Keresés

könyvajánló topik

2012. július 17., kedd 13:08
A "szélsőségest" arra értettem, hogy témájában annyira távol áll az öt kötetet jellemző hármas halmaz világától, hogy emiatt nem kerültek bele. Létezik egy Robottörténetek I-II. című kiadvány, abban találhatók olyan novellák, melyek az Asimov 1-5.-be nem fértek bele. Az alábbi link mögött látható egy részletes listázás, amiben a konkrét címek is olvashatók

Robottörténetek

Az itt található felsorolást azzal egészíteném ki, hogy a "Gyülekező" és az "Idegen a Paradicsomban" című novellák bekerültek az ASIMOV 9. kötetbe.
most posts by TM
0
2012. július 11., szerda 15:30
William King - Trollvadász
Felix és Gotrek regény 1.

Szenzációsan szórakoztató és még annál is hangulatosabb. A törpe Gotrek, és az ember  Felix kettősének kalandjai, melyek elátkozott erdőkön, föld alatti tárnákon és kétes hírű városokon keresztül vezet. Démonok, orkok, trollok, mágusok és a Káosz által fertőzött elfajzottak keresztezik útjukat. A mélyenszántó gondolatok ugyan elmaradnak, de a hangulat, az akció és az egymást követő kalandok élvezetes könyvvé teszik a Trollvadászt.
  A hősi halált kereső Gotrek megmenti a tanult Felix életét, majd az ezt követő borgőzös éjszakán Felix meggondolatlanul esküt tesz, hogy követi Gotreket és megírja a törpe élettörténetét, így kénytelen a szánt szándékkal a balhét kereső törppel vállvetve harcolni a Birodalmat lassan felzabáló Káosz ellen.
  A fordítás jól sikerült, a küzdelmeket és a "korabeli" hangulatot leíró részek alaposak. King a bárdok, kardok és egyéb fegyverek okozta pusztítás gyomorforgató leírását is élvezetes műgonddal részletezi. Mindenesetre jó, ha tudja a leendő olvasó, hogy ez a könyv nem egy Gyűrűk Ura, és nem is egy Tűz és Jég Dala... viszont az említettek mellett az egyik legnépszerűbb fantasy regényciklus nyitánya, többször olvasható, és nem győzöm hangsúlyozni, hogy hangulatban verhetetlen.
0
2012. július 10., kedd 18:25
Énisénis! :)
0
2012. július 10., kedd 18:24
Jóvan-jóvan! Örülök, hogy tartottam benned a lelket. :)
most posts by TM
0
2012. július 10., kedd 18:15
Itt az idő megkövetni magam. 100-150 oldal van hátra de ez a könyv egyszerűen elképesztő, elementáris. Igaz, hogy a 400-500. oldal környékén kezd el valami történni, de azóta szinte letehetetlen. Mondom ezt úgy, hogy pl a GYU az egyik legnagyobb kedvencem filmen, de a könyvet olyan 7-8 hónap alatt bírtam kiolvasni :)))) De ez valami embertelenül jóóóóó!!!!!! Alig várom, hogy hazaérjek és már olvassam is, kurva rég volt ilyen. Apró gondom, hogy mivel állandóan mindenhol ezt olvasom alul persze megjelent két pici szamárfül, meg azon az oldalon ahol lapozok, látszik, hogy koszolódik a papír széle, no ezektől geci idegbeteg vagyok, de ez van. Asszony is hülyének néz, hogy akkor jó egy könyv, ha látszik, hogy olvasva volt de sajnos nem győzött meg róla :)))
0
2012. július 10., kedd 16:15
Bergman (forgatókönyv) újrakiadások az Európa Könyvkiadónál:

Laterna Magica
A legjobb szándékok
Vasárnapi gyerekek...
0
2012. július 4., szerda 11:34
Köszi, addig jó nyaralást :)
0
2012. július 1., vasárnap 8:53
De remélem nem a 3. kötet utolsó fejezetében.... :)
0
2012. július 1., vasárnap 3:22
Most épp megint a tónál vagyok, de jövő héten igyekszem minél pontosabb választ adni.
most posts by TM
0
2012. július 1., vasárnap 3:20
Ne dobd ki, jó az! Lesznek benne zombik meg sárkányok is! ;-)
most posts by TM
0
2012. június 30., szombat 16:59
"Egyébként nem teljes a gyűjtemény, vannak olyan robot-novellák, amelyek túl szélsőségesek voltak ahhoz, hogy ebbe az öt könyvbe bekerülhessenek, de ez csak apró megjegyzés."

Ezzel eléggé megleptél. A szukits a könyvekben olyan büszkén hirdette, hogy ezek teljes gyűjtemények és a világon egyedülállóak is a maguk nemében. Nem tudtam, hogy volt amit kihagytak pláne ilyen okok miatt. Lehet tudni ezekről a novellákról valamit? Milyen értelemben szélsőségesek? És a 9. kötetbe se kerültek bele?
0
2012. június 30., szombat 16:04
Trónok harca helyzetjelentés :)

222. oldal, még mindig unalmas, egy szar, semmi monumentalitás, vagy nagyság nincs benne, az igazság az, hogy a sznobizmus olvastatja velem. Ha nem lenne ilyen híres, tuti már kibasztam volna a kukába. Mindegy, a feléig valahogy elvergődök mindenképp, hátha...
Drukkoljatok! :)
0
2012. június 26., kedd 13:13
Bár van, amit szívesen újraolvasok :)
0
2012. június 26., kedd 13:12
Köszi, így már tiszta :) Szerencsére még az 5 kötet sem fogyott el az utóbbi 3 évben (általában nyáron van időm olvasgatni regényeket), most tartok a 4.-nél, de ez jó hír, mert akkor lesz utánpótlás :)
0
2012. június 26., kedd 12:57
Ahogyan az első öt kötetetn szerepel, azok a "teljes Alapítvány, Birodalom, Robot univerzum" gyűjtőnév alá behúzható regények, novellák. Asimovnak ez a három nagy "történet-csoportja" létezik, aztán ezeket egymással keresztezte is, variálta őket. Egyébként nem teljes a gyűjtemény, vannak olyan robot-novellák, amelyek túl szélsőségesek voltak ahhoz, hogy ebbe az öt könyvbe bekerülhessenek, de ez csak apró megjegyzés. Az öt könyvben aztán mindenki eldöntheti, hogy az írások létrejöttének kronológiája szerint halad az olvasásban, vagy pedig az egymáshoz illeszkedő történetek sorrendje szerint, ehhez segítségként lábjegyzeteket tartalmaznak a könyvek.
Az A-jelű könyv az Alapítvánnyal foglalkozik, mondhatni olyan írók műveit tartalmazza, akik az Alapítványt továbbgondolják, szélesítik, tehát ezek az írások hozzápasszinthatók, besorolhatók az előbb említettekhez, de valóban nem Asimov a szerzőjük, hanem három másik író, név szerint Bear, Benford és Brin.
A 6-7-8-9. kötetek, a gerincen feltüntetett "teljes science-fiction univerzum" elnevezésnek megfelelően Asimov olyan írásait tartalmazzák, melyek nem sorolhatók bele a korábban említett három nagy témakörbe (és azok közös halmazaiba), hanem azoktól teljesen független írások. Az író termékenységét jól mutatja, hogy még ez a négy kötet (illetve együtt a kilenc) sem fogja egybe a létező Asimov-életművet, még további kötet, kötetek megjelentetésére van/lenne szükség, hogy mindent együtt a polcra tehessünk.
Dióhéjban ennyi, remélem érthető voltam, kicsit siettem. :)
most posts by TM
0
2012. június 26., kedd 12:21
Nekem Asimov a kedvenc íróm :) Ebből az Asimov "összesből" nekem csak az első 5 kötet van meg - ha jól tudom, ezekben a könyvekben benne van az összes Asimov regény, illetve novelláskötet. A 6-9 kötetekben tudtommal más írók Asimov-univerzumában játszódó regényei vannak benne, illetve az A jelű kötet is valami hasonló. Hogy van ez pontosan?
0
2012. június 26., kedd 11:59
"Picur, megvárhatlak?" :)
most posts by TM
0
2012. június 26., kedd 11:51
Édes vagy, köszi :) Bevárjalak a 120. oldalnál? :)
0
2012. június 26., kedd 11:10
Előveszem én is, és olvasok veled együtt, hogy ne kelljen egyedül szenvedned rajta. :)
most posts by TM
0
2012. június 26., kedd 11:02
Hja, igen, azokon csúnyán be tudok aludni.... :) Azért megtévesztett, hogy Tolkien óta ez a legnagyobb teljesítménye a fantasynak :) :) Kicsit másra számítottam, hiányoznak a mindenféle lények és megmondom őszintén most el is ment a kedvem tőle... Legyűröm, aztán meglátjuk, de nem várok sokat tőle, akkor talán nem ér csalódás...
0
2012. június 26., kedd 10:52
Mivel ez egy hétkötetesre tervezett sztori első része (öt már megjelent), ezért ebben zömmel a karakterek megismertetésére fektette az író a hangsúlyt. A fantasy-jelleg is minimálisan van csak jelen, de ha nem úgy olvasod, hogy mikor történik már végre valami természetfeletti, hanem úgy, mint mondjuk valamelyik történelmis Merle, vagy egy Follett kalandregényt, akkor tuti, hogy tetszeni fog.
most posts by TM
0
2012. június 26., kedd 10:25
Na jó, ezt a könyvet azért kiolvasni szándékszom, de történjen benne valami, mert dühös leszek!!! :)

Köszi a választ!
0
2012. június 26., kedd 10:07
Ó, persze, tele van szarkeveréssel, hatalomvággyal, vannak benne mások... most hogy belegondolok, ez tényleg nem fantasy. :) De azért jó lesz az, csak lassan. A szereplők hovatartozása, ki kinek a rokona, ellensége, stb. nos az valóban kusza, de aztán kikristályosodik. Ha máskor nem, majd a tévésorozatot nézve. :)
most posts by TM
0
2012. június 26., kedd 9:34
Valaki lelkesítsen kérem. Olvasom a Trónok harcát és 120 oldal után megállapíthatom, hogy egy szar. Fantasyhoz köze nincs, kb Mátyás király történeteivel van egy szinten. Vár, középkor, oszt ennyi. A szereplőket nem lehet követni, nem történik semmi. Ugye felpörög a sztori??????????
0
2012. június 15., péntek 10:02

gyarapodik a britannica gyűjteményem... :P
0