
0
2019. január 27., vasárnap 21:37
Ready Player Twice?
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2019. január 27., vasárnap 20:49
1. Szólíts a neveden
2. Rossz versek
3. Kszi, Simon
4. A rodeós
5. BÚÉK
6. Az idegen
7. A cukrász
8. A ház, amit Jack épített
9. Örökség
10. Egy nap
0
2019. január 27., vasárnap 20:36
1. Bosszúállók - Végtelen háború
2. Fekete Párduc
3. Mission: Impossible - Utóhatás
4. Hang nélkül
5. A Hangya és a Darázs
6. A legsötétebb óra
7. Barátom, Róbert Gida
8. Jurassic Word: Bukott birodalom
9. Ready Player One
10. Tomb Raider
0
2019. január 27., vasárnap 20:31
Nem véletlenül:) Nagyon vártam, nagyon akartam hogy jó legyen, és az is lett. Sőt, még jobb is. Telitalálat.
0
2019. január 27., vasárnap 19:31
Mivel csütörtök délutánig már több film nem fér bele nálam, a 11 megtekintett alkotásból tudok csak gazdálkodni:

1. Bohemian Rhapsody
2. A Védelmező 2
3. Mission: Impossible - Utóhatás
4. The Commuter: Nincs kiszállás
5. Venom
6. Hang nélkül
7. Deadpool 2
8. A víz érintése
9. BÚÉK!
10. Hotel Transylvania 3

Az egyetlen lemaradó az A legsötétebb óra, mivel Gary Oldman hiába alakított elsőrangúan, a film maga erősen felejthetőre sikerült.

Rengeteg alkotás kimaradt, ami minden bizonnyal befolyásolná a lista alakulását, de ez van.
0
2019. január 27., vasárnap 19:31
Végre egy ember, akinek fenn van a listáján a Suspiria. :)
0
2019. január 27., vasárnap 19:27
1. Mission: Impossible - Utóhatás
2. Kutyák szigete
3. A víz érintése
4. Aquaman
5. Ready Player One
6. Bosszúállók - Végtelen háború
7. Ready Player One
8. Vonat Busanba – Zombiexpressz
9. X - A rendszerből törölve
10. Az idegen
0
2019. január 27., vasárnap 19:15
Az én listám ilyen lett:

1. Három óriásplakát Ebbing határában - /Three Billboards Outside Ebbing, Missouri/ (2017)
2. Sóhajok - /Suspiria/ (2018)
3. Deadpool 2. - /Deadpool 2/ (2018)
4. Csuklyások - BlacKkKlansman - /BlacKkKlansman/ (2018)
5. Predator - A ragadozó - /The Predator/ (2018)
6. Büntető ököl - /Brawl in Cell Block 99/ (2017)
7. A ház, amit Jack épített - /The House That Jack Built/ (2018)
8. Mandy - A bosszú kultusza - /Mandy/ (2018)
9. Mission: Impossible - Utóhatás - /Mission: Impossible - Fallout/ (2018)
10. Meg - Az őscápa - /The Meg/ (2018)
0
2019. január 27., vasárnap 17:53
Sziasztok!

Íme az én 2018-aslistám:

1. Ready Player One /Ready Player One/ (2018)
2. Bosszúállók - Végtelen háború /Avengers: Infinity War/ (2018)
3. Három óriásplakát Ebbing határában /Three Billboards Outside Ebbing, Missouri/ (2017)
4. Ragadozó városok /Mortal Engines/ (2018)
5. Mandy - A bosszú kultusza /Mandy/ (2018)
6. Legendás állatok: Grindelwald bűntettei /Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald/ (2018)
7. Deadpool 2. /Deadpool 2/ (2018)
8. Bohém rapszódia /Bohemian Rhapsody/ (2018)
9. Keresés /Searching/ (2018)
10. Kutyák szigete /Isle of Dogs/ (2018)

+ Örökség /Hereditary/ (2018)
+ Solo: Egy Star Wars-történet /Solo: A Star Wars Story/ (2018)

Amik nem tetszettek:

1. Fekete Párduc /Black Panther/ (2018)  
2. Venom /Venom/ (2018)
3. Tűzgyűrű - Lázadás /Pacific Rim: Uprising/ (2018)
0
2019. január 27., vasárnap 15:22
1. Bohém rapszódia
2. Három óriásplakát Ebbing határában
3. Bosszúállók - Végtelen háború
4. A legsötétebb óra
5. Deadpool 2.
6. Aquaman
7. Ready Player One
8. Mission: Impossible - Utóhatás
9. Kszi, Simon
10. Johnny English újra lecsap
0
2019. január 27., vasárnap 13:37
Emlékeztetőül:

Január 31-én 17 óráig lehet írni a listákat!

Utána eredményhirdetés következik.
0
2019. január 27., vasárnap 13:37
Emlékeztetőül:

Január 31-én 17 óráig lehet írni a listákat!

Utána eredményhirdetés következik.
0
2019. január 26., szombat 13:47
01 Három óriás plakát Ebbing határában
02 A hely
03 Sztálin halála
04 Ne hagyj nyomot
05 A kíméletlen
06 A ház amit Jack épített
07 Lucky
08 Floridai álom
09 A Préri urai
10 A Babadook
0
2019. január 20., vasárnap 12:53
Köszöntök mindenkit aki elolvassa a kis okfejtésem :-) Mindig csak szerettem volna, de talán az idei évben tudok először listával jelentkezni itt a fórumon. Ennek az az oka, hogy kizárólagosan eredeti kiadványokat vásárolok és nézek meg, nem töltögetek le egyetlen filmet sem. Valami ugye ki sem jött még, amire kíváncsi lennék (pl Csillag születik, BUÉK stb), és hát az árképzés sem feltétlen olyan az új DVD/BD felhozataloknál, amilyennek lenni kellene... A mozi is opció, de oda ritkán jutok el. Az idei listáról, a több mint 300 filmből csupán 10-et láttam, és ebből tudok egy 5-ös listát prezentálni.
1, A ház, amit Jack épített
Lars Von Trier, David Lynch után a második kedvenc rendezőm. Elfogult vagyok a műveivel szemben, de úgy gondolom, hogy ez nem véletlen. Kevés direktor tudja elmondani magáról, hogy végig viszonylag azonos színvonalon tud filmeket készíteni. Trier utolsó időszaka nagyon hasonlít Tarr Béla utolsó időszakára. Tarr - többek között - az emberi kapcsolatok felszínességét/elidegenedés témakörét taglalta több éven keresztül, mely a Torinói lóban csúcsosodott ki, és ért a legvégére.
Trier - többek között - az emberi elme, a gyarlóság, a bűnök témakörét vizsgálja/vizsgálta már hosszú-hosszú évek óta, és azt gondolom, hogy ha tényleg igazak a pletykák, ez a film méltó befejezése és lezárása lesz ennek az izgalmas pályafutásnak. Az utolsó negyed óra már szó szoros értelemben visz le a pokol bugyraiba. És halkan jegyezném meg, de ez a fajta, fekete dán humor nagyon el van találva :-) 10/10
2, Három óriásplakát Ebbing határában
Azt gondolom vitán felül álló tény, de ennek az alkotásnak kellett volna megnyernie az Oscar díjat... Ha jobban belegondolok, az utolsó 20 évben sajnos nem nagyon mertek merészet húzni a döntnökök, talán az Amerikai szépség volt az egyik legmeghökkentőbb választásuk, és így szerintem a messze a legjobb döntésük is. A 3 órásplakát nagyon feszes, nagyon jó tempójú dráma, amit egyébként a szakma és a közönség is szeretett. Szkeptikusan ültem le megnézni a filmet, mert ilyenkor nem szokott nagyot szólni nálam egy film, de ez tényleg nagyon klassz lett. Minden percét élveztem. 10/10
3, Kutyák szigete
Azt hiszem, hogy ha az első 5 percen ha felül tudunk emelkedni, és hozzászokunk az alkotás elbeszélésmódjához, a japán nyelvhez és a furcsa animációhoz, akkor örömünket fogjuk lelni a filmben. Wes Anderson egy remek családi mozit készített, aminek az én meglátásom szerint pont a "családi jelző" a legnagyobb erénye. Baromi jópofa karaktereket sikerült csinálni, és akinek van kutyája az biztosan ráismer a saját kis kedvencére. Ami nagyon fontos, ebben a filmben szív is van. 10/8
4, Ghost Land - A rettegés háza
A 2000-es évek elején nagyon kellett a vérfrissítés a horror műfajában. A fűrész, A barlang, a REC, a Magasfeszültség vagy a Mártírok is mind kiemelkedő alkotások lettek, és utóbbiak ráadásul nem Amerikában készültek. A Mártírok kifejezetten tetszett a felsoroltak közül, persze nem lett hibátlan. A rendező meghagyva a stílusjegyeit az új filmjében is maradandót alkotott a meglátásom szerint. Minden új horror műfajban kell egy jó ötlet, és itt ez megint megadatott, még akkor is, ha maga a sztori ezerszer el is lett már készítve. 10/8
5, A víz érintése
Egy nagy baj van ezzel a filmmel... Hogy elkészült... Ebben a formában... Nem tudom kinek volt még olyan érzése, hogy ezt a mozit más sztorival már egyszer elkészítették. Mert nekem 10 perc után folyamatosan az járt a fejembe, hogy Del Toro túl sokat nézte Amélie csodálatos életét. A képi világ, a színek, a zene, a főhősnő karaktere - de még "némasága" is mind-mind tipikus Amélie.
Ha ezen túltesszük magunkat, akkor korrekt iparosmunka. 10/6

Futottak még:
Kolosszus: Azt hiszem, hogy nem ilyen új ötletek és szimbólumok hiányoznak a filmtörténetből. A karakterek végig sántítottak, a mondanivaló sem jött át szerintem. Sokkal jobbra számítottam. Ilyen az amikor a szakma szereti, az emberek meg nem a filmet. 10/6
Memo: Én a magyar filmek nagy rajongója vagyok, és bizakodva vártam ezt az alkotást is. Sajnos csalódnom kellett, mert például Haumann bűn rossz volt ebben az alkotásban. Kár érte, pedig az alap történet tetszett. Még nagyobb kár amiatt, hogy a magyar film újra egyre jobb és jobb, kezdi visszakapni régi renoméját, egyre többen néznek megint hazai alkotásokat, de azt gondolom ha valakinek a Memo az első magyar moziélménye, akkor sokáig nem kíváncsi majd egy hazai alkotásra sem... 10/5
A partiállat: Melissa McCarthy a kém és a női szervek című filmben nagyon jó volt, a két mozi pedig kiemelkedik az életművéből. Azonban nagyon jól kirajzolódik, hogy azok az alkotások, amelyeket a férjével ketten készítenek fabatkát sem érnek. Ez a film kifejezetten rossz volt. És ami a vígjátékoknál nem előnyös: kínos volt, nem vicces 10/3
Grincs: Ugye egyszer már itt a fórumon említettem. A moziban sem a gyerekeket sem a felnőtteket nem kötötte le. Az animáció szép volt, a történet és karakterfejlődés gyenge 10/2
Mamma Mia 2: Soha nem éreztem még ilyen rosszul magam moziban, ez úgy nagy nulla ahogy van. Nem szabadna ilyen "filmeket" készíteni. Szerintem. 10/1

Bocsánat, ha sok voltam :-)

0
2019. január 17., csütörtök 17:08
Idén ezek a filmek tetszettek a legjobban:

1. Három óriásplakát Ebbing határában
2. Szólíts a neveden
3. Csillag születik
4. Éjszakai játék
5. Deadpool 2
6. Aquaman
7. Ready Player One
8. Kszi, Simon
9. Húzós éjszaka az El Royale-ban
10. Buék

Tetszettek még: Kutyák szigete, Halloween, A ház, amit Jack épített.

0
2019. január 17., csütörtök 16:26
Ez az elvárás az Ál/arc ismeretében elég furcsa. :)
0
2019. január 17., csütörtök 15:33
Annyira nem beteg, mint a Szólíts a neveden, inkább olyan kedves, romantikus fajta.
0