Igazából nem ajánlani szeretnék, de mivel könyvvel kapcsolatos a téma, jobban illik ide, mint a chat-be, ráadásul azt nem mindenki olvassa.
Szóval ma reggel felkerekedtünk, hogy egy nagyobb összeget elköltsünk az üzleti partnerek megajándékoza céljából. Utunkat az elálló fülű fitneszvilágbajnoknőnkről elnevezett országos könyvhálózat helyi egysége felé vettük. Igényes szép albumokat szerettünk volna átnyújtani partnereinknek. Nos, voltak is ilyenek az áruházban, de a kiszemelt könyvek 80 százaléka karcos, gyűrött, tépett(!), borítójú volt! Elképesztő, hogy tizenezer forintos könyvek hevernek így a földön(!), nem tudom, mit képzelnek, ki fogja ilyen állapotban megvenni azokat?! Azt tudni kell, hogy Magyarországon azért nem olyan siralmas a könyvbiznisz, mint azt szeretik hangoztatni. Én a kiskereskedői papírkámmal ha ügyes vagyok, akár 35% engedményt is kicsikarhatok a teljes vételárból. Ez egy ilyen országos mogul esetében (nem érdemli meg, hogy leírjam a nevét!) ez az arány közelíthet az 50 százalékhoz. Tehát egy könyv eladásával már megkeresi a másik könyv beszerzési árát! Ugyan kérem, miért nem veszi akkor a fáradtságot, hogy odafigyeljen arra, hogy ne rongálja meg a saját készletét? Ennyire nem számít a pénz? Vagy a hülye vevő megveszi a selejtet is? Én amúgy is nagyon szőrszálhasogató tudok lenni a témában, kisebb hibák is felháborítanak, nemcsak az ilyenek. A nagykerben, ahol ötösével-tizesével vannak zsugorfóliázva a könyvek, vaolt, hogy a harmincadik példányt találtam tökéletesnek. :-) Igaz, ezt magamnak válogattam, nem másnak. Ezért is ódzkodom a postai rendeléstől! De amit itt tapasztaltam, a könyváruházban, az tényleg kirívó dolog. Bezzeg "trutykó" meg "torresdani" s egyéb remekek szép polcon, fő helyen, neonfényben, szempillarezegtető topmodellek kezében várják az igényes olvasókat! Aki meg művészetpárti, az kapja be!
Na, befejezem, mert istenuccse valami kellemetlent mondok...