Keresés

Moziajánló

2002. április 14., vasárnap 21:58
Mulholland Drive 10/10

lynch eddigi legjobb filmje. a modern film készítés remeke. sok müvéből merít mégse lehet azt mondani, hogy ugyanaz mint a többi filmje. pedig ugyanaz csak sokkal érettebb és ettöl más mint az eddigi munkái. érthetöbb, emészthetöbb mint a többi filmje, de nem válik sekélyesé vagy szájbarágosabbá. azért még igy is akad benne elég kérdés és vannak benne böven vizuális 1furcsaságok¨. annak idején az abc tv társaság egy sorozatot rendelt lynchtől aztán megrémültek attól amit kaptak, amit láttak (vajon miért?). ez lett volna a mulholland drive, nem kellett nekik, igy lett a sorozatból egy mozi film. talán jobb is igy. ami a festészetben dali és bosch az a filmüvészetben lynch. szürreális és absztrakt. nem egy könnyü film. van itt minden ami nélkül egy lynch film nem lenne lynch film rejtély, misztikum, szex, halál, álmok, emlékképek, sötétség, badalamenti, egyedi beállítások, sok közeli, piros függöny. naomi watts játéka fantasztikus, a vicc az egészben, hogy még csak nem is jelölték oszkárra. azért a hálivúdi filmkészítés is kap rendesen. lynch ezzel a filmjével végleg beírta magát a nagyok (hitchcock, kurosawa, kubrick) közé.
0
2002. április 14., vasárnap 0:49
ok, erről nem tudtam. ettől még jó a jelenet :))
0
2002. április 13., szombat 20:37
1További pozitívum még, hogy világszinten sem rosszul sikerült jelenetsor, amint a lánchíd építését látjuk, örülök, hogy ilyet az itthoni fiúk is meg tudnak csinálni.1 - ja annyira biztak az itthoni MAGYAR fiúkban, hogy kiadták a melót sok pénzért az amerikai fiúknak akiknek baromira nem volt kedvük vele foglalkozni ezért vissza paszolták a MAGYAR fiúknak fillérekért bérmunkába a melót. végülis pénzmossásnak nem egy rossz ötlet,
MAGYAR fiúk meg hagyj gályázannak éhbérért.
0
2002. április 13., szombat 20:30
most komolyan egy fidesz 1filmtől1 lehetet jobbra számítani?
0
2002. április 13., szombat 18:52
ja, valamit kifelejtettem :)

Hídember, 10/3
0
2002. április 13., szombat 18:51
Hídember ( 2002 )

Már régóta ki voltunk éhezve egy jó magyar filmre, és személy szerint én nagyon vártam már a kiemelkedően nagy költségvetéssel készült Hídember c. alkotást... az éhségem sajnos ezzel a "monstre" produkcióval nem nagyon csillapodott. A film kifejezetten rossz lett. Az első perctől az utolsóig dögunalmas és rendezetlen az egész, néhol olyan érzésem volt, hogy összefüggéstelen jelenetek sorát nézem. Első hallásra örültem annak is, hogy a filmben Másik János szimfonikus zenéje szolgáltatja az aláfestést, ez azonban több mint feledhető, és lehetne dominánsabb is - persze ehhez jobb dallamok kellettek volna. A kosztümök természetesen jók, a helyszínek is viszonylag. Az operatőri munka nem kiemelkedő, sok az unalmas snitt. A világítás azért itt-ott szép volt, és tényleg tetszett. További pozitívum még, hogy világszinten sem rosszul sikerült jelenetsor, amint a lánchíd építését látjuk, örülök, hogy ilyet az itthoni fiúk is meg tudnak csinálni. Végezetül, ez egy alapvetően rossz és élvezhetetlen film szép látványvilággal - ám ez édeskevés. Talán majd legközelebb...
0
2002. április 11., csütörtök 1:09
from hell 10/9

nagyon jól eltalált hangulatú film hálivudtól szokatlan befejezéssel. egy tanítanivaló operatöri munkával (azok a látomások !!). vágás se egy utolsó. nagyszerü szinészi alakitások sora. magával ragadó, érdekes zene. egyszóval egy igen kellemes meglepetés. mindenkinek ajánlott a megnézése.

az ember aki ott sem volt 10/9

tisztelgés a film-noir elött. méltó módon. csakis szuperlavituszokban mérhető operatöri munka, felejthetetlen ahogy a fénnyel és az árnyékokkal játszadoznak. a from hell amit tegnap dicsértem ehhez képest egy kezdő operatör tehetséges probálkozása (pedig peter deming nem egy utolsó senki). minden egyes jelenet gondosan megtervezve, mégsem lesz eröltetett. csakis kubrick filmjeihez mérhető gondosságal válogatott zenék, amik nagyszerüen passzolnak a film minden egyes részéhez. ami miatt nem tizes az a bünügyi szál kissé könnyen kiszámithatósága, de ettől függetlenül még nagyon sokszor újranézhető. billy bob thornton alakítása minimun egy oscar, de hát mint tudjuk ott nem ez számít. a coen testvérek felejthetetlent alkottak. moziban kihagyhatatlan, dvd-n kötelező vétel.
0
2002. április 10., szerda 17:36
FROM HELL

az azonos című képregényből készült filmet nagy várakozás előzte meg: majd ez feje tetejére állítja a filmvilágot, gondoltuk sokan, s a hughes tesók előző, megbotránkoztatásra rendesen okot adó filmjeit elnézve, jogos is volt az elvárás. aztán mikor a film a mozikba került, csendesen ki is múlt. a csoda elmaradt. bár képi világa remekbe szabott: hol burton, hol coppola neve merül fel, egyesek még bavat is visszasírták, én meg tarzem vagy sigismondi után sikoltoztam. mindegy, nagy neveket adaptálni megbocsátható dolog, forgatókönyvet elbarmolni már kevésbé az. itt pedig ez történt: zavaros, túlbonyolított történetbe bujtatták szerencsétlen jacket, akiről - mivel nem sikerült elkapni - számtalan legenda keringett közszájon: egyszerű hentestől kezdve a királyi konspirációig minden belekerült a kalapba: kár, hogy a hughes tesók pont az utóbbi húzták ki belőle. a film ennek ellenére igazán élvezetes, profi munka: megéri a dícséretet, mégha hajlamosak leszünk belealudni, s egyes hangosabb jeleneteknél felriadva értetlenkedve kapkodni a fejünket. a színészekről nem nagyon szóltam: nem csoda, az egyedüli kiemelkedő alakítást ian holm hozza a megfáradt udvari orvos szerepében. még egy dolog: a moziban furcsán kellemes cameoval találkoztam, figyeljétek csak! 1o/6.
0
2002. április 9., kedd 14:35
Jó lenne tudni, hogy milyen szempontok alapján és hol döntik el, hogy mikor kerül egy film a magyar mozikba. Néha tényleg akkora a csúszás, hogy már jóformán a TV-ben is lemehetne a cucc :). A Trafficról én már azt hittem, hogy egyáltalán nem is lesz... Van itt valaki, aki ismeri a filmek MO-ra kerülésének (néha kimondottan rögös) útját ???
0
2002. április 8., hétfő 17:52
Nekem a "Traffic" már fél éve, a "Simple Plan" pedig már másfél éve megvan német kiadású DVD-n... Mindkét film kiemelkedően jó alkotás,  számomra is érthetetlen ez a nagy késés.
0
2002. április 8., hétfő 0:51
vannak filmek, melyek bemutatójára még mindig várunk. pl. a simple plan.
0
2002. április 7., vasárnap 6:05
MÁJUS 30???
hihetetlen... azért ez nem semmi, mutattak már be ekkora késéssel filmet itthon?
0
2002. április 6., szombat 19:39
május 3o.: traffic végre valahára a mozikban.
0
2002. április 5., péntek 23:08
Blade 2 : 7/10 Hát végre!? Itt a folytatás, pofátlanul 89% -ra kimagyarázták Whistler visszatérését, látszik, hogy több zséből dolgoztak, az első fele 10/10. A második cd-től előjönnek a folytatásos klisék, amibe belekeverik a romantikát is, nem túl szerencsés. Pearlman volt már jobb is, Blade is. A humoros beszólásokat inkább az akciójelenetek váltják fel, amik jók, de nem az előző film sílusa. a cgi nem változott, de elfogadható. Azért én megveszem.

Resident Evil 4/10 Júj, de gyenge. zombis film vér nélkül? (történet nélkül?, színészek nélkül?) mindezt pótolta az a sok klisé amit az évek során sikerült összegyűjteni. Nem tudom, hogy horrornak v. scifinek volt gyenge.
0
2002. április 2., kedd 18:01
A Pánikszoba lenyomta a Mátrixot

Nem kell pánikolniuk a Pánikszoba alkotóinak: David Fincher legújabb filmje minden idők legjobb húsvéti eredményét produkálta: 30,2 millió dollárt hozott az ünnepek alatt. Ezzel a teljesítménnyel megelőzte a Mátrixot...
0
2002. március 30., szombat 16:26
Elnézést, igazad van.
0
2002. március 30., szombat 3:29
"The Qeen of the death "  bocsi, hogy belejavítok, de a filmcímekre allergiás vagyok..:))

Helyesen: The Queen of the Damned

from hell 10/8 (később bővebben)
0
2002. március 29., péntek 21:14
From hell 10/7 Nem volt rossz. Szép, és hitelesnek tűnő Londoni képek, nem rossz színészi alakítások és színészek, de mégsem az igazi, ettől függetlenül tudom ajánlani mindenkinek( bár nem randifilm)

The Qeen of the death 10/1 Nem csodálom, hogy meghalt Aaliyah, én is majdnem. 4-5x aludtam el, és semmit nem tudok felhozni a film mellett. A hülye Gabóca szerint jó volt, de ismerjük az ízlését.
(monkeyboy :PPPPP )
0
2002. március 24., vasárnap 17:03
COLLATERAL DAMAGE [AZ IGAZSÁG NEVÉBEN]

úgy tűnik, arnie-nak nem szóltak, hogy a csúcson kell abbahagyni, mert különben a true lies lenne az utolsó bejegyzés a filmográfiáján. s nem szoronghatnánk vegyes érzelmekkel, kétkedve a készülő projectjeit [mind-mind folytatás] látva. az osztrák tölgy pedig szélsebesen száguld lefelé a lejtőn, legutóbbi filmjét látva is zségyenkeznünk kell: arnold kiábrándítóan rossz akciófilmet csinált, szégyenkezhet miatta rendesen. először is az alapszituáció piszokul elcsépelt: arnie egyszemélyben bosszút áll. míg a commandoban egész teherautónyi fegyverarzenélt vitt magával, jelen esetben macgyver módjára, vagy jobb híján pusztakézzel vadássza le az ellent, akiket valahogy képtelenség komolyan venni. s nem amiatt az ismerős érzés miatt, hogy "ugyan, mit akarnak ezek arnie-tól?!", egyszerűen csak hibát hibára halmoznak. nevetségesen ostoba, kiszámítható gerilla csapattal állunk szemben, hogy másodperceken belül belealudjunk az izgalomba. aztán még valamit nem értek: ha szeptember 11. miatt el kellett halasztani a bemutatót, akkor hogy maradhattak benne a filmben ezek a szégyenteljes trükkök? odavetített lángcsóvák, vízesések, meg minden. arnie megöregedett, de talán annyira nem, hogy 2o-25 perces kihagyásokkal szórja szét az akciójeleneteket filmjében. nagyon félek a t3 miatt... 1o/3.

SHALLOW HAL [A NAGYON NAGY Ő]

erős gyomor szükségeltetik, ha valaki beül rá a moziba. és most egyáltalán nem a farelly tesók miatt: az osmosi jonest nézve tapasztaltam meg először, hogy a testvérek némiképp konszolidálódtak - persze, az altesti humor még mindig központi szerepet kap, s az aberrált, kisebbségben lévő emberek is jelentős szerepet játszanak filmjeikben, csakhogy most nem rajtuk röhögünk, hanem inkább velük, erősen hangsúlyozva, hogy nem a külsőségekben van a lényeg. no persze, az ilyen ultraliberális nézetektől lesz a film enyhén szólva banális, de kiváló szórkozás. gwyneth paltrow piszokul nem tud játszani, ő az amerikai görbe nóra, ahogy tetszik, viszont a mr.ripley óta összeszedte magát, mégha tudjuk jól, hogy a húzósabb jeleneteket dublőrrel forgatta. :] jack black viszont állati jó komikus: magyobb szerepeket neki! és hogy mitől fordult fel a gyomrom? a szinkron miatt: valamelyik eszes fejes kitalálta az intercomnál, hogy mekkora buli egy kövér emberekről szóló filmhez a pa-dö-dö-t szerződtetni szinkronhangként. naagyon szar ötlet. az egész mozi egy emberként hördült fel, mikor gwyneth megszólalt lang gyöngyi hangján. na, megint végig futott a hideg a hátamon. ha teheted, feliratosan nézd meg... ha máshogy nem, majd dvd-n. 1o/8.

BANDITS [BANDITÁK]

némi megszokott best hollywoodos késés után a banditák is befutottak a moziba, hogy 2 órányi szorványosan felhős szórakoztatásra invitálja a betévedt nézőt. bruce "macsó" willis és billy bob "nyafi" thorton bankrablókat játszanak, s jól kiegészítik egymást. érdekes, hogy a hozzájuk csapódott kate blanchett kettőjük ötvözetében látja az igazi férfit, én inkább azt mondanám: bruce a férfi, billy bob a nő. mennyivel érdekesebb lett volna egy film két homokos fosztogató road movie-járól, nem? :] azért így sem fogunk unalomba fulladni, habár a lelkizésre egy hangyányival több időt fordítanak a kelleténél, s abban is biztos vagyok, hogy egy év múlva már csak a frizurákra emléxünk a filmből, de szombat estére bevállalható. 1o/6.
0
2002. március 17., vasárnap 2:26
The Others.

Sajnos nekem valaki leszpojlerkedte a végső csavart, de ettől még élveztem a filmet, Kidman néni nagyon jól játszotta a szerepét,  kicslánya nagyon szimpatikus volt a filmben:) Érdekes volt az alapötlet is, amit csak a végén tudunk meg!
OLyat viszont még nem láttam, hogy az egész mozi egyszerre ijedje sápadtra a seggét, ennél igen:) A végén a gyerekekkel a Szekrényes jelenetnél az egész mozi egyszerre(!!) hördült fel az ijedtségtől:)) Habár talán ezeket a patronokat a 6. érzékben már eldurrogtatták (tegyük hozzá, hatásosabban), mégis szólnak eléggé!
Mindent összevetve Alejandro Amenábar, a "Nyisd ki a szemed" elkövetője elég jó kis "parázós" mozit hozott össze!

10/7
0
2002. március 17., vasárnap 1:11
BLACK HAWK DOWN

Végre! Ridley Scott az utolsó 3 filmjével back in business. A Gladiator előtt volt 3 gyengébb filmje, most egymásután három nagyon jó! Ne szakadjon meg ez sor.

A történet Szomáliában játszodik, ahol a nemzetközi segélyszállítmányok nem a megfelelő helyre érkeznek. Persze a "nagy igazságtevő" közbe szól...és kezdődik a csata.. A csata amely nagyon reálisan van ábrázolva..picit talán hatásvadász módszerekkel.. de nem viszik túlzásba...
Persze a hazafias -  "Mondd meg a barátnőmnek.. "Nem, majd te megmondod..." - dialógusok nem hiányozhatnak, de az amcsik ezek nélkül nem tudnak háborús filmet csinálni. Imho nézzük el nekik. Soha rosszabb filmet Ridley.

10/8

The Others

Úgy vártam ezt a filmet mint egy falat kenyeret (persze ez az én esetemben nem jó hasonlat :))
Kell egy film amin meg lehet ijedni a moziban, amikor végre a torkában doboghat a szive az embernek. Utoljára az Event Horizon és az In the Mouth of Madness volt ilyen számomra.
A the others-ben nem csalódtam. A feszültségkeltés minden eleme adva volt. Kisérteties ház, köd (amitől carpenter filmje óta nagyon félek:), sápadt Kidman, szuper zene..stb.

A történet egyszerú de hatásos, a szokásos csavar sem marad el belőle, amiről ugyan sokat leírták, hogy látták előre.. én nem láttam, meglepődtem amikor kiderült.

10/9
0
2002. március 16., szombat 18:07
Heist (2001)

David Mamet, igazi örömjátékot hozott össze Gene Hackman-nek egy kis noir feeling-es rabló storyt formájában. Kimért, okos és jól eljátszott film ez. Danny Devito, Delroy Lindo, és Sam Rockwell színesítik a palettát. Magyar bemutatóról egyelőre semmi hír.

The Time Machine (2002)

A film készítőit biztosan lenyűgözte mind a Titanic, mind a Tim Burton féle Majmok Bolygólya, mert e két filmet próbálták egybe gyúrni. Az story alapjai ugye jöttek H.G Wells-től, a romantika szinte Titanic színtű, az akciók - főleg az ellenfelek miatt - tisztára Majmok Bolygólya. A forgatókönyvet az eredetiség szele elég messzire elkerülte. Szegény Guy Pierce-nek, még a rövid játékidő is alátesz. Nincs ideje karaktert formálni. De a film rejtett kincse - Jeremy Irons - se járt sokkal jobban. Kb. 7 vagy 8 perc. Ennyi. Van még 2-3 jobban kinéző fx, egy átlagosan bugyuta befejezés, és egy egész tűrhető Samantha Mumba, aki épp most próbál pop üdvöskéből, mozi üdvöskévé lenni. Egyszer, ha nagyon csábít, de az se baj, ha passzolod.
0
2002. március 16., szombat 2:26
BLACK HAWK DOWN

ridley scott formában! nagyszabású, hangos és szórakoztató filmet forgatott a 1993-as kelet-afrikai incidensről, nagyon kevés politikai felhanggal, ami dícséretes, a szokásos mellrengető hazafiasság is meghuzza magát: ez a film kemény fiúk hosszas és kínkeserves csatája: a ryan közlegény megmentése első 2o percét sikerül kibővíteni jó két órára. a parttalan és pártatlan lődözést csak az utolsó egy órában szakítja meg némi sírós-rívós-elemezgetős, jaj-meghalok-mondjátok-meg-anyunak-hogy-szeretem helykitöltő, uncsi részek, ezért csak 1o/8.

THE OTHERS

nyúlós-málós kísértetsztori a II.vh. idejéről. ódon kastély, ködös, rothadó levéllel fedett kert, nyikorgó falak, maguktól becsapodó ajtók, fura hangok, fehér leplek. komolyan: a lehető legelemibb klisék kerülnek elő a nyisd ki a szemed! spanyol rendezőjének tarsolyából. nicole kidman gyötrődik szerepében: a két órás játékidőből 1:59-ben sírós a szeme, s rendesen próbára teszi a néző idegeit. a film egyébként ijesztgetős horror akar lenni, az ún. gótikus fajtából, csak 25 másik iylet láttunk már, ahol ha felcsendül a baljós zene, utána történik is valami... ebben jó másfél órát kell várni a cseppet sem meglepő fordulatig. nem tudom, mit esznek ezen a kritikusok. 1o/4.
0
2002. március 15., péntek 18:23
40 nap és 40 éjszaka 10/6
A film vége felé lesz érdekes (kb. 30. nap), szex nélkül kemény az élet.

Már megint egy dilis amcsi film (Not Another Teen Movie) 10/7
pár eredeti poén, de nagyon tetszett a váz, amire épül az összes ilyen vígjáték, azt nagyon eltalálták.

Szerelem a végzeten 10/8
Nagyon kellemes vígjáték, nem idegesítő a sok véletlen, mint a hasonló filmekben (barátnővel ajánlott)

Super Troopers 10/8
Valószínü, hogy dvd-gyanús nálam a film. Eredeti poénok, rendőrakadémia-feeling, csak sokkal jobb!
0
2002. március 14., csütörtök 16:32
Super Troopers (2002)

A világ leghülyébb autópálya rendőreit ismerhetjük meg. A tavalyi sundance filmfesztivál fekete bárány filmjét - a trailer-ben külön felemlegetik, hogy a legtöbb nézőt sikerült elidegeníteniük - a Fox karolta fel. A filmnek, mondjuk van valami halvány alaptörténete, de lényeg inkább a különböző, válogatott baromkodásokból álló jelenethalmaz egybefűzése. Például: főhőseink egyik kedvenc sportja, hogy lemeszelnek valakit és fogadást kötnek, hogy a sofőrrel folytatott standard beszélgetésben (jogosítvány, forgalmi, stb...), hányszor tudja elmondani a "pina" szót, vagy, hogy hányszor tud közben kotkodácsolni. És ezek még szinte szelíd poénok. Ha valaki vágyik egy kis, ereszd el magad típusú, független filmre annak nyugodtan ajánlhatom. Magyar cím, bemutató ismeretlen.

Már megint egy dilis amcsi film (Not Another Teen Movie) /2002/  start itthon: 2002. március 28.

Mit is lehetne írni egy olyan filmről, ami egy egész filmstílust - annak minden filmjével együtt - célba vesz. Például azt, hogy zseniális, meg azt, hogy a bió-humor (pisi, kaki, punci, fütyi, stb...) egyik újabb jeles darabja. Bár a film kb. a vége előtt egy kicsit elfárad, de ezt egy zseniális Grease paródiával áthidalja és nem sokára szabadon, engedi, a már rekeszizom szakadásban fetrengő nézőt. Nem árt, ha úgy nézed meg, hogy ismered a filmek zömét, amit itt parodizálnak, mert különben jó pár poént nem fogsz érteni. Érzékeny gyomrúaknak nem ajánlott, de azon kívül bárkinek. Alpári, de jó móka.
0