Keresés

könyvajánló topik

2010. február 27., szombat 20:20
Most fejeztem be Robert Merle Malevil című könyvét. Nem találok szavakat... Megdöbbentő, ledöbbentő...  A 70-es évek Franciaországában játszódik amikoris a vidéki idillt egy atomrobbanás szakítja meg. Egyik pillanatról a másikra a korábbi világ, mind fizikailag, mind értékrendileg megsemmisül...  Hihetetlen és lesújtó képet alkot Merle az emberről, ahogy az eszközt nem sajnálva a túlélésért küzd, a fajfentartásért és a hatalomért...  Régóta a polcon pihen a könyv és sajnálom, hogy csak most sikerült elolvasnom.. ha szabad ezt mondani, akkor egy életre szóló élmény és tanulság volt... döbbenetes...
0
2009. december 28., hétfő 3:26
bármit, ami kapható tőle.
0
2009. december 28., hétfő 3:01
Vladimir Nabokov
A Szem
A Bűvölő
Most ez a két kis novella jelent meg egy könyvben. Tetsztős darabok. :)

Lolitán kívül valaki tudna ajánlani tőle egy könyvet? :)
0
2009. november 15., vasárnap 20:11
Nincs mit:-) Majd írd meg, hogy tetszett(ek) a könyv(ek)
0
2009. november 15., vasárnap 15:59
Köszönöm!

Azt hiszem megvan akkor mit kérek a fa alá:)
0
2009. november 14., szombat 19:49
Kondor Vilmos : Budapest Noir, illetve Bűnös Budapest c. könyve nekem nagyon tetszett, és az általad felsorolt kritériumoknak - tán  a fekete humor kivételével - maradéktalanul megfelel. Én nagyon jól szórakoztam rajtuk.
0
2009. november 14., szombat 12:40
Sziasztok!

Szeretnék egy picit szokatlan kérdésben hozzátok fordulni. Most néztem meg Gigor Attila, A nyomozó c. filmjét, és nagyon tetszett.

Tudnátok ajánlani olyan magyar író tollából való könyvet, amelynek nagyjából olyan hangulata van, mint a filmnek? Gondolok itt egy remek krimire enyhe nior beütéssel, és egy csipetnyi fekete humorral. Az sem baj ha kis hazánkbna játszódik a történet.

Tudnátok egy ilyen könyvet ajánlani?

Előre is köszönöm!
0
2009. augusztus 22., szombat 23:08
Most kezdtem el olvasni a U2 by U2 könyvet, s így néhány oldal után felettébb érdekesnek ígérkezik. :) Szép vaskos kötet, el leszek vele egy ideig! Aki szereti a U2-t, annak ajánlom, vagy akit csak szimplán érdekel a zenekar vagy szereti a zenéjüket, az is fog érdekes dolgokat találni benne.

0
2009. augusztus 5., szerda 2:47
Mivel nekem szólt a hangszóró, néhány gondolat a témában. A szcientolóiának (ami egyébként teljesen hidegen hagy) jelen témához az égvilágon semmi köze. Kb olyan, mint a Valkürt szidni a homokos? rendezője miatt. Kb három éve szedem a doki (és néha más) termékeit és csak pozitív tapasztalataim vannak. Napi 6-8000 mg C vitamin normális mennyiség, 14000 már megfosat - ezt kipróbáltam, mikor beteg voltam két napig. Amúgy mindenki a saját egészségével úgy törődik, ahogy akar. A doki szerintem elsősorban egy jóindulatú üzletember, aki alternatív módszert kínál. Nem kötelező követni, és senkinek (nekem sem) célom megtéríteni senkit e témában. Az viszont tény, hogy a gyógyszeripar termékei sokkal veszélyesebbek, mint a vitaminok, csak míg ott a hatalom és a pénz,  a média uralma, addíg soha nem lesz akkora felvlágosító ereje Lenkei kampányának.

Ja, annyi eredménye már van, hogy a C vitamin RDA-ja néhány gyógyszeripari terméken hirtelen 60 mg-ról 1000 mg-ra nőtt.. Hivatalosan... :-)
0
2009. augusztus 2., vasárnap 18:55
mostanában a bűn és űnhődést és a pert olvastam ki. mindekettő remek és elgondolkodtató mű. öröm volt olvasni...
0
2009. augusztus 2., vasárnap 15:01
http://objektivszcn.blog.hu/2009/07/09/lenkei_doktor_kivalo_reklamja
0
2009. július 15., szerda 19:26
Ruddy Doyle tollából a Barrytown trilógia:

A Commitments - Alan Parker celluloidra varázsolta

A Méregzság - Stephen Frears (Ha jól írom a nevét) rendezésében szintén filmen, a csodálatosan bumfordi Colm Meaney-vel a főszerepben

A Mozgóbüfé - A furgon címmel szintén Frearstől és szintén Meaneyvel a főszerepben.

Nagyszerű könyvekből remek kis filmek.

Ajánlom mindenkinek.
0
2009. július 15., szerda 19:03
Köszi a pontosítást! :)
most posts by TM
0
2009. július 15., szerda 18:07
Pontosabban a C-vitamint nem találta fel senki, az már létezett, csak Dr. Szentgyögyi találta fel a mesterséges előállítási módját vagyis kivonta bizonyos c vitamint tartalmazó élelmiszeből.
0
2009. július 15., szerda 17:57
A C-vitamint nem Dr. Lenkei találta fel, hanem Dr. Szent-Györgyi Albert. Lenkeinek nem sok babér jut azért, mert ennek a csodaszernek a valós hatását a gyógyszergyárak által megtévesztett közeg elé tárja. A gyógyszeripar bizonyos mértékig hazugságra is épül, gondoljunk csak bele, micsoda anyagi csőd lenne, ha mindenki hipp-hopp meggyógyulna, példának okáért a C-vitamintól. Nem, az emberek az ilyen egyszerű megoldásokra nem vevők, nekik csak az a hihető, ha hatvanféle bogyót írnak fel havi százezerért, mert azt ORVOS írja fel, és akkor már minden teljesen frankó. Pedig valójában a gyógyításhoz még csak az sem feltétlen kell, hogy egy doki fizikailag egy helyen legyen a betegével, na de ezt papolhatja az ember az olyan csököttagyúaknak, akik inkább szkeptikus konferenciákat rendeznek. Furcsamód a kéttucatnyi mellékhatású orvosságokkal szemben nem voltak annyira szkeptikusak a konferenciázók, pedig valójában minden orvosság egyben méreg is, mint a kemikáliák általában. Ezért is vannak a mellékhatások. A C-vitamint pedig ahhoz, hogy egy ezer mg-os dózisban tisztán kinyerje az ember, jó pár kiló gyümölcsöt az arcába kellene hozzá tolni, ami nonszensz. Na persze amíg azt sulykolják, hogy 70 mg felett már káros a C-vitamin, merthogy vesekövet okoz, addig ne csodálkozzunk semmin.

Vélhetően a vitaminok gyártásának nem akkora a biznisze, hogy abból szakítani tudjon egy Chinoin, egy Bayer, vagy bármelyik más gyógyszercég. A betegségek nagyrésze márpedig hiányból fakad, a szervezetnek valamilyen alapvető összetevőből nincs elegendő a szervezetében. Egy C-vitamint viszont túladagolni sem lehetséges, egyszerűen kivizeli magából az, akinek felesleg akad a szervezetében. De ez a vesekő-duma ez nagyon gáz, ennél ijesztőbbet is kitalálhattak volna a rémhírkeltők, ha már az egyszerű megoldástól féltik a drága orvosságok forgalmát. Nekem most nyáron hosszan elhúzódó kétoldali tüszős mandulagyulladásom volt, amivel sajnos munka mellett kellett kínlódnom s csak több hét betegség után jutott eszembe a C-vitamin, amiből 1000-es pezsgőpirulákat kortyolgattam el, és aztán hamarosan simán felépültem. Egyébként foglalkoztam már pár ilyen egészségügyi dologgal, többek között az aloe verás FLP-vel is, csak minden esetben visszás volt számomra az egyébként remek, hatékonynak mondható termékek köré épített Amvay-rendszerű "építsd fel magad"-üzenetbe oltott kereskedői körítés, amitől mindig behányok. Lenkei könyvéből is kiszedném az önreklámozó részeket, mert kissé visszássá teszik az addig leírtakat, de alapjában véve a könyv üzenete ettől még áll.  

De persze mindenki azt vesz be/kap be szó szerint és képletesen, amit akar, nekem aztán édesmindegy.
most posts by TM
0
2009. július 15., szerda 11:08
Az első mondatoddal tökéletesen egyetértek. Már csak mérgeket és káros anyagokat nem tartalmazó, tápláló élelmiszert kéne találnunk. Ennek hiányában sajnos mégis szükség van megtámogatni a szervezetünket, kiegészíteni a táplálkozásunkat. Persze nem mindenféle humbuggal, hanem természetes, tiszta szerekkel, mindazokkal, ami egyébként a természetben is megtalálható eredeti formájában, csak éppen szintén természetes anyagokkal vannak konzerválva.
0
2009. július 14., kedd 22:56
jaja ...érdekes, elgondolkodtató... olvastam én is róla, meg utánanéztem anno... nem tudnék állást foglalni,mert nem vok szaki ;)  az tuti hogy nem "kóser" az öregnél valami. ezek a nuskinesek is furák, de mint mondtam, több mint egy éve szedem és még nem volt mellékhatása, gyakorlatilag jó és negyedébe sem kerül mint a béres vitamin  (ami köztudottan hatástalan és lehúzás) v akármilyen gyógyszertári szer. meg azóta beteg sem igen vagyok ;)  /meg a házipálesz is hatásos azért / :DDDD
0
2009. július 14., kedd 22:50
csak manapság senki sem eszik normálisat, hiába zabálom a házikolbászt, hiába a saját,bor + pálesz, ha valam i"bolti" abbna benn van a tartósítószer,ami: méreg!...de sztem egyformán gondolkodik itt mindenki,csírájában :D
0
2009. július 14., kedd 22:47
Ezt most találtam, ahogy rákerestem:

http://szkeptikus.blog.hu/2008/08/11/dr_lenkei_es_a_toleralhato_vitaminbeviteli_szintek
0
2009. július 14., kedd 22:42
A két évvel ezelőtt ( ha jól emlékszem ) székesfehérvári szkeptikus konferencián az egyik előadást tartó biológus szerint normális táplálkozás mellett nincs szükség folyamatos táplálékkiegészítők vagy vitaminok szedésére.

De én most abba is hagyom ezt a vita - csírát. Csak még egy dolog. Van egy példám az ilyen esetekre, mástól még nem hallottam. Tehát: Olyan ez, mint amikor bekapcsolom a számítógépet. Szép háttéren szép ikonokat látok de nem tudom eldönteni az ikon alapján, hogy hova "hivatkozik". Jobb egérgombbal a tulajdonságokat választva felfejthető a háttere. Hááát, a jobb egérgomb jelen esetben a szkeptikus hozzáállás. Tehát mindenkinek: Nem beugrani a bölcsek kövét a tarsolyukban hordozó majdénmegíromleleplezembesztszellerbentöbbkötetben - szerzőknek! Több utánajárást, gondolkozást. Bár ez fáradságos út.
0
2009. július 14., kedd 22:31
ja ha már topik: olvassátok el: Emily Wu - Madártoll a szélben című könyvét... nagyon kemény és jó könyv
0
2009. július 14., kedd 22:27
az egy dolog hogy scientes, a többi is mormon meg hasonló... nem ez a lényeg. hogy azért ezek sem naturális cuccok azért,hallottam jót is rosszat is. a konkurenciája pl. leszólja,meg mondják azért írja a könyveket,hogy elterelje a figyelmet a cuccról. mondjuk én nuskin lifepak -ot szedek... elsősorban vitaminkieg-nek. de azóta pl. nem hullik a hajam, nem vok fáradt stb...(bár nem ezekre szedtem ;P) a gyógyszerek drogok és hülyeség azokat beszedni. a gyógyszeriparban akkora biznisz van mint a fegyveriparban. ezért akarnak minket betegen tartani a dokik is ;)
0
2009. július 14., kedd 22:23
Nem mondta senki, hogy megöl minket, akkor ugyanis nem lenne kinek eladni a mellékhatásokban dúskáló további készítményeket. Dr. Lenkei készítményeivel nem élek, nem is érdekelnek. Azt azonban külön kéne választani attól, amit ír, ugyanis a leírásai nem a készítményeit hivatottak eladni, sokkal inkább a hazug pirula-világgépezetről rántja le a leplet. Azt meg ugyebár már egy tojáshéjből kinőtt nyeretlen kétéves is tudja, hogy nem a gyógyszeripar van értünk, hanem fordítva, hasonlóképp, mint mondjuk a fegyvergyártás esetében. Nem szabad naívnak lenni!
most posts by TM
0
2009. július 14., kedd 22:08
De hisz ez egy xpress-családi vállalkozás! Jópofa! :)
0
2009. július 14., kedd 22:01
Természetesen a gonosz gyógyszeripar megöl minket, válasszuk tehát a vitaminkúrát. Láttál már Dr. Lenkei boltot?
0