Keresés

könyvajánló topik

2005. január 12., szerda 16:34
a feléig jutottam, érdekes könyv, ennyi, nem több
0
2005. január 12., szerda 16:30
john baxter spielbergről szóló könyvét olvasta már valaki? érdemes megvenni?
0
2005. január 11., kedd 23:38
Feltétlen olvasd el! Anita és vámpírunk között - hogy fogalmazzak - történik valami fordulópont! :) De többet nem mondok el, nehogy lelőjem a poént!
0
2005. január 11., kedd 23:34
Azt még nem olvastam, csak az első négyet. De ami késik, nem múlik.:)
0
2005. január 11., kedd 16:52
Még egy kis Anita Blake, hátha érdekel valakit! :)

Laurell K. Hamiton: A nevető holttest
Kiadó : Agave Könyvek
ISBN : 963 863 613 3
Oldalszám : 320
Fogy.ár: 1 580,- Ft

Anita Blake, vámpírvadász 2.
A város legdögösebb vámpírvadászának és halottkeltőjének még mindig nincs pasija, de problémája annál több. Először visszautasítja egy gazdag és befolyásos üzletember felkérését, hogy támasszon fel egy háromszáz éves holttestet. Nagy hiba. Aztán magára haragítja a valaha élt egyik leghatalmasabb vudu papnőt. Ez még nagyobb hibának bizonyul. Ha mindez nem lenne elég, Anita belekeveredik egy véres gyilkosságsorozatba is, melynek titokzatos elkövetője a békés kertvárosokban lakó családokat veszi célba. Lehet, hogy minden mindennel összefügg? Anitának minél előbb meg kell oldania a rejtélyt, ha nem akar újabb áldozatokat. És kénytelen ellenállni a város új vámpírura, Jean-Claude csábításának is.

0
2005. január 11., kedd 16:47
Elbé!

Valahogy én is így vagyok ezzel! A Véres Csontokat olvastad már? Szerintem az eddigi legjobb rész. :)))
0
2005. január 11., kedd 9:57
Én kimondottan szeretem az Anita Blake sorozatot, szerintem nagyon szórakoztató.
Vámpírok, démonok, boszorkányok, alakváltók a mai St. Louisban, rengeteg vér, hulla, izgalom, de közben vicces is. Az események lélegzetvételnyi szünet nélkül száguldanak.
Anita pedig haláli jófej csaj. :)
0
2005. január 11., kedd 9:49
Na, ez érdekesen hangzik. A Pi élete óriási, 2004 egyik legjobb könyve.
Kiváncsi vagyok (és egy cseppet szkeptikus), hogyan lehet filmen visszaadni.
0
2005. január 10., hétfő 21:32
Mivel Jamamura a múltokr, jól leszidott, hogy nem írok a Laurell K. Hamilton könyvekről semmit, így most berakom a Bűnös vágyak hivatalos ismertetőjét:

Kiadó : Agave Könyvek
ISBN : 963 863 610 6
Oldalszám : 252
Fogy.ár: 1 580,- Ft

Anita Blake, vámpírvadász 1.
HAMILTON, LAURELL K.
Olyan világban élünk, ahol a legfelsőbb bíróság döntése alapján a vámpírizmus megengedett, ahol halottkeltőnek lenni hétköznapi foglalkozás. Ahol a természetfeletti ügyeket a rendőrség különleges osztaga kezeli. Ahol mindennapos dolog, ha az ember zombikba vagy patkányemberekbe botlik. St. Louis- ban valaki vagy valami gyilkolni kezdi a város legerősebb, leghatalmasabb vámpírjait. A rejtély felderítéséhez a vérszívók kénytelenek külső segítséghez fordulni. Ő Anita Blake. A legdögösebb halottkeltő és vámpírvadász a városban. Azt hitte, már mindent látott, de ez az ügy még neki is okoz meglepetéseket...
0
2005. január 10., hétfő 18:45
Jujj. Várm a végeredményt, de valahogy nem tudom elképzelni...
0
2005. január 10., hétfő 18:35
ebből a műből m. night shyamalan szeretne filmet forgatni.
0
2005. január 10., hétfő 18:18
David Benioff: Az utolsó éjjel

Kiadó : Gabo Könyvkiadó
ISBN : 963 9421 77 4
Oldalszám : 336
Fogy.ár: 2 200,- Ft

Gondoltam ha már film is készült belőle, így elolvasom. Nekem könyvben is nagyon tetszett, és így utólag a film adaptáció is tökéletes. (Edward Norton remekel) 25 óra története, mely átformálj az életét. Érdemes elolvasni.

A könyv ismertetője:
Huszonnégy óra múlva Monty Brogan, a 27 éves drogdíler hét évre bevonul az Otisville-i börtönbe. Az apja azt akarja, hogy szökjön meg. A főnöke, Uncle Blue drogbáró tudni akarja, hogy köpött-e a zsaruknak. A barátnője nem tudja biztosan, mit is akar. A két legjobb barátja pedig csak egyet tud biztosan: miután Monty kijön a börtönből, már semmi sem lesz olyan, mint régen. Monty tudja, mit akar. Elhelyezni a négy évvel ezelőtt talált kutyáját. Aztán elbúcsúzni az apjától, a legjobb barátaitól, a New York-i orosz maffia világától, és...

DAVID BENIOFF kisebb novelláket publikált folyóiratokban. New York-ban született és nőtt fel, jelenleg L. A.-ben él.
ez az első regénye, amelyből mozifilm is készült Spike Lee rendezésében Edward Nortonnal a főszerepben hamarosan a magyar mozikban is vetítik.
0
2005. január 10., hétfő 18:06

Kiadó: EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT.
Fordító: SZÁSZ IMRE - GY. HORVÁTH LÁSZLÓ
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2004
Ára: 2000 Ft.

Nekem ez a könyv nagyon tetszett. Igaz kicsit nehezen indul, de legalább mindent megtudatunk egy állatkert működéséről, és az ott élő állatokról. :) Furcsa, hogy a regény fele egy aprócska mentőcsónakban játszódik, de egy percre sem unalmas! Szívből ajánlom mindenkinek! :))

A könyv ismertetője:
Pi Patel különös fiú. Egyesek szerint (közéjük tartoznak a szülei is) bogaras. Tizenhat évesen elhatározza, hogy nemcsak hindu akar lenni (születésénél fogva az), hanem keresztény és muszlim is. És keresztül is viszi az akaratát: nemcsak hogy megkeresztelkedik, de beszerez egy imaszőnyeget is.
Hősünknek már a neve is furcsa: keresztnevét - Piscine Molitor - egy párizsi uszodáról kapta. Iskolatársai persze Pisisnek csúfolják, mire ő lerövidíti a nevét, és a gyengébbek kedvéért felírja a táblára: ?=3,14.Az is furcsa, hogy egy állatkertben lakik Pondicherry városában, amelynek apja a tulajdonosa és vezetője. És éppen itt kezdődnek a bajok: az állatkert nem jövedelmező - a család úgy dönt, hogy eladja az állományt, s átköltöznek Kanadába. Az Észak-Amerikába szánt példányok egy része velük utazik a Cimcum nevű teherhajón. A hajó egy éjszaka valahol a Csendes-óceán kellős közepén elsüllyed. Az egyetlen túlélő Pi Patel - valamint egy mentőcsónak-rakományra való állat: egy zebra, egy orangután, egy hiéna - és egy bengáli tigris! Kezdetét veszi a jámbor, vallásos és vegetáriánus Pi több mint kétszáz napos hányódása a végtelen vizeken.
Vajon mennyi és miféle leleményességre van szükség ahhoz, hogy egy kamasz gyerek meg egy két és fél mázsás tigris kialakítson valamiféle békés egymás mellett élést? S ha ez sikerül is, honnan és hogyan szereznek ételt-italt ilyen hosszú időn át? Egyáltalán: mivel telhet ilyen hosszú idő a végtelen, de korántsem kihalt tengeren? Milyen kalandok, milyen élmények várnak rájuk? Meg lehet-e úszni ép ésszel az ilyesmit?

A Spanyolországban született, Kanadában élő Yann Martel egy csapásra világhírű lett ezzel a lebilincselően izgalmas és fájdalmasan szép könyvvel. Megkapta érte a Booker-díjat, rengeteg nyelvre lefordították, és több mint két éve állandó szereplője a bestsellerlistáknak.

0
2005. január 10., hétfő 17:39
mostanában rászoktam mr. lándzsarázóra, íme néhány darabja, amit ajánlanék elolvasni:
Top5
#1 - Hamlet
#2 - Rómeó és Júlia
#3 - V. Henrik
#4 - Othello
#5 - Szentivánéji álom
0
2005. január 10., hétfő 16:21
Most erre fáj a fogam!

AZ RHCP énekesének önéletrajzi könyve.

0
2005. január 9., vasárnap 23:09
én jó múltkor 900 ftért vettem három könyvet astoria melletti antikváriumban (de sica, chaplin, hitchcock)elég jó állapotban voltak, úgyhogy még visszatérő vásárló is lehetek :)
0
2005. január 9., vasárnap 23:00
Tehát akkor az egész (mind a 6 könyv) egyben 1300 ft volt?
Ha igen akkor az nagyon baráti.
0
2005. január 9., vasárnap 22:57
Egybe árulták, mivel ugye egy könyv, de ha jól emlékszem 1300 Ft volt.
0
2005. január 9., vasárnap 22:54
Mennyibe kerül egy ilyen kis könyvekre felbontott Halálsoron könyv? Persze /darabra gondolok.
0
2005. január 9., vasárnap 22:37
Gerike!

Nem tudom, hogy Pesti vagy-e, de ha érdekel a Múzeum Körúton megtalálod a Központi Antikváriumot. (Az Astoriától nem messze) Ott aztán olyan könyveket is találsz,amit máshol nem lehet fellelni!
A másik javaslatom a Keleti pályaudvaron az aluljáró boltok között van egy használt könyves. Ott láttam mindenféle régi King könyvet, még a Halálsoront is az apró füzetes felbontásban.
0
2005. január 9., vasárnap 20:07
Köszi a segítséget mindenkinek.
0
2005. január 9., vasárnap 20:00
Gerike! Tessék szíves lenni elsajátitani a google használatát!

0
2005. január 9., vasárnap 19:54
A Remény rabjai a www.konyvnet.hu-n kapható még.
0
2005. január 9., vasárnap 19:49
http://www.uhu.hu/
0
2005. január 9., vasárnap 19:49
Na, akkor mégis kapható valahol. :] Nekem is ez a verzió van meg.
0