Keresés

Milyen koncerten voltál már? Oszd meg velünk élményeidet!

2009. augusztus 23., vasárnap 11:10
Személyes élmények apró darabkái, Depeche koncerten is rengetegen videóztak, de oda be lehetett vinni rendes kamerát, szóval nem igazán születtek ilyen tré felvételek, mint ez. Másoknak lehet, hogy szar minőségű gáz videók, de aki felvette annak egy darabka az adott koncertből. :)
0
2009. augusztus 23., vasárnap 11:07
Ezek annyira élvezhetetlen minőségű anyagok, hogy nem láttam értelmét belinkelni egyet sem, mert az originál élmény töredékét sem adják vissza. Egyébként a koncert első felében eléggé idegesítő volt, hogy tíz emberből minimum ötnél kamerás telcsi meredt az ég felé, nagyon bírtam örülni, amikor az utolsó memóriakártya is megtelt, s nem rondítottak tovább a látványba a szemükkel és agyukkal rögzíteni képtelen nézők.
most posts by TM
0
2009. augusztus 23., vasárnap 11:00
Egyet már találtam is:

0
2009. augusztus 23., vasárnap 10:57
Itt lesz majd beillesztehtő setlist, de egyelőre csak a lengyel van fenn. Kell pár nap, hogy felkerüljön. :) http://www.setlist.fm
0
2009. augusztus 23., vasárnap 10:49
Mellékelve az xpressre beilleszthetetlen setlist benne külön részletezve, hogy melyik dalba mit kotyvasztottak bele, illetve némi információ a vetített dolgokról.
most posts by TM
0
2009. augusztus 23., vasárnap 10:43
Már most tele van. :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 23., vasárnap 10:23
Kösz a beszámolót, nagyon szurkoltam, hogy ne legyen eső, de ezek szerint nem jött be. Persze az elázós koncertnek is megvan a hangulata, valahogy akkor sokkal lazábbak lesznek az emberek. :) Jobban el tudják magukat engedni.

Azt gondoltam, hogy lesz a Frozen, mert hát a Ray of light albuma a legismertebb a "modernebb, újkori" lemezei közül. Viszont nem tudom őt elképzelni egy élő koncerten énekelve. :) Meg hát, hogy nem volt ráadás? :O Ilyenről nem hallottam még... Maga a show baromi látványos lehetett a háttérvetítésekkel és a táncosokkal, hamarosan a Youtube is tele lesz mindenféle amatőr videóval, ott majd jól megnézem. :)
0
2009. augusztus 23., vasárnap 8:37
MADONNA
2009.08.22
Kincsem Park

A jegyet még születésnapomra kaptam, akkor nagyon-nagyon távolinak tűnt ez az augusztus végi időpont. Aztán hamar elrepült a nyár, ami mégsem egy szomorú tagmondat, mivel még csak most fogok indulni a tengerhez. :)
A popkirálynő leglelkesebb rajongói már délután 3-kor lecövekeltek az ügető elé, ahol egymás utáni kordonrekeszekkel zsilipelték elő a nagyérdeműt, hadd szokják meg már kint a hering üzemmódot. Itt aztán tényleg dominált az érkezési sorrend, nem nagyon lehetett kitrükközni a rendszert, de nem hiába végeztem kiválóra a tolakodás-tanszéken, kb. ezer embert mégis beelőztem egy hirtelen lendülettel. A kapukat fél hat helyett úgy negyed hétkor nyitották, addig próbáltak a színpadon, s ugyebár azt nem láthatják az érkezők, akik ezt a szabályt még mindig nem tanulták meg, ezért aztán füttykoncertet rendeztek. Egy ostoba liba még egy játékvezetői síppal is megkínálta a dobhártyámat, igaz, csak egy alkalma volt rá. Az elgémberedett tagjaimnak igazán jól jött az 500 méteres síkfutás a színpadig, ahol sikerült egész jó helyet megcsípni. Nem érkeztem hiába, a színpadon egy baseballsatyis csaj pár táncossal nyomta a Ray of Lightot. Már lement a fél nóta, mire bő két méteremet átjárta a döbbenet, bakker ez Ő! Madonna kijött, és a leggyorsabb néhány száz rajongónak énekelt egyet... Volt pacsizás is, aztán még valamit hátul magyarázott a technikusoknak s eltünt, mintha csak délibáb lett volna. Ezután a szokásos dolgok, a tömeg gyűlt, tolakodás, anyázás stb. A celebek is pont erre jártak, Steiner Kristófka forró cuki shortban, és piros szivecskés napszemcsiben, de volt itt Mágenheim Julcsi, Kertész Géza, Retekklub Randa, TV2 Onyutha (utóbbi esőkabát nélkül, hurrá nem fog esni!) de még az exparókagyáros Wajna-apó is kibattyogott valami szöszi modellel. Volt pár lányos külsejű fiú, akik tisztára úgy néztek ki, mintha most ugrottak volna le egy Andrássy úti platóról, de a csaj-csajokat sem kellett félteni, tucatnyi Madonna-koppintás rohangált fel-alá. Egyszer csak belezendített Oakenfold, s máris lett hangulat. Bevallom, nekem kicsit buzis ez a "tekerek kettőt a kütyükön, aztán kiállok oldalra pózolni, hogy lássák, mekkora májer vagyok"-stílus, de biztos ez egy menő dolog, amiből eddig kimaradtam. Negyed-fél kilenc tájékán véget ért a mix-max, gondoltuk, rövid átszerelés, aztán jöhet a tic-tac-tic-tac. A színpadot először három faszi extra széles viledás felmosóval végignyalta, röhögtünk, hogy Madonna befogta takarítani a melákokat. Ám azon már nem derültünk, amikor ezt követően valami vég nélküli padlószőnyegezésbe mentek át. Több mint egy órát elsz@roztak azzal, hogy a kétoldali ragasztóval lerögzített szőnyeg darabokat szigetelőszalaggal egymáshoz, illetve a színpad élihez rögzítsék. Mindezt azért, mert a pacik futókörének homokját annyira rugdalták a nézők, hogy helyre kis felhők születtek e ritmikus tevékenységből, s a homokszemcsék beborították a kifutót. Tánc közben meg mégsem lehet arra koncentrálni, mikor perecelnek el egy nagyobb koszfolton. A korábbi DJ által keltett hangulat hatványozottan fordult ellentétes irányba. Jött egy másik bakelitrángató, hogy ne csendben burkoljanak a roadok, aztán közkívánatra elsüllyedt, eltüntette a hidraulika. Este 10 után 8 perccel aludtak ki a fények, hogy kezdetét vegye a páratlan show. Ide-oda mozgó, szétbomló, összerakható videófalakon cikáztak az előre felvett képanyagok, s hogy mindez csak smafu legyen, volt a kifutó vége fölött egy sűrű szövésű kör alakú hasáb fölötte meg egy szélesebb, ezek teleszkópszerűen mozogtak, és a rács maga is egy videófelület volt.

A dalok előadásmódja számonként változott, előbb egy szétnyíló, s elforduló fal mögül tűnt elő Madonna, akihez két oldalról "nőttek ki" a táncosok a "Candy Shopban", akiknek a "Beat Goes On" alatt már külön dogogójuk lett az akrobatikus mutatványokhoz. Később középről gurult be egy hófehér nyitott limuzin, amit a futószalagként is funkcionáló kifutó előrevitt a nézőkig, ahol egy kör alakú dobogó felemelte, s forgatta, miközben Madonna a tengelye körül keringő autóban, illetve körülötte ropta a többiekkel. A "Vogue" egybemixelése a "4 Minutes" és a "Give It 2 Me" dallamaival szintén nagyon ütött. A "Holiday"-ben most már rendszeres elem a Michael Jackson tribute-blokk, megható egyben ünnepélyes Jackson-egyveleg, miközben a pop királyának fotói borítottak el mindent. A "Dress You Up" felettébb rockos, Madonna az előző turné "Material Girl"-blokkjában használt fehér szólógitárral kísérte magát. A "She s Not Me" közben négy próbababává merevedett táncosnő Madonna korábbi klipjeinek ruháiban volt látható ("Open Your Heart", "Material Girl", "Like A Virgin", "Express Yourself"), míg a békés idillt nem zúzta szét a díva azzal, hogy mindannyiukat szétcibálta, ruháikat megtépte, a darabokat a nézők közé hajította, s a menyasszonyi ruhás csajt lesmárolta, hadd pukkanjanak a polgárok. A "Music" tánc- és videóorgia volt, a videófalak egybefüggő síkjában pörgő képekből hirtelen kirajzolódott egy érkező metrószerelvény, ami lassított, majd megállt. A kétfelé nyíló ajtó már két hatalmas videótégla lett, vagyis két elem ajtóként kiemelkedett a falból, hogy láthassuk a színes ruhában "megérkező" táncakrobatákat, akik ezúttal is odatették magukat. A "Rain"-remix a kedvenc Eurythmics-nótámmal a "Here Comes The Rain Again" intrójával nyitott, mit mondjak, pazar! A "Devil Wouldn t Recognize You"-t a kifutó végére eresztett videókupola alatti süllyesztőből felemelkedő háromlábú zongorán fekve (majd állva) énekelte Madonna, A "Miles Away"-t gitárral, táncolva - háttérben Google Earth-demóval, a Spanish Lessont pedig fekete csuhába bújtatott táncosokkal nyomta, akik a dal végén ledobták köpenyeiket, de nem volt szünet, mert a tarka videófal felemelkedett, s szekért imitáló elemen begurultak a vándorzenészek, akik az énekesnőt kísérték a "La Isla Bonita" alatt, s a flamenco-klasszikust vegyítették a "Lela Pala Tute" cigány népdallal. A kiterebélyesedett folklórműsort a görög "Doli Doli" tánczene zárta, s egy gyönyörű táncosnő szólózott, miközben Madonna egyik táncosával poharazgatva nézte a produkciót. S a koncert egyik csúcspontjának mondható blokknak még eztán sem lett vége, mert a muzsikusok még lekísérték az ölében akusztikus gitárral "You Must Love Me"-val Evitázó énekesnőt, aki a dal végén kislányosan elbújt a hangszere alatt, ugyanis addigra már erőteljessé vált a zápor, s amikor néha egy pillanatra kikerültünk az előadás bűvköréből, arra gondoltunk, hogy már nem is szeretjük annyira Onyutha Juditot. A "Get Stupid" videóanyaga gyakorlatilag nyilvános állásfoglalás volt, a felismerhető közszereplők két csoportban listázódtak ki, akiket Madonna nem szeret, s akiket igen. A "4 Minutes" látványtechnikáját guruló téglalapok alkották, melyeken egy-egy rángatózó Timberlake tűnt elő, majd változott hangszóróvá, s minden fal mögül egy táncos bújt ki, amíg ki nem lett a slepp létszáma, hogy a közös koreográfia indulhasson. Az ezt követő "Like A Prayer" nekem ebben a formájában annyira nem tetszett, ahogy a felsorolásban korábban nem említett "Die Another Day" sem, amiben két táncos boxolószerkóban dobálta a lábait a kifutón felállított szorítóban. Ugyan nem csinálták rosszul, de nekem komikusnak hatott. Viszont a "Frozen" nagyon ott volt, (naná, ez mindig mindenhol nyerő!) és újból hallhattuk a Ray Of Lightot, a később érkező 50ezer emberrel együtt. A koncertet az ugrálós, tapsolós "Give It 2 Me" zárta, ez Madonnánál olyan funkciójú nóta, mint a DM-nél a "Never Let Me Down Again", megmozgat kicsit és nagyot, lehet táncolni, hadonászni, finálézni. Merthogy ráadás az nem volt, bezárultak a videófalak, miután Madonna eltűnt az egyik mögött. Az így összeálló kockán "game over" felirat jelezte, hogy ne nagyon törjük magunkat vivantmórozással, mert ez egy kötött műsorrendű show.
Összegzésképpen elmondható, hogy a múlt vasárnap 51 évessé lett szupersztár egy pillanatra sem okozott csalódást, ellenkezőleg, olyan csodálatos, profi műsort produkált, amire sokáig fogunk emlékezni!

Azért ha kedvem támad padlószőnyegeztetni a kéróm, tuti nem Madonnánál fogok csengetni, ha csak nem gyakoroltatja el ezerszer a színpadépítőivel az egészet, hogy töredékére csökkenjen a szintidő. Az ő maximalizmusát ismerve ezen sem csodálkoznék. :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 19., szerda 13:24
Két világzenei csemege volt a Sziget utolsó napján:

Vieux Farka Toure

Hanggai

0
2009. augusztus 19., szerda 3:15
sziget 2009 - 4-5. nap: editorstól squarepusherig
0
2009. augusztus 17., hétfő 19:47
Sziget szombat
0
2009. augusztus 17., hétfő 18:29
Idén a placebo nagyon nem tetszett
viszont a pendulum/prodigy kettős
nagyon jó volt. ami még nagyon tetszett
és nem hittem volna, hogy tetszeni fog
az a tings tings volt és okenfold.
palotai a szokásos minőséget pro-
-dukálta. zagarék mostanában nem
tudnak jó koncertet adni. ez a szigetes
sem tetszett különösebben. ska-p istenesen
megmozgatta a nagyszínpad előtt összegyűlt
közönséget. ez nagyon jó kis koncert volt.
fatboyslim szégyenteljes volt ahogy a deathstars
hangosítása is. tavalyi voltoshoz hasonlóan idén
a szigeten is remek koncertet adott az offspring.
ja és lenéztem armin van buurenre is, de ennél többet
vártam. nagyon vérszegény volt.
legjobbak voltak:
prodigy
pendulum
tings tings
kühl
okenfold
palotai
korda györgy és balázs klára

0
2009. augusztus 15., szombat 17:08
Nos, ennyire nincs kifinomult zenei ízlésem, mert egyiket sem ismerem azok közül, amiket itt felsoroltál. :)) Placeboról az utóbbi években koncertezés terén szinte csak negatívumokat hallottam, a Manicről meg semmit :] De gondolom mindkét banda az új lemez promóciója végett lép a színpadra, de azért remélem mindkét együttestől hallok majd régebbi számokat is.
0
2009. augusztus 15., szombat 16:57
részemről mindkettő felejtős, viszont fél öttől EDITORS, utána KLAXONS - mindkét zenekar jobb, frissebb, üdítőbb, mint a megfáradt komcsik és a szexuálisan labilis placenták. :)

viszont lesz THE CRYSTAL METHOD, utána THE NOTWIST, hajnali egykor pedig ANDREW WEATHERALL a meduzában. kömény.
0
2009. augusztus 15., szombat 16:54
Ma Placebo, de előtte még Manic Street Preachers... remélem nem lesz rossz egyik sem :)
0
2009. augusztus 15., szombat 16:48
sziget 1. nap

sziget 2-3. nap
0
2009. augusztus 12., szerda 10:05
egy kis szigetajánló
0
2009. augusztus 7., péntek 13:01
Szegény ember az erényt is vizzel főzi. :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 7., péntek 10:37
és erre még büszke is vagy?
0
2009. augusztus 1., szombat 2:47
na igen, csakhogy én itt az oldalon a pofázás mellett vásárlok is, tehát potencális fogyasztó vagyok, s bár többnyire hasztalan hozzászólással tarkítom az oldalt, feltartok egy struktúrát. az mlsz meg csak zabálja a közpénzt, és sehol egy értékelhető meccs csak a pofa. vágod. szóval broáf.
én tudom hogy fórumokon tahó vagyok. amióta netem van, kitiltottak már nem is egy helyről, de ez velem jár.

0
2009. augusztus 1., szombat 1:56
Pár broáfot már magad is kiérdemeltél. De nem minősítelek, mert tudom, hogy ilyenkor pukedli jön, integetés és szempillarebegtetés, hogy bizony, én ilyen bunkó vagyok, egy meg nem értett bibircsók. Próbáld ki azt, hogy csak hangosan elmondod értékes gondolataidat, de nem írod le. A végén még hiányoznál is innen, nem úgy, mint most. :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 1., szombat 1:22
ha tudnád, meddig csiszoltam rajta.

most hallom, hogy az MLSZ azért nem akarja a stadionban, mert a rajongók összetaposnák a füvet. ezek nem felszedhető gyeptéglák? azt hiszem, értem, miért halott a magyar foci. annyi dilettáns idiótát. és mind a mi pénzünkből. broáf.

amúgy meg miss mummy nyugodtan koncertezhet a tékában. itt nincs letaposandó fű, viszont van 3 parkoló, két szék /10.000.000 ft - ülőhely/, befér 8-10 ember /15.000.000 ft az állóhely/. CBA-ból hozatnuk ropit, ásványvizet, plusz közös fotó a téka előtt. hangosítás, videotechnika nem gond. csak egy telefon. mi nyitottak vagyunk - 2230-ig.
0
2009. július 31., péntek 11:21
oh-oh-oh....újabb esszencia.
0
2009. július 31., péntek 3:44
9.900 az álló. az annyira nem vészes...
0
2009. július 31., péntek 2:47
Ki nem szar le téged?
most posts by TM
0