Másfél-két héten belül egy igazi ínyencséggel fogok gazdagodni :) Egy nagyobb "valamit", célt szolgált volna, de az sajnos nem jött össze és elbukni látszik.
Időszakosan előjön belőlem a trekkie énem, most az ismételt nagy fellángolás a Star Trek iránt a Deep Space 9 miatt van. Ősz óta a TV6 jóvoltából délután 1-től az Enterprise sorozat ültetett a képernyő elé, kb. az utolsó másfél évadot néztem így, de továbbra se szerettem meg a sorozatot, bár, az utolsó 10-15 rész már azt mutatta, hogy az alkotók egyre inkább kezdtek trekkesedni, de ez már édes kevés volt.
A sorozat lecsengése után pedig a DS9-et tűzték műsorra. Teljesen logikátlan módon "persze" a 89. résztől kezdték el adni, és így majdnem, mint a Voyager esetében (ott az első másfél évadot nem láttam még), a DS9-ből az első 88 rész maradt ki eddig. De most sok új részt látok legalább, az utolsó másfél évad lesz az, amit kb. én is láttam. És azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon megszerettem a DS9-et, jobban mint korábban. Tele van jól eltalált karakterekkel és sokan sziporkáznak. Abszolút kedvencem lett Jadzia (és így még kevésbé szeretem Ezrit), Garak is egy igazán élvezetes karakter (Csuja Imre nélkül elképzelni nem tudnám őt) és talán ennyire markáns, állandó negatív karaktert se láttam még Star Trek-ben mint Gul Dukat. Természetesen a korábbi DS9 kedvencek is erősödtek, Worf, Sisko, Quark, Odo... áhh, felsorolhatom az egész stáblistát, azt kell, hogy mondjam, szerintem ez a sorozat a legjobban castingolt az összes közül. A korábbi sorozatokban mindig volt egy-két karakter, akit nem bírtam, de itt tényleg nagyítóval kell keresni őket :)
Úgyhogy a korábbi TNG-VOY-DS9-.........-ENT sorrendben is megváltozott, a TNG mögött szorosan a DS9-es van.
"Az igazság olykor csak indok a fantázia hiányára." - Garak