Keresés

Alien 5 James Cameronnal!!!

2003. szeptember 9., kedd 20:09
ahogy ígértem: viszonylag friss interjú [májusi] james cameronnal, amiben mindenféle izgalmas témáról szó van:

1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal
0
2003. augusztus 13., szerda 21:19
stackpointer: próbálj túllépni már a témán. Az én személyes magánügyem hogy nem komplettnek tartalak. Hidd el nem vagyok egyedül ebben a topicban aki igy gondolkodik. De neked is megvan a jogod arra hogy ezt gondold rólam. Éljen! Lépjünk tovább...

Egyébként tud valaki valamit is az 'Alien5' projectről? Mármint ez most egyszerü szóbeszéd vagy már csinálnak is valamit... készül a forgatókönyv urambocsá vagy ilyesmi? Vagy csak egy interjúnál elmondott félmondatra támaszkodunk?
0
2003. augusztus 13., szerda 20:10
türelmedet kérném, ugyanis egy mátrixbuzi haverom meglátta, hogy azt lapozgatom, s elkérte beszkennelni az újságot. :] ez kb. másfél hónapja történt, azóta is szkennel. :[
0
2003. augusztus 13., szerda 13:51
Na végre egy találkozási pont. :) Szerintem ez egy remek alkalom, hogy letegyük a vita fonalát.
Gyakorlatilag egyikünk álláspontja sem változott egy mikrométerrel sem és azon kívül, hogy szépen felfuttattuk a topikot fikarcnyi értelme sem volt az egésznek :)
0
2003. augusztus 13., szerda 13:39
Na látod, ebben igazad van. Csak néha kicsapja a kultúra a biztosítékot.
0
2003. augusztus 13., szerda 13:18
Szerintem azért beszélj úgy a másikkal mint egy értelmes emberrel, mert ezzel bizonyíthatnád, hogy kultúráltabb vagy. :)
0
2003. augusztus 13., szerda 13:14
Nem bírod abbahagyni, mi? Mármint a kötekedést, meg a hazudozást.

Azt írtam, kultúráltabbnak tartom magam annál, hogy a haverjaimnak mutogassam más írásait, hogy röhögjünk egy jót.

De most komolyan, az ilyeneket ír, hogy "nem komplett", azzal miért beszéljek úgy, mint egy értelmes emberrel?

"Még szerencse, hogy senki nem vesz komolyan mert nagy sértődések is lehetnének belőle. :)"

Miért, téged ki vesz komolyan? Írtál egy értelmes sort? Annyit elértél, hogy kiderült rólad, fingod sincs az egészhez. Különben is, beszélj csak a magad nevében, szerintem nem te képviseled itt az Xpress fórumát. Sértődések meg már régóta vannak itt, te is észrevetted.

Ha nyomja még valami a begyedet, akkor csak nyugodtan. Legalább lesz mit mutogatni a haveroknak.

0
2003. augusztus 13., szerda 12:52
stackpointer, még mindig lol vagy :D

Ahhoz képest, hogy "kultúráltabbnak" tartod magad folyamatosan a másik szellemi képességeit ecseteled. Még szerencse, hogy senki nem vesz komolyan mert nagy sértődések is lehetnének belőle. :)

"Látod te suttyó mit tesz ha valaki iskolázott!" :D
0
2003. augusztus 13., szerda 11:08
Meg tudom érteni, nekem is forogna már a gyomrom.

De hogy a témába is szóljak: mivel Cameron nem tud leszokni a Titanicról, ezért az Alien 5 játszódhatna ott is, és ezért süllyedne el. Kate Winsleten egy facehugger, nem lenne sámli. Leo sem halna fagyhalált, hanem egy szép állkapocs csapódna az arcmobiljába. Így az enyhe nyálfaktort ki lehetne küszöbölni.
0
2003. augusztus 13., szerda 11:03
Tudod, nem volt kedvem végigolvasni...
0
2003. augusztus 13., szerda 11:01
Ha nem lett volna elég világos, tegnap óta azt próbálom...
0
2003. augusztus 13., szerda 10:48
Mostmár szerintem lehetne ejteni a témát stackpointer.

zalus léci ha tudod vágd be ide az Empire cikket kiváncsi lennék miket mondott Cameron a 4-es részről, ami szerintem is ultraszar...
0
2003. augusztus 13., szerda 8:55
Tudod, nem elég, hogy hülye vagy, de ezt még hangoztatod is. Már mondtam neked, hogy akkor szólaljál meg, ha értelmeset is kibírsz magadból préselni (bár ez tőled az eddigiek alapján szinte Mission: Impossible), így megkímélheted magad a felesleges leégésektől.
Mutassál már nekem egy CGI animátort a stáblistán, faszikám!!!

"persze ha nem a lény CGI, akkor mi a jóbúbánat?"

Már leírtam, de vagy gondjaid vannak az alapfokú angollal, vagy úgy globálisan az olvasással. Edlund elmondta, hogy a lény árnyékát géppel készítették. De lehetne pl. az űr, a bolygó stb. Vagy a tűz, amibe Ripley beleugrik (bazzeg, SPOILER WARNING lemaradt).

"csináltad volna a CGI alient. Ez az ember még ahhoz is lusta hogy újra nézze a filmet..."

Ez csak a kis egysejtű agyad képzeli, hogy rég nem láttam a filmet, és ezt még le is írod háromszor. De nem érdekes, hiszen te és az észérv még köszönőviszonyban sem vagytok.

"Most vagy szivatni akarja a forumosokat vagy nem komplett."

Én nem akarok szívatni senkit, és tényleg nem vagyok komplett, hogy ilyen analfabéta, önálló gondolatokra képtelen egysejtűvel szóba állok, mint te.

"Mindkét esetben ideális lenne abbahagyni ezt a vég nélküli vitát :)"

Vita akkor lenne, ha értelmesen meg bírnál szólalni. De te csak annyira vagy képes, hogy "nem láttad a filmet, bezzeg". Anyuci büszke lehet rád. De hogy örüljél, vége lesz ennek, mert egyrészt tele a tököm az agyatlan megszólalásaidtól, másrészt, hogy itt a rossz idő, most már lehúzok a Balcsira egy kicsit pancsizni. Úgyhogy nyugodtan nyomogathatod tovább a pattanásaidat, egy darabig nem leszek.

Ja, utóirat: ha mondandód van számomra, még ha ilyen agyatlan is, akkor azt inkább nekem intézd, mert még azt találom hinni, hogy egy kis gerinctelen vagy, másrészt az illem is így diktálja.
0
2003. augusztus 13., szerda 8:38
"Ne tartsd magad kulturáltabbnak mert mindketten netpatkányok vagyunk és cseppet sem vagyunk jobbak a másiknál és mivel én itthon netezek ezért itthon vagyok ezzel elfoglalva :DD"

Nem is a netezésről volt szó.

"Ezért használták MINDKETTŐT! "

Na, haladunk. A "CG alien rohangált a filmben"-től ez már valami.

"Nem azt mondtam, hogy ez egészet leforgatták bábokkal majd az egészet felülírták cgivel"

Nem, hát mit mondtál? Kérdeztem, hogy akkor minek báboztak, erre te felhoztad ezt, meg a motion capture-t. Ez a bajom, te nem mondasz semmit, csak mindennel bepróbálkozol.

"Amúgy szégyelheted is, hogy lemarhaságoztad, ugyanis rengeteg film van amiben a cgi rákerül a valóságos akármire. Pl a Vidocq-ban a maszkon jónéhány "réteg" cgi van."

Már megint nem mondasz igazat, mert az a marhaság, hogy ebben a filmben így használták volna. De ha nem tudnám, hogy "rengeteg film van", akkor minek hoztam volna fel példának a Hollow Mant?
De megin kevered a Gizikét a gőzekével, mert ezt az "élő" felvételeknél használják, hogy a színészeknek legyen mire reagálnia, vagy mint a Hollow Manben, hogy megmozgassa a faszi a lepedőt, vagy amikor ráöntik a maskot, stb.
De mi itt végig a trükkfelvételekről beszéltünk, amit a stúdióban a blue screen előtt vesznek fel. Vili?
0
2003. augusztus 12., kedd 23:52
Jajj nemár, direkt nem néztem meg eddig a T3-at. Ha tényleg nemjó szomi leszek :)
0
2003. augusztus 12., kedd 23:43
ez a farok mindig mindenhol mást nyilatkozik! le vele! :]

a t3 nagyszerűen sikerült? egyre jobban rühellem azt a lélektelen szart...
0
2003. augusztus 12., kedd 22:57
ime a forum elejéről egy kis részlet:
A BBC One-nak adott riportjában Cameron úgy véli a Terminátor 3 végülis nagyszerűen sült el. Nem így vélekedik az Alien 3-ról, viszont készen áll, hogy orvoslja a hibát.

"Ki nem állhatom az Alien 3-at. Hogy tudtak így nekiindulni és kiölni azokat a jó karaktereket és az anya-lánya viszont, amiket bemutattunk az Aliens-ben?
Elég rossz, de remélhetőleg kapok egy esélyt, hogy helyretegyem mindezt"-mondta Cameron.
0
2003. augusztus 12., kedd 22:54
jamamura: sajnos én nem olvastam azt a cikket, de én ugy tudom, hogy cameron a harmadik és a negyedik részt egyaránt gyengének titulálta...
0
2003. augusztus 12., kedd 22:14
Sztem az emberi karakterekre gondol
Johner az isten!!! :D (remélem most jól írtam :))
0
2003. augusztus 12., kedd 21:50
a figurák? tán a newbornra [sic!] gondolsz?
0
2003. augusztus 12., kedd 21:25
Őszintén szólva nekem mindegyik tetszik csak a 4-est gyengébbnek tartom. De még az is tetszik. Főleg a figurák amiket remélem az 5-dikben is szerepeltetni fognak.
0
2003. augusztus 12., kedd 20:39
tévedés. cameron szerint az alien:ressurection ferdítette el a mítoszt. mielőtt még ebből is vmi értelmetlen vita kerekedne: ezt cameron mondta az empire júniusi [mátrixos] számában megjelent sokoldalas interjúban.
0
2003. augusztus 12., kedd 20:22
vtbxx: Haggyad már szegényt. A CGI animátorok neve ott van a stáblistán. Neki ennyi nem elég... istenkém ha ő ennyire vak hát örüljön neki (persze ha nem a lény CGI, akkor mi a jóbúbánat? az ürhajok? a diszletek? hehe... ezek mind makettek vagy igazából elkészültek). Fölöslegesen strapálod magad. Akkor se tudnád meggyözni ha te magad csináltad volna a CGI alient. Ez az ember még ahhoz is lusta hogy újra nézze a filmet... nehogy kiderüljön hogy nincs igaza :))) Most vagy szivatni akarja a forumosokat vagy nem komplett. Mindkét esetben ideális lenne abbahagyni ezt a vég nélküli vitát :)

Szerintem lépjünk tovább a topic cimének irányába. Szoval Alien5. Érdekes hogy Cameron szerint az Alien3 elferditette a mitoszt és visszakell helyezni a régi medrébe a sorozatot... vajon megint amolyan nagy kommandós-gyilokban gondolkodik? hmm...
0
2003. augusztus 12., kedd 16:19
Ne tartsd magad kulturáltabbnak mert mindketten netpatkányok vagyunk és cseppet sem vagyunk jobbak a másiknál és mivel én itthon netezek ezért itthon vagyok ezzel elfoglalva :DD

Más:
Azért báboztak, mert ők is tudták, hogy cgivel nem tudnak mindent megoldani. Azaz meg tudják oldani, de akkor olyan lesz mint amilyet a filmben láthatunk.  A cgi olcsóbb és könnyebben mobilizálható, a báb valóságosabb. A jelenettől függ melyiket érdemesebb használni. Ezért használták MINDKETTŐT! Sajnos a cgi olyan minőségű, hogy egy mezei filmnézőnek is feltűnik (pl nekem és még sokan másoknak).
Nem azt mondtam, hogy ez egészet leforgatták bábokkal majd az egészet felülírták cgivel.
Amúgy szégyelheted is, hogy lemarhaságoztad, ugyanis rengeteg film van amiben a cgi rákerül a valóságos akármire. Pl a Vidocq-ban a maszkon jónéhány "réteg" cgi van.
0
2003. augusztus 12., kedd 15:32
Időm még lenne, csak kultúráltabbnak tartom magam ennél. De elég mélyen beletaposhattam a lelkivilágodba, ha még otthon is ezzel vagy elfoglalva.

"Egészen pontosan mit értesz azon, hogy blue box csapat? Talán azért nem találtad, mert rosszul kerested, nem?"

Én ezt kérdeztem, és erre megint leírod ezt a hülyeséget, hogy blue box crew. Van olyan, hogy trükkoperatőr, van, aki bábozik/modellezik/stb, és van olyan, aki kompozitál, szépen magyarosan fogalmazva. Régebben ez optikailag ment (mint itt is, lásd Edlund interjú), ma már számítógépen. Ha nem tudod, mit keress, nem is fogod megtalálni.

"Amúgy a legnagyobb tévedésed (nem hülyeség ez) amikor rákérdeztél, hogy miért használnak cgi-t, ha ott van a báb."

Először is: egy kérdéssel hogyan lehet tévedni? Másodszor, azt kérdeztem, ha már bennt volt a gépben a CG alien, akkor mi a francnak báboztak? Erre te jöttél ezzel a marhasággal, hogy később felülírják a gépben (ezt még leírni is szégyellem). Legalábbis nekem ez jött le, ha nem ezt akartad mondani, akkor sorry, de minek írtad le.
0