Keresés

Építő kritikák, javaslatok, kérdések az Xpress.hu-val kapcsolatban

2005. május 5., csütörtök 1:55
A hiba csak akkor jelentkezik, ha a cookie-kat kitörli az ember, vagy "szűz" gépen próbál bejelentkezni, vagy át akar jelentkezni más felhasználónévre. Gondolom az átlagember ilyet ritkán tesz... Ha jól emlékszem, az új rendszerre átálláskor nem volt hiba, így gondolom a többség észre sem vette.
0
2005. május 5., csütörtök 0:12
Nálam is volt ez a hiba. Restart helyrehozta. Maxthon van fenn. azért nem szeretném a gépet restartra szokatni.:)
0
2005. május 4., szerda 17:05
Eddig nálam sem jelentkezett, csak me először. Pedig a gépen semmmi sem változott.
Ja, ha a kukival való bűvészkedés után újratöltöm az oldalt a címsorből vagy linkből, akkor előfordulhat, hogy megint nem regisztráltként köszönt, de a "Főoldal" linkre kattintva, még ha amúgy a főoldalon állok is, helyrerántódik.
0
2005. május 4., szerda 16:59
Köszi az infót, megnézzük, hogy tudunk-e valamit központilag tenni. A furcsa még mindig az, hogy a felhasználók többségénél nem jelentkezik a hiba, és csak az Internet Explorer produkálja a problémát.
0
2005. május 4., szerda 16:52
Most, 3 órával később ugyanaz a szitu adódott elő, és reprodukálható volt a megoldás... Működik...
0
2005. május 4., szerda 13:58
A belépési problémához.
Ma valamiért én sem tudtam belépni. Persze beléptem, de a tovább után már megint nem voltam belépve. Megoldást az hozott - bár tök illogikus - hogy a *xpress[2].txt nevü kukiban a 10. sorban található "xpresshu" sztringet "xpress.hu"-ra javítottam. Elmentettem, és ráklikkeltem a belépés gombra. Erre közölte, hogy már be vagyok lépve. És innentől megint tényleg be voltam, és működött... Érdekes..
0
2005. május 4., szerda 12:27
Kicsit (de inkább nagyon) furcsállom, hogy a helyesírási szabályok betartásához elegendő idő ill. praktikus okok kellenek
0
2005. május 4., szerda 11:12
sajnos én sem módosításokban, sem utólagos belejavításokban nem tudok segíteni, ez ügyben fordulj bizalommal robihoz, aki egyszer biztos időt fog szakítani a helyesírási hibák kijavítására ügyes-bajos teendői közepette.
0
2005. május 4., szerda 11:08
Talán azért, mert a magyarázat szerintem elég erőltetett. Az Xpress látogatóinak ízlését ismerve alighanem rendkívül valószínű, hogy mindenki ezerrel kutakodik vagy kutakodna a világhálón, hogy minél több infót gyűjtsön az ETŰDÖK GÉPZONGORÁRA című filmről és alkotóiról, hála az abszolút magyartalanul írt, "nemzetközileg" viszont így használatos infóknak... :))

Mindazonáltal nem óhajtom a témát túlragozni vagy felesleges vitát csinálni belőle. Elfogadom az érveidet, hiszen nyilván a "Szovjetúnió" vagy a "Nagybritannia" írásmód is a nemzetközi gyakorlatot követi... :))))
0
2005. május 4., szerda 11:00
kicsit sarkítasz csak...
0
2005. május 4., szerda 10:56
Ebben az esetben akkor az angol címet kéne megadni. Ez az orosz-angol kevercs egyszerűen szörnyű: vagy az angol címváltozatot, vagy az eredeti orosz cím szabályos átírását lenne érdemes választani.

Nyilvánvaló, hogy egy keresőben, ha angol oldalakon szeretnénk találatokat kapni, akkor egy-egy névnek nem a magyar írásmódját használjuk. Ha mondjuk az "animációs film"-ről szeretnék tájékozódni külföldi oldalon, én se a fogalom magyar nevét írom a keresőbe. De a Te logikád szerint a magyar filmekhez is inkább az angol írásmódot kéne  alkalmazni, mert hátha valaki külföldi oldalon szeretne tájékozódni a magyar filmekről és alkotókról... :)))
0
2005. május 4., szerda 10:50
Szia Daemiaen!

Nyugodtan beütheti a magyar írásmód szerint is: ez a film fog kijönni találatnak, ahogyan a színészneveknél sem lenne keveredés pl. Nyikita Mihalkovra Nikita Mihalkov lenne a találat. Én úgy gondolom, hogy minden film eredeti címét eredeti nyelven kell megadni: orosz film esetében nyilván a többség nem tudná olvasni a cirill betűket. Ebben az esetben a magyar helyesírási szabályok szerint a fonetikus írásmódot kéne alkalmazni. Teljesen érthető persze, hogy az angolok az angol helyesírás szerint írják át a cirill betűket, de úgy gondolom, mégiscsak Magyarországon élünk, nem kéne mindenben angolcentrikusnak lenni.
0
2005. május 4., szerda 10:49
ha lehet, akkor a nemzetközileg legjobban elterjedt írásmódot alkalmazzuk. én sem szeretem viszontlátni a nickemet úgy, hogy "yamamura sadako", de ha így keresek rá a www-n, biztos több infót kapok, mintha a magyar fonetika szerint írnám le. jelen esetben praktikus okokból döntöttünk az angol írásmód mellett.
0
2005. május 4., szerda 10:39
Szia!

És ha valaki rá akar keresni az IMDb-n, akkor is a magyar írásmódot írja be? ;)
0
2005. május 4., szerda 10:10
Az ETŰDÖK GÉPZONGORÁRA című film adatlapján az alábbi eredeti cím olvasható: Neokonchennaya pyesa dlya mekhanicheskogo pianino. Ez az eredeti orosz ím angol helyesírással írt változata: borzalmas. Célszerű lenne a magyar helyesírási szabályoknak megfelelően a fonetikus írásmódot alkalmazni: Nyeokoncsennaja pjesza dlja mehanyicseszkovo pianyino. . Hasonló módon kéne átírni a neveket is. E film esetében például nem Aleksandr Kalyagin, Yelena Solovey, Nikita Mihalkov, Yevgeniya Glushenko, hanem Alekszandr Kaljagin, Jelena Szolovej, Nyikita Mihalkov, Jevgenyija Glusenko.
0
2005. május 2., hétfő 13:52
Szia!

Amíg Robi nem reagál, addig néhány tipp.

1. Talán a rendelt film egyike (vagy mindkettő) a rendelés óta sem érkezett meg az Xpress raktárába.

2. Talán 2-nél magasabbra van állítva általad a szállítási limit.

3. Esetleg elkallódott a küldemény: 1 hónapja azt hiszem, még volt postai kézbesítés is.
0
2005. május 2., hétfő 13:15
Üdv.
Kb egy hónapja rendeltem 2 db filmet,de az eggyiket azóta sem kaptam meg?
Mlért?
0
2005. május 2., hétfő 1:02
Ez a bejelentkezősdi még mindig nem az igazi...
0
2005. április 16., szombat 23:24
Éljen field!
most posts by TM
0
2005. április 16., szombat 10:48
Ja, és még egy javaslat: az imént rákattintottam a várható megjelenések között A FOGOLY című filmre, mert úgy tudtam, az már megjelent. Nos, ez egy másik, azonos című film, ám a gyártó ország nevében csúnya helyesírási hiba van: nem Nagybritannia, hanem Nagy-Britannia a helyes írásmód. (Mellesleg a TRAINSPOTTING című filmnél ugyanez az ország "Anglia"-ként szerepel: bár mindkét elnevezés elfogadott, szerintem célszerű lenne következetesen csak az egyiket használni.)
0
2005. április 16., szombat 10:43
Xpress!

Indítványoznám, hogy AZ APOKALPISZIS ANGYALAI című film címét javítsátok ki AZ APOKALIPSZIS ANGYALAI-ra: valami azt súgja, hogy az a helyes változat.
0
2005. február 23., szerda 19:57
már nálam is megjavult.
0
2005. február 23., szerda 19:57
a film feltöltésénél kipróbáltunk valamit - ami nem jött be :) -, ennek lett a másfajta font a mellékterméke.
0
2005. február 23., szerda 19:54
Én semmi kimondottan gebaszos dolgot nem látok rajta, de lehet, hogy elgebtam :)  Én azt nem értem, irdatlanék tartalma miért van másfajta fonttal írva..
0
2005. február 23., szerda 19:33
nálam is.
0