Keresés

A hobbit - Váratlan utazás (négylemezes extra változat) (BD3D) (2 BD3D + 2 BD) - Xpress online Xkluzív fémdobozos változat (steelbook) (BLU-RAY)

2013. április 7., vasárnap 13:56
Én úgy tudom az összes kiadásba bele van égetve a "kényszerített" felirat.
Az alá jelenik meg a magyar majd. De ha nem jól tudom majd reagál valaki.

Más: Olyat tudtam meg, hogy a szinkron nem egyezik a mozis leadással.
Újranyomtak pár jelenetet, pl. az elején állítólag a mesélő hangja nem egyezik meg, mint amit a moziban hallottunk.
Ezt olyan mondta aki DVD-n vette meg. Nem tudom igaz vagy sem, nekem jövőhéten jön a cucc akkor tudom ezt cáfolni. De ilyen hírek is felröppentek. :-)
0
2013. április 7., vasárnap 13:38
Én olyan kérdéssel fordulnék azokhoz, akik már megvették, bár lehet, a 3D és a 2D változat ebben eltérő, hogy az orkok beszédénél van-e forced angol felirat, vagy sem? Mert úgy hallottam, külföldön (talán az USA-ban), forced, de ott ugye a filmre minek is még külön angol felirat (a hallássérülteknek szántat leszámítva), úgyhogy bízok benne, hogy pl. a magyar kiadáson csak kiegészítő felirat van, a képen nincs ott az angol felirat, de azért némiképp megnyugtatna, ha ezt tudnám előre, nem mintha ettől függne, megveszem-e vagy sem :)
0
2013. április 7., vasárnap 13:29
Ami engem illett, megnéztem jó sok példányt, végül két fémdobozból tudtam összerakni egy jót, de még azon is vannak hajszálkarcok, tehát ha a 100% a hibátlan, akkor az enyém sem az.
most posts by TM
0
2013. április 7., vasárnap 0:51
Poénnak szántam, gondolom csak kézben fogta és nézegette (reméljük :-P)
0
2013. április 7., vasárnap 0:34
Mondanám, hogy eredeti tépőfólia híján nem fogod észrevenni, de mégsem igaz, mert az offline boltban szebben fóliáznak, mint a kiadónál, tehát könnyű kiszúrni a visszacsomagoltat. :)
most posts by TM
0
2013. április 6., szombat 23:54
Szóval felbontogattad őket ? :D Nah így vegyük meg :-)
0
2013. április 6., szombat 23:16
Ma volt a kezemben offlint több darab is, hibátlan mind..
0
2013. április 6., szombat 16:51
Gyűjtőként én úgy gondolom, hogy ha egy termékből a forgalmazója úgy akar kettő- hat- vagy kilencféle változatot eladni, hogy elméletileg ugyanaz a film szerepel azokon, csak az adott hordozó (DVD, BD, BD3D) különböző csomagolásokba van téve (műanyag tok, fémdoboz, lentikuláris o-ring), akkor gyakorlatilag a különböző csomagolások miatt fizet érte 2x 6x 9x az ember, tehát a csomagolást veszi meg, választja magának. Namármost, ha ez az eset áll fenn, akkor szerencsés lenne, ha az a csomagolás tényleg olyan lenne, aminek az ember maradéktalanul örülni tud, hiszen a forgalmazó ezeket a csomagolásokat reklámozza a vevők felé. S tényleg tragikomikus, hogy egy olyan simán kiküszöbölhető hibalehetőségen múlik mindez, hogy az előállítási szakasz legutolsó pontján nincs meg az a szakértelem, az a ráfordított nüansz, aminek a meglétével minden gyűjtő maradéktalanul elégedett lehetne. De ha ez nem megy, akkor legyen mindenből standard műanyagtokos megjelenés egyféle, azzal nagyon nem lehet mellélőni, üres tokot mindenhol lehet kapni, legfeljebb átcserélgeti az ember.
De végül is elfogyott már ezen a piacon az a Jurassic Park digi is, amiből messzire kilógott a belseje, tehát a kutyaugatás nem hallatszik a mennyországba, jó lesz ezután is minden úgy, ahogy van, hagyjuk is az ilyen ......... jellegű (nem idézem, mindenki láthatja, minek titulált) igényeket.
Még egyszer elnézést kérek, ha bárkinek a lelkivilágába, vagy az enyémtől eltérő gyűjtői felfogásába piszkítottam, ezennel megígérem, hogy soha többet nem fog előfordulni.
most posts by TM
0
2013. április 6., szombat 15:58
Ilyen nincs, mert vagy csinálod, vagy nem. A 3-as már a gyógyulás jele, a 4-es pedig a megoldása! ;-)
0
2013. április 6., szombat 15:32
A 3-as és a 4-es közötti átmenet megtalálása a legjobb út szerintem. Sajnos nem hagytak nekünk más választást!
0
2013. április 6., szombat 15:03
Hát igen! Bár szerintem ez a legkínosabb halmaz. :)
most posts by TM
0
2013. április 6., szombat 14:56
Meg van olyan ismerősöd, aki a kettesbe tartozik... :)
0
2013. április 6., szombat 14:43
Van nem egy olyan ismerősöm, aki az egyes kérdésemben levők közül átkerült a hármas kérdésben levők közé, de olyan is, aki már a négyesben említettek közé kerülve ma már "szabad" ember.
Őszintén szólva az utolsó halmaz a legjobb.
most posts by TM
0
2013. április 6., szombat 14:23
Hála az égnek, hogy meggondoltam magam, és pár napja töröltem az előrendelésemet!

A Skyfall fémdoboz kicsit betette a kaput nálam, a jövőben jobban meggondolom, vállaljam-e az online vásárlás kockázatait. Bár az írásod fényében még akár azt is megkockáztatnám, boldogabb ember lennék, ha egy-két különösen kedvenc kivételtől eltekintve soha nem vennék filmeket.

Mindenesetre nézni való akkor is akadna bőven itthon.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. április 6., szombat 14:16
Fogyasztóvédelemnél miért ne lehetne? (fogyasztónál = szleng)
0
2013. április 6., szombat 14:14
:D
0
2013. április 6., szombat 14:08
"-Soha ne nyomd fullba a kretént!"
0
2013. április 6., szombat 13:50
"Fel is jelentem őket a fogyasztónál már" Az nem jó, az te vagy.
0
2013. április 6., szombat 13:49
5.(mert ilyen is van)
Vagy megpróbál ugyanehhez a termékhez hozzájutni külföldön.
Ahol talán még odafigyelnek az ilyen részletekre.(teszem hozzá,hogy az sem biztos).
Ez egy tipikus magyar szokás.Így kell elvenni az emberek kedvét és egy "iparágat" tönkretenni.Nagyon szomorú amit idehaza egyes boltok,cégek,forgalmazók stb. meg engedhetnek maguknak.
De próbálnék én egy szakadt vagy ragasztott tíz ezressel fizetni.Azt hiszem meg kapnám a magamét...
Nagyon elkeserítő :(
0
2013. április 6., szombat 13:47
Ja, elég fekete a szitázás.

Csak én ezt pont lesz@rnám, mert a tok és a lemez legyen rendben és a többi nem izgat. Nem tudom miért mentem hajdanán bele a vasgyűjtésbe, de ha már ennyi steel-em van nem fogom most abba hagyni. Sok szép vár még rám...
0
2013. április 6., szombat 13:27
Azt próbálják meg, hogy nekem szar sérült mocskos darabot hoznak. Fel is jelentem őket a fogyasztónál már. Mi az, hogy veszek valamit 11e-ért és mintha a kutya segge alól húzták volna ki? Nekik buborékos fóliába kéne csomagolni és úgy átadni a viszonteladóknak. Vagy azt a retkes karton dobozt fóliáznák ki, mert az MM-be is láttam, hogy hozzák a fémdobozosakat szorosan egymás mellé betömve egy sima kartondobozba, jóhogy szarrá karcolódik.
Az meg poén,hogy még egy wordbe sem tudnak szöveget írni és nem veszik észre, hogy az nem a rohadt Frodó hanem ebbe a filmbe a Bilbó van, igaz a DVD-seket érinti. De aki azt szeretné megvenni vagy csak azt engedheti magának, attól még nem kéne elbaszni a kiadást. Amit pedig mond itt pár ember, hogy fekete lemezek az is egy szánalom ezt a Harry Potternél már eljátszották nagyon szépen néz ki a fekete lemezük. Ilyenkor azt kívánom ezeknek a mocskoknak, hogy a házuk ázzon be a kocsijuk legyen hibás és majd megtudják mi az, hogy fizet valamiért és egy szart kap. Igénytelen szar az egész, fulladjanak bele a pénzbe a mocskos.....wáááá
0
2013. április 6., szombat 12:52
EZ nagyon szomorú, ugyanis nem kevés pénzbe kerül egyik példány sem.
Én biztosan nem fogom annyiban hagyni, ha jövő héten megjön a pakk és sérült példányokkal lesz teli, megy is a mail a kiadó felé.
Szomorú, hogy eljutottunk idáig, hogy nekünk kell könyörögni az ép példányokért.
0
2013. április 6., szombat 12:48
Elszomorító amit írsz, TM!
Már csak reménykedni tudok, hogy a hétfőn érkező 4 lemezes steelbook "nagyjából" hibátlan lesz! Vagy majd a James Bond BD -gyűjtemény kárpótol...:(
0
2013. április 6., szombat 12:08
Tegnap nem akartam nagyon vészmadárkodni, de csak b....a annyira a csőrömet a dolog, hogy muszáj kiírnom magamból.

A megtett körutamon szerzett tapasztalatok alapján annyit mondhatok, hogy a fémdobozok és a lentikuláris o-ringek tekintetében mindenki készüljön úgy, mintha lottósorsolás vagy sorsjegyvásárlás esete forogna fenn. Vagyis hogy ha szerencséje van, akkor akár kifoghat egy 90%-os épségű példányt. Ha nem, akkor egy elől-hátul (vagy az élein) lepattogott, megkarcolt steelbook, vagy egy a fóliázógép hője által meglágyult, deformálódott szélű lentikuláris lappal "díszített" o-ring jut neki. Az o-ring még egy nem kívánatos emléket is tartogat: ugyanolyan módon készült, mint a legutolsó Harry Pottereké, azaz a lentikuláris lap alatt nincs a kartonra nyomva kép, csak egy üres fehér téglalap, amibe ha pontosan illesztenék bele a felragasztandó lentikuláris lapot, akkor minden hávájdizsi volna, de mivel ez nem jött létre, így mindegyik példány szélein ott virítanak a nemkívánatos fehér csíkok. Fentiek alapján kitalálható, hogy a legpechesebb kombó az, ahol a ferde lentikuláris lap szélét  a forró fóliázógéppel meglágyítják, eldeformálják, s aki tényleg mazochista, az még olyan - igazán díszcsomagolásnak számító - példányt is választhat, ahol az előző két opció mellé harmadiknak még az o-ring kartonja is megtörik hosszában a fóliázógép túlzott vákuuma miatt. A korábbi megjelenések (sápadt)fényében az már nem meglepetés, hogy a rosszul kezelt és már eleve ócsó fólia több helyen rondán ragacsossá teszi a kísérőlapokat, néhány esetben a lentikuláris felületet is.

Mindezek után az alábbi kérdések merülnek fel:

1. Vajon annak van igaza, aki ennyi pénzért olyan minőséget várna el, mint amit például az InterCom kiadványai többségében még ma is képesek hozni (szemben a ProVideo és a SeIect "dísz"kiadásaival) s mivel ez csak a legyártott mennyiség kis hányadában materializálódik, ezért levelezget, visszapostázgat, boltról boltra rohangál, kuncsorog mindenhol más trehánysága miatt, mert szeretné, ha a szívének kedves film fizikai hordozója szó szerint is a gyűjteményének a "dísze"  legyen?
2. Vajon annak van igaza, aki megveszi, de leszarja a fentieket, az esetlegesen karcos, ujjlenyomatos, poros(!) lemezek miatt sem aggódik?
3. Vajon annak van igaza, aki azt mondja, hogy őt ne szívassák azok a magyar forgalmazók, ahol olyan lélektelen a vezetés, hogy pont beleszarnak abba, hogy a csomagolásra fordítandó költség megkurtításával kúrják el magát az egész terméket, s így inkább - bár lenne pénze - médiaboxot vesz és a terméknek nem a fizikai részét szerzi meg legálisan, hanem az adatverzióját az internetről?
4. Vagy annak a negyedik  féle módon reagálónak van igaza, aki a fent felsorolt jelenségek folyamatos ismétlődése, jelenléte miatt annyira besokall, hogy veszi a sátorfáját, megelégeli ezt az egész szánalmas filmes cirkuszt és keres az életének valami értelmesebb elfoglaltságot, amiben rend van, nyugalom és harmónia?
most posts by TM
0
2013. április 6., szombat 2:55
Te is ezt rendelted be, a fémet? :-)
Ha igen akkor remélem nekünk már csak a lemezekért és a dobozért kell szorítani, hogy ne legyen sérült. Mert akkor agyfaszt kapok ha valami baja lesz.
0