Keresés

Sorozatokról általában

2017. április 26., szerda 12:54
Egész korrekt kritikai átlaggal bír :)

https://www.rottentomatoes.com/tv/the_handmaid_s_tale/s01
0
2017. április 16., vasárnap 12:08
A nyuszi hozza a premiert. Gondolom a húsvéti időzítés sem véletlen.

https://www.hbogo.hu/content/the-leftovers-iii.-1-the-book-of-kevin-2039877486
0
2017. április 14., péntek 18:06
Tabu c. sorozat megjelenésére van nálunk esély?
Nem volna rossz, eléggé tetszett.
0
2017. február 21., kedd 14:43
Amikor indult, hallottam erről a sorozatról, aztán elsodorta a tömeg. Kösz, hogy újra képbe hoztad :).

Nekem talán a Hajsza (The Fall) volt ilyen élmény, hiszen a felszínen az is egy sorozatgyilkos utáni nyomozásról szólt, de sokkal többet foglalkozott az üggyel és a gyilkossal kapcsolatba kerülő emberekkel.
0
2017. február 21., kedd 14:00
Én viszont a heti egy részt nem bírnám ki, sok a szünet két rész között. Vannak sorozatok, ahol ez nem zavar, Odaátot például nézem most is, nem is annyira összefüggő most, mint tavaly, de például a 24: Ökörséget az új főszereplővel majd csak egyben kezdem el. :)
most posts by TM
0
2017. február 21., kedd 11:16
Rectify

" rel="nofollow">http://www.what-song.com/images/showposters/14.jpg[/img]

A mai felgyorsult világban, a tévétársaságok egyre pörgősebb, látványosabb, fordulatosabb, durvább sorozatokat készítenek az egyre magasabb ingerküszöbű nézőknek. Néha viszont jól esik kikapcsolódni egy lassabb folyású drámával, vagy éppen krimivel. Szeretem az ilyen lassan hömpölygő krimiket, amikben akár több évadon keresztül is ugyanabban az ügyben folyik a nyomozás. Csakhogy már ilyenből is olyan sok, többnyire remek darab készült, hogy már nehéz igazán eredetit találni. Szerintem a Rectify ilyen! Úgy érzem új szintre emelte a bűnügyi dráma műfaját, bár ez a műfaji meghatározás nem az igazi, itt inkább a drámán van a hangsúly. Azt hiszem kevesen hallottak róla, és még kevesebben nézik, pedig ez amolyan rejtett gyöngyszem!

A sorozat 2013-ban indult, ez volt a Sundance Tv első saját gyártású programja, és ahogy az HBO vagy a Netflix neve egyet jelent a minőséggel, úgy a Sundence által fémjelzett sorozattól is pontosan azt a típusú értéket kapja az ember, amire számít. A sorozat idén ért véget a negyedik évaddal, összesen harminc epizódon keresztül követhetjük benne Daniel Holden történetét, egy hangulatos Georgia-beli kisvárosban.

A háttér történet: Daniel Holdent 18 éves korában halott barátnője mellett találják. A zavarodott fiút letartóztatják, és megvádolják a 16 éves lány megerőszakolásával, és meggyilkolásával, amit még aznap éjjel be is vall. Halálra ítélik, és a halálsorra kerül. Húsz évet tölt el teljes elszigeteltségben magánzárkájában, a bizonytalanságban, mivel az ítélet végrehajtását állandóan elhalasztják. Családja ugyanis nem akar belenyugodni az ítéletbe, és folyamatosan fellebbeznek. Mivel egy DNS vizsgálat hitelteleníti az egyik ellene szóló bizonyítékot, ügyvédje eléri hogy végre szabadlábra helyezzék. De még nem lélegezhet fel, mivel valószínűleg új tárgyalást fognak kitűzni az ügyében, amiben az ügyészség újra megpróbálja elítélni. Az eset felkavarja az állóvizet a szülővárosában. A legtöbben azt sem tudják mi fán terem az a DNS, meg vannak róla győződve, hogy Daniel egy gyilkos. A helyi sheriffnek ha kelletlenül is, de újra bele kell ásnia magát a húsz évvel korábbi gyilkosságba. Az ember megnézni az első epizódot, és úgy érzi tudja miről fog szólni a sorozat. Nyomozás egy régi gyilkosság ügyében, titkokra derül fény a múlt homályából, új gyanúsítottak kerülnek a képbe, stb. Láttunk már ilyet. A sorozat éppen azért eredeti, mert megtehetné, de nem ezen az úton indul el. Ott van ez a cselekményszál is, de csak a háttérben, amolyan érintőlegesen foglalkozunk vele. Az írók egész másra koncentrálnak. Ez az egész háttérsztori is csak említés szintjén derül ki az első epizódokból.

Daniel nem nagyon foglalkozik a húsz évvel korábban történtekkel. Az ő élete véget ért 18 éves korában, és már régen belenyugodott hogy sohasem fog hazatérni. Az elszigeteltség teljesen megváltoztatta a személyiségét. Rendkívül csendes, zárkózott ember lett belőle, aki most úgy járja végig szülőházát, vagy városa utcáit, mintha egy idegen bolygón járna. Minden apróságra rácsodálkozik, és azzal van elfoglalva, hogyan is vegye fel újra a fonalat ennyi év után. Az írók nem is annyira az eseményekre, hanem Daniel belső utazására koncentrálnak. Fantasztikus, hogy az első évadban szinte semmi nem történik, mégis azon veszi észre magát az ember, hogy elmerült Daniel gondolataiban, már-már természetfeletti nyugalmában. Egy hihetetlenül pontosan megszerkesztett lélektani drámát látunk, egy sor izgalmas mellékszereplővel, családtagokkal, régi ismerősökkel. A lassú, elmélkedős párbeszédek nagyon érdekfeszítően vannak megírva, és az ember évadokon keresztül akaratlanul is azon gondolkodik, hogy Daniel valóban elkövette-e a gyilkosságot, amivel vádolják, vagy ártatlan. Nagyon megszerettem az egész sorozat lassú, déli kisvárosias hangulatát. A főszereplő Adan Young remek alakításán kívül nagy öröm volt Adelaide Celemenst újra látni, akinek a neve megint csak nem sok embernek lehet ismerős. Az ausztrál színésznőt a Parade s End című kosztümös HBO sorozatban láttam Benedict Cumberbatch oldalán, és teljesen bele szerelmesedtem. Itt sem történt másképp: Itt egy mélyen vallásos fiatal feleséget alakít, aki gyakorlatilag a jóság megtestesítője, egy szent, ő talán az egyetlen, aki igazán bele lát Daniel lelkébe. Különleges kapcsolat alakul ki közöttük. Nagyon meggyőző volt még Clayne Crawford a frusztrál gumiárus férj szerepében. Eszembe sem jutott nekiállni az új Halálos fegyver sorozatnak, de az ő kedvéért lehet mégis teszek egy próbát. Ő kapta ugyanis Martin Riggs szerepét.

Számomra egy igazi élmény volt ez a sorozat, jó volt kicsit lelassulni hozzá. Már-már szinte otthon éreztem magam, a vaskos déli akcentussal hosszasan elmélkedő kisvárosi emberek között. Ha valami értékes, és eredeti sorozatra vágytok, akkor a Rectify tökéletes választás!
0
2017. február 19., vasárnap 20:52
Nem bírnám ki :D Tavaly az első két évadot 1-1,5 nap alatt letudtam, és utána már nézhettem premierben a 3. etapot, de a negyedik évadot nem bírtam volna ki áprilisig, de alap, hogy úgy is nézni fogom :)
0
2017. február 18., szombat 23:47
Akkor június 23. kezdjük el nézni. :)
most posts by TM
0
2017. február 18., szombat 18:57
Szóval, mojito és aki a Fekete vitorlák szinkronos 4. évadát várják: április 20-án jön a Paramount-on, de azért nem is bánom, hogy angolul nézem, bár szokatlan 3 évad szinkron után, mert most egy halálesetet elspoilereztek a Black Sails facebook oldalán (egy RIP felirattal, ha nem tartanám szinten magam, igen csak rosszul érintett volna a spoiler). Szomorú, hogy hamarosan vége, de még mindig tudnak meglepetést okozni és minimum egy évadig tudnám még nézni...
0
2017. február 8., szerda 0:34
Westworld S1

A Westworld, mint betekintés egy nagyköltségvetésű szabadulószobába, igazán különleges élmény volt, tele remek színészekkel, kiváló kellékekkel, egy zseni ötletére építve, mely sok izgalmat és izgalmas kérdést tartogat. De hogy erre, ami ennek keretében történik, hat-hét rész bőven elég lett volna, abban biztos vagyok, és akkor lehetett volna egy jó sorozat... de igazából az a kínos, hogy tíz részt sem tudtak megtölteni azzal, aminek a sci-fi aranykorából könyvtárnyi irodalma van. És ez még akkor is így van, ha egyébként mindent megkaptam ettől a "narratívától", amit eredetileg vártam.

6,5/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t94p230-niwrok-irasai-2-0
0
2017. január 31., kedd 12:38
Kapott egy újabb évadot a Red Oaks!! :) :)

Nem terveztem belenézni Christina Ricci új sorozatába, de lehet engedek a kísértésnek. ;)

0
2017. január 29., vasárnap 2:01
Mindegy, nem lényeg. Nem is akarom IGAZÁN tudni. Ha van kedved, olvasd el:

http://filmforum.hungarianforum.com/t87p983-r2-d2-irasai-2-0
0
2017. január 29., vasárnap 1:51
Lenne 2 jó elméletem, de ha most belemegyünk, lehet lelövünk néhány dolgot, amit nem kéne :D
0
2017. január 29., vasárnap 1:37
Akkor csak egyet a sok közül: hogy van az, hogy mikor Dolores felébred, minden körülötte történő dolog UGYANÚGY zajlik állandóan... ha nem időhurok (mert úgy gondolom, nem az), akkor hogy a francba sikerül pont ott, pont akkor mindenkinek ugyanazt csinálni millószor? Hogy sikerül Dolorest mindig ugyanarra az időpontra visszatenni? Újraindul a park? De akkor mi van a látogatókkal? azok is mindig ugyanazt élik meg???

Ennek tükrében ráadásul a nagy találkozás a kalapos meg a lány között egy teljes nonszensz.

0
2017. január 29., vasárnap 1:27
Spoiler mentesen kérdezni tényleg nehéz itt.

Az viszont tényleg látszik, hogy eléggé megosztja a nézőket :), de ezzel sincsen baj. Egyébként nem biztos, hogy minden kérdésre tudnék válaszolni, meg abban is biztos vagyok, hogy van a sorozatban hiba... (de miben nincs).

YouTube.pn nézegettem videókat és a fanatikusok elég sok mindent összeszedtek, észrevettek (néha én is csak pislogtam, mert menet közben fel sem tűnt).
0
2017. január 29., vasárnap 1:20
Nálam is 10 pontos a sorozat. Év kellemes meglepetése, kevesebbet vártam az alapanyag ismeretében.
0
2017. január 29., vasárnap 0:50
Örülök, hogy neked tetszett... szerintem az év átb*szása. ha itt lehetne spoilermentesen írni/kérdezni, kíváncsi lennék, miket válaszolnál néhány kérdésre.

Én ugyanis nem értem az egészet.
0
2017. január 28., szombat 23:41
Westworld (S01)

Nézegettem a fórumot, de erről a sorozatról nem sok infót találtam. Bár nem hiszem, hogy csak én néztem volna meg, inkább figyelmetlen lehettem :D És mivel magával ragadott az élmény, gondoltam írok róla pár sort. Mélyraható elemzést ne várjatok, ráadásul azt nem is lehetne spoilerezés nélkül.

Szóval a közelmúltban többen javasolták, hogy nézzem meg, mert érdemes. Kicsit keresgettem neten, hogy miről is lehet szó, westernes, misztikus, jól hangzott. Előzetesen csak annyit mondtak, hogy nem lehet abbahagyni...

És neki is indultam. A szereposztás már az elején tetszett. Anthony Hopkins és Ed Harris is nagy kedvenc. Az első rész olyan gyorsan elment, hogy fel sem tűnt. Es már az elején pörgés volt. A lényeg, hogy a történet tetszett, így mindenképp folytatni kellett. Sajnos nem tudtam olyan intenzitással nézni, ahogy szerettem volna (mert néha dolgozni is kell...), de 5 nap alatt megnéztem az évad 10 részét.

A részek fordulatosak, általában a vége felé kezd mindig érdekesebb lenni a dolog és persze a legvégén csúcsosodik ki :D Szerencse, hogy a következő részig nem kellett napokig várni. Természetesen a nagy finálé nem marad el az évadzáróban.

A 10 rész mindegyike átlagosan 1 óra. Olvasgatva a neten ezt többen "elhúzott"-nak tartják, de én nem vettem észre. Engem folyamatosan lekötött a történet.

Azóta már jó pár infót összeszedtem a sorozattal kapcsolatban. Ritkán szoktam így utánajárni a dolgoknak, de nekem nagyon bejött az egész :D Korábbi hírek szerint az HBO elkaszálta a második évadot, de végül mégis lesz, csak 2018-ban...

Visszaolvasva a leírtakat, fura egy hozzászólás lett, de azért megosztom, ha már leírtam a gondolataimat :D :D Remélem nem gond, ahogyan az sem, hogy nem elemeztem nagyon a dolgot (annyira nem megy a fogalmazás).

Szóval akinek van ideje, az mindenképp nézze meg, mert - szerintem - jó :))
0
2017. január 22., vasárnap 20:49
Megértelek.

Elég szomorú, hogy ez a téma ilyen nagy divat lett a filmkészítők világában! Sőt, nem csak ott, mert minden második számítógépes játék is a zombik világára épül.

Nekem úgy tűnik, hogy a fent említett kreatív (kreativitásra igen nagy mértékben építő) szakmákból egyre inkább kivész a kreativitás.

A legtöbb szereplő biztosra megy. Mintha nem merne (vagy nem tudna) kockáztatni és/vagy valami eredeti ötletet felvonultatni. Már bevált témákat ismételgetnek unásig. És ez meg is látszik a végeredményen.
0
2017. január 21., szombat 17:10
Nekem a "zombi" szó önmagában elég volt ahhoz, hogy már az évtized elején kimaradjak ebből a hullás marhaságból.
most posts by TM
0
2017. január 20., péntek 18:40
Az eredeti sorozatban kb. az ötödik vagy hatodik évadban egy kényszerhelyzet ébreszti rá valamelyik szereplőt arra, hogy a zombiknak van szaglásuk, és ha a testüket bekenik a halottak vérével, akkor tulajdonképpen láthatatlanná tehetik magukat, és viszonyalogos biztonsággal átsétálhatnak az élőhalottak között.

Ezer sebből vérzik ez a sorozat, de valamiért megkapta a folytatást. Nem tudom lesz e erőm azt is végigdühöngeni.

Nekem már az első évad sem jött be igazán, de ezzel meggyőztél, hogy ne is folytassam. Köszi!

Egyébként, úgy emlékszem, a TWD-nek már az első évadában, még Atlantában volt egy jelenet, mikor kibeleztek egy hullát és bekenték magukat annak belső szerveivel, úgy menekültek meg... :)
0
2017. január 20., péntek 15:04
"Manapság nagyon ritkán írok véleményt filmekről, sorozatokról mivel lusta vagyok, csak akkor teszek ilyet, ha valami nagyon nagyon tetszik, vagy nagyon nagyon nem."

Kár :) .

Azt gondolná az ember, hogy egy sorozatnak akkor van értelme spin-off-ot csinálni, ha van annyi az alapsorozatból kimaradt ötlet, amit megéri egybegyúrni. De itt ezek szerint a képregényes háttér híján csak a régi ötletek újrahasznosítása megy, és sajnos -bár szeretem- nekem már a TWD-ben is van éppen elég ökörség, főleg ami a távirányításos zombikat illeti, hogy annál mélyebben meg akarjak hemperegni benne.

Köszönöm a nemajánlót, megfogadom :) .
0
2017. január 20., péntek 13:54
Manapság nagyon ritkán írok véleményt filmekről, sorozatokról mivel lusta vagyok, csak akkor teszek ilyet, ha valami nagyon nagyon tetszik, vagy nagyon nagyon nem. Most az utóbbi eset áll fenn, úgy érzem muszáj kidühöngenem magam a Fear The Walking Dead második évadja után, amit a napokban szenvedtem végig, mert ez annyira rossz, hogy még az általam nagyon kedvelt eredeti sorozatot is elrontja kissé. Rengeteg hibája van ennek a sorozatnak, amit szeretnék felsorolni, és nem is a legfontosabbal kezdem, hanem a leginkább zavaróval. Az írás spoileres Bár nem nagyon kell hasraesni a fordulatoktól... Annyira buta ez a sorozat.

A zombik elleni csodafegyver.

Az eredeti sorozatban kb. az ötödik vagy hatodik évadban egy kényszerhelyzet ébreszti rá valamelyik szereplőt arra, hogy a zombiknak van szaglásuk, és ha a testüket bekenik a halottak vérével, akkor tulajdonképpen láthatatlanná tehetik magukat, és viszonyalogos biztonsággal átsétálhatnak az élőhalottak között. Ez egy jó ötlet volt a sorozatban, izgalmas félelmetes jeleneteket eredményezett, és az írók figyeltek rá, hogy ezt ne alkalmazzák túl sokszor talán egy-két alkalommal fordul elő, amikor tényleg nincs más kiút egy helyzetből. A Fear The Walking Dead-ben viszont ezt olyannyira eltúlozták hogy teljesen tönkre tették az élményt. Itt már a sorozat elején rájönnek erre az óriási ötletre a szereplőink, csakhogy itt nem a túlélés érdekében használják ezt, hanem csak úgy általában, meg kedvtelésből. Az egyik karakternek konkrétan az a hobbija, hogy vérrel bekenegeti magát, és a zombik társaságában egyedül kóborolgat, és akkor még csak nem is csodálkozik rajta hogy élőhalottnak nézik is le akarják lőni az emberek. Hát ezek után persze hogy annak szurkol a néző hogy bárcsak sikerülne is neki elpatkolnia, de erről majd később. Szóval majdnem minden szereplő minden epizódban ezt a trükköt alkalmazza, és nem csak a túlélés érdekében, hanem mindig, ha ki kell menni a kolónia védelméből felderíteni, vagy bárhova, és ez mindig működik. Ezzel viszont az írok gyakorlatilag kiiktatták a sorozat egyik lényegét, miszerint egy zombiapokalipszisben a számtalan zombi fenyegetése a legfélelmetesebb. Mert ha ezek után valamelyik szereplőt mégiscsak szétharapnak az élőhalottak, akkor az nagyon idiótán fest, mert persze erre is látunk azért példát. Szóval ezzel nekem kiiktatták a zombikat mint félelem faktort, és ezzel pont a sorozat címe válik nevetségessé: "Fear The Walking Dead". De a legrosszabb az, hogy ezzel elrontják az eredeti sorozatot is, ami ugyanebben a világban játszódik. Szeretett karakterek halála válik így feleslegessé, hisz nem kellett volna meghalniuk, mikor csak annyit kellett volna tenniük, hogy bekenik magukat egy kis zombivérrel, és kész. És ezzel a jövőben is minden ilyen nehézség leküzdhető. Óriási hiba.

Idióta karakterek.

Nem is emlékszem volt e már valaha ilyen hogy egy film vagy sorozat minden karakterét szívből utáltam, és annak szurkoltam volna, hogy haljanak már meg, de itt tényleg ez a helyzet. A főszereplők és a mellékszereplők egyikével sem tudtam szimpatizálni. Már az első évadban sem voltak meggyőzőek, de az első hat epizód után gondoltam majd kialakul valami, hát csak az utálat alakult ki, annyi hülyeséget és logikátlanságot művelnek. Van itt narkós hülye gyerek akinek a kedvenc hobbija hogy a zombik társaságában a családjától elszakadva kóboroljon, és még együtt is érezzen egy kicsit az élőhalottakkal, hisz mégiscsak emberek. Van lázadó tinédzser hülye gyerek aki az egyik pillanatban habozik a társát megmenteni a zombiktól, de szívesen öl embereket mert szerinte ilyen világban élünk. Latino családapa karakter akit súlyos múltja tesz bizalmatlanná mindenkivel szemben, de persze a lányát védeni próbálja, majd inkább úgy dönt hallucinációk hatására inkább felgyújtja magát. Van itt homoszexuális milliomos aki még csak legcsekélyebb esélyt sem haljandó megadni más embereknek a túlélésre mert csak. Latino csaj, aki szó nélkül ott hagyja a csoportját, és viszi el az autót is, ezzel veszélybe sorodorva őket, hogy inkább egyedül kóboroljon. Ezen kívül tipikus családapa, meg családanya akik a jóság megtestesítő akarnak lenni, de ők meg olyan unalmas klisékből épülnek fel, hogy szót sem érdemelnek. És ezek csak a főszereplők. Mégis kivel kéne így szimpatizálni? A mellékszereplők viszont még ennél is rosszabbak. Van itt házvezetőnő, aki kifejezetten örül annak, hogy zombi lett fiából, mert meg van róla győződve, hogy a zombik is emberek, akiknek meg kell adni a tiszteletet, és etetni is kell őket, és inkább az emberek ellen fordul akik ezt másképp gondolják. Van itt önjelölt gyógyszerész vallási vezető, aki egyfajta vallást akar kreálni abból a hazugságból, hogy ő immunis a zombik harapására, de az embereit a legcsekélyebb sérül esetén is felfalatja az élőhalottakkal. És ezzel el is jutottunk a következő hibával.

Az idióta karakterek logikátlan hülyeségeket csinálnak.

Ez azért idegesítő, mert ha az ember egy ilyen sorozatot néz, akaratlanul is elképzeli hogy ő mit is csinálna. Itt viszont minden karakter ennek az ellenkezőjét csinálja. Ilyenek már az első évadban is vannak. A katonaság például úgy dönt, nem próbálja meg a hatalmas tűzerejével felvenni a harcot a zombikkal Los Angelesben, vagy kimenekíteni a túlélőket, hanem inkáb telibe napalmozza az egész keleti partot amiben minden bizonnyal egy csomó túlélő is meghal, mindezt teljesen értelmetlenül, de előtte még létrehoznak néhány zárt kolóniát, ahol úgy döntenek, hogy a beteg vagy sérült embereket a családjuktól erőszakkal elválasztanak, hogy elvigyék őket egy kórházba, ahol aztán le sem szarják őket, hanem mikor kilátástalanná válik a helyzet, inkább a sorsukra hagyják őket. A második évadban van néhány fiatal gyerek, akik valamilyen okból, feltétlenül szükségesnek érzik hogy a társukat aki egyébként gyerekkori cimborájuk feltétlenül meg kell ölniük ha bármilyen sérülés is éri, függetlenül attól hogy a sérülés amúgy gyógyítható. Simán magára is hagyhatnák akár, de nem valamilyen okból kötelezőnek érzik hogy megöljék őket. Néhány szereplő egy hatalmas szállodában alakít ki zárt kolóniát, ahol rengeteg embernek lenne hely. Egy megmagyarázhatatlan oknál fogvan az egyik főhős felkapcsolja a szálloda világítást, ami kilóméterekről látható. Ezzel el is érik, hogy másnapra egy csomó túlélő veri a kerítést, hogy engedjék már be őket is, akiket meg nem akarnak beengedni. A hülye tinédzser gyerek látja hogy idegenek minden valószínűséggel támadó jelleggel, egy motorcsónakkal közelítenek hogy elfoglalják a hajójukat. Ott a fegyver a kezébe, de vacilál hogy lőjjön ezért, ezek simán elfoglalják a hajót, és fogságba ejtik őket. Persze később sikerül leküzdeni őket, és az egyik sebesült támadót fogságba ejtik. A felnőttek okosan ki akarják cserélni a gyerek apjára, akit meg az ellenség, egy kikötőben tart fogságba. Feléjük veszik az irányt, és közben a hülye gyerekre bízzák megkötözött fogly őrzését. Még mielőtt odaérnének a kikötőbe, a hülye gyerek úgy dönt, inkább mégiscsak lelövi a megkötözött foglyot, a felnőtteknek komoly fejtörést okozva hogy akkor most hogyan is ejtség meg a fogolycserét... Erre gyerek megkérdezi: "Most akkor ezt elszúrtam?" Az ilyenek láttán csak fogtam a fejem. Ezekkel a karakterekkel kéne szimpatizálni?

Logikátlan idő kezelés.

Az eredeti sorozat talán napokkal 1-2 héttel az apokalipszis után kezdődik, és csak néhány utalást kapunk arra hogy a hatodik évadra mennyi idő is telt el a civilizáció összeomlása óta, minden bizonnyal most már 2-3 év. Az új sorozat viszont a nulladik napnál kezdődik, és mivel még csak a második évadban járunk, és nem volt nagyobb időbeni ugrás, minden bizonnyal csak néhány hét telt el. Mégis mindig olyan kolóniákat mutatnak be, akik már egy látószalg régen bejáratott rendszer szerint élnek. Mindenféle vallást kezdemények meg hülye bejáratot törvények szerint élnek, és eszükbe sem jut hogy esetleg máshol is körül lehetne nézni, és meg vannak győződve róla, máshol sem jobb. Ezek ellen senkinek sem jut eszébe lázadni.

Semmi újítás.

Azért álltam neki kíváncsian a második évadnak, mert úgy gondoltam hogy ez a sorozat új utakon fog járni, hisz az eredeti sorozattal ellentétben itt a szereplőnk egy modern óriási csodahajóra szállnak, amin korlátlan ideig túlélhetnének, és simán körbehajózhatnák vele az egész földet is, bárhova eljuthatnának. Mi lenne a logikus lépés? Elmenni egy kis lakatlan szigetre, amit tökéletesen lehetne védeni, vagy körbehajózhatnák a földet, hogy lássuk máshol milyen helyzet. Érdekes lett volna. Ezzel szemben a hajó is csak ugyanolyan kolóniaként működik mint bármilyen szárazföldi kolónia. Más túlélőknek is van hajójuk, akik próbálják is elfolalni azt. Mindez tart 4-5 epizódon keresztül, mikoris úgy döntenek hogy partra szállnak Mexikóban, másnapra meg ismeretlenek le is nyúlják a csodahajót, úgyhogy erről ennyit. Ezek mellett szükségtelen flashback-ekkel próbálják kitölteni az üresjáratokat, meg felesleges filozofálgatással. Kit érdekel például az, hogy az anyuka közli a lányával, hogy apád évekkel ezelőtt nem is autóbalesetben halt meg, hanem öngyilkos lett. Mennyiben építi ez a karaktert, vagy viszi előre a történetet? És ezt több jelenettel, meg flashback-el mesélik el. Vagy az egyik karakter elmeséli hogy egyszer majdnem férjhez ment, de aztán mégsem. Majd később azért megmutatják ezt egy flashbackben is.

Ezer sebből vérzik ez a sorozat, de valamiért megkapta a folytatást. Nem tudom lesz e erőm azt is végigdühöngeni.
0
2017. január 17., kedd 14:17
Egyelőre angol HD a forrás, de ha elapad, legalább tudom, hogy a szinkron nem teszi gajra az élményt. :)
0
2017. január 16., hétfő 17:08
Jól van, na. :) A JJ-sal lógok még, nem felejtettem el...

Kicsit nehezebben vágok bele a Marvelsége miatt, de ezt már átbeszéltük, várom a megfelelő hangulatot hozzá. Most viszont pótolni akarom a szavazásig az elmaradt filmeket - utána, ígérem, meglesz.
0