Keresés

Moziajánló

2003. január 9., csütörtök 9:01
LOTR: The Two Towers
0
2003. január 9., csütörtök 9:01
Na, aludtam rá egyet (3 órát)...
A film szerintem csodálatos, méltó az első részhez. Ezernyi apró motivum lelhető fel benne, amikr még szebbé teszik a filmet. Mint, azt már a FTOR-ben tapasztalhattuk, a színészek megint a jobbik alakításukat vették elő. Kiemelném innen Gollam-ot. Kéremszépen ez a CGI figura LEJÁTSZIK mindenkit a vászonról. Némely színész nem játszik így mint "ő"! Andy Serkis érdeme és az animátorok érdeme ez. Nagy szó nagyon! Az Entek... Féltünk, hogy vajon, hogy fogja megcsinálni őket. HOgy a fenébe csinálná meg őket? ISZONYAT JÓL!!! Az entek hatalmasak és a filmben láthatjuk őket mindkét oldalukról.
Jelen van mégegy fontos motívum: Jellemfejlődés. A karakterek fejlődnek. Trufa & Pippin a szemünk előtt válik egyre bátrabbá, számukra most tudatosul, hogy a Megye ugyanúgy pusztulni fog, a végzet utoléri őket. Cselekedni kell.
A Helm szurdoki csata... Na igen mégegy sarkallatos pontja a filmnek. A csata hatalmas, fájdalmas elkeseredett, látványos, ilyet még tényleg nem láttunk. Ez az effektelés, ahogy megoldották. Csók minden WTEA-s lábára. Nem is tudom leírni a csatát, ezt tényleg LÁNTNI KELL.

Mindenki tűzzön a moziba!!!
0
2003. január 6., hétfő 23:56
egyezzünk ki szadakóban, oké?

amúgy hetet.
0
2003. január 6., hétfő 23:36
Jama san
hány képbevágást számoltál?
0
2003. január 6., hétfő 23:27
sz'al megjött...

THE RING

az összehasonlítás elkerülhetetlen, elvégre névadómról van szó, meg hátha valaki nem tudja: 2oo2 őszének legsikeresebb horrorfilmje egy 1998-as japán film alapján készült. a remake szóra legtöbb esetben gyomorgörcs az első reakcióm, s vannilaégboltlátogatókapacsakegyvan ízű hányadékot rakok le az asztalra. általában. most nem. pedig jelentős hendikeppel indult ez a film, mivel a RINGU nagy kedvencem, borzongatás terén számomra majdnem verhetetlen. szkeptecizmusom ellenére gore verbinski filmje szinte azonnal magával ragadott. az ehren krueger [arlington road] forgatókönyvből forgatott remake [ezt nem lehet elégszer hangoztatni] nem próbálja meg überelni japán eredetijét: fölösleges speciális effektusokkal nem traktál [bár az első trailer ezt sugallta], kiválóan adaptálja a japán mozi feszültségét, a countdoen itt is a levegőben lóg, a misztikus alaphangból visszavettek ugyan, de a helyére biggyesztett magyarázat is képes megállni a saját lábán, sz'al ez a film működik. nem is akárhogy. az egyre hangosabb/véresebb, s/fx-szel teletömött horror-próbálkozásokkal ellentétben a THE RING erősen visszafogott, mondhatni kamara horror, s hans zimmer visszafogott zenéje, a gyönyörűen fényképezett képek mind-mind hozzátesznek a hangulathoz. naomi watts már egyik előző filmjében [és itt nem a tank girlre gondolok :] bebizonyította, hogy A kategóriás színésznő, egyes-egyedül a férfi főszereplőt alakító nevesincs szépfiú helyére kereshettek volna vmi kevésbé papirmasé színészt. nos, tehát. a THE RING jelesre vizsgázott: nem jobb, nem rosszabb, mint a RINGU, s ezzel az utóbbi évek legjobb amerikai horrorjává avanzsált.
0
2003. január 6., hétfő 20:02
persze, mindképp szólok... egyelőre semmi hír a filmről, pedig megígérték. :\
0
2003. január 6., hétfő 19:54
1most itt van a ring, amit - ha minden jól megy - ma este megnézek1 - akkor úgye ne vigyem szerdára? azért szerda reggelig dötsd el és ird meg, hogy kell v. nem kell.
0
2003. január 6., hétfő 19:11
a ringuból már több folytatás/remake készült, még a klasszikus ringu is csak egy remake, néhány hónnappal megelőzte egy tv film, ami eléggé dokumentarista jellegű volt, sz'al nem igazán tekinthető játékfilmnek: a ringuból létezik azt hiszem manga is [japánban ugyan miből nem?], sőt színdarab is, az ún. "ring cycle" pedig ősrégi japán mitosz, illetve egy urban legend keveréke. csináltak belőle www verziót [ha megnézed ezt a honlapot, meghalsz] kairo címmel, amiből aztán készült egy bűnszar amerikai remake is [ferdotcom] és most itt van a ring, amit - ha minden jól megy - ma este megnézek.
0
2003. január 6., hétfő 2:50
A The Ring eredetijét, az 1998-as japán Ring-et (vagy Ringu-t, kinek hogy tetszik) nemrég láttam, de voltam olyan hülye, hogy éjszaka, egyedül néztem meg.. Mit ne mondjak rég féltem már filmen nagyon, de ennél volt para rendesen:)
Jó történet, a végén a fordulat pedig nagyon nagy! (csak ismerős volt valamiért... nem lehet, hogy valamelyik TV adta régen ezt a filmet?)
A remake-et csak jövőhéten nézem meg, Naomi Watts rlz.
0
2003. január 6., hétfő 1:11
Harryről először akkor hallottam amikor múlt szeptemberben a Tescoban a papucstól a ceruzahegyezőig mindenen rajta volt, aztán láttam a filmet és kiderült, hogy egy barátnőmnek évek óta megvan az összes. A GyÚ-ról meg Gabócától aki 20cm repkedett a földtől, mikor megtudta, hogy PJ elkezdte forgatni, lebunkózott, majd a kezembe nyomta a könyveket...
0
2003. január 6., hétfő 0:47
A film véleményem szerint egy remekmű, nekem jobban tetszik, mint az eredeti verzió.

A vége meg szerintem az nem igazán volt fordulat, max. egy hangyányit.
0
2003. január 6., hétfő 0:18
A mai napig meg szoktam lepődni, mikor megkérdezik, hogy "Milyen film az a Harry Potter/Gyűrűk Ura/Star Wars?"

Harry Potter-t egyébként ma kérdezték meg. Szóval nem értem, mikor már 1 éve a csapból is ez folyik, és még csak a filmekről beszélünk. A Gyűrűk Urá-ról már akkor tudtam, milyen történet, mikor 14 voltam. Elég volt csak azt hallanom, hogy tünde, meg törp. A Star Wars-ra nincs mentség, semmilyen.
0
2003. január 6., hétfő 0:04
Ha sikeres lesz, lehet, hogy lesz egy harmadik is?
Mit meg nem tesznek a pénzért....
0
2003. január 6., hétfő 0:03
Tőlem két kedves szőke hölgy kérte számon,hogy miért van vége a filmnek?Mikor mondtam,hogy még pár hónap és lesz második rész fel voltak háborodva,hogy miért kell két részesre csinálni. Azt már nem is mertem mondani nekik,hogy három részes.
0
2003. január 5., vasárnap 23:53
Már ebből a Gyűrűk Urá-ból is csinálnak második részt?

Egy kedves vendég a moziban kérdezte tőlem
0
2003. január 5., vasárnap 22:24
The ring (2002) elég jól kelti a feszültséget, bár nem egy remekmű. Nem tudom mennyi van benne, de észrevettem, hogy 1 helyen bele van vágva 1 képkocka amin a gyűrű van... ja és jó volt a fordulat a film végén.
0
2002. december 27., péntek 22:57
Rottentomatoes:

RATING: ROTTEN  READING: 0%
(FRESH = 60% or Greater)  

Reviews counted: 89
Fresh: 0  Rotten: 89

Azt hiszem ezzel le is van tudva ez a Ballistic... már a trailer is fos volt
0
2002. december 27., péntek 22:54
BALLISTIC: ECKS VS SEVER

aszongya: directed by KAOS. ennél találóbb már csak az lenne, ha spielberg csinálna filmet játékokkal teli hegyről: ez a film tényleg tiszta káosz. egyrészt van benne egy kis rákocska, amelyik a vérben mászkálva gombnyomásra elő tud izéni szívrohamot. derék. aztán van benne banderas [ecks], aki a Robbanás után átment borostás-koszos-inggalléros ex-fbi ügynökbe, mivel a Robbanáskor elveszítette az aráját és 8 év alatt nem sikerült megtalálnia, pedig egy városban élnek, a pótapuci meg bandaras bögyében van. aztán van benne lucy liu [sever], aki fapofával ütver minden rosszfiút, közben földig ér a bőrkabija és j-los a napszemüvege. ő ilyen tenyésztett bérgyilok, aki kevesebbet beszél, mint kurt russell a soldierben, viszont nem olyan büdös. neki is bögyében van a pótapuci, ennek ellenére - ahogy a cím is sugallja - a két eszperente figura jó fél filmen át egymást gyakja, miközben lezúzzák a fél várost. pótapuci szőkített hajú félszegen mosolygó, szája sarkából morgó gregg henry, amolyan rent-a-badguy, a jobb kezét pedig ray park alakítja, de hiába is várod, hogy prezentáljon egy jó bunyót: többnyire csak szaladgál és hűséges titkár módjára mindenkinek megmondja a frankót, meg amit a főnök izent. na most, mi bajom van a ballistic-kal? közhelyes sztorira nem lehet fogni, mert hülye azért nem vagyok: akciófilmben eredeti történet az ritka, mint mátrixban a hiba [nagyon rossz rossz példa :], itt inkább az a gond, hogy az egész mű úgy el van baszva, mint annak a rendje. a vágás, az operatőri munka és a koreográfia szar: a kisváros című jeles magyar serialban jobban klappolnak az akciójelenetek, becsszó: lucy liun látszik, hogy nem az a belevaló ribi, csak csapkod önfeledten [fapofára koncentrálva], se stílusa, se dinamikája, de azért a kaszkadőrök hullanak körülötte, mintha csak papírból lennének. erről persze, nem ő tehet, mert az ötven éves bond is kifullad 5o méter sprint után, mégis ő a legnagyobb macsó a filmvásznon, mert ugyebár JÓL MEG VAN CSINÁLVA. ha ez esetleg nem elég a kábulathoz, akkor a filmben van sok robbanás, többnyire jelentősség hiányában, csak úgy: valamire költeni is kell a pénzt. a film amúgy nonstop akció, alatta folyamatosan dürrög a trendi breakbeat és a nyú metál, közben lassít, gyorsít, meg ide-oda vág, sőt banderas a legtöbb jelenetet dublőr hiányában csinálja, de végtére is olyan harmatos a kimenet, hogy mindig az akció közepén éreztem kényszert arra, hogy kimenjek egy sörért. a párbeszédeken legalább lehetett mosolyogni, pedig nem árulok el nagy titkot azzal, hogy komolyan gondolták. tehát a filmet KAOS rendezte [teljes nevén wych kaosayananda - hálás vagyok a rövidítésért], aki a messzi ázsiából érkezett és valószínűleg egy betüt sem beszél angolul. csak ez lehet kielégítő magyarázat erre.
0
2002. december 24., kedd 15:46
Oké és egyikőtök se tartja Bond filmnek a NSNA-t ? aka Tűzgolyó újráját?
0
2002. december 24., kedd 13:20
Szerintem is nagyon király volt bennük. Én elégedett lennék ha ő lenne az új James Bond.
0
2002. december 24., kedd 12:40
Na, ezek örvendetes hírek. Clive Owen-t már a BMW filmekben alakított kis szösszenetei mioatt is nagyon bírom:)
Fiennes is érdekes lenne
0
2002. december 24., kedd 11:15
Tudom, sokan utálják ezt az epizódot, de végül is a könyvekhez igazán közeli figura Lazenby volt. Pedig az a maga korában egy igazán modern filmecske volt. Nem is bírták, és a legrosszabb epizódnak nevezték akkoriban.
Egyébként, ha egy kemény Bondot szeretnének, egy kegyetlent, akkor Fiennes nem rossz választás. De, ez igazán távoli jövő. Úgy tűnik, 40 körüli színész már szóba sem jöhet.
0
2002. december 24., kedd 9:26
Ralph Fiennes is csak néhány rajongó körében merült fel. Szerintem abszolút nem Bond alkat.
0
2002. december 24., kedd 9:24
khmm itt közbe kell szóljak rinceWIND, mert olvastam néhány Fleming könyvet és Bond nem csak egy hidegvérű gyilkos bennük (semmivel sem hidegvérűbb mint a filmekben). Éppen ellenkezőleg, sokkal emberibb, mint általában a filmek mutatják, tele van érzelmekkel és valóban igazi úriember. Éppen ezért én nem bánom, hogy az utóbbi két Brosnan filmben kezdik megmutatni, hogy ő is érző ember. Tetszett amikor Jinx-ért aggódott, h életben marad-e.

zolindy: Liptai Claudia? úramatyám...Asszem nem volt hiába való utánajárnom, hogy hol adják feliratosan. Csak a MOM Parkban. Érdemes ott megnézni.
0
2002. december 24., kedd 0:33
A Bond témához kapcsolódóan hozzátenném, hogy felmerült kérdésként egy olyan Bond film is, amelyben visszatérnek az eredeti flemingi figurához, aki tulajdonképpen egy hidegvérű gyilkos, és nem az a finom úriember, akihez hozzászoktunk. A szerepre, mint igazán alkalmas személy Ralph Fiennes neve merült fel. Érdekes lenne egy picit durvább főszereplővel, tulajdonképpen ezzel is csak a korhoz igazodnának.

P.S.: Bár még egy picit várni kell, a Két torony megtekintését javaslom mindenkinek. Van benne egy-két rövidebb üresjárat, és akad, amikor a színészek nincsenek a helyzet magaslatán, de ez max 5-10 %. A többi viszont feledteti ezeket az apróságokat. Smeagol, pedig tényleg az eddigi legjobban sikerült CGI élőlény (tudom, csak félig-meddig az), kicsit szerethetőbb is a kelleténél - igaz ezt majd úgyis máshogy látjuk a harmadik rész elején. Mielőtt bárki rosszra gondolna, nem töltöttem le sehonnan, csak Bécsben már adják. Életemben először voltam olyan filmen, aminek a végén tapsoltak a nézők (dugig telt ház volt), pedig nem is bemutató volt, csak egy szokványos hétvégi mozi.
0