Keresés

könyvajánló topik

2005. június 4., szombat 0:41
Úgy tűnik, nem Gerike az egyetlen, aki nem érti a dolgokat.
Ez a könyv lényegében az egész második világháború egyik kulcsszereplője. Egyes emberek abban hisznek, hogy ehhez az íráshoz sötét erők társulnak, a realisták pedig úgy gondolkodnak, hogy az emberiség van olyan hülye, hogy bevegye ezt a sok undormányt, ami e könyvben le van írva.
"Hadd döntse el õ, mit ért, és mit nem"
A felnőttek dönthetnek, a gyerekek NEM. Egy felnőtt csak jobban tudja, mint az elemit végző gyerek, mit szabad, és melyek azok a témakörök, melyek nem fiatalkorúaknak való.
Ennyi erővel akár egy nyolc éves is megnézheti a Kör sorozatot, ha úgy akarja, az más kérdés, hogy utána hetekig nem tud aludni, és fél kimenni az utcára.
Én elolvastam néhány éve, s megmondom őszíntén, akkor rettenetes dühöt éreztem, mintha a lelkemből téptek volna ki egy darabot, és bevágták volna egy mosógépbe. Nem hiába van betiltva sok országban, többek közt nálunk is.
Abban igazat adok, hogy csak azután lehet ítélkezni, miután elolvasta az ember, de engem felnőtt fejjel is megviselt, nem szeretném, ha Gerike is olvasná azokat a bűnös sorokat. Ennyi az egész. Ha úgy tetszik, Gerike "kevés még ehhez" :)))
0
2005. június 4., szombat 0:18
Miért kell piszkálni valakit, ha el akar olvasni egy könyvet? Próbáljunk meg kicsit toleránsabbak lenni. Nem egy nézõpont van semmilyen témában, és lehet az egy nagyon érdekes könyv is. Interneten egyébként fent van, úgy tudom. Mindenki mindenbõl azt szûr le, amit akar, azért nem árt ismerni azt sem. Rengeteg olyan könyv van, amit elolvasunk, és nem is tudjuk, milyen hazugságokat tartalmaz. A 2. világháborúról pedig nem minden igaz, amit az iskolában tanítanak, mi pedig nem éltünk még akkor, hogy tudnánk róla valamit is. És nem is láttunk volna úgy bele a világot irányító nagyhatalmak érdekeibe, ezért nem kell mindent készpénznek venni, ami a történelemkönyvekben van. Oda is azt írnak, amit akarnak.
És ne nézzünk le valakit csak azért, mert még fiatal, mindenki volt fiatal, és azt hiszem, tudjuk, hogy milyen rossz, ha lenézik az embert, és azt mondják "Te ezt még nem értheted". Hadd döntse el õ, mit ért, és mit nem, ha a Neten megtalálja, hadd olvassa el. Nem akarok belefolyni a vitába, békeszeretõ ember vagyok, csak nem tetszett, hogy mindenki letámadta Gerikét.
0
2005. május 31., kedd 20:55
Ha éppen a történelem izgat, akkor forgasd inkább Romsics Ignác: Magyarország története a XX. században című könyvét. Szerintem tök jó!
0
2005. május 31., kedd 19:44
nem vagy még elég érett hogy befogadd, ha ezt nem vagy hajlandó elfogadni és elkezded olvasni, vagy más hasonló témájú könyveket akkor a személyiségedben torzulást idézhet elő nagy vszínűséggel. el kell fogadni hogy az embernek idő kell hogy megérjen bizonyos dolgokra. én bár főiskolát kezdett ember vagyok, de nem érzem magam érettnek hogy elolvassam.ismerősömnek megvan, többször ajánlotta hogy olvassam el(az ajánlotta szót tessék nem félreérteni), de úgy gondolom, hogy 2-3 éven belül még nem tartok rá igényt.

(gondoltam hogy első megnyilvánulásomként a szánalmas jelzővel kezdem, de akkor megint engem ért volna támadás, így jobban sült el hogy a dolog kidolgozta magát már több hozzászólásban is, így nem nekem kellett leírni)

elm
0
2005. május 31., kedd 18:31
Én elhiszem, hogy nincs náci szándékod, de miért pont a num.1 mocsokkal kell kezdeni a 2. VH tanulmányozását? Ha esetleg kijártad a középiskolát, talán világosabban látnád a dolgot...
0
2005. május 31., kedd 18:24
"Harcom (Mein Kampf) c. könyvet? Tudjátok ez Hitler könyve."

Tudjuk. Milyen bájos egyszerüséget rejt ez a mondat!

"amcsi suxxx"

Aha!  1. Lehet, hogy nélkülük kötelezö olvasmány lenne az általad keresett könyv.
        2. A II. világháborúban ellen nemcsak amcsik meg németek harcoltak ám,
            úgyhogy számos nézöpontot találhatsz, ha jól körülnézel!
0
2005. május 31., kedd 18:20
oké, na kevés vagyok, de attól még érdekelhet nem? ÉS tudom, hogy mikor írta. Akkor úgy mondom, hogy kíváncsi vagyok a 2. VH  személyire. De most cska erre az egyre.
NA de ha nem szerezhető ba, akkor tényleg nem keresgélem.
üdv,
0
2005. május 31., kedd 18:20
Nem szorosan idetartozó foszlány ugrott be egy nagyon régi Sándor György előadóestből:
...mert a német ember, szereti a természetet... (hatásszünet)
Rendezni!
most posts by TM
0
2005. május 31., kedd 18:17
Azt tudod-e, hogy a mein-kampf-ban leginkább hitler koma saját nézeteit, és magvas gondolatait írja le (fajelmélet stb.)?!
S bizony, ettől te már valamilyen szinten fasiszta vagy.
Mivel még csak általánosba jársz, a leglényegesebb információk nincsenek a birtokodban.
Inkább ne eröltesd, mert, mint mondtam, kevés vagy te még ehhez.
Amcsi suxxxxxx szöveged pedig eddigi xpresses fórumozásod mélypontja.
Ezek a jelzők mutatják meg leginkább az illető tanulatlanságát. Elhiszem, hogy te ettől most nagyfiú vagy, de (ismét cliché) kevés vagy te még ehhez...
0
2005. május 31., kedd 18:11
Gerike, kevés vagy te még ehhez.
0
2005. május 31., kedd 18:08
Gerike!

Ez betiltott könyv, nem hiszem, hogy legálisan beszerezhető...
0
2005. május 31., kedd 18:02
Ha az érdeklődésed "tudományos" jellegű, akkor nem árt tudnod, hogy a Mein Kampfnak köze sincs a II. világháborúhoz: Hitler a börtönben írta, miután 1923-ban letartóztatták. A II. világháború pedig – mint tudjuk – 1939-ben tört ki...
0
2005. május 31., kedd 17:57
az egy gusztustalan szemét. nézz be egy könyvesboltba, ezer és ezer más hiteles írást találsz a németek szemszögéből. a mein kampf egy beteg ember munkája, s ezért magyarországon, ha jó tudom büntetik a nyomtatott kiadását. de ha nagyon kíváncsi vagy rá úgyis megtalálod, akár a neten, akár... mondom, pál biztos szívesen segít. más: unalmas már ez az amcsi suxxx-téma. ha ők nincsenek talán mi sem csevegünk itt ezen a szép délutánon.
0
2005. május 31., kedd 17:55
:D
0
2005. május 31., kedd 17:51
De, miért?
Egyszerűen szeretem a 2. VH témáját, nagyon érdekes és az ő oldlaáról is szeretném megismerni. Nem csak az amcsi oldalról. Amcsi suxxxxx. Ettől én még nem vagyok neo-náci, cska egyszerűen elakarom olvasni.
0
2005. május 31., kedd 17:50
szerintem noname2 tud segíteni a témában.
0
2005. május 31., kedd 17:47
Minek az neked?
0
2005. május 31., kedd 17:43
Helyedben nem keresném olyan intenzíven, mert még idő előtt lekapcsolnak valahol...
0
2005. május 31., kedd 17:40
Sziasztok!
Nem tudjátok Bp-n vagy online könyves boltban hol lehet megvenni a Harcom (Mein Kampf) c. könyvet? Tudjátok ez Hitler könyve.
0
2005. április 26., kedd 21:06
Csak nemrég került a kezembe Anne Frank naplója, ami óriási hatással volt. (Talán mert én is már évek óta naplót vezetek?)

Ha elolvassuk egy másik ember naplóját akaratlanul is olyan mintha személyesen ismernénk az illetőt, és ezután tudni róla hogy ő is úgy végezte mint sok más sorstársa... letaglózó! Lehet hogy csak én vagyok így vele, mert igen hasonlítunk egymásra? (Mint mondtam én is naplót vezetek.)

Mindenesetre nagyon érdekes olvasmány, először is azért mert feltárul benne egy 14 éves nem mindennapi zsidó kislány személyisége, és szomorú sorsa. Aztán akár azt is rá lehet fogni hogy egy pszihológiai tanulmány a bezártságról. Remek kordokumentum, megismerhetjük Anne gondolatait zsidóüldözésről, és még tanulhatunk is belőle. Végül nagyon érdekes látni ahogy a 13 és Anne keresztülmegy a kamaszkor változásain, és szerelmes lesz.

Utánanéztem, több filmváltozat is készült a könyvből, a legutóbbi tévé változatban pl. Ben Kingsley is szerepel. Nem tudja valaki hogyan lehet valamelyik filmváltozatot megszerezni, kiadták valahol DVD-n, VHS-en, ment valamikor a tévében? Tényleg érdekelne!
0
2005. április 26., kedd 20:49
Igen, Kepes az utolsó mohikánok egyike volt. Viszont azóta már pl. Gáspár-mester lenyomta az "unalmas" Vágót, Barbara kitúrta az "okoskodó" Jakupcseket stb.stb. Rossz irányba halad a közízlés!  :[
most posts by TM
0
2005. április 26., kedd 20:41
Teljesen igazad van, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy at RTL-en a Kepesnek kb. 1 éve volt egy műsora, amiben a kortárs irodalmat próbálta népszerűsíteni, már nem emlékszem a címére, de hát a késő esti műsorsávban úgy látszik nem valami jól teljesített.

Kár ezen bánkódni... Tipikus 22-es csapdája: a népnek nem kell az olvasás, mert a kereskedelmi csatornák csak a sok sza*t nyomatja, mert nem kell a népnek az olvasás...
0
2005. április 26., kedd 20:03
A bulvár sajtó mai kiadványai, de még politikai napilap is azzal foglalkozik, hogy a hétvégi "Sztárbox" című förmedvény hányszorosan is volt nézettebb a "Nagy Könyv"- nél. Mit lehet erre mondani? Ha hozzáveszem a döcögő műsormenetet, ez még akkor sem a közszolgálati tévé szégyene! Bravó, kereskedelmi csatornák! Már kineveltétek a mai kor igényes nézőit! És még sok ilyet várunk: valóságsó, túlélősó, átverősó(jáksó), stb. Ne pepecseljetek könyvekkel, fujj!!!
most posts by TM
0
2005. április 25., hétfő 11:58
Köszi az ajánlást, Field!
most posts by TM
0
2005. április 24., vasárnap 20:39
A Homéroszt én sem olvastam el. Középiskola 1-ben volt kötelező.
0