Keresés

Horrors On DVD

2014. december 5., péntek 12:21
A hatodik rész már tényleg a legalja, soha nem nézném újra, úgyhogy marad az ötös doboz.
0
2014. december 5., péntek 12:12
Miért nem vártad meg, hogy hátha lesz majd hat filmes díszdoboz is?
0
2014. december 5., péntek 11:41
Halálos Kitérő 1-5.

Az első kettő alap, a harmadik iszonyúan fos, e amúgy qrvajó :) a negyedik egy fokkal jobb a harmadiknál, az ötödik pedig gané és szórakoztató és rakás bónuszanyag jár mindegyikhez.

0
2014. november 26., szerda 16:08
Hali!
Megtennéd, hogy írsz egy e-mailt ezzel kapcsolatban?
bd731 kukac freemail pont hu
0
2014. november 26., szerda 15:44
Egy kis segítséget kérnék azoktól a horrorrajongó társaimtól, akik külföldről is előszeretettel vásárolnak DVD-ket, vagy ismernek olyan oldalakat, ahol meglehet nézni a korongok valós paramétereit, illetve hogy vágott-e. Mivel annak idején megvettem a hazai Suspiria DVD-t, ami köszönhetően a kiadójának, csonkolt képű változatban jelent meg, úgy döntöttem, hogy veszek belőle egyet Olaszországban. Azonban az amazon.it-n több változat is fellelhető. Az olasz DVD-re meg jellemző, hogy nem tesznek rá angol hangot, ami nem lenne probléma egy olaszul felvett film esetén, de a Suspiriát tudtommal angolul vették fel. Illetve még egy olyan dolog van, hogy mivel angolul nézném, kikapcsolható feliratos verziót szeretnék. Vagyis nem szeretném, ha alul közben német vagy olasz felirat menne.

Ezen gondolkodom:

Ez angol kiadásnak tűnik, tehát a hang megvan, és vágatlannak is tűnik:
http://www.amazon.it/Suspiria-DVD-Edizione-Regno-Unito/dp/B002Z9HBKG/ref=sr_1_8?s=dvd&ie=UTF8&qid=1417007430&sr=1-8&keywords=suspiria

Valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel a kiadvánnyal?

0
2013. október 18., péntek 15:42
Whispering Corridors
Memento mori
Wishing Stairs
The Voice

Ma érkezett. Egyik kedvenc kísértetfilm-sorozatom. Mind a négy mozi anamorf 16:9-es képaránnyal, DTS, DD 5.1, illetve Dolby 2.0 Stereo koreai hanggal, angol felirattal, sok extrával, GIN illatú tokban ;)

0
2013. május 16., csütörtök 21:02
Köszi mindenkinek!
0
2013. május 15., szerda 23:19
Weide-vel egyetértve a Maniac remake-et mindenképpen ajánlom. Ezen kívül a The Pact volt, ami nagyon bejött nekem, egy picit kevésbé (de azért eléggé) tetszett még a Livide. Nagyjából ennyi, eléggé el vagyunk hanyagolva mostanság mi, horror-fanok.
0
2013. május 15., szerda 21:37
Inkább thriller de a The Tall Man elgondolkodtató volt.
Pascal Laugier miatt néztem meg mert a Mártírok tetszett.Ez viszont nem olyan durva darab.
0
2013. május 15., szerda 20:22
Maniac ajánlómat lásd a Ki mit néz most? topikban. :)
0
2013. május 15., szerda 20:16
Creeper, Andrew1975!

Az utóbbi időben (hetekben, hónapokban) milyen jó, NEM trancsírozós horrort (tehát mondjuk Insidious kaliberű) láttatok, amit nyugodt szívvel ajánlanátok nekem?

A közeljövőben tervezek rendelni kintről a Sinister meg a Démoni doboz mellé, mert ezek szerintem sosem jelennek meg idehaza...

Köszi :)
0
2013. április 27., szombat 20:20
Nagyon Független Horrorfilm lista - 1.

A független filmeket azért szeretem, mert az extrémen kis költségvetés és a nagy stúdiók beleszólásának hiánya sok esetben nagyon jó filmet eredményez. Ez persze nem zárja ki, hogy születnek rossz és gagyi filmek is. Az alábbiakban néhány, szerintem kiemelkedő alkotás következik az indie-horror világából, melyekre persze zokszó nélkül rá lehet vágni, hogy gagyik, tehát mindenesetre jó, ha tudjátok, hogy nagy részükhöz ajánlott a befogadó gondolkodás.

Machined Reborn (2009)

A 2006-os Machined folytatásában a pszichopata Motorman Dan újabb áldozatokat gépiesít, hogy végignézze azok hogyan tesznek hidegre embereket. A film egy sivatagi roncstemetőben játszódik, ahol a levegő izzik a forróságtól, ez megalapozza a hangulatot. Külön jópont jár a szomorkás filmzenéért.

Trailer https://www.youtube.com/watch?v=g4oi10vq-G4

Mountaintop Motel Massacre (1986)

Evelyn néhány évnyi intézeti kényszerpihenő után újra megnyitja a Mountaintop Motel kapuit, hogy félbe és hazavágja a vendégeket. Szintén megemlítendő pozitívum a zene.

Trailer KÜLSŐ LINK

Insane (2010)

Érdekes Psycho újraértelmezés Svédországból.

Trailer KÜLSŐ LINK

Blood Moon Rising (2009)

Ez az a mozi, ami egyszerre marhajó és ultrafos. Rodriguez és Tarantino filmjei után Brian Skiba is elkészítette a maga Grindhouse epizódját, a végeredmény pedig zseniális lett. Minden, ami csak lehet szar ebben a filmben, szerencsére nagyobbrészt direkt, a Terrorbolygóhoz és Halálbiztoshoz hasonlóan rendezői koncepció miatt: szar vágás, iszonyatosan rossz színészek és történet, meg-megugró, néha pedig hiányzó filmtekercs, irdatlan nagy baromság az egész, és mégis, én az asztal alá röhögtem magam, pokolian jól szórakoztam. Kötelező az efféle bűnös élvezetet kedvelők számára!

Trailer KÜLSŐ LINK

Skeleton Crew (2009)

Finn film a filmben horror, melyben van egy-két igazán ötletes halálnem és még a sztori is egész jó. Érezni rajta a készítők lelkesedését.

Trailer KÜLSŐ LINK

Mindflesh (2008)

Nagyon különös, nyugtalanító és érdekes sci-fi horror egy londoni taxisofőrről, aki a valóság és irrealitás határán mozgó élményeit és látomásait próbálja megmagyarázni. Földönkívüli-rablások emlékei, ötödik típusú találkozások, jelenések és hasonlók.

Trailer KÜLSŐ LINK

Blood Night: The Legend of Mary Hatchet (2009)

Nincs is jobb buli-indikátor egy baltás-gyilkos halálának évfordulójánál. A gikszer akkor csúszik be, mikor kiderül, hogy említett gyilkos talán nem is halt meg és pont a te partidat szemelte ki, hogy mulasson egyet a saját módszere szerint. A színen feltűnik a horrorveterán Bill Moseley és a cuki kis Danielle Harris is.

Trailer KÜLSŐ LINK

Basement Jack (2009)

Adva van ez a sorozatgyilkos, aki nagy viharok alkalmával tevékenykedik és épületek alagsorában húzza meg magát. Adva van egy csaj, akinek a családját tizenegy éve lemészárolta a gyilkos és most rá feni a pengéjét. Szépen elkészített mozi.

Trailer KÜLSŐ LINK

Home Sick (2007)

Elborult egy film. Ijesztő, aktatáskás figura jelenik meg egy házibuliban és a résztvevőket kifaggatja arról, hogy ki az a személy, akit a legjobban utálnak. Pár nap múlva a szóban forgó emberek titokzatos halált halnak. A gond az, hogy a buliban résztvevők egyike nem túl okosan azok nevét is mondta, akik akkor a buliban voltak, így a baráti társaság tagjait is szép sorjában kinyírja valaki. A még életben maradtak megpróbálnak véget vetni a haláleseteknek. Bill Moseley nagyon durva az aktatáskás pszicho ötperces szerepében, a film maga pedig idegbeteg...nem beszélve a chilis babról.

Trailer KÜLSŐ LINK

Alagút - Absentia (2011)

Számomra 2011 egyik pozitív meglepetése volt ez a film. Jó sztori, amolyan "clivebarkeri", paranoid hangulat és néhány ijesztő jelenet remek atmoszférával...és még a színészi játék is egészen elfogadható.

Trailer KÜLSŐ LINK

Simon mondja - Simon Says (2006)

Fiatalok bulizni mennek az erdőbe...blablabla. Történet nulla, Crispin Glover, mint az idegbeteg Simon igencsak túljátssza a szerepét, de tényleg nagyon idegesítő, cserébe viszont kreatív halálcsapdák, fincsi sunák, dögös soundtrack és gore minden mennyiségben.

Trailer KÜLSŐ LINK

Pihenő a Pokolban - Rest Stop (2006)

A neten bugyborékoló nagy fanyalgásra nyelvet öltve látatlanban vettem meg a DVD-t és csalódtam, de pozitívan, ugyanis ez a film minden, csak nem rossz. Izgalmas, nyomasztó szürreális rémálom a nyolcvanas évek stílusában. Itt bizony nincs pihenő.

Trailer KÜLSŐ LINK

Cthulhu Hívása - The Call of Cthulhu (2005)

Ezt a filmélményt bizony az Xpress fórumának köszönhetem, ahol is valaki képeket tett fel a DVDről, és mivel Lovecraft-et is nagyon bírom, ezért rávetettem magam és mondhatom, nagyon jól szórakoztam. Ez az alig ötven perc tele van ötlettel és varázslattal.

Trailer KÜLSŐ LINK

Session 9 (2001)

Fosatós pszichológiai horror, erős történettel és erős színészekkel, ahol nem tudod, hogy pontosan mi a szar van.

Trailer KÜLSŐ LINK

Satan s Little Helper (2004)

Az indie-horror koronája ez a mozi, amiben Halloween éjszakáján a hatéves Douglas egy valódi sorozatgyilkos mellé szegődik. A fiú jópár gyilkosságban segédkezik a maszkos gyilkosnak, habár játéknak gondolja az egészet egészen addig, míg a nővére (nem hagyhatom ki, hogy meg ne említsem Katheryn Winnick csinos kis légzsákjait) és anyja élete veszélybe nem kerül. Ha ez a film nagy költségvetéssel készült volna, talán nem lenne ilyen jó. A rendező jó érzékkel teremti meg a fenyegető légkör és a fekete humor kettősét és bár találhatók a filmben olcsó megoldások és kihagyott ziccerek, mégis a pozitívumok oldalára dől a mérleg nyelve. Nagyon tetszett.

Trailer KÜLSŐ LINK

Slasherfilm lista - Horrors on DVD topik - 813. hozzászólás
Horror topik 70. hozzászólás
Vámpírfilm lista - Horrors on DVD topik - 812. hozzászólás
Horror topik 34. hozzászólás
Trashfilm lista - Horrors on DVD topik - 801. hozzászólás
Zombifilm lista - Zombi (2DVD) fórum - 75. hozzászólás
Kísértetfilm lista - Horrors on DVD topik - 787. hozzászólás
Horror topik - 18. hozzászólás
0
2013. április 20., szombat 17:20
A skizofrénia csavarként való használata az utóbbi évek leginkább lerágott csontja. Annyira utálom már ezt a húzást, hogy legszívesebben leköpném azt a szerzőt, akinek még van pofája csavargént ilyet előhúzni. Ez még nagy ötlet volt a Harcosok klubja idején, de azóta...
0
2013. április 20., szombat 14:23
Hát ja, a Magasfeszültséget nem egészen lehet megmagyarázni. Én értem, hogy már egy ideje divat minden film végére betenni a "nagy csavar"-t, csak ezzel néha saját magukat rúgják s*ggbe a készítők. Mikor nem akarják, hogy túl egyértelmű legyen a gyilkos kiléte, akkor az utolsó tíz percben kiderül, hogy akit a főhős húgának hittünk addig, az valójában az apja. :P Valamint azt se bírom, mikor egy végig tök normális szereplő egyszer csak elkezdi eszelősen meresztgeti a szemét, egyértelművé téve a néző számára, hogy ő tulajdonképpen őrült, és eddig csak józan megfontolásból nem meresztgette a szemét, hogy ne tudják, ő az elkövető. Cseles! :D
0
2013. április 20., szombat 13:56
100%-ig egyetértek. Baromi jól indul, de a vége bukás.
0
2013. április 20., szombat 13:42
"Mi a véleményetek azokról a horror filmekről, amiknek a végén olyan feloldása van a történetnek, ami egyetlen legyintéssel értelmetlenné teszi az előző 80-90 borzongását? Most nyilván nem akarok konkrétumot írni, nehogy elspoilerezzem a végét valamelyiknek. Akik látták, szerintem sejtik, melyikekre célzok. Arra gondolok tehát, hogy a végén kiderül, az egész játék volt, vagy valaki álmodta, képzelte, stb. Számomra az ilyen megoldások nagyon sokat rontanak az összképen."

Nálam is. Például a Magasfeszültséget tönkreb@szták a végével.
0
2013. április 20., szombat 13:39
Közben sikerült megtekintenem a Rabid Grannies-t. :) Kifejezetten jól szórakoztam. Nem egy félelmetes darab, ugyanakkor nem is direkt vicces. Egyszerűen nem veszi túl komolyan magát, és ez így is van jól. Szerintem elég gyakran rontja le a filmek minőségét, hogy mindenáron bele akarják szuszákolni valamelyik kategóriába. Attól még, hogy van egy-egy jó poén, nem feltétlenül kell beleizzadni a forgatókönyvbe még vagy egy tucatot, vagy többet, ha már lúd, legyen kövér címszóval.

Más téma:
Mi a véleményetek azokról a horror filmekről, amiknek a végén olyan feloldása van a történetnek, ami egyetlen legyintéssel értelmetlenné teszi az előző 80-90 borzongását? Most nyilván nem akarok konkrétumot írni, nehogy elspoilerezzem a végét valamelyiknek. Akik látták, szerintem sejtik, melyikekre célzok. Arra gondolok tehát, hogy a végén kiderül, az egész játék volt, vagy valaki álmodta, képzelte, stb. Számomra az ilyen megoldások nagyon sokat rontanak az összképen.
0
2013. április 13., szombat 18:16
andrew1975 és Edwest12: én köszönöm, hogy megnéztétek a listát :)
0
2013. április 13., szombat 18:14
wishmasternek igaza van, habár én találtam egy-két kreatívabb ötletmagot a filmben, de az nagy egészet nézve ócska mozi.
0
2013. április 13., szombat 17:51
Én ezekből 23 filmet láttam, de most elkezdem pótolgatni a többit is, köszi az ajánlásokat! :)
0
2013. április 13., szombat 15:01
Nagyon klassz kis összeállítás! Kb. a fele megvolt nekem is, és egytől egyig nagyon jók.
0
2013. április 13., szombat 14:40
OK, köszi :)
0
2013. április 13., szombat 14:34
Ezt a filmet szerintem kerüld el messzire nagyon gagyi. Még a kölcsönzési árát sem éri meg. De ez csak az én véleményem. Amúgy már mindenhol kapható kivéve itt. De minden esetre 3 ropi nagyon sok érte.
0
2013. április 12., péntek 11:49
Felkerült a UPC Videótárba A rend (The cloth) című film.
Látta már valaki?

(Sosem kölcsönöztem még így filmet, ez lenne az első, de egyrészt csak 48 órás a kölcsönzés, másrészt tartok a minőségétől (tömörítés) is...).

Lehet inkább megvárom a DVD megjelenést.
0
2013. április 10., szerda 19:58
Legkedvesebb slasher filmjeim listája. A felsorolásból kihagytam az ismertebb címeket, mint a Sikoly, Halloween, vagy Péntek 13 széria és inkább a kevésbé ismertebbekre koncentráltam.

Cheerleader Camp (1988)

Igazából semmi különös, de élvezetes, illeszkedik a korszak táborozós filmjei közé.

Trailer http://www.youtube.com/watch?v=DTg_7wAyLLg

A Holdcserkész - Moonstalker (1989)

Korai videotékás emlékeim fűződnek ehhez a filmhez. Szokásos "tinik kirándulása elszaródik" moziként kezdődik, de van benne valami, ami egy fokkal mégiscsak kiemeli  a posványból. Talán a hangulat, talán az őrült gyilkos, akit a faterja egy lakókocsiban tart bezárva az erdő közepén, nem tudom, de még most is élénken él bennem néhány egész jó jelenet.

Trailer

Slaughter High (1986)

Szegény Martyt mindenki szívatja a suliban, így nem csoda, hogy az öt évvel későbbi osztálytalálkozón a kocka fordul és szívatottból szivató, míg szivatókból hullazsáklakók válnak.

Trailer KÜLSŐ LINK

Silent Night, Deadly Night (1984)

Mikulás bá szórakoztató ámokfutása. A folytatás gyakorlatilag az első részből egy az egyben átvett jelenetsorokból áll.

Trailer KÜLSŐ LINK

Slashers (2001)

Erről az alkotásról a Horrors on DVD topikban írtam: 721-es hozzászólás.

Trailer KÜLSŐ LINK

Veszélyes Kívánságok - Wishcraft (2002)

A tévében csíptem el pár évvel ezelőtt és a végére egészen megtetszett. Sikoly-klón némi természetfeletti beütéssel és még egy kisebbfajta csavarral is a végén.

KÜLSŐ LINK

Rendezte: a Halál - Dark Reel (2008)

Edward Furlong, Alexandra Holden, Lance Henriksen és Tony Todd a főszereplői ennek a rosszhírű, ám valójában közel sem rossz kis filmnek. 1958-ban meggyilkolnak egy Scarlett May nevű színésznőt és úgy tűnik, hogy 50 év múltán Scarlett bosszúra szomjazik... Szerencsére itthon is megjelent (bár a kiadás hagy némi kívánnivalót maga után, de legalább kiadták) az RNR Média jóvoltából.

Trailer KÜLSŐ LINK

Motel Hell (1980)

A Vincent és Ida moteljébe bejelentkező vendégek hamar Vincent zöldségeskertjében találják magukat elásva. A 70-es évek horrorjainak hangulata és a 80-as évek fílingje egyaránt megtalálhatóak itt.

Trailer KÜLSŐ LINK

Chopping Mall (1986)

Idióta tinik egy plazában rekednek és a biztonsági őrként funkcionáló programhibás robotok mindenáron terminálni akarják őket. Jim Wynorski Zs-kategóriás rendező korai és még javában nézhető filmje nyolcvanas évek érzéssel.

Trailer KÜLSŐ LINK

April Fool s Day (1986)

Már megint a tinédzserek... buli Bolondok Napján egy vidéki házban, ahol a szívatások lassan átmennek vérengzésbe.

Trailer KÜLSŐ LINK

Clownhouse (1989)

Három bohócruhás elmebeteg terrorizál három testvért. Néha egészen rémisztő film remek hangulattal, melyet leginkább annak okán szoktak emlegetni, hogy a rendező szexuálisan zaklatta az akkor 14 éves főszereplőt.

Trailer KÜLSŐ LINK

Mániákus Zsaru - Maniac Cop (1988)

Ebben a stílusos horrorban egy jóképű és némileg hasadtelméjű gyilkos zsaruegyenruhában osztja a halált New Yorkban. A kilencvenes évek egyik videoslágere volt itthon.

Trailer KÜLSŐ LINK

Terror Train (1980)

Egy maszkos gyilkos üldözi Jamie Lee Curtiséket egy vonaton Szilveszter éjjelén. Jó!

Trailer KÜLSŐ LINK

Boldog Születésnapom! - Happy Birthday to Me! (1981)

A jó hírű magániskolába járó Virginia barátai sorban haláloznak el. A gyilkosságok Virginia 18. születésnapján kezdődtek. Ki, vagy mi a gyilkos?

Trailer KÜLSŐ LINK

Véres Valentin - Valentine (2001)

Eleinte nem tetszett Jamie Blanks horrorja, aztán kezdtem megszeretni. Mára az ezredforduló óta készült töménytelen fos horrorok fényében már egész jónak tartom, köszönhető ez a filmben feltűnő dekoratív csajoknak is. Egy újrakiadást megérne.

Trailer KÜLSŐ LINK

My Bloody Valentine (1981)

Harry Warden még mindig félelmetes. Ha még egy kicsit rágyúrnak a forgatókönyvre, egy ikonikus karaktert is alkothattak volna... de a 2009-es remake-nél még így is jobb.

Trailer KÜLSŐ LINK

Midnight Movie (2008)

Erről az alkotásról a Horrors on DVD topikban írtam: 691-es hozzászólás.

Trailer KÜLSŐ LINK

Stage Fright - Deliria (1987)

Csapatnyi színész próba közben bennreked a színházban...egy gyilkossal. Teljesen méltatlanul elfeledett olasz horror, ami egy-két klasszikust is maga mögé utasít.

Trailer KÜLSŐ LINK

Fekete Karácsony - Black Christmas (1974; 2006)

Az 1974-es film nagyszerű, izgalmas"karácsonyi-horror". A remake viszonylag jól sikerült, néha viszont unalmas.

1974 Trailer KÜLSŐ LINK
2006 Trailer KÜLSŐ LINK

Alone in the Dark (1982)

Négy pszichopata megszökik a szigorúan őrzött elmegyógyintézetből, hogy bosszút álljanak az orvosaikon. Donald Pleasance, Jack Palance, Martin Landau...beszédes nevek!

Trailer KÜLSŐ LINK

Az Eltűntek Háza - The Toolbox Murders (1978; 2004)

Itt az a helyzet áll fenn, hogy a Tobe Hooper által dirigált 2004-es remake jobb, mint az eredeti. Az 1974-es filmben egy símaszkos gyilkos öli halomra a társasház női lakóit, míg a remake rátesz egy lapáttal sztori terén is. Sajnálatos módon Hooper következő filmje, a Halottásház már korántsem élvezetes ennyire, sőt.

1978 Trailer KÜLSŐ LINK
2004 Trailer KÜLSŐ LINK

Laid to Rest (2009)

Az azóta folytatást is megélt remek horrorban egy krómból készült halálfej-maszkot viselő szadista sorozatgyilkos rabol el fiatal lányokat, hogy végignézze szenvedésüket.

Trailer KÜLSŐ LINK

The Tripper (2006)

Mint ismeretes, Ronald Reagan nem szerette a hippiket. David Arquette első nagyjátékfilm rendezésében egy Ronald Reagan külsejű baltás-gyilkos küldi át a Redwood-parkban woodstockozó hippiket Sohaországba. A forgatókönyvet is jegyző Arquette fanyar humorral és annál brutálisabb mészárlással átszőtt filmjének rendezéséhez volt honnan fortélyokat ellesnie, gondoljunk csak pl. Wes Craven-re.

Trailer KÜLSŐ LINK

Tourist Trap (1979)

Különleges hangulatú és ötletes horror egy csapat fiatalról (megint csak), akik autója lerobban a semmi közepén, majd egy benzinkútnál és a hozzá tartozó motelben egy manőken-múzeumba vetődnek, ahol a próbababák túlzottan is élethűek.

Trailer KÜLSŐ LINK

Éjféli Etetés - Midnight Meat Train (2008)

Nagyon kellemes meglepetés ért, mikor az Éjféli Etetést megtekintettem, mert egy hangulatban erős, jó sztorival, brutális gonosszal rendelkező, igen szadista mai horrort láttam. Nem olvastam Clive Barker novelláját, így a befejezés újabb meglepetés volt. A DVD Xpress-en is még megvásárolható.

Trailer KÜLSŐ LINK

Prom Night (1980)

Jamie Lee Curtis egy bosszúra szomjas, maszkos gyilkos elől menekül sikongatva ebben a "Tudom mit tettél..." -elődben, és még Leslie Nielsen is felbukkan benne. A film 2008-as újraértelmezése olyannyira ötlettelen, hogy a közelébe sem ér az eredetinek.

Trailer KÜLSŐ LINK

Halálmester - Wishmaster (1997)

Kellemes speciális effektek és egy újnak ható sztorielemek kombinálása Wes Craven fennhatósága alól.

Trailer KÜLSŐ LINK

Hasadjon a Hajnal - Just Before Dawn (1981)

Machetés gyilkos ólálkodik a hegyekben, fiatalok egy csoportja pedig a figyelmeztetés ellenére mégis tábort üt és ezzel elindul a gyilkolászás. Eddig teljesen átlagosan hangzik a sztori, ám a forgatókönyv hirtelen egy ügyes húzással új irányt vesz, a hangulat pedig tetőfokra hág.

Trailer KÜLSŐ LINK

Reeker & No Man s Land: The Rise of Reeker (2005; 2008)

Az első rész intenzív hangulata és érdekes gyilkosa sok rajongót szerzett. A második rész is szórakoztató, de sajnos a készítők elkövették azt a hibát, hogy felfedték a gyilkos személyazonosságát, ami ez esetben hiba volt. Ettől függetlenül egy jó folytatásról van szó, ahol még több szürrealizmus, még több vér és még nagyobb bűz várja a nézőt. Az első rész Xpressen is kapható.

2005 Trailer KÜLSŐ LINK
2008 Trailer KÜLSŐ LINK

A Halál Angyala - Sleepaway Camp (1983)

Ugye itt a filmvégi csattanó az aduász.

Trailer KÜLSŐ LINK

Tudom, mit tettél tavaly nyáron - I Know What You Did Last Summer (1997)

A korabeli kritika lehúzta, pedig egyedülálló, baljós hangulatú, remek kis horror a cicis Jennifer Love-Hewitt-al. A folytatásban Jennifer még cicisebb, de a mozi maga nem sok vizet zavar.

Trailer KÜLSŐ LINK

Mélyvörös - Profondo Rosso (1975)

Argento egyik legjobb filmje, ahol a mester kedvenc témáját járja kreatívan körül: nyomozás a gyilkos után.

Trailer KÜLSŐ LINK

Kiálts farkast - Cry_Wolf (2005)

Csavaros és izgalmas mozi, amiben egy játék csúnya véget ér. A magyar DVD természetesen nem eredeti képaránnyal rendelkezik, ettől függetlenül érdemes megtekinteni. Xpress-en is kapható.
Trailer KÜLSŐ LINK

Elmebeteg - Maniac (1980)

Egy pszichopata nőket skalpol. Hangulatos, véres, kegyetlen. 2012-ben a filmből remake készült Elijah Wood főszereplésével.

Trailer KÜLSŐ LINK

Halálos Kitérő 1-2 / Wrong Turn 1-2 (2003; 2007)

2003 meglepetés horrorja volt ez a mozi, mely szerencsére nálunk is megjelent. Izgalmas, véres kis mozi, a faugrálós jelenet már önmagában megéri a megtekintést. A második rész elején megijedtem a túlságosan is erőltetett sztorit, a rémesen játszó nevenincs színészeket és a nagyon alacsony büdzsére utaló jeleket látva, de később a film felülemelkedett a gyengeségein, és a kegyetlen kannibálok olyan mészárlást levágtak, hogy csak na. A többi folytatás borzasztó.

2003 Trailer KÜLSŐ LINK
2007 Trailer KÜLSŐ LINK

Tenebre (1982)

Újabb kiváló Argento mozi, régi-új, de élvezetes sztorival és sok-sok vérrel.

Trailer KÜLSŐ LINK

Rémségek könyve - Urban Legend (1998)

A Sikoly által elindított slasher-reneszánsz egyik legjobb darabja ötletes forgatókönyvvel, filmvégi csavarral és Robert Englund-al egy mellékszerepben. Tökéletes moziélmény volt akkoriban. A folytatások közül a második rész még az említésre méltó, a harmadikat viszont kerüljétek, mint a pestist!

Trailer KÜLSŐ LINK

Intruder (1989)

A szupermarket dolgozóit valaki nem kedveli. Brutális mozi Bruce Campbell-el és Sam Raimi-vel, valamint filmvégi csavarral!

Trailert nem linkelek, ugyanis nem találtam olyat, amiben ne lőnék le a poént.

Magasfeszültség - Haute Tension (2003)

Alexandra Aja alaposan betalált ezzel a vérnyomásemelő horrorral mind pozitív, mind negatív értelemben, ugyanis a filmvégi csattanó eléggé ellentmondásos: van, aki nagyszerűnek tartja, mások viszont degradálónak. Szerintem az igazság valahol a kettő között van, ugyanis egyrészt így van értelme az előző 80 percnek, másrészt viszont az előző 80 percben felépített feszültséget egy másodperc alatt semmissé teszi. Az idén 10 éves film mindenesetre szép tisztelgés a slasher előtt.

Trailer KÜLSŐ LINK

Sweatshop (2009)

A filmről a Ki mit néz most topikban írtam a 8607-es hozzászólásban:
Mi sülhet ki abból, ha egy csapat fiatal raver úgy dönt, hogy soron következő technobulijukat egy gigantikus, lepukkant, használaton kívüli raktárban ejtik meg? Stacy Davidson rendező-forgatókönyvíró szerint: brutális vérengzés.
Olyan mozi a Sweatshop, melyben alig várjuk, hogy a cseppet sem szimpatikus szereplőket elérje a végzet,...amely jelen esetben egy nemes egyszerűséggel "The Beast" névre hallgató, két méter magas, másfél mázsás, állati bőrbe és bundába öltözött, hegesztőmaszkos pszichó alakjában jelenik meg, akinek kedvenc eszköze egy megabazinagy satu-pöröly. A raktár kijárata bezárul, így antihőseink bent ragadnak ezzel a bomlott elméjű barommal, aki megmutatja nekik, hogyan lehet egy hetvenkilós punkból 20 dekányi húspogácsát gyártani. Ha ez nem lenne elég, a rém mellett egyéb alakok is mozognak a sötét folyosókon, akiknek szintén nem erősségük a szeretet.
A sztori pofonegyszerű, túl sok meglepetés nem éri a nézőt, viszont az egész marha élvezetes. A műfaj rajongói megtalálják benne azt, ami szem-szájnak ingere. Sőt, talán még többet is, mivel az egész trancsír valami olyan kegyetlenül brutális, hogy John Kramer is sikítva zárkózna be rejtekhelyére.
Meg kell említenem még a soundtracket is, ami telitalálat. A különbözőm elektro és techno dalok mellett itt-ott némi metál is borzolja hallójáratainkat. Számomra a legsikerültebb és a film hangulatát leginkább kifejező muzsika a Lucid Dementia F.U.T. című dala. Telitalálat! Az utóbbi idők egyik legszadistább mozija. Muszáj megnézni!

Trailer KÜLSŐ LINK

Az Erdei fantom - The Burning (1981)

Egy csiszolatlan gyöngyszem a nyolcvanas évekből, ami veri a Péntek 13 első részét. Tom Savini maszkjaival és igazi bulis-hentelős nyolcvanas évek atmoszférával. Érdekességképpen a Péntek 13 első részét 1980 május 9-én mutatták be, míg a The Burning-et 1981 május 8-án.

Trailer KÜLSŐ LINK

Fritt Vilt 1-2/ Hideg Préda 1-2 (2006; 2008)

Erről az alkotásról a Horrors on DVD topikban írtam: 692-es hozzászólás.

2006 Trailer KÜLSŐ LINK
2008 Trailer KÜLSŐ LINK

The Funhouse (1981)

A filmről a Ki mit néz most topikban írtam a 8612-es hozzászólásban:
Tobe Hooper 1981-es, méltatlan módon kissé elfeledett filmje horrorfilmje az egyik legnagyobb kedvencem a dicső nyolcvanas évekből. A sztori a következő: kétes hírű vándorcirkusz érkezik a városba, négy fiatal pedig úgy dönt, hogy eltölt egy vidám éjszakát a cirkusz "elvarázsolt kastélyában". Ám a sötét termek mélyén egy deformálódott alak az életükre tör.
A hangulat kiváló, hamisítatlan 80-as évek. A maszkmesterek szuper munkát végeztek, László András operatőr kellőképp színes és borzongató képekkel növeli a nívót, a főhősnő pedig kellőképp el van látva minden jóval, ráadásul tehetségesen sikongat.
Ha nem is megkerülhetetlen, de mindenképpen figyelemreméltó mozi a The Funhouse. Ha az Ultrafilmet nem nyelte volna el egy fekete lyuk, ez a mozi tökéletesen illett volna a kiadványaik soraiba. Így viszont maradt a külföldi piac, ahol sajnos szintén lespóroltak mindenfajta extrát, viszont a kép felújított és aránya eredeti. Kedvenc horrorjaim egyike.

Trailer KÜLSŐ LINK

A Balta - Hatchet (2006)

Ebben a moziban minden benne van, amiért a slasher filmeket kedvelni lehet. Az egész mozi elejétől a végéig egyetlen óriási tisztelgő kalapemelés a műfaj és alműfaj iránt.

Trailer KÜLSŐ LINK

Vámpírfilm lista - Horrors on DVD topik - 812. hozzászólás
Horror topik 34. hozzászólás
Trashfilm lista - Horrors on DVD topik - 801. hozzászólás
Zombifilm lista - Zombi (2DVD) fórum - 75. hozzászólás
Kísértetfilm lista - Horrors on DVD topik - 787. hozzászólás
Horror topik - 18. hozzászólás
0