Rohadtul nem érdekel, milyen baklövéseket követnek el az ORTT-s nyuszik, de ma betelt a pohár. Levéllel fordultam az illetékesekhez, habár nem fűzök sok reményt a dologhoz:
"Kedves ORTT!
Miért van az, hogy a Jóban-rosszban című műsor mindenféle korhatárkarika nélkül fut főműsoridőben, és miért van az, hogy a Hetedik Menyország című családi sorozatra néha-néha feltesznek egy sárga 12-est? Ezt azért kérdezem, mert míg a Hetedik Menyország egy teljesen ártalmatlan, és jó szándékú vígjátéksorozat, a Jóban-rosszban pedig egy durva, visszataszító filmszéria, ahol nőket vernek meg, majd egy szilánkkal elvágják a torkukat, trágár szavakat használnak (a Hetedik Menyországban csupán egyszer használták a ,,franc" szót), egy kamasz lány megveti a saját anyját, kígyót-békát kiált rá stb. Hogy lehet az, kérem, hogy egy világon mindenhol elismert, családok milliói által imádott, hogy úgy mondjam, mesesorozatot tizenkét éven aluliak számára nem ajánlják, ám egy erkölcstelen magyar szappanoperát akár kisgyermekek is nézhetnek? A mai részben például (2005. 12. 13.) azzal zárták az epizódot, hogy egy "főgonosz" megkeres egy nőt a bárban, megfenyegeti, két pezsgős üveget földhöz vág, majd az egyik felpattanó szilánk véresen megsebesíti a nőt.
Lehet, hogy nem vagyok pszichológus, nem vagyok médiával foglalkozó szakember, de azt még a magamfajta egyszeri tévéző is belátja, hogy a karikák enyhén hibásan vannak fenn a műsorokon (sőt, már az is elég baj, hogy VAN ez a sárga kör, de ebbe most nem szeretnék belemenni...).
Köszönöm!
Tisztelettel: ........... ...... és ...... ..."
Gondolom, a drága ORTT-sek ignorálni fognak, van jobb dolguk is annál, hogy az én pitiáner levelemre reagáljanak. Ezután is ott fognak ülni a fenekükön, osztogatják a 12-eseket, és jól elvannak.