Sziasztok!
Kéne egy kis segítség valakitől, aki esetleg olvasta a fent jelölt trilógiát :) Hétvégén fejeztem be és maradt "pár" kérdőjel.... Spoilerekkel fűszerezve, íme:
1. Dr. Mary Malone szerepe lett volna állítólag, hogy kísértő legyen, mint anno a kígyó a paradicsomban és Lyra-t választás elé állítsa. Nem találtam erre utaló jeleket a könyben később...
2. Van egy fejezet, amelyik címe, hogy Nincs többé Fennhatóság, vagy valami ilyesemi. Epekedve vártam, hogy kicsinálják a fennhatóságot, de én valahogy azt olvastam ki a fejezetből, hogy itt Metatron-t ölték meg ugye a lyukba rántva, aki ugye nem Fennhatóság, csak át lett neki adva a hatalma nagy része. Volt azonban egy idős angyalról szó, akit hordágyon vittek és ha jól emlékszem, később meg is halt... Ő lett volna a Fennhatóság? Azért, mert ez semmiből nem derül ki, csak ez ugrott be...
3. A halottak világából feljőve elvileg eggyé válnak az univerzummal a halottak esőcseppként, fűszálként meg miegymás... Hogyan tudták akkor részt venni mégis a háborúban, ami nem az ő világukban zajlott??? Ez mondjuk akkora logikátlanság, hogy tuti csak melléolvastam valamit... :)
Hirtelen ennyi, annyit elmondhatok, hogy fantasztikus, a 2. 3. köteteket alig bírtam lerakni, ilyen is ritkán történik meg velem. Baromi érdekes szereplők, helyszínek, történések. A titokzatos kés tulajdonsága pedig nem semmi... Mindenkinek nagyon ajánlom, felejtse el a filmet egy életre. Nem rossz, nem rossz, de baszottul más a vége a könyvnek, mint ahol ezek, a bohócok abbahagyták, látszik, hogy nem bíztak benne. Én nagy élménnyel forgattam.