Ez inkább csak füstölgés, és nem reklamáció, hiszen tudom, hogy az Xpress nem tehet semmiről, nem lát bele a lefóliázott tokokba. De ami most velem megesett, ilyesmi tán még az észak-koreai népmesékben is ritkán fordul elő, pedig azokban sok csuda dolog megesik. A múltkor megvettem A BÉRLŐ című DVD-t, s legnagyobb sajnálatomra azt láttam, hogy a lemez karcos, piszkos, ujjlenyomatos. E-mail az Xpressznek, udvarias válasz, gyors intézkedés. Ma a többi rendelésemmel együtt hozza a futár, gavallér módon még kiszállítási díjat sem kér. A DVD-t bontom ki itthon: mintha csak ugyanazt kaptam volna vissza! Az előzőben is, meg a mostaniban is van magyar nyelvű DVD ajánló füzet, ami arra utal, hogy a kiadványt bizony itthon csomagolták (nyilván a hazai forgalmazó), s toronymagasból tettek arra (a jelek szerint), hogy a lemezek épségére vigyázzanak.
Ez különösen annak fényében bosszantó, hogy az ember állandóan a legális DVD piac hanyatlásáról olvas: se a sokat fikázott újságmellékletek, se a másolt lemezeim között nem fordultak még elő karcos, ujjlenyomatos, piszkos példányok. Kizárólag az esetenként több ezer Ft-ért vásárolt hivatalos lemezeimnél. Ezen azért el kéne gondolkodnia a hazai forgalmazóknak. (Jelzem, hogy minden lejátszás előtt és után megnézem a lemezt, hogy mindig képben legyek arról, hogy mit teszek a játszómba, és az vajon sértetlenül játssza-e a korongot.)