Keresés

könyvajánló topik

2005. február 14., hétfő 0:26
ezt mindig keverem. :) lehet, azért, mert a "rottin" mint "rohad" jobban illik hozzá.
0
2005. február 13., vasárnap 22:09
Rémület a Sivatagban (Stephen King néven 1. rész)
Rendcsinálók (ha jól tudom ez, Richard Bachman néven írta, de különben ez a  2. rész)
0
2005. február 13., vasárnap 19:47
Srácok!
A Rendcinálók és a Rémület a Sivatagban(Stephen Kng) c. könyvek között van valami összefüggés? mondjuk, hogy az egyik az első a másik a 2. rész? csak azért kérdezem, mert a könyvek elején ugyan-úgy ott vannak azok a madarak, amik rászálltak a kocsira.

Szal' van valami?
0
2005. február 13., vasárnap 19:27
nem írják. :(
0
2005. február 13., vasárnap 17:00
Az Európa honlapján nem írják?
0
2005. február 13., vasárnap 16:47
Talán őket kéne megkérdezend....
0
2005. február 13., vasárnap 16:35
Srácok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha közvetlenül az Europa kiadó honlapjáról rendelem meg a könyvet, akkor van postaköltség? ha van akkor mennyi?

köszi, előre is,

bye
0
2005. február 13., vasárnap 14:18

King, Stephen:
CHRISTINE

Kiadó: Európa Könyvkiadó, 2004
648 oldal ,  kötés: papír
Új könyv
Szállító: Európa Könyvkiadó

Ár: 1 900 Ft
Internetes kedvezmény: 285 Ft,  (15%)
Internetes ár: 1 615 Ft

Izgis könyv, végig feszült, nekem nagyon tetszett.Olvassátok ell
0
2005. február 13., vasárnap 12:12
izé Douglas..
0
2005. február 13., vasárnap 12:11
Rob Bottin...
Egyébként a pali rulez.
Remélem Douglass Trumbull is benne van a könyvben.
0
2005. február 13., vasárnap 8:08

pascal pinteau könyve az alexandra gondozásában jelent meg elég húzós, 8999 ft-os áron (az alexandra oldaláról 15%-os kedvezménnyel lehet megrendelni), de ha a téma iránt érdeklődő ember belelapoz, azonnal feledi az árat. a könyv közel 6oo oldalon át tárgyalja a speciális effektusok (és nem effektek) világát, alaposan, részletekbe menően, jól kategorizálva, s ami a legfontosabb: átfogóan. az esszéket, elemzéseket klassz interjúk szakítják meg, melyekben fontos effektusguruk szólalnak meg stan winstontól phil tippeten át ray harryhausenig. első ránézésre a könyvből csupán egy dolgot hiányoltam, de azt nagyon: a dolog című film megemlítését; bob rottin olyan maszkokat rémálmodott meg ahhoz a filmhez, melyek sokunkat még ma is kísértenek.
0
2005. február 10., csütörtök 20:53
Nézz körül a hirdetéseknél itt:

Magyar Stephen King H.Q.

0
2005. február 10., csütörtök 19:26
Van valkinek eladó jó állapotú
Stephen King könyve?
0
2005. február 5., szombat 14:49
HOUELLEBECQ, MICHEL: A CSÚCSON

Michel Houellebecq 1998-ban robbant be a köztudatba a Magyarországon is nagy sikert aratott Elemi részecskék című regényével. Új könyve már megjelenése előtt nagy vihart kavart Franciaországban. Főhőse Michel, minisztériumi alkalmazott, aki megtakarított pénzét a thaiföldi szex-paradicsomban tékozolja el. Élete során arra jut, hogy a szexturizmusban rejlik a jövő. Houellebecq az Elemi részecskékhez hasonlóan, korunkat elemzi, elsősorban gyarlóságainkat mutatja be. Prózája szenvtelen és eszköztelen, hősei magányosak, egymástól és környező világtól elidegenedettek. (Csak felnőtteknek!)

Kategória : Szépirodalmi
Kiadó : Magvető Könyvkiadó
ISBN : 963 14 2310 7
Oldalszám : 350
Fogy.ár: 1 990,- Ft

Ehhez a regényhez - sajons - még nem volt szerencsém, de ha legalább olyan jó, mint az Elemi részecskék, akkor érdemes elolvasni (én is ezt fogom tenni ha eljutok odáig).
0
2005. február 5., szombat 14:45
HOUELLEBECQ, MICHEL: ELEMI RÉSZECSKÉK

"Ez a könyv az európai Psycho" - írta a regény egyik méltatója 1999-ben, amikor Houellebecq műve megjelent Franciaországban. Az Elemi részecskék kegyetlen regény egy testvérpárról. Michel híres tudós, Bruno irodalomtanár és író. Bruno a szexben keresi az élet értelmét, Michel pedig a tudományba zárja magát. Kapcsolatokkal vagy kapcsolatok nélkül, az eredmény végtelen magány. Az író a magány laboratóriumi körülményei közé helyezi hőseit, és tanulmányozza az egyedüllét és szeretet nélküli gyerekkor hatásait. A testvérek beszélgetéseikben a 20. század második felének társadalmi vátlozásait, az emberi kapcsolatok változását elemzik, megpróbálják megfejteni sorsuk titkát. Houellebecq kiváló humorérzékkel festi le new age-s világunkat, a hitek, filozófiák, ezoterikus tanok kavalkádját, megváltásunk megannyi előfizethető segédeszközét. Az izgalmas, helyenként merészen naturális könyvből mégsem hiányzik a remény. Az utópiába csapó történetben Michel a mikrobiológiában megtalálja a választ az örök kérdésre: legalább elvileg van-e lehetőség normális emberi kapcsolatokra, lehet-e családban és szeretetben élni. Az Elemi részecskéket az év legjobb regényének választották Franciaországban.

Kategória : Szépirodalmi
Kiadó : Magvető Könyvkiadó
ISBN : 963 14 2214 3
Oldalszám : 324
Fogy.ár: 1 890,- Ft

Ez a könyv szintél elég durva, de a durvaság foka meg sem közelíti az Amerikai psychot, mégis olvasmányosabb, mint az előbb említett regény. Nekem nagyon tetszett. Persze a végén a reménysugár sem kecsegtet túl sok jóval! A két testvér története szinte nem is együtt folyik csak párhuzamosan, az egyik fejezet Michael, a másik pedig Bruno. Viszont itt is iszonyú és egyben elgondolkodtató a felszínesség és az érzelemmentesség, akárcsak Ellis regényeiben. Jó olvasmány, ha megtetszett olvasd el.
0
2005. február 1., kedd 10:27
Ok. Köszi, meggyőztél! Akkor irány a könyvesboltos ismerősőm! :)
0
2005. február 1., kedd 10:23
Ugye nem komolyan kérdezted, hogy érdemes-e? :)
Ha szereted Kinget, ne hezitálj!!!!!

Ha nem is a legjobb regénye, de mindenképpen kötelező darab!
0
2005. február 1., kedd 10:18
Valaki olvasta Kingtől a Végítélet című könyvet? Ha igen, írja már meg, hogy hogy tetszett, mert mostanában szeretném elovasni, csak érdekel, hogy érdemes-e megvennem. Köszike! :)
0
2005. február 1., kedd 10:11
STEPHEN KING: HOLTSÁV

Stephen King világsikert aratott könyvének főhőse olyan egyszerű életet él, amilyen csak egy amerikai Johnny Smithhez, egy magyar Kovács Jánoshoz illik. Egészen addig, míg be nem következik a tragédia: súlyos autóbalesetet szenved, s kómában töltött négy és fél esztendő után más emberként tér magához, mint aki azelőtt volt, hogy elvesztette eszméletét. Visszatérésére az életbe még csak-csak van magyarázat, de arra már végképp nincs, hogyan és miért támadnak látnoki megérzései a fiatalembernek, ha valakit vagy valamit megérint. Johnnyból akaratán kívül igazi amerikai szenzáció válik, de ő nem kíván jós, látnok lenni, szerényen, visszavonultan élne, ha hagynák. Ám bizonyos események - egy szadista fojtogató ismétlődő rémtettei, a kedves magántanítványára tudtán kívül leselkedő életveszély - arra kényszerítik, hogy éljen rendkívüli képességeivel. Amikor aztán az amerikai közéletben felbukkan és mind magasabbra tör egy vidéki politikus, akiről Johnny tudja, hogy lelkében maga a Sátán lakozik, Johnny a világ sorsáért aggódva olyan tettre szánja el magát amely egyéniségétől teljességgel idegen...

Kategória : Thriller
Kiadó : Európa Könyvkiadó
ISBN : 963 07 7099 7
Oldalszám : 496
Fogy.ár: 1 400,- Ft

Nekem ez a kedvenc King könyvem. Mikor olvastam nem bírtam letenni. Egy ember rendkívüli sorsát kísérhetjük végig, mely egy szörnyű autóbalesettel kezdődik. Itt a természetfeletti képesség inkább átok, mint áldás. Szegény Johnny mindent elvszít a hosszú kómában töltött évek alatt, és a végére olyan kilátástalan lesz az élete, hogy már csak az a bizonyos utolsó cél lebeg a szeme előtt.

Aki szereti Kinget az feltétlenül olvassa el. Aki pedig még egy könyvét sem olvasta itt a remek alkalom! Nagyon olvasményos és cselekményes regény, így egy unalmas perced sem lesz. :)

A film viszont cseppet sem adja vissza a könyv hangulatát. Nekem legalábbis nem tetszett, inkább olvassátok el.
0
2005. január 31., hétfő 21:32
ok
Szal' A Menekülő Ember egy nagyon jó pörgős az egész végig, egy pillanatra sem unatkoztam rajta. ÉS tényleg, hogy tudtam, hogy a filmben Arnold Swarczi játsza Richards-ot teljesen megegyezett a leírás. Arnold is nagydarab, izmos, néha még az esze is vág, káromkodni is szokott és nagyon gyorsan fut (szerintem). Bár a filmben, ha jól tudom van egy rész, amikor a Menekülő Ember c. műsort vezető emberke megkérdezi, hogy kit küldjenek Richars után, akkor a tömeg azt ordítja, hogy "A0-át". Na most ilyen a könyvben nem volt szóval ezt valószínűleg a forgatókönyv író találta ki.

A RAGYOGÁS!
Tényleg fantasztikus egy könyv. Erről nem is tudok írni, mert egyszerűen nem lehet. Csak ajánlani tudom, olvassátok le megéri.
0
2005. január 31., hétfő 21:25
ennek mi értelme hogy bemásolod a tartalmát? a bemásolos helyett írd meg a véleményed, azt legyen bármilyen többe nézzük mint ezt így
0
2005. január 31., hétfő 21:06
Szal így!
0
2005. január 31., hétfő 21:05
Stephen King : AMenekülő Ember

2025, Amerika, Co-Op City. A város lepusztult szegénynegyedének lakótelepi házai között patkányok turkálnak a szemétben. A levegő elviselhetetlenül szennyezett. Az emberek munka nélkül, reménytelenül tengődnek, vágyakozva bámulnak a belváros jólétet árasztó épületei felé. A bűnözés óriási méreteket öltött, elektromos ösztökével felfegyverzett rendőrök cirkálnak a környéken. A Hálózat egyvalamiről gondoskodott: minden lakásba képernyőt szereltetett, amely vég nélkül ontja a harsány reklámokkal tűzdelt ostoba és kegyetlen, nagy nyereményekkel kecsegtető vetélkedőket és valóságshow-kat. Jól szervezett, gigantikus agymosás. Itt él Ben Richards is feleségével és tizennyolc hónapos kislányával, aki influenzában haldoklik. A férfit kirúgták a vegyiüzemből, új állásra reménye sincs. A felesége olykor stricheléssel próbál pár fillért szerezni a kuruzslóra. Az igazi orvos nagyon drága. Végső elkeseredésében Richards játékosnak jelentkezik a Hálózatnál. Adottságai és teszteredményei alapján beválogatják a legkegyetlenebb vetélkedőbe, A menekülő ember-be. A szabályok roppant egyszerűek: száz dollár minden óráért, amit szabadon tölt, némi menekülési pénz, tizenkét óra előny. Ha harminc napig kibírja, övé a nagydíj – egymilliárd dollár. De ha elkapja a speciálisan képzett embervadász kommandó, megölik. És mindezt élőben közvetíti a tévé. Richards aláírja a szerződést, és kezdetét veszi a játék – életre-halálra… Stephen King hátborzongató víziójából nagy sikerű film is készült Arnold Schwarzeneggerrel a főszerepben.   (www.bookline.hu)

Ezt is olvassátok el. Ez egy kicsit másmilyen jellegű köny, de nagyon jó szerintem. A film most szombaton lesz az m1 vagy a m2-n. Mindenképp megfogom nézni.
Jó olvasást mindenkinek. (Most épp a Christine-t olvasom)
Bye,
0
2005. január 31., hétfő 21:02
Stephen King : A Ragyogás

ragyogás pompás rémtörténet, amelyben minden hitchcocki klisé adva van: a Colorado-hegység egyik magaslatán a hó által a világtól elzárt szálloda, melynek története hátborzongató rémségek sorozatából áll; egy úgynevezett „második látással", vagyis ragyogással megáldott-megvert túlérzékeny kisfiú, aki azt is megérzi, ami csak történni fog, s érzékenységével jelen idejű fenyegetésként éli át, ami a múltban már megesett; az alkoholizmusából éppen kigyógyult apa, akinek labilis idegrendszere fokozatosan tovább bomlik, mígnem a Szálloda (amelynek történetét meg akarja írni) szelleme teljesen hatalmába keríti, s ezzel a pusztító szellemmel azonosulva családja megsemmisítésére tör; az elhatalmasodó tébolynak már-már természetfölötti őrületté fokozása, s ennek megfelelően olyan „képsorok", amelyekhez hasonlók csak a Hitchcock-filmek tetőpontján találhatók; s végül - ha nem is mindenki számára - a megmenekülés. A regényből sikeres film is készült Stanley Kubrick rendezésében, Jack Nicholsonnal a főszerepben.     (www.bookline.hu)

Szerintem mindenki ismeri a Szerző nevét és a regénycímét, de még nem mindenki ismerkedett meg a belbeccsel.
Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti a thriller-horror-drámát az olvassa el.
0
2005. január 30., vasárnap 11:55
BRET EASTON ELLIS: AZ INFORMÁTOROK

Ha a tisztelt olvasó netán az Amerikai psycho élményét szeretné újra átélni - azaz ne kerteljünk, szadizmusra és perverzitásra vágyik - , akkor lapozza fel nyugodtan "A nyár titkai" vagy "Az ötödik kerék" című elbeszélést. Az ezekben szereplő vámpírok bizonnyal kielégítik az igényét; még hasonélítanak is ránk (vagy legalábbis mármelyik gazdag amerikaira). Ez a hasonlóság természetesen nem véletlen, és éppen ezért jobb mégiscsak elolvasni a kötetet az elejétől a végéig; a 13 elbeszélés szereplői valamiképpen mind vámpírok, igazi emberi kommunikációra képeteln furcsa lények. A rákban haldokló anyához itt nem tud szólni a lánya, a világ ürességétől szenvedő kábítószeres fiúhoz az apja, az elrontott életén kesergő, elhülyült rockzenészhez a menedzsere... - emberi szavak híján mindenki kétségbeesetten vergődik egy gyönyörű és gazdag világban (Los Angelesben és környékén), amelyben azonban hátborzongatóan felsejlenek a puszulás képei. Gyógyszerek, kábítószerek, alkohol, tv, vido, kéj és mámor, perverzió, őlés, vérszívás pótolja mindezt, amire a halandó lélek még vágyik talán, de a tétova emberi gesztusok viszonzatlanok, sőt eltompult érzékekkel már-már nem is érzékelhetők. Ellis könyvének legnagyobb érdeme és értéke talán éppen az, hogy ezeket a gesztusokat mégis megmutatja, s a segítségével egy kicsit mélyebben érthetjük és érezhetjük ezredvégi világunkat és önmagunkat. Mert, ha úgy tetszik, mi is ellis Los Angelesében élünk.

Most kezdtem el, és még csak az első 2 novellát olvastam, de jellegzetesen "Ellises" vonások rögtön fellelhetők. Az ajánlóban leírtak tényleg benne vannak. Totális érzelemmentesség és empátiaképtelenség, ez Az informátorok igazi lényege. Gyorsuló világunkban talán pont ezekről feledkeztünk meg, képtelenek vagyunk kezelni a különböző érzelmi helyzeteket, egyszerűen elfordítjuk a fejünket.

Mindenképpen érdemes elolvasni és elgondolkodni, hogy hová tartunk!
0