Keresés

könyvajánló topik

2012. június 3., vasárnap 10:36
Nekem a figyelmeztető tábla tetszik a legjobban.De az se semmi, hogy a polcon dvd-tokokkal van kipárnázva a könyvek helye.:)
0
2012. június 3., vasárnap 10:34
:D Azt a Varjak lakomája melletti kis táblácskát akár én is kirakhattam volna :D
0
2012. június 3., vasárnap 2:38
Gratula hozzájuk, nagyon tartalmas olvasmánynak tűnnek innen :D És nagy gratuláció a többi könyvhöz is, látom A tűz és jég dalából is felszerelkeztél :) De látok itt egy csomó Star Wars-os ereklyét, különösen a VHS-ek tetszenek :)) És Tolkien Mesterből sincs hiány, ezt tudtam/gondoltam :)) Egyszer rég, raktál fel képeket a dvd gyűjteményedről, emlékszek a filmes karton táblákra, és hogy említettél valami Mória kapuját is :)) Megnéznék pár friss képet is :))
0
2012. június 3., vasárnap 1:45
Ma vettem egy méter Asi... izét.

most posts by TM
0
2012. május 31., csütörtök 21:37

Sziasztok!

Kéne egy kis segítség valakitől, aki esetleg olvasta a fent jelölt trilógiát :) Hétvégén fejeztem be és maradt "pár" kérdőjel.... Spoilerekkel fűszerezve, íme:

1. Dr. Mary Malone szerepe lett volna állítólag, hogy kísértő legyen, mint anno a kígyó a paradicsomban és Lyra-t választás elé állítsa. Nem találtam erre utaló jeleket a könyben később...

2. Van egy fejezet, amelyik címe, hogy Nincs többé Fennhatóság, vagy valami ilyesemi. Epekedve vártam, hogy kicsinálják a fennhatóságot, de én valahogy azt olvastam ki a fejezetből, hogy itt Metatron-t ölték meg ugye a lyukba rántva, aki ugye nem Fennhatóság, csak át lett neki adva a hatalma nagy része. Volt azonban egy idős angyalról szó, akit hordágyon vittek és ha jól emlékszem, később meg is halt... Ő lett volna a Fennhatóság? Azért, mert ez semmiből nem derül ki, csak ez ugrott be...

3. A halottak világából feljőve elvileg eggyé válnak az univerzummal a halottak esőcseppként, fűszálként meg miegymás... Hogyan tudták akkor részt venni mégis a háborúban, ami nem az ő világukban zajlott??? Ez mondjuk akkora logikátlanság, hogy tuti csak melléolvastam valamit... :)

Hirtelen ennyi, annyit elmondhatok, hogy fantasztikus, a 2. 3. köteteket alig bírtam lerakni, ilyen is ritkán történik meg velem. Baromi érdekes szereplők, helyszínek, történések. A titokzatos kés tulajdonsága pedig nem semmi... Mindenkinek nagyon ajánlom, felejtse el a filmet egy életre. Nem rossz, nem rossz, de baszottul más a vége a könyvnek, mint ahol ezek, a bohócok abbahagyták, látszik, hogy nem bíztak benne. Én nagy élménnyel forgattam.
0
2012. május 23., szerda 11:41
Értem...
Akkor a Duna Kiadó Karl May sorozatát is biztos ismered... Nekem nagyon szimpatikus lett. Nyári olvasmányok meglesznek :)
0
2012. május 23., szerda 11:34
Nincs vele semmi baj, nagyon kedves és hozzáértő kollégák szerkesztik. Nem szeretnék most belevágni egy ilyen nagy sorozatba, többek között az otthoni helyhiány miatt.
0
2012. május 23., szerda 11:26
és nem kaptál kedvet? :D vagy tudod miből készül? ;) :D
0
2012. május 23., szerda 0:36
Nem, csak közel állok hozzá, a munkám miatt.
0
2012. május 22., kedd 23:27
ajánlom figyelmedbe a Karl May sorozatot is...  Nem sok eséyt adtam neki egészen addig míg kezembe nem fogtam a kiadást... nagyon rendben van, jó áron, remek kis kalandos történetek... Alig várom hogy befejezzem aktuális olvasmányaimat és belekezdhessek..
0
2012. május 22., kedd 23:25
Hu bocs, jah, júni 6. :) Pedig be is van írva naptáramba végig, hogy ne felejtsem el megvenni...

Netán te is nekikezdtél ennek a remek sorozatnak?
0
2012. május 22., kedd 23:19
Inkább két hét múlva.
0
2012. május 22., kedd 22:51
Látod.. Erről azonban nem tehetek.

Úgyse nagyon fogok ajánlgatni többet, mert most a régebbi kiadások jönnek a sorban (X-szárnyúak 6 kötete) - de ez annyira jó volt és annyira szeretem a Régi Köztársaság világát, hogy ez kikívánkozott.

Az általad hiányolt következményekre mg ott a swsaga fóruma. :)
0
2012. május 22., kedd 21:29
Köszi! :)

Ugyanakkor sajnálom, hogy már nem ez az első írásod, ajánlód, ami után a fórumban nem igazán az következik, aminek kellene, ami igazolná azt, hogy van értelme bármit is megosztani a plénummal.
most posts by TM
0
2012. május 22., kedd 21:22
Ajánlom a Duna Kiadó Karl May sorozatát minden olvasni szeretőnek! Kéthetente jelenik meg mindig újabb kötet, baromi jó áron, és szerintem nagyon korrekt és igényes kiadásban. Első két kötet nekem már megvan, a harmadik meg meglesz a héten ha megjelenik....

Nah meg persze a Britannica Hungarica is ajánlott... :) Abból jöv héten jelenik meg a 3. kötet
0
2012. május 22., kedd 21:16
Én is imádok olvasni. Összehasonlíthatatlan a filmnézéssel.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. május 22., kedd 21:14
:) E-book-kal ér? :)
0
2012. május 22., kedd 21:12
Ha ez vicc volt, akkor hiányzik a smiley, ha meg nem, akkor a saját szegénységi bizonyítványod megnyilvánulása...
0
2012. május 22., kedd 21:06
Olvasni a HD felbontás idején?
Hát ez érdekes!
0
2012. május 22., kedd 20:59

Paul S. Kemp: Árulás

A SWTOR három trailere után valami megmagyarázhatatlan módon vonzódom ahhoz a korszakhoz. Imádom azt a világot, amikor rengeteg Sith és Jedi küzdött egymás ellen, a nagy galaktikus háború idejét, amikor a Sith Birodalom harcolt a Köztársaság ellen… Már az előző SW regény, a Végzetes szövetség is kiváló volt, de  EZT  a trailert ismerve már alig vártam az Árulás hazai megjelenését.

Ugyanis ez a könyv erről a trailerről és annak következményeiről szól. A Yavini csata előtt 3653-ban járunk, az Alderaanon béke készülődik a Birodalom és a Köztársaság között. Ám közben, aljas módon Darth Malgus, egy nagyhatalmú Sith megtámadja és porig rombolja a Jedi templomot a Corusanton… A támadás egy politikai akció része, amivel a Császár jobb alkupozíciót próbál kicsikarni a tárgyalásokon. Malgus azonban többre vágyik, a Galaxis felgyújtására, a Jedik kiirtására, ezért úgy érzi, Árulás történt…
Közben Aryn Lender, Jedi lovag megérzi az Erőben mestere halálát, s ki akarja deríteni, mi és hogyan történt. Szerez magának egy társat is, egy régi ismerőst, egy csempészt. A Jedi rend azonban nem örül a fiatal lány szándékának, féltve a béketárgyalások kimenetelét, ezért értesítik a Birodalmat Aryn tervéről. Aryn úgy érzi, Árulás történt…
A könyv a Templom lerombolása és az utána következő két nap története. Aryn megtalálja mestere gyilkosát, aki nem más, mint Darth Malgus – s dühétől vezérelve szembeszáll vele. Képes lesz-e Jedi maradni ilyen indulatok mellett? Nos, erre a kérdésre is választ ad az utóbbi idők legjobb SW könyve. Megkockáztatom, minden idők legjobb SW könyve. Mert minden megvan benn, ami kell: csata, izgalom, remek karakterek – s mellé egy kiváló trailer támogatása. Ráadásul a könyv két pontban is kikacsint a TOR Hope trailerére is, ami külön jó pont.

Sajnos az abszolút kedvenc Jedim, Satele Shan nagyon keveset szerepel ebben is, de talán valamikor majd róla is fog regény születni. Az majd letaszíthatja ezt a regényt a csúcsról. Más nem.
0
2012. május 14., hétfő 23:42
A Szukits kiadó internetes webáruházában szülinapi akció keretében 05.15-16-án a csomagokra nincs postaköltség!!

Rendelem is az Árulást holnap...
0
2012. május 3., csütörtök 11:49
Május végén megjelenik A sárkányok tánca, a Tűz és jég dala ötödik kötete!
Előrendelhető az Alexandránál.
0
2012. május 3., csütörtök 10:24
Ez jó hír, köszi! :)
most posts by TM
0
2012. május 3., csütörtök 0:46
TM figyelmébe:

"Sajnos azokból mostanság nem lesz újabb megjelenés."

- Ebben ne legyél biztos: a szukits szavazást hirdetett a képregények témáiban. Előbb utóbb lesz belőle valami...

Melyik Star Wars képregény sorozatot olvasná legszívesebben magyarul?
(Összesen 132 db szavazat)

The Old Republic 38,64%

Knight Errant 5,3%

Dark Times  22,73%

Blood Ties 9,85%

The Force Unleashed 6,82%

Darth Vader and the Lost...  16,66%
0
2012. április 30., hétfő 23:35
A Halálosztag és a Tomboló erő csak náluk van, és az Árulás is csak itt lesz.

Itt  megnézheted.
0