Keresés

Star Trek

2010. augusztus 15., vasárnap 12:36
Az SW hír mellett hadd örüljenek kicsit az ST rajongók is. A CBS-nél elkezdtek gondolkodni a The Next Generation sorozat HD remasterén és Blu-ray kiadásán. Természetesen ez erősen spekulatív, de ígéretes, hogy legalább elkezdtek foglalkozni az üggyel. :)

A gondot az anyagi vonzat jelenti. A sorozat 35mm-es filmre forgott, bőven elegendő forrást biztosítva az 1080p-nek, a forgatás után viszont azonnal átjátszották 480i beta szalagra az anyagot, és minden utómunka és effektezés itt történt, tehát a kész végtermék csak 480i formában létezik. Ahhoz, hogy HD tartalom legyen belőle, elő kell bányászni archívumból az összes eredeti kameranegatívot, digitalizálni és felújítani, majd tulajdonképpen újra össze kell állítani a sorozatot az alapoktól kezdve, vágás, effektek, stb. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a vizuális effekteket újra el kell készíteni, így a TOS remasterhez hasonlóan új CGI részek lesznek benne. Persze kérdés, mit tudnak/akarnak megtartani a régi anyagokból, mert a makettfelvételek szintén filmre forogtak, így legalább azoknál fennáll a lehetősége, hogy megtartsák az eredetit.
0
2009. december 27., vasárnap 0:41
:) Nekem csak a TNG van meg egy nagyon kedves barátomtól, de szintén dualban :) De már nem is nézem szinkronnal, mikor tévében ment, úgy szerettem, de ha már van lehetőség, akkor most inkább eredeti nyelven :) Ha meglesz a Voyager, azt viszont csakis szinkronnal, Janeway kapitány Menszátor Magdolna hangjával elképzelhetetlen számomra.
0
2009. december 27., vasárnap 0:19
A TNG nálam is itt figyel a másik 4 sorozattal együtt, dualszinkronnal, csak még nem kapott zöld lámpát a Trek-lavina, holott azt írtam még tavaly valamikor Dylannek, hogy a mozifilmig kivégzem az egészet. Na, ezt most módosítom a következő mozifilmre. :)
most posts by TM
0
2009. december 26., szombat 19:31
Wow, köszi, már töltöm is :) Nem rég kezdtem el nézni az elejétől a TNG-t, első évadot mindjárt kivégzem. Nem merek napi 2-3-nál több részt nézni mert akkor hamar lemenne a 178 epizód :) Nem tudtam, hogy jövőre már megilleti őt a Sir, gratula neki :) Nagyon bírtam volna, vagy bírnám, ha az új film elő-képregényéből, a Countdown-ból csinálnának egy legalább 1-1,5 órás TNG epizódot :)
0
2009. december 26., szombat 19:10
Letölthető videó Patrick Stewart budapesti látogatásáról.
0
2009. október 23., péntek 0:22
valahol a bemutató után volt egy kis vita arról ,hogy Néró...

SPOILER!!!

...tehát, hogy Néró ahelyett, hogy megmentette volna a Romulust a múltban (békében), inkább bosszút akart állni Spock-on úgy, hogy elpusztítja a Vulkánt. ezt én is logikátlan lépésnek láttam és nem is értettem, de most, hogy újranéztem a filmet már megvan a válasz. Pike kapitány kínzása közben mondja el, hogy nem csupán a bosszú élteti Spock ellen, hanem az, hogy megvédje a Romulust, mégpedig úgy, hogy elpusztítja a Föderációt és annak minden bolygóját, így megsemmisítve annak minden jelen és jövőbeli ellenségét! Emiatt kínozza meg Pike kapitányt, hogy árulja el neki a Föderáció védelmi kódjait és emiatt támadja meg a Földet is. Bár lehet, hogy ez csak nekem nem ugrott be! Mindenesetre még mindig az év filmje!!!

SPOILER VÉGE!
0
2009. szeptember 30., szerda 1:50
Az sfportalon találtam a következőt:

A Magyar Star Trek Klub 2009-ben is megrendezi szokásos őszi születésnapi rendezvényét. Ezúttal a Sugár üzletközpontban (Örs vezér tere 24., első emelet, a mozi alatt), a bowling pálya különtermében gyűlik a Trek klub, október 10-én, szombaton, 10 és 17 óra között. A belépőjegy ára 500Ft.

A tervezett programokból:

- A Trek 43 éve – előadás
- Hazai és külföldi Trek rajongókról – képekben és videókban
- Megemlékezés: Majel Barrett Roddenberry és Ricardo Montalban
- Treklámok
- Furcsaságok és érdekességek a Trek világából
- Star Trek Experience
- Bakiparádé
- Vitafórum a XI-es mozifimről
- Játék
- És, persze, az elmaradhatatlan torta

A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak.
0
2009. augusztus 14., péntek 0:25
Árulnak, de jóval dupla áron túl... ha ők levinnék az árát mondjuk 6-7 ezerre, akkor rögtön onnan rendelném, így viszont még postaköltséggel együtt is olcsóbb :D
0
2009. augusztus 14., péntek 0:20
Ilyet nálunk miért nem árulnak? :)))
0
2009. augusztus 13., csütörtök 21:35
Én is arra várok inkább :) Októberig mindenképpen kiderül, akkor a DiákHitel megjön, befizetem amit kell és mindenképp beszerzek egy ilyet :) Majd csak azt kell kitalálni, hová rakom :D
0
2009. augusztus 13., csütörtök 21:35
Okés. :)
0
2009. augusztus 13., csütörtök 21:24
14 font? mennyi is az magyar pénzben... 5-6 ezer ft + pf? na az a nem gyenge, mert itthon boltban meg 13-ért árulják! k*rva jó lenne egy ilyen, de várok hátha lesz nálunk is űrhajós változat. ha már a T4 pléhben jön, meg tavaly csak volt kristálykoponyás indy4. úgyhogy én bizakodok. :)
0
2009. augusztus 13., csütörtök 21:20
:) Rendben, mindenképp szólni fogok borgi helytartóm :D Tényleg meg akarom majd rendelni, de majd segítséget kell hozzá kérnem :)
0
2009. augusztus 13., csütörtök 20:23
Egy ilyenre én is vevő lennék!
De most komolyan! Betársulok, és kevesebb lesz a postaköltség.
Jussak majd az eszedbe, ha eljön az idő... :)
0
2009. augusztus 13., csütörtök 15:12
Elnéztem :D 14 font :) Innen:
Star Trek USS Enterprise Iconic Vehicle Model

Sajnos várnom kell vele október közepéig :( Remélem addig még lesz és nem mellesleg majd valakit meg tudok kérni rá, rendelje meg nekem :D
0
2009. augusztus 13., csütörtök 15:00
honnan?????
0
2009. augusztus 13., csütörtök 14:52
Jól néznek ki :) Én az első linken található hajót fogom ősszel megvenni, 15 euró így dvd/BD nélkül :)
0
2009. augusztus 13., csütörtök 13:28
hú de szép mind2!!! karácsonyra hátha...:D
0
2009. augusztus 13., csütörtök 13:25
Én már korábban gondoltam, hogy az új filmhez fognak majd ajándék Enterprise-t adni. :)
De az a 10-es pack sem rossz, ennyi pénzért a 10 film ilyen körítéssel szinte ajándék.
0
2009. augusztus 13., csütörtök 11:45
Azt hiszem sokan gondolnak ilyen megoldásra a film megjelenését illetően:

Star Trek

Kicsit fokozva az előbbit:)

Star Trek I-X
0
2009. július 22., szerda 11:49
HÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ
Köszi ezt a videót Picard! Még mindíg folyik a könnyem a röhögéstől. Eszembe is juttatta hogy ideje lenne már megnézni az eredetit :)))
0
2009. július 22., szerda 10:34
...vagyis egy ilyet!

0
2009. július 22., szerda 10:30
hmmmm..... egy ilyet, hogy lehetne szermányolni?

0
2009. június 12., péntek 19:06
Az új film fog jönni BD-n majd október környékén, az északi szomszédoknál már fent van az adatbázisban...
0
2009. június 12., péntek 18:24
hát ha kékben jön (és miért ne jönne) akkor nálam az lesz a favorit :P
0