Keresés

Milyen koncerten voltál már? Oszd meg velünk élményeidet!

2014. június 26., csütörtök 19:18
2014 június 18. Orfű
Kispál és a Borz

http://langologitarok.blog.hu/2014/06/20/egy_boldogabb_vilag_fishing_on_orfu_0_nap_kispal-koncert

most posts by TM
0
2014. június 26., csütörtök 19:18
Miért a Fishing on Orfű a legjobb fesztivál?

http://index.hu/kultur/zene/fesztival/2014/06/17/orfu/
most posts by TM
0
2014. március 16., vasárnap 21:13
Köszi!

Egy kis szívfájdítás (vagy kárpótlás igény szerint):

0
2014. március 16., vasárnap 19:32
Óóóóó,bazz! Sír a lelkem...
Annyi jóféléről lemaradok,de sajna innen Somogy megyéből nem olcsó mulatság felmenni Pestre,aztán vissza.Meg akkor még egy kis plusz pénzt is vigyél magaddal.
:((

Most még egyelőre a május 7-i JSS koncerten gondolkodom,de ahogy lenni szokott,tuti közbejön vmi,akár anyagilag,akár időügyileg.

BTW,Boldog szülit!
0
2014. március 16., vasárnap 3:09
Hát igen, Sharon koncerten is tisztán énekel, nem csak az albumokon.

Gratulálok az élményhez :-)
0
2014. március 15., szombat 22:28
Köszi! Nem volt, nekem meg egyébként a The Howling hiányzott. No mindegy, ha ez a Tour lesz BD-n, akkor zsákolom!
0
2014. március 15., szombat 22:26
Köszi! Úgy legyen! :)
0
2014. március 15., szombat 22:16
Isten éltessen sokáig!
0
2014. március 15., szombat 21:34
De jó volt olvasni ezt a beszámolót.
Köszi!
0
2014. március 15., szombat 18:59
Boldog szülit! Nem volt a Shot in the Dark? Basszus, nekem az a kedvencem.
0
2014. március 15., szombat 18:03
WITHIN TEMPTATION - 2014.03.14 Bp, PECSA

Szülinapi Within Temptation koncert… milyen jól hanzik, hogy azért jöttek tegnap hozzánk, mert pont tegnap volt a szülinapom… :)

Bővebben itt:

http://filmforum.hungarianforum.com/t27p15-elmenybeszamolo-topic
0
2014. február 7., péntek 18:49
Pontosabban itt:

http://filmforum.hungarianforum.com/t27p9-elmenybeszamolo-topic#1668

elszámoltam... :)
0
2014. február 7., péntek 17:29
ICED EARTH - 2014.02.05, Club 202

„It’s a family show tonight” - mondta Stu Block énekes, az első szám után,  miközben végignézett a „tömegen”…és  sajnos baromira igaza volt: jó, ha 500-an voltunk...

Bővebben itt:

http://filmforum.hungarianforum.com/t27p10-elmenybeszamolo-topic#1668
0
2013. december 23., hétfő 15:06
Honeybeast (2013.12.21. Kecskemét, TEKA)

Már hónapokkal korábban kiszúrtam helyi kultúrhelyünk, a Technika Háza (a helyieknek szimplán Teka) műsorában a Honeybeast koncert időpontját, melyet azon nyomban felírtam naptáramba. A zenekarra 2011. tavaszán figyeltem fel, amikor a Petőfi Rádió kiemelt gyakorisággal kezdte sugározni a Portugál című dalukat. Az együttest énekfronton akkor még a Belmondóból ismert Czutor Zoli húga, Czutor Anett erősítette, aki az említetten kívül például a Parazita vagy a Hézköznapok című slágereket töltötte meg dinamikus, dögös hangjával, ám tavaly januárban Tarján Zsófi került a csapat élére, akit egyébként Hernádi Judit művésznő lányaként is ismerhetünk. Már vele készültek olyan fülbemászó, abszolút rádióbarát, mondanivaló szempontjából is rendkívül tartalmas felvételek, mint az Isten álma vagy a Maradok. Lágyabb, de nem kevésbé karakteres hangja elődjéhez méltóan illeszkedik a saját bevallásuk szerint sokszínű, konkrétan Honeybeast stílusú dalokhoz.

Bizonyos szempontból gyászos mutatókkal rendelkezik a szombat este, hisz a hattagú Honeybeast a bent lévő koponyák mintegy harmadát tette ki, a koncert kezdetére csupán 12-15 fő gyűlt össze. Ám ami ezután következett, az számomra a legnagyobb meglepetések egyike: Zsófiék ugyanis olyan lelkesedéssel és erőbedobással csaptak a húrok közé, mintha százszor ekkora közönség fogadta volna őket. Néhány, számomra egyelőre ismeretlen dalok közé becsúszott egy rendkívül izgalmas feldolgozás is Grace Jones dala képében - a Roman Polanski Őrületében is felcsendülő Libertango megőrizte klasszikus erotikus kisugárzását, melyet az est alatt egyre inkább vadmacskává vedlő Zsófi előadásmódja csak erősített, ám az újrahangszerelés olyan modern lüktetést adott a dalnak, hogy majd´ beszartam a gyönyörtől. A Portugált viszonylag korán ellőtték, ám amikor jöttek a fent említett további slágerek, előrehúztam magammal az "enyémeket", s az első sornak kinevezett téregységen ugráltunk tovább.
És most jön az élménybeszámoló tényleges élmény része, az a fajta, amit az ember zeneszerető fia nem felejt egykönnyen: épp a Maradok című számot játszotta a banda, amikor Zsófi kiszúrta, ahogy fogalmazott "a mozgó szájakat", így a dal végét megtoldották néhány taktussal, majd a leány gondolkodás nélkül megfordította felém a mikrofonállványt, így nekem jutott az a megtiszteltetés, hogy a refrént kétszer is elénekelhettem. Még ennél is jobban meglepődtem, amikor jutalmam egy hatalmas cuppanós lett Zsófitól a homlokomra. Barátaim büszkén veregették a vállam, mi tagadás, én is a magamét! Egyébként a repertoár tagját képezte A legnagyobb hős című szerzemény is, mellyel a csapat jelenleg A Dal, vagyis a 2014-es Eurovíziós dalmérkőzés legjobb harminc versenyzője között szerepel.

Az utolsó húsz percre egyértelműen látszott a zenekaron, hogy az est elején nem számítottak ilyen elsöprő hangulatra, Zsófi kendőzetlenül tárta lelkesedését a mikrofonba ("egyszerűen kurva jók vagytok!"), majd a Portugál újrahangszerelt, forró jazz-swing változata után a zenekar lelke, a dalok szerzője, a gitárokat pengető Bencsik-Kovács Zoltán felajánlotta, "mivel most magunk közt vagyunk", mindenki kívánhat egy ráadásdalt. Persze, hogy rögtön rávágtam, az Itt a tavasz című slágerüket még nem játszották, mire Zoli szende félmosollyal kommentálta, az már sajnos nincs műsoron, ám Zsófi próbaképp, valóban bizonytalanul, lesz-ami-lesz alapon elkezdte énekelni az első sorokat, miközben az egyes hangszerek folyamatosan kapcsolódtak be, néhány taktus után komplett dalt alkotva, én meg fültől fülig vigyorral nyugtáztam, a zenekar a kedvemért épp egy olyan dalt ad elő, mellyel nem is igazán készültek. A legnagyobb hős ismétlése zárta ezt az elképesztően profi és lendületes estét, a koncert után pedig természetesen odaléptem a rendkívül közvetlennek ható Zsófihoz a nekem járó két pusziért.

Minden ember életében megjelennek bizonyos landmarkok, fordulópontok, amelyhez viszonyítja élete különféle történéseit, legyen az egy ünnep, egy összejövetel, egy nyaralás, ilyesmi, én pedig egészen biztos vagyok benne, hogy a szombati Honeybeast-koncert egy ilyen landmark lett nálam. Az összes említett dal elérhető a YouTube-on, így ha közeletekben látjátok a zenekart, ne nagyon mulasszátok el!
0
2013. december 7., szombat 2:16
Akinek a 2010-es Sziget-koncertről megjelent "Kispálfilm" klipszerű vágása nem nyerte el tetszését, annak örömére szolgáljon egy pár héttel azelőtti, zeneileg nagyrészt egyező buli "olckúl" módon rögzített anyaga:

most posts by TM
0
2013. november 19., kedd 2:16
Bár ez nem annyira fontos, de Robbie Williams is viszatér áprilisban - ha valakit érdekel.
most posts by TM
0
2013. november 19., kedd 2:14
A pontos dátum 2014. június 18.
most posts by TM
0
2013. november 5., kedd 16:55
BRÉKINNYÚZ!!!

FISHING ON ORFŰ
2014-2015-2016

KISPÁL ÉS A BORZ

A zenekar szorosabb értelemben vett visszatéréséről nincs szó, csupán a Lovasi András által szervezett orfűi fesztiválon láthatják a rajongók újra a csapatot, mely első évben (jövőre) a korai felállású (első négy album) korszakát viszi a közönség elé, a rákövetkező évben az "Ül" és a "Holdfényexpressz" közötti középső éra lesz terítéken, míg 2016-ban az utolsó négy album, a "Velőrózsák" és az "Én, szeretlek, téged" közötti időszakból lesz átfogó "setlist".

S hogy mindez miért? Lovasi úgy fogalmazott, hogy mint a Fishing On Orfű gazdája  kihívásokkal küzd a fesztivál megrendezéséhez szükséges pénz előteremtése terén,  annyi szponzor nem tolong náluk, mint mondjuk a Sziget körül, ezért úgy gondolták, hogy előhúzzák azt az adut, amit semelyik másik fesztivál nem fog tudni felmutatni. A zenekar életműve, legendája, kultikussága garantálja, hogy mindhárom év nulladik napján csordultig lesz az orfűi kemping, s ha a korábban a csapatot szétfeszítő alkotói munkafolyamatról alkotott nézetkülönbözőségeket is sikerül elsimítani az elkövetkező három évben, akkor talán még valamikor egy újra aktív Kispál és a Borzot is láthatunk, hallhatunk.
most posts by TM
0
2013. október 30., szerda 16:04
Voltam egyszer egy olyan Irigy Hónaljmirigy koncerten (egyébként őket már 1993-as demókoruk óta ismerem, amikor még csak hatan voltak és csak rockot nyomtak) ami már a sokadik lemezük utáni turnéhoz kapcsolódott. Akkoriban kezdett leáldozni egykori (alkalmi) munkahelyemnek a Radír Rádiónak, és helyette jött be a képbe a Kék Duna Rádió. Az IHM az előbbi rádióban reklámoztatta a bulit, aminek eredményeképpen csupán száz ember jött össze a kétezer férőhelyes sportcsarnokban.
Kínos volt látni az ürességet, én éreztem magam szarul, hogy ilyen taplón alakult a téma, de aztán annyira jó volt a buli, sőt, fergeteges hangulatot csinált a nyolc srác, hogy szerintem az volt a legjobb, amit láttam tőlük a tucatnyi alkalom közül. Utána beszélgettünk Uszival, a billentyűssel, szóba jött ez is, és ő mondta, hogy ha csak feleannyian lettünk volna, ők akkor is ugyanolyan elánnal játszottak volna, mivel emlékeznek még, hogy honnan indultak, na meg a gázsi akkor sem kevesebb, ha csak ötven nézőnek zenélnek, nem kétezernek. Utána én is mindenkinek széltébem-hosszában meséltem, hogy micsoda buli volt, és hogy milyen hülyék voltak, hogy nem jöttek el. :)
Szóval érzem, amit írsz.
Ez az Ozone Mama tetszik, még sosem hallottam őket, köszi!
most posts by TM
0
2013. október 30., szerda 10:54
Mocsok 1 Kölykök/Ozone Mama (2013.10.25. Kecskemét, TEKA)

Egyik cimborám szülinapja apropóján összekötöttem a kellemeset a zúzóssal, és mindössze egy ezres ellenében olyat pörögtünk, hogy ihaj.
A Kecskemétről induló, az mr2 - Petőfi Rádió által igencsak felfuttatott Mocsok 1 Kölykök frontembere a Supernem gitárosának, Pulius Tibornak öccse, Pulius Tamás, aki korábban a Belmondoban klimpírozott. Karakteres hangja eltéveszthetetlenül szólaltatja meg a zenekar első slágerét (Ringó), az aktuálisakat (Szólt a Király, Nagylábon), vagy a legújabbat (Ebben az évben). Remekül felépített, hangulatos és dinamikus és fiatalosan vicces egy óra volt az övék, Tamás egyébként rendkívül közvetlen arc a koncertet követően váltott néhány szó alapján.

Ahhoz képest, hogy a ´Kölykök fél repertoárját már ismertem, a legnagyobb meglepetést, ezzel együtt igazi bulihangulatot a The Black Crowes egykori slágeréről elnevezett, fővárosi Ozone Mama jelentette számomra, akiktől mindössze két tracknyi előélettel rendelkeztem és akiknek kétségkívül egyik legvonzóbb "összetevője" (a színpadra termett frontemberen kívül) vagány, női dobosuk. Már az első számtól kezdve elvesztettem az eszem, olyan hangulatot csináltak a fiúk-lányok, elképesztően profi, minden szempontból világszínvonalú előadásban. A szintén egy órát felölelő műsorra a ´Kölykökre összegyűlt, bruttó negyvenöt emberből már csak bruttó huszonnyolcan döntöttek úgy, hogy maradnak - ők a szerencsések, de ők is csak tébláboltak, én meg el voltam képedve, hogy nem lehetett a hallottakra konkrétan megőrülni. A folyamatosan feltüzelt hangulat az utolsó percekben csúcsosodott ki, amikor is arcunkba robbant a leginkább fülbemászó Red Hot Lovin´, melyhez egyébként egykori (?) fórumtársunk, Just Johnny cimbora rendezett remek látványvilágú, jópofán humoros image-klipet.
A frontember, Székely Marci széleskörű zenei ízlését elégedetten vettem tudomásul a vele való rövid eszmecsere során, egyébként ő is teljesen jó arc, érdemes elkapni az egyébként film- és könyvfaló embert egy zúzda után.

Baszott jó volt tehát ez a péntek este, remélem, lesz még szerencsém ezen bandákhoz a közeljövőben - különösen az Ozone Mamát eszemben nem lesz kihagyni ezek után, pláne ha ilyen közelségbe jönnek.

Mocsok 1 Kölykök - Ringó:
http://www.youtube.com/watch?v=uYOzXOTo3bc
Mocsok 1 Kölykök - Szólt a Király:
KÜLSŐ LINK
Mocsok 1 Kölykök - Nagylábon:
KÜLSŐ LINK
Mocsok 1 Kölykök - Ebben az évben:
KÜLSŐ LINK

Ozone Mama - I Really Care:
KÜLSŐ LINK
Ozone Mama - Red Hot Lovin´:
KÜLSŐ LINK
0
2013. május 26., vasárnap 5:04
Budapest Park - Quimby

2 év után láttam ismét élőben a zenekart, akik ezúttal fúvósokkal kiegészítve nyomtak egy 2 óra 20 perces nagykoncertet a számomra eddig ismeretlen helyen. A féltucat új szám mellett elég vegyes volt a repertoár, több dalt átdolgoztak, és még a Jerrycan Dance-ről is játszottak számot, amit ugyan a divatkvimbisek nem ismertek, de mi nagyot tomboltunk rá. Még az sem zökkentett ki, hogy a sofőri szerepet magamra vállalván színjózan maradtam.
Egyébként ezen a nyáron a Szigeten a Muzsikás együttessel megosztva a Quimby lesz a 0. napi attrakció.
most posts by TM
0
2013. február 11., hétfő 8:40
De ismerős ez a fecni... ;-)
0
2013. február 10., vasárnap 22:29
Csak megírtam. A Fórumba, ahonnan nem tűnik el...
0
2013. február 8., péntek 20:09
Én is ott voltam. Nagy élmény volt. Remélem még jönnek errefelé. :)
0
2013. február 8., péntek 19:44

Qrva jó volt. Írtam róla ide egy hosszabbat is - egy órán át - de hála a rendszernek, minden eltűnt. Fasza.
0