Keresés

Ti hogyan viszonyúltok a korhatár jelzőkhöz?

2005. december 14., szerda 17:16
Bocs a duplázásért.
A másik meg ami eszembe jutott, hogy nemrég megvettem a Terminál-t, s alig kaptam levegőt, mikor kinyitottam a tokot, s láttam hogy rászitázták a bazi nagy fekete keretet a korongra!!!! Ez már sok volt. Jobb is hogy elhúz a Universal! :))
0
2005. december 14., szerda 17:14
lebukom
0
2005. december 14., szerda 17:14
lebukom
0
2005. december 14., szerda 17:11
Halljátok gyerekek, most lebukok, hogy nézem, DE tegnap a Barátok közt is 12-es karikával ment!!!!! Tiszta röhejjj.
0
2005. december 14., szerda 17:06
Nem két n-nel, sajnos. Hiába, nem vagyok a nagy szavak embere, és sosem volt jó a helyesírásom :]
0
2005. december 14., szerda 12:17
Amint felteszik magára a filmre, mint a mostani magyar csatornákl többsége, akkor vettem utoljára DVD-t MO-n
0
2005. december 14., szerda 12:16
nekem abban anyuka túl prűd és szent
jómultkor is vmi semmiségből akkora ügyet csináltak
szegény David Gallaghert is állandóan "nevelik"
0
2005. december 14., szerda 12:13
van hogy gyerekeknek készült mesefilmtől sem tudsz aludni
én még emlékszem ilyen tapasztalatomra

vagy volt olyan, hogy vmi vicces filmben, bácsit beszippantotta a lefolyó, utána féltem a lefolyótól :)
0
2005. december 14., szerda 12:11
márészről - már bocsánat, ha közönséges leszek, és esetleg vkit megbotránkoztatok - de véleményem szerint mondjuk egy 14 éves fiú bőven tudja mire való a fütyije, szal amiket általában 18-ra taksálnak bőven megnézhetné, másrészről meg az esztelen és céltalan gyilkolászást, amire még sokszor 16-ot sem tesznek, azt nem engedném. meg nem engedném a szar dzsunka filmeket sem megnézni, mert azt sem normális amikor 8-10 éves kölkök szétkunfuzzák egymást az iskolában
szal szvsz a szex és a nemi vágy természetes dolog, a vérhiradó, a gyilkosság, az erőszak meg nem (és persze egy 10 évest nem fogja érdekelni egy aktus, sőt gusztustalannak fogja találni)
0
2005. december 14., szerda 12:05
engem csak zavar, hogy odaszemetelik
mivel 18 már rég elmúltam, nem érint
ha meg lenne mondjuk egy 10-12 éves gyerekem, akármit úgysem engednék neki nézni, illetve amilyen filmjeim vannak, azokat nyugodtan megnézhetné
0
2005. december 14., szerda 9:13
tévedsz, én úgy tudom, hogy minden nézői panaszt ki kell vizsgálniuk, feltéve, ha leírod, hogy mi a panasz, mikor volt. ekkor - ha nem így van, akkor bocs, de valahol asszem ezt olvastam - összeül a team, megtekintik a kérdéses filmet, és döntenek.

de azért remélem a Mennyországot két n-nel írtad... ;)

most azon is el lehetne gondolkodni, hogy a Vészhelyzet is 12-es karikával megy, meg a Hetedik Mennyország is. Az egyikben vér, belezés, intubálás, "üssük ki 360-nal", meg  ilyenek vannak, a másikban semmi durvaság nincs. nem esik egy kosárba a két sorozat, de mégis mindkettő 12-es karika...
0
2005. december 14., szerda 0:24
Ahogy mondod. Ráadásul így meg lehet úszni a felelőségre vonást is!
"- Uram, a fiam megnézte a Violent Dragont, azóta nem tud aludni, és fél a sötétben. Beperlem magukat!
- Ó, hiszen kinn volt a 18-as karika. Ha beperel, mi nyerünk!"
0
2005. december 13., kedd 23:47
mi felnőttünk olyan filmeken, amelyek bőven 18+ot érdemelnek manapság. mégsem lettünk valami elvetemültek. (kivételektől elnézést ;) )ez csak arra jó, hogy legyen. a gyerek ugyanugy megnézi most is, csak bosszantásra jó, és egy fontos dolog: valaki nagy pénzeket akasztott ezzel.
0
2005. december 13., kedd 23:04
A korhatár jelzők arra jók, hogy a tvújságban könnyebben megtaláljam a nekem való filmeket (horror, thriller stb.).
0
2005. december 13., kedd 23:03
Jajj, ha várok pár órát... Már sajna a hsz megírása előtt leküldtem a levelet. Majd írok a TV2-nek is. ORTT meg sajna nem valószínű, hogy bármilyen nyalis szöveg hatására megjavul :(

Igen, a Hetedik Menyország a kedvenc sorozatom :]
0
2005. december 13., kedd 22:21
"Előre is köszönöm! és remélem, hogy a jövőben is jövedelmező kapcsolatnak nézhetünk elébe! <- vagy vmi nyálas köszönés, a hatásvadászat érdekében
"Tisztelettel: gamma és A fórum tiszteletbeli szószólói"!!! ezt ki ne hagyd! :)
0
2005. december 13., kedd 22:18
Tedd hozzá hogy a jónép szeretné korlátozni a korhatárjelzők gyakorlatban való alkalmazását is, mert már nagyon nagy túlkapások vannak. Szóval, ha lehetséges, akkor világísd meg ezt a dolgot is: vetessék le a DVD-kről. Vagyha annyira kell az a flancos jelzés, akkor tegyék a DVD-k celofán bevonatára. Ott aztán lehet akármilyen nagy, tőlem aztán be is boríthatja akár az egészet, csak valahogy próbáljunk már meg esztétikai szempontokat is fenn tartani, mert lehet, hogy kicsi az ország, sok a szarember (illegális terjesztők), de azért vannak olyanok is, akik szeretnének legalább egy-két tisztességes kiszerelést az életben megfogdosni.

Nem is tudtam, hogy ennyire szereted a Hetedik Mennyországot! Sztem is ari sorozat. Még az ilyen szentimentális túlkapásokat is lehet szeretni.
0
2005. december 13., kedd 21:41
Szerintem ilyen szinten a TV2 dönt hogy mire rakják ki a karikákat, az ORTT iránymutatási elveit követve. A kereskedelmi tévések pedig jópár hülyeséget csinálnak. Szerintem nekik küld el a levelet!
0
2005. december 13., kedd 20:49
Rohadtul nem érdekel, milyen baklövéseket követnek el az ORTT-s nyuszik, de ma betelt a pohár. Levéllel fordultam az illetékesekhez, habár nem fűzök sok reményt a dologhoz:

"Kedves ORTT!

Miért van az, hogy a  Jóban-rosszban  című műsor mindenféle korhatárkarika nélkül fut főműsoridőben, és miért van az, hogy a  Hetedik Menyország  című családi sorozatra néha-néha feltesznek egy sárga 12-est? Ezt azért kérdezem, mert míg a  Hetedik Menyország  egy teljesen ártalmatlan, és jó szándékú vígjátéksorozat, a  Jóban-rosszban  pedig egy durva, visszataszító filmszéria, ahol nőket vernek meg, majd egy szilánkkal elvágják a torkukat, trágár szavakat használnak (a  Hetedik Menyországban  csupán egyszer használták a ,,franc" szót), egy kamasz lány megveti a saját anyját, kígyót-békát kiált rá stb. Hogy lehet az, kérem, hogy egy világon mindenhol elismert, családok milliói által imádott, hogy úgy mondjam, mesesorozatot tizenkét éven aluliak számára nem ajánlják, ám egy erkölcstelen magyar szappanoperát akár kisgyermekek is nézhetnek? A mai részben például (2005. 12. 13.) azzal zárták az epizódot, hogy egy "főgonosz" megkeres egy nőt a bárban, megfenyegeti, két pezsgős üveget földhöz vág, majd az egyik felpattanó szilánk véresen megsebesíti a nőt.
Lehet, hogy nem vagyok pszichológus, nem vagyok médiával foglalkozó szakember, de azt még a magamfajta egyszeri tévéző is belátja, hogy a karikák enyhén hibásan vannak fenn a műsorokon (sőt, már az is elég baj, hogy VAN ez a sárga kör, de ebbe most nem szeretnék belemenni...).

Köszönöm!

Tisztelettel: ........... ...... és ...... ..."

Gondolom, a drága ORTT-sek ignorálni fognak, van jobb dolguk is annál, hogy az én pitiáner levelemre reagáljanak. Ezután is ott fognak ülni a fenekükön, osztogatják a 12-eseket, és jól elvannak.
0
2005. december 1., csütörtök 20:01
:-))))))))))))))))))))
0
2005. december 1., csütörtök 19:18
Na jó, egyeseket talán :) de neveket nem mondok, mindenkiről megvan a véleményem, aki általában rendszeres fórumlátogató, és szerencsére kisebbrégben vannak azok, akiket nem igazán értek, vagy egyszerűen nem kedvelek.
0
2005. december 1., csütörtök 19:12
Pedig sajnálnám, ha elmennél, mert szerintem Te vagy az egyik - ha nem - a legértelmesebb fórumozó.
Ez a vita nem érte meg, mert itt aztán hiába próbáltad higgadtan elmondani a véleményedet. Egyrészt már eleve mindenki kifeszült a vita hevében, másrészt pedig semmi értelme olyanokkal vitázni, akik csak részeket képesek kivenni a hozzászólásodból, és azokra reagálni, az egész helyett. Másrészt pedig fölösleges az olyan vita, ahol minden kis sz*rságba beleköt a másik fél. Sajna erre én is csak ma jöttem rá.
0
2005. december 1., csütörtök 19:02
Pedig szerintem itt lenne kit :)
0
2005. december 1., csütörtök 17:48
little-alex!

Azért ennyire nem kell megrémülni, nem elemzek ki mindenkit :)
0
2005. december 1., csütörtök 17:46
Ajaj! Ez komolyan hangzik. Field idén már hatszor hagyta el végleg az xpresszt és mindig betartotta az ígéretét!
0