Keresés

könyvajánló topik

2005. január 4., kedd 11:51
Én "A Da Vinci kód"-nak nevezett legújabb világőrületet tudtam le, amit Dan Brown követett el. Konklúzió: érdekes, de egy rakás fogpiszkálót nem ér az egész.

A könyv egyharmada egy utazási lexikon: a Louvre ilyen-olyan hosszú, ennyi-annyi teremből áll, milyen frankó parkettája van, mindezt oldalakon kersztül, amolyan Stefán Király stílusban.
A másik harmada akár Charles Berlitztől is származhatna, érdekes elméletet állít fel Krisztusról, meg a katolikus egyházról. A dolog igazságtartalmába ne menjünk bele, ez ebben az esetben nem is fontos.
Eddig tartott az érdekes rész.
A könyv krimi része botrányosan gagyi, az úgynevezett fejtörők egy része a TVR Hét "Skandináv rejtvény"-ei színvonalát nem ütik meg, a fő-fő szarkeverő kilétét pedig már a könyv felénél sejteni lehet, már csak kizárásos alapon is. Brown bizony sokat nézheti a Barátok köztet, szereti a "csúcson" megszakítani a cselekményt - ezt igazából a szerkesztője javasolhatta, az úgynevezett "megoldásai" és a megmenekülések annyira lesúlytóak.

Szerintem Crichton többet ki tudott volna hozni a dologból, de ez már nem számít, hiszen Hollywood már rég ráugrott a forró témára: a Sony csekély 6 millióért megvette a megfilmesítési jogokat, és nem kisebb neveket állított csatasorba, mint Tom Hanks (kunc), Ron Howard (kunc-kunc) és Akiva Goldsman (kunc-kunc-kunc).
0
2005. január 4., kedd 11:26
Joanne Harris: Partvidékiek
Könnyed, kedves, csakúgy mint a többi könyve. Főleg csajoknak ajánlom.
0
2005. január 3., hétfő 23:37
Én úgy gondoltam, hogy az About a boy filmváltozatában azért (is) változtatták meg a Nirvana szálat, mert a könyv Cobain halálakor játszódik, a film pedig "ma". De lehet, hogy igazad van, és jogi okok miatt egyébként sem lehetett volna.

A Pop, csajok tényleg ragyogó, a film is, a könyv is, másért, máshogy, de mindkettő.
0
2005. január 3., hétfő 22:26
most végeztem vele: nick hornby "pop, csajok, satöbbi". kicsit talán túlságosan szenvelgős, a főszereplőt szívesen megruháztam volna itt-ott, de azért jó sokszor magamra ismertem. a film remek, a könyv alaposabb, ott van zene, itt van szellem.

most olvasom: nick hornby "egy fiúról". ua. a gond, mint a pop, csajok... esetében. túltontúl szájbarágós, de remek írás. a filmből kár volt kihagyni a nirvana-t (gondolom, jogi okokból), de azért így is jól megoldották.
0
2005. január 3., hétfő 21:53
Igen, Gerike létezik. (Megint egy kérdés amire magad is választ kaphattál volna, ha egy picit is önállóbb lennél)
0
2005. január 3., hétfő 21:44
Az lézezik, hogy King-től a Kedvencek temetőjének a könyv címe Állat temető?
0
2005. január 3., hétfő 21:40
Most éppen:
-Stephen King: Tortúra
aztán pedig
-Alfred Hitchcock: Friss Virágok
Valaki olvasta már a Hitch könyvet?
Milyen?
0
2004. október 31., vasárnap 0:01
Kurt Vonnegut: A mesterlövész
0
2004. október 30., szombat 23:47
Sziget a romok között,Asimov kiadványok,Horror vaku.Az idő tolvaja
0
2004. október 30., szombat 23:44
wow, megyek is át a másik topikba. :]
0
2004. október 30., szombat 23:40
Úgy látszik, egyszerre írtunk a könyvről, csak én a némfilmek-ben.
Ott megemlítem, hogy van egy hely, ahol "csak" 8200. - ft
0
2004. október 30., szombat 23:35
1001 FILM AMIT LÁTNOD KELL, MIELÕTT MEGHALSZ

Bolti ár: 9999 Ft
Kiadó: GABO
Terjedelem: 960 oldal
Kiadás éve: 2004
ISBN: 9639526584

Minden, amit tudni akarsz a filmekrõl, amelyeket feltétlenül látni kell - mind az 1001-et. Ha kedvenc mozidról szeretnél többet megtudni, vagy azt eldönteni, mit nézz meg ma este, az 1001 filmhez bátran fordulhatsz. Itt mindent megtalálsz: az alapmûveket, amelyeket talán kihagytál, éppúgy, mint a klasszikusokat, amiket nem lehet elégszer megnézni. Bárhol ütöd is fel a könyvet, egy nagyszerû filmrõl olvashatsz, a legfontosabb adatokkal és néhány meglepõ ténnyel együtt.

Ha DVD- vagy videogyûjteményt állítasz össze, itt megtalálod a nélkülözhetetlen segítséget. De még az alkalmi mozinézõ is élvezetét lelheti a szórakoztató kötetben.
Filmszakosok, mozibolondok, lelkes rajongók és régi filmemlékeiken nosztalgiázni vágyók - itt a helyetek! Több mint egy évszázad legemlékezetesebb mozgóképeirõl találtok információkat és ismertetéseket.
Lehet olvasgatni, bogarászni, élvezkedni.

Ezek azok a filmek, melyeket senki sem hagyhat ki - a Tizenkét dühös embertõl a Zabriskie Pnintig, a mûvészfilmektõl a westernekig. A válogatás a mûvek történelmi jelentõsége, népszerûsége és kritikai fogadtatása alapján készült. Széles körû és lényeges információkat tartalmazó kézikönyvünk ismertetéseit nemzetközileg elismert kritikusok írták.

ez lenne a marketingszöveg. a könyvbe volt alkalmam tegnap belelapozni. a szerzők között találtam egy-két ismerős nevet (köztük kedvenc kritikusomét, kim newmanét), sőt magyart is (varró attila, nevelős zoltán). a filmrktikák hosszabbak-rövidebbek, valamennyi lényegre törő, akad köztük humoros is, amiért piros pont jár. a filmekhez kis imdb-jellegű adatlap is tartozik, habár rengeteg szereplő felsorolása helyett (vagy mellett) szakíthattak volna időt operatőröknek, zeneszerzőknek is. a könyv kivitelezése nagyon igényes, sok-sok színes képpel, az ára húzós, de ha belegondolunk, hogy egy oldal kerül tíz forintba, már nem is tűnik soknak az a majdnem tízezer forint. mozimániásoknak kötelező.

0
2004. október 12., kedd 8:33
Kösz, akkor beszerzem.

Kubrick és az őrültség: aki képes egy nőt a teljes idegösszeomlásig hajszolni egy film kedvéért, az normális nem lehet.
0
2004. október 11., hétfő 23:31
Sutter, olvasd el azért. nagyon dühítő könyv, olvasás közben ezerszer szídod ezt a baxtert, ennek ellenére észre se veszed, hogy pillanatok alatt végeztél azzal 500 oldallal. :) egy kubrick rajongónak (márpedig nekem ő a kedvenc rendezőm) kihagyhatatlan. mondom, felületes, de legalább érdekes és sok infót közöl.
0
2004. október 11., hétfő 22:55
"kubrickot egy szerencsétlen őrültnek írja le, nem feltétlenül zseninek."

akkor ezt annyira már nincs kedvem elolvasni ;)
0
2004. október 11., hétfő 20:21
igen, életrajznak felületes, bulvárnak szórakoztató és informatív. baxter valszeg imádja kubrickot, de nem érti a filmjeit, ebből adódóan nem is elemzi azokat. a könyv még akkor született, amikor a MESTER élt. ja, és elég kárörvendő is: kubrickot egy szerencsétlen őrültnek írja le, nem feltétlenül zseninek. érdemes elolvasni! a speilberg könytől is ezt várom.
0
2004. október 11., hétfő 17:22
Én mosta Zabhegyezőt ill. a Száll a kakukk fészkére-t olvasom!
0
2004. október 11., hétfő 10:40
Olvasta valaki a Baxter könyvet Kubrickról?
0
2004. október 10., vasárnap 11:37
Frank W. Abagnale: Kapj el, ha tudsz!
Chuck Barris: Egy veszedelmes elme vallomásai
0
2004. október 10., vasárnap 3:03
Libri oldalán találtam 1 Spilberges könyvet az eméített írótól.
3500+postaköltség(560)FT a könyv. Azért nem olcsó!
De kitudja talán még jó is a köny.
Valaki olvasta ár?
0
2004. október 10., vasárnap 2:57
Nem tudjátok Clint Eastwood-ról jelent meg valamilyen önéletrajzi, vagy akármilyen könyv?
Szívesen elolvasnám!
:)
0
2004. október 10., vasárnap 2:40
író: -=JOHN BAXTER=-
könyv címe: STEVEN SPIELBERG

Olvassátok el! Megéri!
0
2003. november 21., péntek 22:46
vegyétek, s olvassátok:
chris rodley: david lynch
kiadja: osiris kiadó, budapest, 2003