Helló!
Hát ez az! A Harry Potter 6. kötetéről még semmit sem lehet tudni, mivel az írónő nem árult el egy mondatnyit sem. Csak pletyka szinten hallottam, hogy az egyik főszerelpő most fog eltávozni. Ennyi + a megjelenés dátuma 2005 Július 16 :) (Angliában és Amerikában)
A Laurell K. Hamilton könyveket azért szeretem, mert szeretem a vámpírtörténeteket + viccesek és persze izgalmasak is. Maga a sztori egy Anita Blake nevű vámpírvadász/halottkeltő története, aki egészen más szemszögből nézi a vámpírokat, mióta megismerkedett Jean-Claude-al (egy vámpírmesterrel), akit utál is de közben vonzódik is hozzá... és persze állandóan segítanak egymásnak ha a másik bajban van. És Anita persze mindig bajba kerül, hiszen olyan gyilkossági ügyeket sóznak rá, amit a sima zsaruk nem tudnak megoldani, ő meg mint szakértő talán igen.
Vámpírokon kívül persze megtalálhatjuk az összes természetfeletti lényt, mint vérfarkas, boszorkány, szellem, alakváltó stb.
Maga a történet mindig egy helyhez kötődik, ezért a könyvek címei helyeket jelölnek, ahol a szörnyek szoktak mulatni, vagy más dolgokat csinálni. És a város ahol ezek a titokzatos helyek megtalálhatóak St. Louis, Missouri állam.
Szerintem inkább a lányoknak fog tetszeni, de nálunk a fősulin és a baráti körömben is kézről kézre járnak az Anita könyvek. Még a fiúk is elolvasták, és persze az elején mondták, hogy "Ez tipikusan csajoknak íródott", de azért mindig hurcibálták magukkal az órákra, és egy két két hét alatt kivégezék. :) (Szóval tetszett nekik csak nem vallották be :) )
"A legtöbb nő állandóan arról panaszkodik, hogy már nincs több egyedülálló jó pasi. Ez nem igaz. Én csak egyel olyannal szeretnék végre találkozni, amelyik nem vámpír." - Anita Blake
"Én nem randizom hullákkal. Az embernek kell, hogy legyenek elvei." - Anita Blake