Keresés

HD DVD vs. Blu-ray

2006. október 19., csütörtök 2:57
üdv!
jaja... a dvd szerintem csak mégnagyobb piacot nyernek. még több, talán addig még extrásabb, és persze árban is sokkal kedvezőbbek lesznek. szerintem nem is olyan soká már "mindent" meg lehet venni 1-2 ezresből.

egy hd dvd, vagy blu-ray azért árban sokáig gáz lesz.
"jogos" kérdés. ugye, ami nekem mevan eredetiben, az megvan és kész.
most nekem pl megvan a HEAT. kiadják majd esetleg blu-ray lemezen. letölthetem? jögtiszta marad(ok)? mert ugye eredetiben is megvan ugyanaz. tulképp.

bár persze gondolom lóf*szt. :) :/

mellesleg remélem a jövő külföldi kiadású lemezein a sokkalta több extra stb mellett lesznek majd magyar feliratok is. de jó lenne... bár ugye a dvdre is férhetne még felirat. de nem. tudom. tanuljak angolt. azon vagyok ;)
0
2006. október 18., szerda 8:56
www.avplanet.hu  Samsung Blu-Ray játékos 360000Ft (bár szerintem ez kicsit drága)
0
2006. október 18., szerda 8:19
"a CD nem tudta teljesen eltörölni a hagyományos kazettás anyagot"

Őszintén szólva szoktál te még hagyományos kazettával találkozni? Mert én egyre ritkábban. (Maximum ha feltúrom a saját itthoni "archivumomat".)
0
2006. október 18., szerda 6:36
lsd 192hsz
0
2006. október 18., szerda 6:35
Igen.
0
2006. október 18., szerda 3:18
kifutási időre gondolsz?
0
2006. október 18., szerda 2:07
Ennek töbszöröse lesz, ha(!) lesz erre fogadni is mernék! :)
0
2006. október 18., szerda 2:05
Nem, nem ugyanaz a helyzet.
Kényelmi szempontból egál a dvd és a HD/Blu ray lemez, szóval már itt nem ugyan az a helyzet.
Technikai szemponból is akkor gyüri le igazán, ha a háztatrások többségében olyan hang és kép technika lesz amelynél jóval elkülöithető lesz a két minőség!

De még ilyenkor se biztos a teljes eltünés mert lásd a CD nem tudta teljesen eltörölni a hagyományos kazettás anyagot, pedig ott elméletileg igen csak indokolt lehetne.

A technikai különbségnél még az is a DVD javára dönthet, hogy az emberi érzékelésnek érezhető különbséget egyre nehezebb gyártani, mert már  a határokat feszegetjük.

Persze van azért hova fejlődni, mert ha leülsz egy 100Hz, sikképcsőves gép elé ami elég jó majd átülsz a egymilkás plazma elé akkor igencsak érezhető lesz. :)
De itt még van rendkivül sok szociális tényező.
0
2006. október 18., szerda 1:47
Hosszú távon biztos eltűnnek..de egy Elveszett jelentést pl nem kell lecserélni, csak azért mert kijön Blue Rayen vagy HDn..ezek inkább a King Kong,LOTR, hasonló filmekre vonatkoznak..szerintem. Én még 5-10év kifutási időt simán hagyok a DVDnek..nem mintha szakértő lennék:)
0
2006. október 18., szerda 0:34
Miylen édesen magyaráz a csajszi a blue ray lemezekről. :-)))
" are you ready blue ray?" ja hogy ne aranyoskám én nagyon ready lennék rá csak lenne zsozsó hozzá.
0
2006. október 18., szerda 0:31
Üdv!
Ha már elterjednek a HD-DVD és a Blue ray lemezek akkor a mostani DVD lemezek olyan helyzetben lesznek mint a most a VHS-ek a DVD-k miatt?
Vagy nem tűnnek el a sima DVD lemezek?
0
2006. október 15., vasárnap 21:03
Hopp, elírtam, sorry! Természetesen Blu-ray...
0
2006. október 15., vasárnap 21:00
PANASONIC DMP-BD10 Blue-ray Disc Player

A német nyelvű katalógusban van ezüst színben is, hozzáillő digitális rádióerősítővel (na meg hangfalszettel és plazma tv-vel). Az adatai lenyűgözőek...
0
2006. szeptember 13., szerda 22:19
Metropolis (Anime) (Blu-ray) európai(!) kiadás
0
2006. szeptember 13., szerda 14:59
Sony és MGM filmek csak Blu-ray-en jönnek ,Universal filmek csak Hd-DVD-én jönnek és immár Európában is már karácsony előtt,bár nem hiszem,hogy Magyarországon lesz ebből valami (www.dvd-shop.ch)
0
2006. szeptember 13., szerda 4:17
Kösz az infót.

Remélem jól megy majd a Navigátor.
Sok olyan hanagolt film van kiadatlan amiért kár.

Minden esetre ha A.Kurosawa filmeket adtok ki szólj mert vevő vagyok az összesre szinte bármennyiért. :-)
0
2006. szeptember 2., szombat 9:13
Szerintem egy/az agresszív Sony kampánynak és a stúdiók általi szélesebb támogatottságnak meg lesz az eredménye, csak nehogy elcsesszék azt a nyavalyás PS3-at!
0
2006. szeptember 2., szombat 3:56
Az első európai HD DVD lejátszó: Toshiba HD-E1

Az első bejelentett európai Warner HD DVD filmek (dátum nélkül, de még 2006-ban):
Rumor Has It, Constantine, Goodfellas, Troy, Lethal Weapon

Az első bejelentett európai Warner Blu-Ray Disc filmek (az első eu BD lejátszó megjelése után):
Firewall, Syriana, Full Metal Jacket, Training Day, Space Cowboys
0
2006. szeptember 2., szombat 0:05
A Navigátor Film a saját filmforgalmazó cégem, most indult, első filmünk a Romper Stomper, ami már kapható egy ideje. További film(ek) és honlap hamarosan...

A HD DVD-nek van most néhány hónap előnye, van egy egészen jó és elfogadható árú lejátszó (Toshiba), és folyamatosan jönnek már ki rá a filmek (Warner, Paramont, Universal). A Blu-Ray kicsit le van maradva, van egy kicsit gyengébb, de drága lejátszó (Samsung), néhány gyengébb minőségű Sony film, valamint pár egész jó minőségű Warner. Most még kevesebb film jelenik meg rá, nagyobb Blu-Ray-párti stúdiók (Fox, Disney) novemberben kezdik el kiadni a filmjeiket, a Warner is fokozatosan erősít. A komolyabb lejátszók is ősszel fognak megjelenni (Panasonic, Pioneer, Philips, Sony), valamint a PS3 amitől sokan a Blu-Ray sikerét várják. Jövő év elejére a Blu-Ray behozhatja a lemaradást, majd kiderül, hogy a nagyobb támogatottság segítségével a HD DVD-t le tudja-e előzni.

Pár évig biztosan kihúzza mind a két formátum, de hogy lesz-e győztes, esetleg megmarad mind a kettő (és jönnek a hibrid lejátszók), még nem lehet tudni.
0
2006. szeptember 1., péntek 1:44
Derceto kolléga, mi ez a navigátoros project?

Hogy vélekedsz most a HD DVD vs Blu Ray kérdésről?
Melyik az esélyesebb?
0
2006. szeptember 1., péntek 1:42
Eh látom szépen bővült a téma amig nem jártam erre. :)
0
2006. augusztus 31., csütörtök 23:18

* Japanese LPCM 7.1
    * Japanese DD 6.1EX
    * Japanese DTS-ES 6.1
    * Japanese Subtitles
    * English Subtitles
    * French Subtitles
    * Korean Subtitles
    * Taiwan (Traditional Chinese) Subtitles
    * Audio Commentary
    * Sights & Scenes of Innocence (38 minutes)
    * Making Of (15 minutes)
    * Innocence across international borders (44 minutes)
    * Theatrical Trailers (11 minutes)

idevele...
0
2006. augusztus 30., szerda 15:11
egy kis help: http://www.avx.hu/?cikkid=5890
0
2006. augusztus 30., szerda 15:10
hsz. 172
(klikk a képre)
0
2006. augusztus 30., szerda 15:07
Kérlek valaki felvilágosítana hogy mi pontosan a HD-DVD és a Blue Ray lemez.
Ezekj felváltáéj a mostani DVD-ket?
Lehet őket PC-n dvd-romban lejátszani?
Technikailag miben mások ?
0