Az óperenciás tengeren túl, mindenen túl, még az üveghegyen is, állt egy házikó. Ebben élt a nyuszika. Egy reggel felébredt, odasétált az ablakhoz, kinyitotta és azt mondta:
-Húúúúúú, de kibaszott messze lakom!
- Doktor úr! Tudom, hogy már nincs sok időm hátra, de kérem legyen őszinte: Mennyi időm van még hátra??
- Hát kérem, olvasta maga a "Háború és Béké"-t?
- Nem, még nem...
- Akkor már ne kezdjen hozzá!
- Anyu, hányingerem van!
- Mittudomén!
- Klassz az új hallókészüléked! Mennyibe került?
- Háromnegyed tizenkettő...
- Melyik a leghosszabb evőeszköz?
-???
- Infúzió.
- Milyen az arab lopakodó?
-???
- Teve mamuszban.
Gazsi bemegy a kegyszerboltba, és egy keresztet kér. Mutatnak neki egyet, de nem tetszik neki. Mutatnak még egyet, az se. Erre kirakják elé az egész választékot. Ő csak válogat, hümmög, majd megkérdi:
- Tessék mondani, naccsága, olyan nincs, amin nincs artista?
- Milyen színű a láma szeme?
- Láma szeme, láma szeme sötékék...
Csiga vérző fejjel ül az Erdő Ambulancián. A Gyik veszi fel a jegyzőkönyvet, hogy rekonstruálják az esetet:
- És pontosan mi tortent? - kérdezi a Gyik.
- Hát... téptem, mint az állat... és nem kinőtt előttem egy gomba!
- Te, Elefánt! Mit csinálsz azon a fán?
- Cseresznyézek.
- De hát ez egy diófa!
- Nem baj. Hoztam cseresznyét.
- Mi az eszkimók fő alapszabálya?
-???
- Kunyhó mögül sárga hóból ne egyél!
Egy pasas elmegy az ügyvédhez, mert valami ügyes-bajos dolga támadt.
- Melyik a legolcsóbb szolgáltatása?
- Három kérdes ötven dollárért.
- Nem gondolja, hogy ez túl sok?!
-Lehetséges. Nos, mi a harmadik kérdese?
- Asszonyom, szereti maga a természetet?
- Persze, hogy szeretem!
- Pedig piszkosul elbánt magával!
Van egy tükör. Ha valaki elé áll, és hazudik, a tükör beszippantja. 3 nő megy a tükörhöz. Elé áll az első:
- Jaj, de szép vagyok!
- szörcsszörcs (a tükör beszippantotta) A második:
- Jaj, de okos vagyok! -
szörcsszörcs A harmadik nő:
- Én azt gondolom....
- szörcsszörcs...
- Hogyan tanítja meg a varázsló úszni a pókot?
-???
- Hókusz pók ússz!
- Kisfiam, mi a neved?
- Kovács. Ipszilon nélkül.
- Dehát a Kovácsban nincs is ipszilon!
- Ezt mondtam én is.
- Doktor úr, baj van a memóriámmal.
- Mióta?
- Mit mióta?
- Halló, tudakozó? mennyi idő alatt ér Budapestről Párizsba a repülőgép?
- Egy pillanat!
- Köszönöm, viszhall!
Ketten jönnek kifele az erdobol:
Az egyik futva, a másik medve.
-Elnézést, maga itt a tánctanár?
-Lóf@szt, én az illemtanár vagyok!
- Mit csinál a részeges szamuráj?
- Kardélre hány.
Pszihológushoz bemegy egy páciens.
- Doktor úr, engem az emberek semmibe vesznek...
- Következőt!
- Mi a világom a leghaszontalanabb tárgy?
- A villanyírógép.
- Láttál te már szőrös villát?????
Michael: - Kitt, csukd be az ajtót!
Kitt: - Katt.
- Miért használnak a nôk sminket es parfümöt?
- Mert rondák es büdösek.
Öreg bácsi elmegy a patikushoz, mert székrekedése van. A patikus ránéz és megkérdezi:
- Mondja bácsi, maga itt lakik a városban?
- Nem fiam a szomszéd faluból jöttem busszal, úgy 15 km. Patikus bólint és egy adag fehér port önt egy csészébe.
- És mondja a buszmegálló messze van a házától?
- Nem fiam, úgy ötven méterre. Patikus bólint és még egy adagot hozzáönt a gyógyszerhez.
-És mondja a WC messze van a bejárattól?
- Hát úgy 15 lépésre. Patikus újfent bólint és még kever egy kis anyagot a gyógyszerhez.
- No ezt most igya meg és azonnal induljon haza. Bácsi el. Egy hét múlva idős bácsi betér a patikába.
- No hogy sikerült a kúra? - kérdi a patikus.
- Hát fiam csak gratulálni akartam. Ilyen nagy távolságon csak 2 métert tévedni...
Nyuszika ül a szakadék szélén, és állandóan azt ismételgeti, hogy:
- Pacika, pacika, pacika... Arra megy a Medve, és megkérdezi:
- Nyuszika, miért mondogatod állandóan, hogy "pacika, pacika, pacika..."?
- Pacika, pacika, pacika...
- Te Nyuszika, ne mérgesíts fel! Kérdeztem töled valamit!
- Pacika, pacika, pacika...
- Te hülye Nyul, akarsz egy pofont?!
- Pacika, pacika, pacika... A Medve felböszül, és nekiveselkedik a pofonnak, de a Nyuszika az utolsó pillanatban félreugrik, és a Medve lezuhan a szakadékba. A Nyuszika visszaül a helyér:
- Macika, macika, macika...
A nyuszi bemegy a medve boltjába, és rácsap az pultra:
- Répatorta van?
- Nincs nyuszikám.
Másnap ismét megjelenik:
- Répatorta van? - és ismét odacsap.
- Nincs nyuszika, de ne ütögesd a pultot, mert odaragasztom a mancsaidat.
Harmadnap is bemegy:
- Tessék mondani, ragasztó van?
- Nincs? - hatalmasat csap a pultra - Akkor kérek azonnal egy szép nagy répatortát!
- Mivel zsarolja a Nyuszika a hóembert?
- Ide a répát, vagy hozom a hösugárzót...
A Nyuszika beleesik a rókalyukba, ahol meglátja a kisrókát. Kérdezi a rókától:
- Apád itt van?
- Nincs.
- Anyukád?
- Ő sincs.
- Tesóid?
- Nincsenek itt.
- Kérsz egy pofont?
A nyuszika talál egy puskát a bokor alatt. Nagyon megörül neki, mivel most már móresre taníthat bárkit. Elsö útja Róka Rudi lyukához vezet.
- Rudi gyere ki! - kiált be neki.
- Nem megyek! - válaszolja a róka.
- De Rudi gyere ki mert agyonlölek! A róka kimászik és megijed, látva hogy tényleg agyon lesz löve.
- Rudi szarj ide! - mondja a nyuszika.
- Nyuszika én szívesen de tudod az nem úgy megy. - szabadkozik a róka.
- Rudi szarj ide mert agyonlölek! - fenyegetözik a nyuszika.
A róka nagy nehezen termel egy adagot a földre.
- Rudi, edd meg!
- Nyuszika! Ha te most agyonlösz én akkor sem fogom ezt megtenni! - mondja a róka.
- Na jó! - szól a nyuszika és elsüti a puskát de az csütörtököt mond. Óvatosan leteszi a földre és a rókára sandítva megkérdi:
- Rudolf kérlek, elfogyasszam?
Az állatok óriási bulit tartanak az erdöben. Patakokban folyik az égetett szesz, mindenki iszonyatosan el van ázva. Nyuszika másfél üveg vodka után felpattan és elkezdi izzé-porrá verni az üres whiskysüvegek mellett részegen elterülö medvét. A medve annyira részeg, hogy képtelen védekezni, a tomboló nyuszika pedig csak üti vágja. Másnap reggel azután az állatok vérbe fagyva találják a medvét. Köréje gyűlnek nagy csoportban és kérdezgetik.
- Ki tette ezt veled? - kérdezi Róka koma. - Csak mondd meg, mi majd móresre tanitjuk.
- Nem tudom, nem emlékszem semmire... - nyöszörög a medve.
- Valamire csak emlékszel, egy hang, egy arc, valami forma... - szól Farkas koma.
- Háát, ahogy igy belegondolok, valami két hosszúkás dolog rémlik.... - válaszolja a medve és egy V-alakot formáz az ujjaiból. Nyuszika erre mindkét fülét lelapitja a derekához, kezeit zsebre téve fenyegetően hátrafordul:
- Szorul a hurok, Csigabiga!
Ül a nyuszika a folyóparton és egy spangli lóg a szájából. Arra jön a vidra és megkérdi :
- Te nyuszika mitől van ilyen jó kedved?
- Á Frankó ez az anyag.
- Na és hogy kell ezt csinálni? - kérdi a vidra
- Fogod magad, leszivsz egy mély slukkot, átúszol a folyó másik partjára a viz alatt, ott kifújod a füstöt és kurva jó lesz neked. A vidra úgy is tesz átúszik kifujja és tényleg kurbli jó neki. Arra jön a viziló.
- Te vidra mitől van ilyen jó kedved? - kérdezi
- Á tudod Spanglizok! - mondja vidra
- És azt hogyan kell?
- Ott ül a folyóparton a nyuszi, átúszol, kérsz töle egy slukkot és kurva jó lesz neked. A viziló átúszik, kidugja a fejét a túlparton, mire a nyuszika rémülten:
- VIDRA FÚJD KI ! FÚJD MÁR KI!
Az erdöben hatalmas éhinség pusztit. Minden ehetöt felettek mar az állatok, hát végzetes döntést hoznak: Viccmesélést tartanak a réten, és akinek a viccen nem röhög mindenki, azt Isten nevében elfogyasztják. Elsöként a Zsiráf lép szinre, nagy sóhajjal kezd bele viccébe. Amint kimondja a poént, minden állat fetrengve esik a földre, úgy röhög. Egyedül csak Nyuszika ül faarcal egy bokor tövében.
- Sajnálom Zsiráf - mondja a döntöbirónak jelölt Oroszlán -, de Nyuszika nem nevetett a vicceden, ezért meg kell hogy együnk.
Igy is lesz, és aznapra mindenki jóllakva távozik. Másnap az Elefánt kerül sorra, de ö sem tudja megnevettetni Nyuszikát, igy a Zsiráf sorsára jut. Harmadnap, amint a Viziló éppen levegőt vesz, hogy megkezdje a viccmesélést, Nyuszika vinnyogva zuhan a porba, hasat fogja, nyüszitve könnyezik, lábaival a földet kaparja ugy nevet.
- Nyuszika, mi lett veled? Hiszen a Viziló meg el sem kezdte a viccet!
- Igen, de most fogtam csak fel a Zsiráf viccét!!!