Keresés

Star Trek

2011. szeptember 29., csütörtök 12:47
Egyetlen TNG-s dvd-n sincs magyar felirat. Legalábbis a legális változatokon... :-))

A színhibával kapcsolatban szerintem nem érdemes aggódni.
Ajánlom figyelmedbe ennek az oldalnak a közepén a Picard-fejes képsorozatot:
http://tng.trekcore.com/bluray/index.html
0
2011. szeptember 29., csütörtök 11:10
Nálam dettó. :D
Nyáron kezdtem el végignézni a TOS-t, most járok a 3. évad közepén. Utána akartam folytatni a TNG-vel (azt elég össze-vissza láttam csak eddig mindig). Az elmúlt években direkt ezért "szereztem be" normális minőségű DVD forrásból a sorozatokat, már ott vannak előkészítve. De hát így inkább meg kéne várni a BD-t, ha már jön a felújított.
0
2011. szeptember 29., csütörtök 10:59
Ez nálam is dilemma, most szereztem meg a TNG és DS9 sorozatokat (az előbbit magyar felirattal), DVD-s forrásból...

De azért én bevállalom, a gyengébb minőség ellenére is, ha már megvan. :D

Sajnos az eddig látott kivitel eléggé színhibás (a TNG eleje főleg), a lassan 25 éves transzfereket illene rendesen megcsinálni, ha előszedik az eredeti negatívokat. Bár amit a Paramount eddig művelt a Star Trek-kel HD-ben, az valami elképesztő. Most sem adják alább szerintem a nívót, mégiscsak az egyik zászlóshajójuk...
0
2011. szeptember 29., csütörtök 10:37
Akkor most már el se kezdjem a régi "gagyit"? :)
most posts by TM
0
2011. szeptember 29., csütörtök 10:31
Igen, nem kis munka. És nem kis pénz, se idő. De gondolom szép összeget lehet majd kérni a csatornáktól is egy HD remaster forrásra. :)
A sorozat készítése miatt igen, muszáj az összes vizuális effektet újraalkotni, mivel azok csak a forgatás után SD videoszalagra átjátszott anyagon készültek el. Így gyakorlatilag szó szerint újra el kell készíteni a sorozatot:
- előkeresni az adott jelenethez tartozó negatívot az archívumból (itt ahogy olvastam különösen problémás, hogy az első pár évben nem készültek megfelelő feljegyzések, pontosan mi került a végleges vágásba, tehát ott ez ráadásul manuális folyamat)
- ezeket digitalizálni, megtisztítani, felújítani (belegondolni is durva, az első évad már lassan 25! éve áll ott)
- gyakorlatilag újra összevágni az epizódokat
- elkészíteni a trükkfelvételeket, bluebox, greenbox felvételeket, valamint az összes vizuális effektet (márpedig ezekből évről-évre több és több van)

Ha minden igaz a TNG esetében csak a vizuális effektek lesznek most újragenerálva, a makettfelvételeket ugyanúgy tudják használni eredeti forrásból, tehát nem lesznek új CG hajók, de erről biztosat még nem olvastam. (De a BD teaser alapján is így néz ki)
0
2011. szeptember 29., csütörtök 7:49
Rettenetesen örülök a hírnek! :) Erre várok öt éve, mióta a TOS-t is felújították. Nem semmi munka lesz 25.000 tekercs felvételből dolgozni, nagy felbontású képet varázsolni, no meg 7.1-es hangot és ha jól értelmeztem, akkor a trükköket is felújítják, kicserélik, az első évadra különösen ráfér. No meg, a dupla nyitó epizód mellett a Sins of Father nagyszerű rész, a The Inner Light pedig... az egyik legkiemelkedőbb epizód az egész szériából, úgyhogy bízok benne, hogy elkapkodják a BD-t és jöhet a folytatás :)
0
2011. szeptember 29., csütörtök 1:54
Hátha mást is felvillanyoz:
http://www.highdefdiscnews.com/?p=68511
Star Trek: The Next Generation - The Next Level
Blu-ray 2012 - 1080/24p remaster az eredeti kameranegatívokból (a sorozat akkori SD videó alapú készítése miatt gyakorlatilag újra kell alkotni az egészet a filmes forrásokból), újrakevert 7.1 DTS-HD hang.

Egyelőre egy sampler három epizóddal, amit remélhetőleg követ majd a teljes sorozat is. (no meg majd a többi :D)
0
2011. április 21., csütörtök 0:11
Ezek nagyon jók! :-)
0
2011. április 20., szerda 21:57
Ma bedokkolt a Enterprise-A Refit verziója is. Nagyszerű minőség és igényes kiadások, szépen néz ki a D mellett :)

0
2011. április 2., szombat 22:58
Ebben a sorozatban van a Defiant, álcázva és teljes valójában:

És a Furuta-tól van több széria, rosszul emlékeztem :) És ebben van pl. ez:

0
2011. április 2., szombat 22:54
De jó hogy most betévedtem ide, máris találtam egy csemegét a polcon, ami nekem eddig kimaradt: Műholdvevő a birkák közt. :)
0
2011. április 2., szombat 22:29
Igen :) Én kissé fakezű vagyok az igazi modellezéshez, így ezek ideálisak nekem: csak pár pattintás és kész, ráadásul nem is nagyon drága.
A Defiantre és a DS9-re nem is emlékeztem ebből a sorozatból, de jó, hogy ezek is léteznek :)
0
2011. április 2., szombat 1:08
Ezek szerint előtted nem ismeretlen :) Egy Enterprise-A Refit-es modellt és egy Defiantot szeretnék, de más szériában tudom, hogy megjelent az E jelzésű hajó és a Voyager, no meg a DS9 :) Csak ennyi a kívánság listám :D
0
2011. április 2., szombat 1:06
Igen-igen, kiváló darab, s egész sorozat van belőle :)
0
2011. április 2., szombat 0:59
Ma ezt a kis csodát vehettem kézbe :) Sokkal-sokkal szebb és aprólékosabban néz ki, mint a képeken. Ráadásul meg is lepődtem, mert kisebbre számítottam. Ezek után biztosan lesz még ilyen kis ereklyém :)

0
2011. január 25., kedd 20:40
Háhh... ilyen amikor a kedvenc sorozatom találkozik egy új kedvenc rajzfilmsorozatommal :D Elmúlt fél évben ismerkedtem meg a Family Guy c. egyébként (szerintem) zseniális sorozattal, és néha csak keresem az államat két röhögőgörcs között :D Most pedig olvasgattam és kiderült, hogy a hetedik évad egyik részében egy TNG-reunion történt :D És nagy kalapemelés Patrict Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner előtt mert mindenki ott tette tiszteletét hangban és nagy kézcsók Dóczi Orsolyának és a Comedy Central-nak, amiért a magyar szinkronban is mindenki megkapta a TNG-s hangját :D

0
2011. január 20., csütörtök 14:19
Én se értem ezt a logikát, de már megbékéltem vele, legalább a Viasat csoport törődik a trekkie-kel :) Igen, most a Voyager ismétlések alkalmával láttam pár részt amit még nem, illetve az első másfél évad még mindig homály :S

TNG-t dual hanggal már nézem gépen egy ideje, lassan lemegy, úgyhogy majd kezdhetek el gondolkozni, honnan lesz meg így a DS9 is :) Amúgy az elmúlt napokban a Star Trek Elite Force 2 játékkal idegeltem magam :D Nem volt könnyű, azt hittem a Voyageres első rész után nagy meglepetés nem érhet, de ért :) De azért csak végig vittem, nem volt rossz :) Kár, hogy más FPS Star Trek játék nincsen, nem szeretem a szimulátorokat meg stratégiai játékokat. Egy Domínium elleni háborús játék nem lenne rossz.
0
2011. január 20., csütörtök 13:21
mostanában mániája a két csatornának (TV6, Viasat3) nem előröl adni a sorozatokat. a mostani Voyager ismétlést is valahol a 2. évad középétől kezdték el ismételni, ahol a kazonokkal már bőven hadban álltak és Sesca is már átállt hozzájuk. de ugyan ez volt a Jóbarátokkal a másikon ott is elkezdték a közepétől adni, majd egy hónap után ahogy belefogtak azzal a lendülettel elkezdték az első résztől. elég szar volt. de a Monk-al is ugyan ezt csinálták.

szeretem a DS9-et, de jó lenne már az egészet megnézni az elejétől, mert mindig csak innen onnan látok részeket belőle. most mondjuk a Csillagközi Romboló foglal le, ami meglátásom szerint az egyik legjobb sci-fi sorozat amit eddig láttam. majd utána talán nekiesek...
0
2011. január 20., csütörtök 8:22
Másfél-két héten belül egy igazi ínyencséggel fogok gazdagodni :) Egy nagyobb "valamit", célt szolgált volna, de az sajnos nem jött össze és elbukni látszik.

Időszakosan előjön belőlem a trekkie énem, most az ismételt nagy fellángolás a Star Trek iránt a Deep Space 9 miatt van. Ősz óta a TV6 jóvoltából délután 1-től az Enterprise sorozat ültetett a képernyő elé, kb. az utolsó másfél évadot néztem így, de továbbra se szerettem meg a sorozatot, bár, az utolsó 10-15 rész már azt mutatta, hogy az alkotók egyre inkább kezdtek trekkesedni, de ez már édes kevés volt.

A sorozat lecsengése után pedig a DS9-et tűzték műsorra. Teljesen logikátlan módon "persze" a 89. résztől kezdték el adni, és így majdnem, mint a Voyager esetében (ott az első másfél évadot nem láttam még), a DS9-ből az első 88 rész maradt ki eddig. De most sok új részt látok legalább, az utolsó másfél évad lesz az, amit kb. én is láttam. És azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon megszerettem a DS9-et, jobban mint korábban. Tele van jól eltalált karakterekkel és sokan sziporkáznak. Abszolút kedvencem lett Jadzia (és így még kevésbé szeretem Ezrit), Garak is egy igazán élvezetes karakter (Csuja Imre nélkül elképzelni nem tudnám őt) és talán ennyire markáns, állandó negatív karaktert se láttam még Star Trek-ben mint Gul Dukat. Természetesen a korábbi DS9 kedvencek is erősödtek, Worf, Sisko, Quark, Odo... áhh, felsorolhatom az egész stáblistát, azt kell, hogy mondjam, szerintem ez a sorozat a legjobban castingolt az összes közül. A korábbi sorozatokban mindig volt egy-két karakter, akit nem bírtam, de itt tényleg nagyítóval kell keresni őket :)

Úgyhogy a korábbi TNG-VOY-DS9-.........-ENT sorrendben is megváltozott, a TNG mögött szorosan a DS9-es van.

"Az igazság olykor csak indok a fantázia hiányára." - Garak
0
2011. január 13., csütörtök 18:40
Köszi szépen neked is az infókat. A VII-X. filmek megvannak, a Nemesis ebben az általad is említett slipcase-ben, a többi a hazai kiadás. A Nemesis-en tudtommal nincsen szinkron, bár most hogy így említetted, meg akartam nézni gépen, hátha az olasz hang helyett magyar van, de a dvd olvasóm nem akarja bekajálni, a lejátszóm pedig bemondta az unalmast :/

A Remastered széria tényleg jó lett volna, ha megjelenik itthon is, a Nemzedékek-re mindenképp ráfért volna, mert annak tényleg gyengébb a képe, a korábbi részeknél nem tudom, milyenek a transzferek. Sajnos idehaza a Star Trek-nek nem igen van kultusza, így nem hiszem, hogy ez az új széria, vagy valaha a többi film BD-n lehetőséget kap :( A sorozatok pedig pláne :(
0
2011. január 13., csütörtök 10:32
Ha jól tudom az összes I-VI. SE kiadáson van felirat, nekem volt már kezem közt ilyen kiadás és még az extrák is feliratosak! Ergo ugyanaz a kiadás, mint a hazai volt. Csak pl. az angol kiadások kaptak szép card sleeve-et, ezüst hatású szürke Amaray tokot is. Az VII-XI. kiadásokon nincs felirat, de van dts. A X. sima kiadásának képe nos, szánalmas. De az SE-n már szinkron is van.

Engem jobban érdekel a Remastered széria, bár azon nincs dts és más, kevesebb az extra. De állítólag jobb a kép és hangminőség. Bár azokra valamiért nem kerültünk fel. Érdekes.
0
2011. január 4., kedd 11:25
Szia!

Köszönöm a segítséget és a hasznos információkat :)) Akkor most már tervezhetem is a hiányzó filmek beszerzését, bekalkulálását :))
0
2011. január 3., hétfő 13:57
Ezt az oldalt tudom még ajánlani adat kereséshez

http://www.cinefacts.de/
0
2011. január 3., hétfő 13:47
Hello!

Star Trek 1
http://www.amazon.de/Star-Trek-01-Film-Einzel-DVD/dp/B0002DSPVQ/ref=sr_1_fkmr1_1?ie=UTF8&qid=1294054865&sr=1-1-fkmr1

Star Trek 3
http://www.amazon.de/Star-Trek-Suche-Spock-Special/dp/B00007JQTC/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1294054633&sr=1-2

Star Trek 4
http://www.amazon.de/Star-Trek-Zur%C3%BCck-Gegenwart-Special/dp/B00007JQTH/ref=sr_1_2?s=dvd&ie=UTF8&qid=1294054537&sr=1-2

Star Trek 5
http://www.amazon.de/Star-Trek-Rande-Universums-Special/dp/B0000E6EJO/ref=sr_1_2?s=dvd&ie=UTF8&qid=1294054699&sr=1-2

Ezeken a dupla lemezes kiadásokon (ami talán 2003-2004 táján jelent meg) biztos hogy van magyar felirat.
Nekem a 4. rész van meg kintről az angoloktól.

Szerintem a 2-es és 6-os részeken is van magyar felirat, bár nincs feltüntetve az oldalon.

A BD változatokon nem vagyunk rajta.
Nekem meg van mindegyik ha kell.
Remélem tudtam segíteni
0
2011. január 3., hétfő 12:30
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ki mit tud, mely angol vagy német 2 lemezes dvd kiadásokon van magyar vonatkozás a I-VI. filmet illetően? Azokra a kiadásokra lennék kiváncsi, amelyek nálunk is megjelentek. Előre is köszönöm a segítséget :)
0