Keresés

Másolt DVD-k

2004. április 16., péntek 15:44
Akkor összeségébe nézve azokat akik a másolt dvd-kel kereskednek elitéljük, akik veszik azokat nem!?
Szerintem a hazai kalózpiac elterjedése még így sem veszélyezteti a SZEGÉNY filmforgalmazókat, vagy a SZEGÉNY amerikai filmsztárokat.
Aki viszont a kalózlemezekből próbál megélni az tényleg LOPÁS....Tehát ilyen filmeket ne vegyünk, de ha kezünkbe kapunk egy ilyet azt nyugódtan átírhatjuk..:-))
0
2004. április 16., péntek 15:31
nem is tudom milért ugrok bele állandóan ebbe a parttalan vitába... szinkronfanokat ugysem lehet meggyőzni arról, hogy az eredeti hang az igaz, amit ők szeretnek az csak egy művi másolat, ami soha nem érheti el az eredeti szintjét.
0
2004. április 16., péntek 15:17
Ráadásul annyira vicces, hogy mondjuk a Sony elnöke két zsebre dolgozik. Sokan veszik a Spiderman DVD-t? A bal zsebét tömik. Sokan másolják a Spiderman DVD-t? A jobb zsebemet tömik.
0
2004. április 16., péntek 15:10
Azért az emberek többsége nem hiszem. hogy azért veszi tonna számra az írható lemezeket hogy a családi babazsúrt rögzítse!
Természetesen csak viccnek szántam! De azért ebben is óríási üzlet van! Nyilvános harc az eredeti zenei vagy dvd kiadványokkal szemben.
0
2004. április 16., péntek 14:53
Kedves Sutter!

Te nem véletlenül egy olyan helyen dolgozol? - ahol arról döntenek, hogy minek szinkron a Csupasz pisztolyokra, a az Apolló 13-ra, a Reszkessetek betörôkre, a Drágán add az életed, a Beverly Hillsi zsaru illetve a Halálos fegyver sorozatokra, a Dennis a komiszra, az Airplanekre és még hosszasan sorolhatnám. Én többnyire itthon dolgozom, számítógép mellett, és szeretem, ha közben megy valamilyen jó kis zene vagy éppen  film, de természetesen szinkronos, hisz a feliratokra nem tudok közben koncenrálni. Meg nem is igazán akarok, mert szeretem Dörnert, Mikót, Kernt stb. A néhol semmitmondó extrák helyett én bíz a szinkronra voksolok. Ez pedig az eredeti témával - másolás - úgy függ össze, hogy ha minden lemezen rajta lenne a szinkron, egy indok már is ki lenne lôve, amiért másolnak. Én eddig nem vettem másolt cuccokat, de olvasva a fórumot, azért nagy a kísértés. Az ár újabb tényezô. Én a magam részérôl, néhány film kivételével, megvárom amíg leakciózzák a dvd-t és akkor veszem meg. Szerintem az egyetlen fegyver a másolás ellen, ha 3-3500 forint között, jó paraméterekkel, klasszikus szinkronnal jelennek meg a filmek, kielégítve mindenki (lusta és nem lusta, angolul perfekt vagy nem perfekt stb.) igényét.
0
2004. április 16., péntek 14:53
"Tiltsák be az írható lemezeket, és nem lesz több hamisívány."

És tiltsuk be a késeket mert sok embert ölnek meg velük, tiltsuk be az autókat mert sokan rabolnak velük bankot. És persze tiltsuk be a vallásokat mert a nevükben nagyon sok gyilkosságot követnek el.

Ha nem lenne DVD író és nem lenne DVD-R lemez akkor nem tudnám a családi videókat archíválni (sőt, fel sem tudnám venni mivel DVD kamerám van ami sajnos írható DVD lemezzel megy), tovább nem sorolom.
0
2004. április 16., péntek 14:44
Szerintem hajtóvadászatot kellene indítani a DVD hamisítók ellen! :-))) Bitóra velük!!
Szinkron terén nem értek azzal egyet aki az eredeti hangot erőlteti meg hogy "szégyen" az aki nem tud angolúl! Sajnos nem mindenkinek van lehetősége arra hogy több nyelvet tanuljon, vagy esetleg idősebb korosztályba tartozik de szeretne DVD lemezeket nézni. Magyarországon igen is legyen minden DVD-n magyar szinkron, persze az eredeti hangsávval együtt így mind a két igény ki van szolgálva.
Visszatérve a "kalózokhoz" és a törvénytelen másolókhoz. Miért is vannak írható cd-k, dvd-k, dvd tokok, dvd írók, elérhető áron közismert műszaki üzletekben.
Mert óriási a kereslet rájuk! Több embert látok az MM pénztáránál torony magasságú írható cd-kel sorbaálni mint eredeti kiadványokkal.
Miért is jönnek elő a fejlesztők a jobbnál jobb cd írókkal és másoló progikkal????
Akkor ök nem követnek el törvényszegést....nem segítik elő a törvénytelen másolatok készítését. Tiltsák be az írható lemezeket, és nem lesz több hamisívány.
Mindíg is voltak "kalózok" és mindíg is lesznek! Jut eszembe a Karib tenger kalózai című film hát az megéri a pénzét ha ilyen lenne minden kiadvány leszarnám a hamisítványokat.
Mindenki saját bőrét viszi a vásárra, de ne törjünk egymás felett pálcát!

0
2004. április 16., péntek 14:12
"Lusta egy nemzet a magyar és q kényelmes"

Már elnézést, de szar dolog ha az ember a szórakozásában nem lehet lusta és kényelmes. Nem munkáról beszélünk hanem a munka utáni pihenésről. És akkor bizony a magyar -akárcsak a holland vagy a német- kurva lusta és kényelmes.

Ráadásul megint egy roppant igazságtalan véleménynyilvánítás, jó példa arra, hogyan lehet bármit belemagyarázni abba amibe szeretnénk. Az amerikaiakra nemigen lehetne azt mondani, hogy lusta és kényelmes nemzet mégsem beszélnek egy idegen nyelvet sem és inkább a fal felé fordulnak mintsem egy feliratos filmet kelljen megnézniük.
0
2004. április 16., péntek 11:34
Szerintem azért kár annyira a szinkron ellen lenni. Rengeteg olyan szinkron készült kis hazánkban, ami nagyobb élményt jelentett számomra, mint az eredeti hang. Ilyen számomra pl az Aladdin. Mikó István fantasztikus, mint Genie, ugyanakkor Robin Williams-et nem csípem egyáltalán.
Ugyanakkor - annak ellenére, hogy viszonylag jól beszélek angolul - a legtöbb filmet szinkronnal szoktam megnézni, ha van a lemezen szinkron. Ugyanis lehet, hogy hülyén hangzik, de a felirat olvasásakor az ember szeme inkább a feliratra fókuszál, és elsiklassz rengeteg apró képi részlet fölött. Tehát ha teljes vizuális élményre vágyom, akkor a szinkront választom. Ha már többször néztem meg egy filmet, akkor jön az eredeti hangsáv.
Ez egy kicsit off volt, mert ugye itt a másolásról szól a vita. Egyszer ugyan már írtam, hogy szerintem különösebb baj nincs a DVD-k árával, főleg, ha egy mozijegy árához hasonlítod. Fehérváron ha ketten elmentek moziba, már el is költöttétek egy bombaáras DVD árát. Ha megy az egész család, egy teljes árú DVD-t vehetnél a pénzből. A DVD pedig örökös meg egy nap. Számomra egy eredeti DVD sokkal többet jelent egy másoltnál, vagy egy gagyi DivX-nél.
0
2004. április 16., péntek 11:16
"Lusta egy nemzet a magyar és q kényelmes"

ez a lényeg.
0
2004. április 16., péntek 11:09
:))
0
2004. április 16., péntek 11:07
nekem "ellenemre" van! csakazértis! :DDDD
0
2004. április 16., péntek 11:06
Az a nagy helyzet, hogy hiába lovagolsz a holland példán, mert nemcsak a hollandoknál, hanem például a körülötttünk lévő országok nagyrészében is  - például a horvátoknál - még a TV is feliratos, és benne minden film, minden sorozat. Mégse nyavalyognak. Sőt azt vettem észre, hogy rendkívül hamar elsajátítják az angolt. Ha elmegyek Horvátországba elhiheted nem néznek rám bambán ha angolul szólítom meg őket! Lusta egy nemzet a magyar és q kényelmes. Volt egy remek szinkron iparunk és úgy tűnik ez az emberek nagyrészét elkényelmesítette. Pedig nem ártana ennek az országnak. A legtöbben csak az anyanyelvüket beszélik, ami szégyen.
(ja még mielőtt vki rázendít a régről ismert nótára, ami ilyenkor jönni szokott: NEM nincs ellenemre, hogy szinkron kerüljön a lemezekre.)
0
ember és tele
0
de felhozhatjuk példának a dánokat, svédeket, finneket, norvégokat is.  ott is nagyon jól beszélik az angolt, nincs szükségük szinkronra. nálunk nem lehetne így? nem kéne hallgatni az állandó sirámokat... az emebr **** tala van már vele
0
2004. április 16., péntek 10:38
A hollandok anyanyelvi szinten beszélik az angolt és kialakult történelme van a feliratos filmeknek és egyáltalán nincs hagyománya a szinkronnak. Mindezek mellett a könnyüzenei iparuk igen erős és senkinek esze ágában sincs angolul énkelni. Aki hallgat holland rádióadót az tudhatja, hogy minden második szám hollandul megy.
Csak azt akartam ezzel mondani, hogy nem túl ésszerű másokra mutogatni és alapként ráeröltetni a saját világunkra. Mert mondjuk mutogathatnánk az amerikaiakra is, hogy nálunk szinte több 4:3-as DVD fogy, mint szélesvásznú ergó az a király és nálunk is legyen úgy. Nagyon könnyű a véleményünk mellett külföldi példát találni. Ki tudja, ha holnaptól lenne egy holland TV adó amelyik minőségi szinkronnal adná csak a filmeket lehet, hogy a hollandok egy év alatt nagyon megkedvelnék és nem is akarnának feliratos filmet nézni.

(Mondom mindezeket úgy, hogy én sem szeretem a szinkronos filmeket.)
0
2004. április 16., péntek 10:09
én is!
0
2004. április 16., péntek 0:58
"Ez a szinkron-fanatizmus kezd fárasztóvá válni. A hollandoknál például csak az olyan gyerekfilmeket szinkronizálják, amelyeket olyan gyerekek néznek, akik még nem tudnak olvasni. A tévében még a sorozatok is felirattal mennek, mégsincs állandó sipákolás a szinkronért.

Aki tud olvasni, annak nincs joga bőgni"

1etértek
0
2004. április 15., csütörtök 23:35
de az ezerszer felvetett témákra ezeregyedszer reagálni is legalább olyan szórakozatót, nem igaz derceto? ;]
0
2004. április 15., csütörtök 23:30
Irracionálisnak tartom a kiadókat okolni azért, mert másolják a lemezeiket.

Irracionálisnak tartom azt a gondolatot, hogy a szinkron árnövelő legyen, az extrák ne. Sok embernek az extrák többet érnek, mint a szinkron.

Irracionálisnak tartom az eredeti lemezek és a kalózlemezek árának összehasonlítását.

A szinkron-kérdést már vagy százszor feltettük, és ugyanennyiszer megválaszoltuk.

Ez a szinkron-fanatizmus kezd fárasztóvá válni. A hollandoknál például csak az olyan gyerekfilmeket szinkronizálják, amelyeket olyan gyerekek néznek, akik még nem tudnak olvasni. A tévében még a sorozatok is felirattal mennek, mégsincs állandó sipákolás a szinkronért.

Aki tud olvasni, annak nincs joga bőgni.

Én állandó mérgelődés helyett inkább élvezem otthon az 5-6000 forintos DVD-ket, amiknek a minőségével (általában) semmi bajom. Az valahogy kellemesebb elfoglaltság.
0
2004. április 15., csütörtök 22:37
Sziasztok,

régóta olvasgatom eme gyöngyszemét a forumoknak, most úgy gondoltam leírok egy - két dolgot, amit a témáról gondolok.
Miért vannak olyanok akik írják ( hamisítják) a dvd-ket? Mert van rá kereslet. Miért? Mert a gyári lemezek drágák, túlságosan is a minőséghez képest. Gondolok itt a magyar szinkron hiányára, az extrák milyenségére, miben létére. (Minek rá három film előzetes? Minek rá más filmnek az előzetese? És itt kifújt sok esetben az extrák tárháza.) Szívem szerint egy olyan kiadásért ami csak magyar feliratot tartalmaz 1500-2000Ft-nál többet nem adnék ki. (Vagy még ennyit sem) A szinkronos kiadásokért filmtől függően 2000-3000 Ft-ot. Többet nem!!! Az extrák meg NE legyenek árnövelő tényezők. Na jó, a mostani Kill Bill kb 3600-ért nagy húzás elismerem, evvel nincs is baj, legyenek a premier filmek ennyiért árulva.
Ha ennyibe kerülnének a filmek elöbb-utóbb nem kéne a másolt lemez a kutyának sem. (egy másolt film előállítási ára kb: lemez 300Ft tok 60Ft egy a4-es színes fénymásolás 250Ft a filmet meg nem számítom, azt már bárhonnan be-meg-le lehet szerezni. És árulják 1300-1500-ért). De engem ez nem zavar.
Két rétegű írható lemez.... Hát igen, szerintem kezdetben olyan áron fogják árulni a lemezt (ha van egy kis eszük), hogy nem lesz kifizetődő a hamisítás ( ami nagyon leegyszerüsödne, hiszen nem kéne tömöríteni, gondolkodni mit hagyjanak ki a lemezről stb. Egy az egyben ráférne a lemezre.
Miért nincs a dvd-ken szinkron? (már amelyiken nincs ugye) Kérdem én! Hiszen videon megjelenik ugyanaz a film szinkronnal!!! Jó-jó sztereo, de még mindig jobb, mint a semmi. Persze lehet, hogy a kiadók ezt akarják, így lehet két bőrt lenyúzni a vásárlókról ( ráadásúl a hűséges vásárlókról...), mert egy fél év múlva kijön ugyanaz a film egy filmelőzetessel és egy magyar szinronnal többel, na meg pár ezer forint plussz hozzá...
Még egy dolog: hogy lehet képe valakinek kiadni Magyarországon egy filmet (Végveszélyben azt hiszem) mono magyar szinronnal??? Videon sztereo... Tévében is volt... És tartalmaz cseh stereo szinkront... Megszerezzem a filmet sztereo szinkronnal? :O)
Indításként ennyi. Bocsi, ha túl hosszú voltam.

Üdv:

Mylo

és a politikát a legnagyobb ostobaság ebbe az egészbe belekeverni, hacsak, és ez itt most a vicc helye, nem dvd másolásból gyűjtenek az új kampányokra... :O)
0
2004. április 14., szerda 12:51
OFFTOPIC

"fölkéne őket koncolni úgy ahogy van a parlamentet!"

Azon kívül, hogy gusztustalan, történelmietlen (csak gondold végig, kik és kiket koncoltak fel az előző 100 év során), amit írsz, az BTK-ba ütközik.

Kérlek titeket a direkt politikát kerüljétek el ezen a fórumon, mind a szélsőbalnak, mind a szélsőjobbnak, mind az anarchistáknak megvannak a maguk dühöngőik, ez a hely nem az. És különösen: uszítás SUXX! Mindenkitől, minden formában

off
0
2004. április 14., szerda 1:09
FIDESZ???????????
MSZP?????????
Gyerekek...mi folyik itt?!
Ez egy DVD fórum, az egy dolog, hogy vannak szar DVD kiadások és ezt az ilyen fórumokon kell megvitatni!
No de ne keverjük bele a kormányt és a politikát,hisz nem hinném, hogy bármi közük is lenne egymáshoz.
Minden amit csinálnak szar úgy ahogy van...legyen az akármelyik párt...az egézségügytől a türelmizónákig...fölkéne őket koncolni úgy ahogy van a parlamentet!
De a DVD-kről nem hiszem, hogy ők tehetnek!:))
Ja és a legfontosabb:

ANARCHIA RULEZ!:)
0
2004. április 13., kedd 15:41
Szvsz lesz kétrétegű média, mert ez semmit nem változtat. Max aki eddig használt DVDShrinket, az majd nem fog. Aki pedig eddig sem másolt, mint pl én :), az ezután sem fog igazán.
Amúgy meg lehet, hogy a filmipar nagy hatalom, de a technológia már létezik, s max valaki más fogja gyártani, nem azok, akiket elnyomnak a lobbicsoportok...
0
2004. április 13., kedd 12:58
a francba :)
el kéne olvasnom mielőtt elküldöm :(

áron
akadály
kétrétegű
0