Keresés

könyvajánló topik

2005. december 10., szombat 22:09
Gondotam, hogy tetszeni fog :)
Kezdheted a Főnix Rendjét ;)
0
2005. december 10., szombat 21:16
Mondjuk úgy, hogy folyamatban van, a hasonló jellegű kézikönyvvel együtt! :-)
most posts by TM
0
2005. december 10., szombat 19:13
Maxxximálisan egyetértek!!!!

Régen is szerettem átnézni a megvásárolandó könyvet, hogy vajon kifogástalan állapotban van-e, teljesen mindegy, hogy SK-ről vagy a Nagy Világatlaszról van szó, de mióta dvd-t veszek, (ott még körültekintőbb vagyok), még inkább szemet szúrnak az általad említett dühítő állapotok.
Vagy kifinomultabb lett a "tökéletesség" iránti igényem, vagy csak egyszerűen trehányabbak a kiadók, kereskedők. Kinek nem inge... A lényeg, hogy iszonyat felháborító!!!!
Ha már vki hajlandó ennyi pénzt áldozni könyvért, az elvárja, hogy minőséget kapjon.

Én is bocs az offért.
0
2005. december 10., szombat 18:33
Megvetted végre? :-))) Nekem is van ilyenem.
0
2005. december 10., szombat 15:34
én se szeretek rendelni, mert jártam ár úgy, hogy olyan példányt kaptam kézhezm amit már min. hárman biztos olvastak előttem. ahhoz meg drága a könyv, hogy ne figyeljek ilyen dolgokra.
0
2005. december 10., szombat 15:23

Az imént fejeztem be ezt a könyvet. Nem tudok rá mit nagyon mondani. Zseniális, ahogyan a többi is. A könyvből 100-szor többet tudunk meg, mint ha csak a filmet nézzük meg. Ajánlom minden korosztálynak, mert az írónő zseniálisat alkotott ezzel a résszel is. Még a hétvégén elkezdem az 5-ös könyvet is és ha befejeztem szólok arról is pár szót.
Higyjátek el, megéri elolvasni, mert rengeteg csodálatos élménnyel lesztek gazdagabb!

Üdv.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 7., szerda 17:32
Hogy ON is legyek: SHAKESPEARE ÖSSZES MŰVEI
Bőrkötés, aranyozott papír - egy kívül-belül csodálatos kiadvány!
most posts by TM
0
2005. december 7., szerda 13:18
Igazából nem ajánlani szeretnék, de mivel könyvvel kapcsolatos a téma, jobban illik ide, mint a chat-be, ráadásul azt nem mindenki olvassa.
Szóval ma reggel felkerekedtünk, hogy egy nagyobb összeget elköltsünk az üzleti partnerek megajándékoza céljából. Utunkat az elálló fülű fitneszvilágbajnoknőnkről elnevezett országos könyvhálózat helyi egysége felé vettük. Igényes szép albumokat szerettünk volna átnyújtani partnereinknek. Nos, voltak is ilyenek az áruházban, de a kiszemelt könyvek 80 százaléka karcos, gyűrött, tépett(!), borítójú volt! Elképesztő, hogy tizenezer forintos könyvek hevernek így a földön(!), nem tudom, mit képzelnek, ki fogja ilyen állapotban megvenni azokat?! Azt tudni kell, hogy Magyarországon azért nem olyan siralmas a könyvbiznisz, mint azt szeretik hangoztatni. Én a kiskereskedői papírkámmal ha ügyes vagyok, akár 35% engedményt is kicsikarhatok a teljes vételárból. Ez egy ilyen országos mogul esetében (nem érdemli meg, hogy leírjam a nevét!) ez az arány közelíthet az 50 százalékhoz. Tehát egy könyv eladásával már megkeresi a másik könyv beszerzési árát! Ugyan kérem, miért nem veszi akkor a fáradtságot, hogy odafigyeljen arra, hogy ne rongálja meg a saját készletét? Ennyire nem számít a pénz? Vagy a hülye vevő megveszi a selejtet is? Én amúgy is nagyon szőrszálhasogató tudok lenni a témában, kisebb hibák is felháborítanak, nemcsak az ilyenek. A nagykerben, ahol ötösével-tizesével vannak zsugorfóliázva a könyvek, vaolt, hogy a harmincadik példányt találtam tökéletesnek. :-) Igaz, ezt magamnak válogattam, nem másnak. Ezért is ódzkodom a postai rendeléstől! De amit itt tapasztaltam, a könyváruházban, az tényleg kirívó dolog. Bezzeg  "trutykó" meg "torresdani" s egyéb remekek szép polcon, fő helyen, neonfényben, szempillarezegtető topmodellek kezében várják az igényes olvasókat! Aki meg művészetpárti, az kapja be!
Na, befejezem, mert istenuccse valami kellemetlent mondok...
most posts by TM
0
2005. november 30., szerda 19:57
az emberek döntő többsége egyáltalán nem gondolkodik semmin, tehát nem lepődnék meg, ha az sms-t küldők sem cizellálnák ennyire túl a kérdést. ;)
én a sok szempont miatt lennék döntésképtelen.
0
2005. november 30., szerda 19:52
Szerinted az sms-t küldők gondolkodnak ilyen szempontokon? A többség tuti nem!
most posts by TM
0
2005. november 30., szerda 19:50
az egész nagy könyvben kérdés sztem, hogy mi alapján akarunk dönteni: hogy mint könyv, mennyire van jól megírva valami (ez esetben jöhet pl szóba a HP), vagy a témaválasztás, illetve annak újszerűsége a döntő (1984 talán nyerhetne ilyen alapon, vagy a Gyűrűk ura). netán a népszerűség? vagy a stílus újdonsága (Marquez tuti befutó lenne)? milyen nehéz lehetett megírni (Gyűrűk Ura vagy Egri csillagok)? a szó hétköznapi értelmében mennyire szórakoztató (A Mester és Margarita)? mennyi tanulságot közöl? legyünk lokálpatrióták :)?
szóval ez bonyolult ügy.
0
2005. november 30., szerda 1:12
Én sem láttam sajnos mindegyik kisfilmet. Nekem a legjobban a Micimackó tetszett, a 2. helyet pedig az 1984-nek adnám, szerintem nagyon jó volt! Harmadiknak talán a Mester és Margaritát tenném (bár az Abigélre kíváncsi lettem volna, sajnos nem láttam.
:-( )
0
2005. november 30., szerda 1:10
Na, akkor én is leírom a véleményem erről.
1. A Micimackót és a Tüskevárat is nagyon szeretem, nem tudtam volna dönteni a kettő között.
2. A Kis herceg és A Mester és Margarita is nagyon jó, de azt hiszem, azért inkább a másodikat juttattam volna tovább.
3. A Pál utcai fiúk zseniális regény, bár az Egri csillagokat is nagyon szeretem, de azt hiszem, ezzel egyetértek.
4. Egyértelműen az 1984-nek drukkoltam, és örültem, hogy nyert.
5. Az Abigélt is nagyon szeretem, a Harry Pottert kifejezetten nem, úgyhogy ezzel is egyetértek.
6. A Száz év magányt sajnos még nem olvastam, de az Arany ember nagyon jó, úgyhogy nekem ez is jól alakult.

Végülis a 6-ból 4-gyel teljesen egyetértek. az elsőben bizonytalan voltam, és egy volt (a második), ahol talán (!) máshogy döntöttem volna.
De hogy melyik lesz az első e közül a sok jó könyv közül, azt nem semmi lesz eldöntetni.
0
2005. november 30., szerda 1:06
Nem láttam az össze kisfilmet, de az Ákos - 1984, Geszti - A Pál utcai fiúk elég jól sikerültek, és talán még a Kis herceg! A Gyűrűk Ura nem tetszett... valami szórakozatatóbbat, informatívabbat vártam... Azok a biciklisták is elég szánalmasra sikerültek!

Egyébként Geszti filmje majdnem meggyőzött. Kitűnően érvelt azzal hogy a regény talán a leghíresebb magyar világsiker...
Alföldi Micimackójától kicsit többet vártam, de azért aranyos volt! (Tábori nórát útolsó szerepében láthattuk.) Az Abigél sem tudott igazán meggyőzni...
0
2005. november 29., kedd 23:22
kissé én is csalódtam. a micimackó aranyos meg minden, de nem értem, hogy vitt ilyen messzire. nagy a gyanúm, hogy nem is olvasták olyan sokan, mint ahányan szavaztak rá.
a kis herceg mindig is irritált. lehet, hogy bunkó vagyok, de nem értem, miért világhírű. ellenben a mester és margarita kitűnő olvasmány, akár többször is (sőt ).
a pál utcai fiúk rendben van, az egri csillagokat nem szerettem sose.
az 1984 és a gyűrűk ura egy szerencsétlen párosítás. mindkét regény kiváló, és ha fordított eredmény mellet is sajnálnám a kiesőt.
sajnos az abigélt nem olvastam, de örülök, hogy a harry potter kiesett, mert az úgyis dörmögő-style (imádom a dörmögőt!).
az arany embert nem kedvelem annyira, mint a a kőszívű ember fiait. a száz év magányt egyébként nemrég olvastam, és fanasztikusnak találom. érthető, hogy jókai műve jutott tovább, hiszen mindig is népszerű volt.

a kisfilmekkel hogy vagytok?
0
2005. november 29., kedd 22:40
az elődöntők nálam pont fordítva alakultak volna, továbbjutóim lettek volna:
- Tüskevár (jó a Micimackó, meg is van, de szvsz kicsit "túlértékelt" :))
- A Mester és Margarita (majdnem mindent lenyomna nálam)
- Egri csillagok (vonzódom a történelmi regényekhez)
- Gyűrűk ura (ez a legkevésbé egyértelmű: az 1984 is zseniális)
- Száz év magány (döntő momentum a vaskapu 20 oldalas leírása, ami dögunalom, amúgy Az arany ember is nagyon ott van a szeren)
0
2005. november 29., kedd 19:50
Hja! A Bonanzások és a PUF-osok kicsinálják a kultúrát! :-)))
most posts by TM
0
2005. november 29., kedd 19:45
A Gyűrűk Ura és a Harry Potter kiesett! Wov Ezt nevezem!
Egyébként elég szerencsétlenül sorsolták össze az 1984-et, és A Gyűrűk Urát, csakúgy mint az Egri csillagokat, és A Pál utcai fiúkat!
0
2005. november 29., kedd 19:28
Milyen régen nem volt szó a Nagy Könyv vetélkedőről!
Most bukkantam rá a verseny állására, hát... érdekes!

Elődöntők:
Micimackó -Tüskevár --> Micimackó
A Kis herceg - A Mester és Margarita --> A kis herceg
A Pál utcai fiúk - Egri csillagok -->A Pál utcai fiúk
1984 - A Gyűrűk Ura --> 1984
Abigél - Harry Potter és a bölcsek köve --> Abigél
Az arany ember - Száz év magány --> Az arany ember

I. középdöntő:
Micimackó - A kis herceg - A Pál utcai fiúk --> A Pál utcai fiúk

II. középdöntő:
1984 - Abigél - Az arany ember --> ?

Döntő:
A két középdöntő-győztes, plusz egy regény a vigaszágról fog megmérkőzni az első helyért.
most posts by TM
0
2005. október 9., vasárnap 16:42
Igen :D
0
2005. október 9., vasárnap 15:31
Akkor pontosítok én is! Az álmom egy olyan kultúrálisan és minőségben is igényes lap, mint a Népszabadság, csak egy sor politika ne legyen benne!
Ez ugye vállalható vágy, igaz? :-)
most posts by TM
0
2005. október 9., vasárnap 15:29
Na jó, lehet, hogy túlzásokba estem, de én igyekszem távol maradni mindenféle politikai laptól, legyen az kicsit vagy totálisan politikai befolyás alatt. Persze, a másik véglet, a bulvár meg maga a szenny. Ezért én inkább az on-line lapokat szoktam bújni, bár néhol olyan cikkeket látok, amikre valószínűleg egy off-line újság főszerkesztője sem bólintana rá.
0
2005. október 9., vasárnap 15:25
Nem tisztem megvédeni egy ujságot sem, most sem azért írok, de újságárus ismerőseim révén sok lapot bújok ill. bújtam át, és azt kell mondjam, hogy a Népszabadság kevésbé balos, mint amennyire a Magyar Nemzet jobbos! Ez csupán tény, nem minősítés! És igen kritikusan "osztják" benne az éppen hatalmon lévő koalíciós pártot is. Ha megnézem az újságot akkor az "egyéb" tartalma miatt nézem meg, a politika már jó ideje nem érdekel. Remélem ezzel a kijelentéssel nem indítok el lavinát, csupán nem szeretem amikor bármit skatulyáznak. Megjegyzem a Népszava sokkal szörnyűbb lap! És mégegyszer, ezzel senki meggyőződését nem bántanám, isten ments, hogy árkot ássanak itt is a "felek"!
Visszatérve Gamma hozzászólására, ez a sorozat jónak ígérkezik, függetlenül attól ki(k) állnak mögötte!
most posts by TM
0
2005. október 9., vasárnap 15:09
A Népszabadság lapot nem kedvelem, sőt, egyáltalán nem bírom az olyan újságokat, amik politikailag elkötelezték magukat bal vagy jobb oldalra, ám mostanában biztosan megveszem néhány számát, mivel igen gusztusos szépirodalmi sorozatot indítanak útjára mellékletként, könyvenként alig egy ezresét, minden hónap első és harmadik csütörtökén új kötet! A második könyv rögtön Stendhal Vörös és feketéje, aztán jön Balzac A szamárbőrje, majd Dekameron, és Twist Olivér, februárban pedig olyan adu-ásszal állnak elő, mint a Bűn és bűnhődés, ami nálam már piros pont. Mondjuk jó lenne, ha a kidadó nem nyomná tele a - egyébként egyszerű ám negyszerú - borítót Népszabadság logóval, igencsak illúzióromboló, de ettől függetlenül én kifejezetten örülök, hogy nagyszerű regények méltó kiadásban, egységes méretben sorakozhatnak majd a polcomon. Jó ötlet az is, hogy minden könyv oldalán van egy betű, és ha az egész sorozatot összegyűjtjük a "A VILÁGIRODALOM KLASSZIKUSAI" címet rakhatjuk ki!
Az újságot meg majd útközben leteszem egy lábtörlőre, annyit megér :D
0
2005. október 9., vasárnap 14:43
megjelent az egész sorozat (már két különböző kiadásban is, mint azt kifejtettem). mindenkinek csak ajánlani tudom. nálunk már az egész család olvasta az egészet. hihetetlenül lebilincselő olvasmány, rengeteget meg lehet tudni mind a francia történelemről, mind a középkori ember hétköznapjairól. vigyázat: ha egyszer elkezded, nemigen tudod letenni... :)
0