Keresés

Moziajánló

2002. november 24., vasárnap 16:30
Az Ütközéspont és a Kárhozat útja is jó film! Erröl ennyit!
0
2002. november 20., szerda 8:52
Emberek, az Ütközéspontot meg ne nézzétek! Én Samuel L. Jackson miatt néztem meg, bírom a palit (mint szinész), de ez a film!! Minden bajom volt már a végén. Vontatott, unalmas, a drámai hatást 2 jelenetben akarták igazán fokozni, de nem nagyon jött be nekik. Elismerésem a készítőknek, hogy vállalták megcsinálni ezt a trágyát....
0
2002. november 17., vasárnap 20:46
The Transporter - Picit féltem mert a mostanában Besson sok szart "készített" futószalagon és ezt is ő írta (részben), de szerencsére kellemes csalódás volt. Jason Statham (a Guy Ritchi filmek után soxart csinált ő is), Qi Shu (Storm Riders + Jackie Chan) Matt Schulze (Blade 1-2). Jól induló akciófilm, ami a közepén leül egy kicsit a felesleges és ostoba szerelmi szál miatt, és történet sem egy nagy "vasziszdasz' de kellemes és fantáziadús akciójelenetek kárpotolnak miatta. Jason Statham "hajaz" Bruce Willisre csak kigyúrtabb.
Nem tudjátok nem valami sportoló volt?
0
2002. november 10., vasárnap 13:51
pedig én csípom a töltött zsömlyét:)
sok túróval nyam nyam
sóval nem tetszett?
0
2002. november 10., vasárnap 1:49
ROAD TO PERDITION

ebertesen szólva two thumbs up condrad l. hall-nak a kitűnő operatőri munkáért. mivel tom hanks teljesen hiteltelen könyörtelen, mindenki által félt punisherként, ezért hall minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy hanks arcából a film háromnegyed részéből túl sokat ne lássunk a folyamatosan növekvő borostán kívül. még két felfelé tartott hüvelykujj jár thomas newman rutinos zenéjéért, amit filmtől függetlenül is élmény hallgatni, aztán kb. ennyi pozitív dolog mondható el a filmről. a többiek dícsérték paul newmant is, akivel én úgy voltam, hogy nem méltó hozzá ez a film, az ember hajlamos megfeledkezni arról, hogy játszik benne, de mikor hosszú eltáv után néhány percre feltűnik, jó látni. sam mendesnek már az ami szépség után is azt tanácsoltam volna, hogy menjen szépen vissza a világot jelentő deszkákhoz dirigálni, a filmek rendezését pedig hagyja meg azoknak, akik értenek hozzá. unott klisékből összeerölködött forgatókönyvből [még a sopranos bármely része több kreativitást hordoz magában, mitn david self firkálmánya] nem lesz töltött zsömle, bármennyire is nyomjuk belé a túrót, ééérted.
0
2002. november 8., péntek 1:47
About a boy : na végre 1 kellemes csalódás. Nem mondhatnám, hogy nagy hugh grant fan vagyok (sőt), de olyan soxor jött a film, hogy végül megnéztem. Kellemes tragikomédia, a történetet 2 szemszögből nézve, egy csomó poénnal, jó zenével, egy másztszi.
0
2002. november 7., csütörtök 18:28
Asterix 2 : Hát nem is tudom. Nagyon úgy néz ki, hogy egy ideje csak gyalázkodni tudok. Naponta több filmet is megnézek de csak a nagyon jókról és rosszakról írok. Ez a film az utóbbi. lehet, hogy a szinkron dob rajta valamennyit, de akkor is pocsék. Nincs történet, nincsenek látványos elemek, nincs szex (1-2 jó nő 1-2 mp-re) nincs értelme megnézni. A végét is csak azért láttam, hátha történik valami....
0
2002. november 3., vasárnap 16:15
FearDotCom : tényleg olyan szar, mint ahogy mondták. Látszik, hogy a Ház a kisértethegyen alkotója ugyanazt a sémát veszi : 1-2 jó brit színész majdcsak elviszi a vállán a másfél $-os forgatókönyvet, minek vesződjek a rendezéssel.
A k** ***d te ****. De legalább érzéseket váltott ki belőlem.....
0
2002. november 2., szombat 11:44
Duna Plazaban lesz IMAX
0
2002. november 2., szombat 2:02
DAS EXPERIMENT

nagy a füstje, kicsi a lángja. rendesen elkapkodott, irrealitástól bűzlő, hamar hitelét vesztett börtönfilm. szélsőégessége ellenére érdekes és szórakoztató, illogikus lefolyása miatt viszont elég nehezen átélhető darab. a beleszőtt szerelmi szál, amely a film utolsó harmadában kényszerűen nagy fontossággal ruházódik fel, eléggé esetlen: a börtönjeletek közé beszúrt visszafogott tempójú beillesztgetése egyrészt kizökkenti a nézőt, másrészt elég mocskos lopás a másik német sikerből, a lé meg a lolából, arról nem is beszélve, hogy az egész románc több, mint hihetetlen. a lola renntben jól elhelyezték, itt afféle művészi felhangot kívántak vele adni, de csak széttörték a cselekményt. a film számomra óriási csalódás annak ellenére, hogy végig szórakoztatónak találtam. ha kicsit [vagyis inkább sokkal] jobban ügyeltek volna a realitásra, durva nagyot üthetett volna.
0
2002. október 30., szerda 9:45
Van SONY IMAX Manhattanben vhol a Broadway-n...
0
2002. október 30., szerda 7:46
Állítólag nálunk is lesz IMAX mozi. Kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz a beugró.
A Jeleket én is láttam, sajnos a Csepel Plazában, minden tekercsváltáskor tök homály lett a kép úgy 15 percig. Nem tudom miért, de a multikban néha olyan sötét a kép, lehet hogy gyenge égőt használnak a vetítőkben, nem értek hozzá.
Amúgy nem olyan vészes a film, tiszta Hitchcock feeling, kicsit nyúlós-nyálas, de ez Hálívúd.
A Vörös sárkányt még nem láttam (köny+Embervadász már letudva), de Will Graham szerepében Edward Nortont nem tudom elképzelni. Olyan kölyök képe van. Egy életunt Russell Crowe szerű színész nyerőbb lett volna.
0
2002. október 30., szerda 6:57
A Vörös Sárkány:
Rendezői szempontból nézve, néha Ridley Scott-ot, néha meg Jonathan Demme-t idézi stílusával. De úgy vélem, inkább az utóbbit, mert néhány látványon (köd, világítás, fényeffekt stb.) kívűl, szinte mindent Demme-ről másolt.
Maga a film nem volt rossz, bár bevallom, én egy kicsit többre/jobbra számítottam. Túlzottan is elhajlott thriller felé (sok helyen hiányzik belőle a horror), Hannibalon nem igazán érezni a "felsőbbrendűséget"; és a filmet -sajnálatosan- szegény Fogtündér viszi el a hátán. Szerencsére elég sokat van benne. Itt természetesen kiemelem Ralph Fiennest, aki új színészi teljesítményével nagyon nagyot alkotott. ;) Ha ő nem lenne, a film nem érdemelné meg a 10/7-et.
0
2002. október 30., szerda 0:49
Ma néztem meg a Jelek-et (vagy ahogy az egyik vendég kereste : Szignálok). Nem csalódtam benne:rohadt felszínes film, amit nem tud megmenteni egy-két jó ötlet és az égbe emelkedő walkie-talkie (ami a legjobb kép volt a filmben). Shyamalan azért csinál lassan hömpölygő filmet, mert semmi jó ötlet nem jut eszébe a sok hallgatás helyett. Gondolom sokan anyáztok most. pedig én szeretem a lassú filmeket, de legyen értelme is. A Jelek nem más, mint művészieskedő popcorn-film, amit tényleg csak egy-két jelenet tart össze. Meg a zene. 10/3

A Bourne-rejtély : ez már izgibb volt, bár én többre számítottam. Sajna az első filmet rég láttam, nem is emlékszem rá. Az első órája tetszett. Főleg a Nagykövetséges rész és az autósüldözés. De végülis az összes akciójelenet szuper volt. A gond az, hogy a második felében a filmnek tobzódunk a logikai hibáktól, amitől a film nagyon zavaros lesz. Technikailag kifogástalan, de Doug Limantól (Nyomás) ezt el is vártam. 10/6
0
2002. október 29., kedd 20:09
New Yorkban vagyok, úgyhogy majd ha lesz egy szabad hétvégém itt a tőzsdén átugrom és megnézem, kösz a tippet.
0
2002. október 29., kedd 19:55
National Air and Space Museum Washington DC

Sorry :)
0
2002. október 29., kedd 19:54
És hol találunk ilyen IMAX mozit?
0
2002. október 29., kedd 17:51
Sziasztok!

Az elmúlt hétvégén volt alkalmam megnézni egy IMAX moziban az Apollo 13-at.
Ha valaki elképzelte milyen lehet szorozza meg 20-szal és emelje négyzetre.
Az igazsághoz hozzá tartozik én nagyon szeretem a filmet,de erre nem voltam
felkészülve.Nem voltál még rakéta kilővésen? Nézd meg és ott leszel.
Esetleg az űrben ? Nézd meg és blabla. :)
A filmből kb.20 percet kivágtak, ez nekem hiányzott,de a film nem
vesztett az értékéből.
Remélem hamarosan itthon is megnézhetjük.

Lobi
0
2002. október 28., hétfő 18:32
ja, ez az amrikai mozitoplista volt. (annak akinek nem esett le;)
0
2002. október 28., hétfő 18:31
1 Jackass
2 The Ring
3 Ghost Ship
4 Sweet Home Alabama
5 My Big Fat Greek Wedding

LÁTJÁTOKEZT???
Az amerikaiak végérvényesen meghülyültek, azt kell, hogy mondjam... Jackass.. A világ legidegesítőbb sorozat a silver screen-re mozdult, az IMDBn asszem 7.6 körül áll az értékelése..

Biztos, hogy nem nézem meg, a sorozatbol láttam két három részt, a gyomrom egyrészt forgott (Elefántsz*rba fejesugrás...), meg idegesített is de eléggé...

Kérdésem: KI a halál nézi ezt a szemetet?
Továbbmegyek. KI a halál választja ezt pl a The Ring helyett?

Tényleg nem tudok kiigazodni amerikán... Nem kell nekik Spirited away, jó nekik a Pocahontas 5 is....
0
2002. október 27., vasárnap 22:55
Még a 80-as években folytatásokban jelent meg a Rakéta-regényújságban, majd 1990-ben egyben is kiadta a Magvető könyvkiadó. Nekem ez van meg, nem tudom van-e újabb kiadás, de most a film kapcsán szerintem várható.
0
2002. október 27., vasárnap 21:46
Egy kérdésem van: a Red Dragon könyv honnan szerezhető be? Van egyáltalán magyar fordítása Harris könyvének?
0
2002. október 27., vasárnap 21:09
Red Dragon

Sokakkal ellentétben, akik az Embervadászt titkos, kultikus, meg nem értett remekműként értelmezték, szerintem Mann filmje rettenetesen félresikerült volt. A Vörös sárkány kedvenc regényeim egyike, ezért döbbenettel láttam, hogy a Manhunter-ben mennyire erőtlen Dolarhyde figurája: hogyan változik a vásznon a könyv komplex, izgalmas alakja sima, mezei idiótává. És ahogy a történetet megváltoztatták: minden értelem és izgalom a kukában kötött ki, Harris gótikus, sötét meseszövését Michael Mann akkori sorozatának, a Miami Vice-nak megfelelő neonfényes, primitív szintetizátorokkal kísért, ostoba lassításokkal terhelt "zsarukalanddá" alakította át. Mann amúgy nem elveszett rendező, a '90-es évek közepén magára talált  (Heat, The Insider), ezért Az embervadász-ban is találhatunk dicsérendőt: Dante Spinotti remek operatőr, az azóta elfelejtett William L. Petersen pedig jól hozza Graham figuráját. Tavaly a Hannibal hatalmas csalódás volt számomra. Scott nagyon vizuális rendező, de ha rossz forgatókönyvet kap, hiába a remek képek: buta film a végeredmény. Aki olvasta a trilógia záródarabját, tudja miről beszélek, aki meg nem, az is érezhette: Jodie Foster pótolhatatlan. Ő Clarice Starling. Mivel tehát csak A bárányok hallgatnak-ot tartottam méltó megfilmesítésnek, örömmel hallottam a hírt tavaly, hogy újrázzák a Vörös sárkányt. Amikor viszont megtudtam, hogy a rendező Brett Ratner, hülye kis agyatlan komédiák (pl. Csúcsformában) alkotója, nagyon megijedtem: ezt megint el fogják cseszni. Amikor viszont a szereplőgárdát megláttam, picit megkönnyebbültem: ilyen színészekkel nem lehet. Tegnap este végre láttam a végeredményt. Örömmel mondhatom, kellemesen csalódtam. Először is: ezt a filmet is Dante Spinotti fényképezte. Ez a jó hír. A rossz hír viszont az, hogy az általam egyébként kedvelt Edward Norton nagyon nem képes megbirkóni Will Graham karakterével. A könyvben Graham legalább annyira kattant, mint Lecter, aki titkos perverzióit sikeresen kamatoztatja az elmebeteg bűnözők kézrekerítésénél - hiszen úgy gondolkodik, mint ők - ám az állandó elfojtás sebezhetővé és frusztrálttá teszi, amit Hannibal előszeretettel használ ki. Na, a filmben ebből szinte semmi nem látszódik. Norton olyan, mint egy eltévedt kiscserkész, infantilis mosollyal mászkál a vásznon, és valahogy nagyon nem lehet elhinni neki, hogy annyira elképesztően, nélkülözhetetlenül zseniális profiler. Hopkins szokás szerint jó, de kissé már rutinból hozza a figurát, sokat nem tesz hozzá. Ráadásul hiába a maszkmesterek igyekezete, az elmúlt 11 év alatt jócskán megöregedett és meghízott, ezért nem igazán vesszük be, hogy a történet a Bárányok elött játszódik (ugyanez igaz Dr. Chiltonra is). Norton-Hopkins közös jeleneteiből pedig valahogy hiányzik az az elképesztő ritmus és feszültség, ami Foster-Hopkins között még megvolt. Ám ekkor jönnek Ralph Fiennes jelenetei. Amit előad, az a színészet magasiskolája. Maníroktól mentes, letisztult alakítása hideglelősen szép. Méltó társa ebben Emily Watson, és rendkívüli tehetségüket látva Ratner felnő a feladathoz. A történet beindul, az izgalom a székhez szegez, és hála Ted Tally forgatókönyvének, végig hű a könyvhöz. Fiennes pedig hiába csak harmadik a stáblistán: a film nagy részében őt nézhetjük a vásznon, jelenléte megsemmisíti Nortont, és elhomályosítja Hopkinst. Ez az ő filmje.

(még annyit, hogy ha már ilyen szépen sikerült összetoborozni A bárányok hallgatnak szereplőgárdáját, Crawfordot miért Harvey Keitel, és miért nem Scott Glen játssza. Ő picit hiányzik)
0
2002. október 27., vasárnap 14:18
xXx

nem irigyelhetem túlzottan az új generációt, ha ilyen szuperhőst választ magának. az ilyen mázsás, kopasz dorongok nem is olyan rég még csak verőlegényeket alakíthattak, ahol arossz dumájukért, meg a kifogásolható attitüdért cserébe jól beverték az arcukat. jesszusom, hová tart ez a világ? :] vin dieselnek ugyan szép bariton hangja van, egyéniség és sárm híján maximum a körítés tudja eladni, ennek szálításában az xXx erősen igyekszik, ám átesik a ló túloldalára, a töménytelen mennyiségű robbanás hamari elpuffogtatása miatt a második felére erőtlenné válik az amúgy sem túl impresszív film. a szereplők közhelyes sakkfigurák [különösen bosszantó samuel l.jacksont harmadosztályú kétarcként viszontlátni], nincs bennük semmi báj, semmi sárm, híján vannak minden egyéniségnek, ezért aztán a nézőt semmi sem tudja igazán bevonni a filmbe, talán csak a rammstein kirobbanó fellépésével díszített intro, danny trejo vicces, ám elpazarolt cameoja visz némi szint a kétórányi szerencsétlenkedésbe.

THE BOURNE IDENTITY

kémsztoriból akciófilm lett, de annak kitűnő. különösen tetszett a lehetetlen szuperkütyük mellőzése, a felhasznált fegyverek, eszközök mind-mind hitelesnek tűntek, doug liman pedig már a go! esetében is bebizonyította a számomra, hogy ügyesen pörgeti a tempót, bár a legjobb filmje mindig is a bárbarátok lesz [tarantino paródia midnenek felett!]. franka potentét ugyan szívesen lerugdaltam volna a vászonról, julia stiles karaktere pedig bevállalhatott volna egy fejlövést, olyan jó lett volna, matt damon azonban hiteles akcióhős, a film hangulatán szerintem nagyot dobott az, hogy európában játszódik, s bár az a bourne rejtély nem olyan nagy rejtély, messze menőkig elégedett voltam a filmmel. amilyen szar az idei amerikai felhozatal...

REIGN OF FIRE

a legbosszantóbb dolog ebben a filmben az, hogy egy kurva jó ötletet [sárkányuralom egy posztapokaliptikus világban] iszonyú szarul, lehetőségeit messze nem kihasználva dolgoz fel. jókora ziccert hagyott ki az x aktás bowmana reign of fire-ral, mert ha az ember beül egy sárkányos-tankos-helikopteres mozira, akkor nem túljátszott karakterek picsogó lelkizésére kiváncsi, hanem azt akarja, hogy lángoljon az ég! de nem. marha nagyot röhögtem, mikor a napi 15ooo kaloriát igénylő testű bale és mcconaughey arról panaszkodik, hogy mindjárt éhenhalnak, ez aztán a hiteles dráma, ajaj. úgy igazándiból egyik karakterrel sem lehetett szimpatizálni, vagy egyszerűen azért, mert kidolgozatlan plakátfigurák voltak, vagy kínosan túljátszották szerepüket. mcconaughey asztmás hangon hörögve, szivarvéget rágcsálva dörmögi végig a filmet, s nyomja a patrióta importrizsát, míg bale szőrös teréz anyaként próbálja megmenteni az egész világot, de közben csúnyán plagizálja a star warsot. :] és ami a legfontosabb, sehol egy büdös sárkány, a nagy ritkán betévedő szárnyasok csínyán bánnak a tűzgolyóval, a legtöbbször ugyanazt a röppályát prezentálják [újrahasznosított cgi], s messze nem olyan impresszívek, mint amilyenek lehetnének. * SPOILER * a megoldás az uralkodó faj visszaszorítására szerintem borzalmas. 2o éven át senki nem jött rá, hogy lehet elpusztítani a dögöket, pedig még az atomot is bevetették ellenük, most meg elég egy rambos nyílvessző. ráadásul az ökozseni macconaughey néhány nöstény levadászása után kijelenti, hogy csak egyetlen hím van az egész világon, amit aztán be is cserkésznek - a több száz nöstény ezt ölbe tett kézzel nézi véig, majd a hím kiterítését követően... belehalnak a szégyenbe. remek. :]
0
2002. október 27., vasárnap 1:03
Bourne Identity: az aproblémám, hogy láttam az eredetit és ez nagyon gyenge volt ahoz képest. Nem derül ki semmi olyan rövid, az nemhiába volt 3h-s. 10/3
0