Keresés

HD DVD vs. Blu-ray

2006. augusztus 30., szerda 14:36
Technikailag megoldható lenne a dolog, az akadályok részben jogi, részben költség természetűek.
0
2006. augusztus 30., szerda 12:40
Bocs, de egy kisebb vagyont tennék rá, hogy még életedben nem láttál HD anyagot, vagy ha láttál is, akkor valami 12"-os monocrom monitoron. A képminőségbeni javulás a dvd-hez képest kb olyan, mint egy agyonhasznált vhs után a dvd. keress egy 1080p-s anyagot és nézd meg egy olyan kijelzőn, ami képes 1080p-s megjelenítésre, és ha lehet nézd meg ugyanezen anyag dvd-s verzióját. Akkor hirtelen rájössz, hogy eddig milyen "gagyi" formában nézted kedvenc filmjeidet. Én speciel megdöbbentem, amikor pár éve először szembesültem a HD képminőséggel.

A többi megjegyzésedet elnézve..... Inkább hagyjuk, szerintem csak tetteted, ennyire "tájékozatlan" nem lehetsz.
0
2006. augusztus 30., szerda 10:41
0
2006. augusztus 23., szerda 23:58
Én személy szerint blu-ray párti vagyok, de még nem igazán találtam pontos technikai leírást egyik cuccról sem (hd dvd blu-ray). Én úgy tudtam hogy ezeknél már nem lesz több különböző szabvány úgy mint pal, ntsc , hanem egységes lesz. Valamint úgy tudom hogy váltottsoros videók sem lesznek, hanem másodpercenként 24 teljes kép lesz. (az a véleményem ha a váltottsoros technikát megtartják nem ér semmit az egész).
Amúgy szerintem ha jobban belegondolunk, ezek az új médiák nem jelentenek semmit, mert hiába lesz mindenféle tömörítés nélküli stb. hangsáv a mostani dts-ekhez képest nem fogjuk érzékelni a javulást. A kép felbontása sem nő meg annyira. És csak ugyanazt nyújtják ezek is mint a dvd-k. Úgy lenne jó, ha minden filmet csak egy helyen adnának ki mert pl: egy anime-t kiadnak japánban ahol készült tehát valószínűleg itt lesz a legjobb minőségű, de ugyanezt az animot ha kiadják magyarországon nagyjából vhs minőségű lesz tele tömörítési hibákkal.
Tehát adják ki egy helyen, és minimum rakjanak rá rengeteg feliratot, hogy máshol is nézhető legyen. Amúgy szerintem ezek az új cuccok úgy lennének jók, ha lenne rajtuk kb 10 -15 hangsáv és legalább 30-40 feliratsáv, hogy egy kis újat is tudjanak nyújtani....
Ha valaki tudna pontos technikai adatokat az jó lenne. Ja és valaki meg tudná mondani hogy a blu-ray milyen eflbontással dolgozik?
0
2006. július 25., kedd 13:30
Ez könnyen lehet, mivel nem Toshiba márkájú volt, biztos emlékeztem volna rá, ha az lett volna... valami noname cucc volt.
0
2006. július 25., kedd 13:12
HD DVD lejátszó csak két típus létezik, és mind a kettő Toshiba. Amit a szlovákoknál láttál, az valószínűleg egy DVD lejátszó lehetett, ami képes a DVD-t felnagyítani HD felbontásra (ezt nálunk is tudja minden harmadik lejátszó), és/vagy lejátszik HD wmv-t és divx-et DVD-ről.
0
2006. július 23., vasárnap 5:03
Kapható Blu-ray író, pl az ebayen
0
2006. július 23., vasárnap 1:27
Sajnos képet nem csináltam róla (pedig volt nálam fotógép :((( ), pedig tényleg HD lejátszó volt... :)))
0
2006. július 23., vasárnap 1:26
Ez még semmi ahhoz képest, hogy kb. 1 hónapja, párkányi kiruccanásunk alkalmával egy ottani bolt kirakatában már ki volt téve HD-DVD lejátszó (igaz, valami noname fajta).

Úgy tűnik, a szlovákok megelőztek minket. :)))
0
2006. július 23., vasárnap 0:00
Olyan jó hogy már kapni nálunk is Blu-Ray lemezt.(Kb. 3 hete....)
Lehet vele arcozni,mert még másra nem nagyon jó a 25gb-os tárkapacítású TDK BD-RE.És csak 6.100.HUF  :-)

http://www.itmedia.sk/hu/
0
2006. július 15., szombat 22:46
Igazi húzófilmek, amik a hatalmas felbontás demonstrálására születtek. :)))
0
2006. július 10., hétfő 18:54
Sziasztok! A Basic Instinct 2 06.07.11 -én jelenik meg/persze nem itthon/ Blu-ray formában is és azt hiszem az Underworld 2 is. :)
0
2006. május 7., vasárnap 19:02
SONY BDP-S1
0
2006. április 20., csütörtök 1:29
CSak tudnam mit raktak ebbe a nagy dobozba :)
0
2006. április 19., szerda 22:08
Tegnap a boltok polcaira kerültek az első Toshiba HD DVD lejátszók az USA-ban. A filmválaszték jelenleg három filmből áll:

The Last Samurai (Warner)
The Phantom of the Opera (Warner)
Serenity (Universal)

A Million Dollar Baby (Warner) még csúszik egy pár napot.

íme az első boldog tulajdonosok egyike:

Az első tapasztalatok szerint a kép a várthoz képest is meglepően tiszta és mentes mindenféle tömörítési "hibától", éles, kontrasztos és részletgazdag. DVD lejátszóként is meglehetősen jól teljesít. Negatívumként a meglehetősen hosszú bootolást és lemez beolvasást (40-50 másodperc) és a rettenetes távirányítót emlegetik, ám előbbi minden bizonnyal jelentősen rövidülni fog az újabb firmware-ek és lejátszók megjelenésével.
0
2006. április 2., vasárnap 20:43
Nos ez már a te egyéni preferenciád. Másoknak meg más. Ez a 82-es Panasonic sem rossz itt mögöttem, de ahhoz képest egy monstrum a méreteivel, meg a 60 kilójával. És sajnos a progresszív bemenete sem teljesen hibátlan (de még mindig sokkal szebb, mint a 100hz interlaced).

Én egyértelműen projektorban gondolkozom, de kell mellé egy második megjelenítő, amihez nem kell besötétíteni és meg lehet rajta nézni mondjuk egy sorozat epizódot (persze nem a TV-ben, hanem DVD-ről). Erre nekem megfelel egy 82-es LCD. Ennek is szép a képe, ha van egy kis környezeti fény, és jó minőségű jelet kap, pl. PC-ről vagy egy jó DVD lejátszóról.
0
2006. április 2., vasárnap 20:36
felkeltetted az érdeklődésem, majd alkalomadtán kipróbálom különböző lejátszókkal a dolgot. (bár őszintén szólva valahogy nem hiszem, hogy a konkrét példaként felhozott jóbarátokon akármilyen lejátszó segíthet annyit, hogy egész jól nézzen ki, de hátha.)
0
2006. április 2., vasárnap 20:05
így van.
0
2006. április 2., vasárnap 18:44
jobb lejátszóval kevésbé feltűnő?
0
2006. április 2., vasárnap 18:12
Szerintem ez nem ennyire egyszeru.

Lehet, hogy en vagyok a hulye de nalam mindig a kepminoseg fog donteni es nem az elhelyezes vagy a meret. Nem azert koltok egy halom penzt tv-re, hogy a falra akaszthassam, hanem azert, hogy szep legyen a kepe. Ha a falra akasztas az elsodleges szempont, akkor festmenyt veszek majd.
0
2006. április 2., vasárnap 17:57
"ztem a nagy felbontásnak is megvan a maga hátránya. a már meglévő, nem csúcsminőségű képpel rendelkező dvdknél még inkább látványos a rossz minőség, sőt zavaró"

Tapasztalataim szerint ebben a lejátszónak is hatalmas szerepe van.
0
2006. április 2., vasárnap 17:55
Mindhárom technológiának megvan a maga felhasználási területe. Az LCD házimozizni nem a legtökéletesebb, de a többség nem is házimozira veszi, hanem nappaliba, hálószobába, ahol nincs olyan sok hely, és nincs állandóan besötétítve. Sokan a DVD-nézést sem tekintik házimozizásnak, és nem a kontraszt és a színhűség az elsődleges szempont, nem csoda, hogy a kisebb LCD-t viszik mint a cukrot.

Akárhogy nézzük, a CRT ormótlan nagy. Pont. A Samsung technológiája enyhén szólva megkésett, ahogyan a progresszív megjelenítés is. Aki házimozizni akar, annak egyre inkább kevés a maximális 82-96 centis kép (amiből 76-90 centi látható). Mondhatnám úgy is, hogy a kis CRT azért nem jó, mert nem kicsi (méretben), a nagy CRT meg nem elég nagy (képben). A piaca rövidesen kizárólag a professzionális felhasználásra fog korlátozódni.

Házimozira a plazma és a projektor verseng, nagyjából egy árkategóriában. Nyílván itt sem a képminőség dönt, hanem az elhelyezés és a használat körülményei.

Az jár a legjobban, aki vár még úgy 2 évet amire megjelennek a SED és a nagyobb OLED kijelzők.
0
2006. április 2., vasárnap 16:01
"a látószög is érdekes, a kis lcd tv-monitoromnak is elméletileg nagy a látószöge, és oldalról tényleg nézheted akármilyen szögben. ámde! lefelé-felfelé ugyanez már nem igaz: ha az ágyból akarom nézni, akkor a szemem úgy 30 cm-rel lejjebb van, és akkor már be kell dönteni, különben szart se látsz. "

Ez az. Ismerosnek masik tv allvanyt kellett vennie, igy latjak a fotelbol a tv-t. Persze fekve mar nem. :) Na nalam ez nem palya.
0
2006. április 2., vasárnap 15:17
érdekes egyébként az egész téma. apósoméknak egy elég drága szekrénysor meghatározott nagyságú helyére kéne új tévét venniük. sajnos a hely nem túl nagy: a mostani 4:3as 72 cmes crt mélységben éppen befér, úgy 40 cmig mehetnek el mélységben, képátlóban meg (a hely szélessége miatt) úgy nem egészen 90 cmig. magasságban bővíthető a hely. na most, nekik muszáj lesz lcd-t venni, mert a legkisebb plazmák pont nem férnek be (pár centi híján, s itt is eleve csak azok jöhettek szóba, ahol a tv hangszórója a kép alatt helyezkedik el), a 70-80 cm körüli crt-k túl mélyek, így sajnos csak az lcd marad.

a látószög is érdekes, a kis lcd tv-monitoromnak is elméletileg nagy a látószöge, és oldalról tényleg nézheted akármilyen szögben. ámde! lefelé-felfelé ugyanez már nem igaz: ha az ágyból akarom nézni, akkor a szemem úgy 30 cm-rel lejjebb van, és akkor már be kell dönteni, különben szart se látsz.

amúgy mi hosszú távon projiban gondolkodunk, már ha adott lesz egy külön helyiség a mozira (nappaliba nem akarok projektort tenni).
0
2006. április 2., vasárnap 15:04
En sem vitatkozom veled es megertem a szempontokat, amit irtal. Sot, kollegam is nemreg vett egy plazmat es ot is megertem. O 6 meterrol nezi a tv-t, en pedig 3-rol.
Teged is megertelek, ha a falra kerul es amugy mindennek kicsi a melysege, akkor van ertelme. Viszont nehany ismerosnel lattam, hogy azonos allvanyon volt minden, teret nem nyertek vele, viszont ott figyel a vekony tv az allvanyon. Vicces. Az is vicces, amikor atjonnek hozzam es csodalkoznak, hogy milyen kepe van egy filmnek az en - szerintuk - "elavult" crt-men. :)

Abban igazad van, hogy nem fekete es feher, de - eleg sokat jarok MM-be, csak ugy be szoktam nezni, utba esik, dvd ugye :) - szoval hall az ember nehany vicces beszelgetest. Nem azt mondom, hogy mindenki hulye, de sokan csak a marketingnek doltek be es feleslegesen vasaroltak valamit, ami gyengebb minosegu, mint ami otthon volt nekik. Pl. volt egy 62"-es samsung az MM-ben (rogyasig kirakva mindenhova) es vittek, mint a cukrot 200e-ert. Tudasban semmit nem adott az a tv, de tenyleg semmit egy mai atlag crt-hez kepest es a minosege... arrol nem is beszelve, hogy nem is a legujabb technika volt benne, tehat a lato szog sem tul nagy. Oket nem ertem meg es nem is fogom.
0