Tehát akkor még két sorozatot nem láttál, ezért is irigyellek :) Bár, az Enterprise minden részét én sem láttam, nem tudom, nekem nem jött be, főleg a karakterek miatt, no meg... majd meglátod.
Igazából nehéz lenne rangsorolni az epizódokat, akármelyik sorozatról is beszélünk. Azért azok a részek sem voltak semmik a TNG-ben, amelyben Scotty és Spock felbukkantak, és még McCoy is ott volt a nyitánynál :) Q karaktere nekem is kicsit szoknom kellett, és igazából annyira nagyon nem is kedveltem meg. De annyi fő- és mellékszereplőt vonultatott fel a sorozat... el voltunk kényeztetve. De persze Picard és Data karakterei azok, akik, szerintem, messze a legfőbb szereplők voltak. De én még a sokat utált Wesley-t is kedveltem, valószínűleg főképp amiatt, mert kb. annyi idős lehetett az első évadban, mint én, mikor elkezdtem nézni a sorozatot, gyorsan azonosulni tudtam vele :) És még lehetne hosszan sorolni a remek mellékszereplőket, Guinan-től kezdve Lwaxana Troi-on át még hosszan :)
Mit is akartam még írni... Ja, megvan :) Lehet, hogy nem a legpontosabb a sorozatok szinkronjának fordításai, és néha nem mindent ugyanúgy hívtak, mint korábban fordítottak, összességében én mindhárom (TNG-DS9-VOY) sorozat szinkronjával elégedett vagyok, a főbb szereplőket remek színészek szólaltatták meg, a három kapitány magyar hangjait, Varga T. Józsefet, Sörös Sándort, Menszátor Magdolnát amúgy is kedvelem, jó hallani az orgánumukat, és nagyszerűek voltak ezekben a szerepekben is :) A szinkron talán egyetlen zavaró tényezője, hogy egyik másik vendégszereplőnek, akik más-más Star Trek sorozatban vendégszerepeltek, a magyar hangjaik nem passzolnak, de ha jól tudom, ez főképp annak tudható be, hogy nem időrendi sorrendben szinkronizálták a sorozatokat, és gondolom csak ezért nem hallhatjuk pl. Varga T. hangját Picard-ként a DS9-ban. És ugyanez a helyzet sajnos a filmekkel is, csak a tizedik, Nemesis-ben hallható majdnem a teljes TNG-s szinkronstáb.
Az Enterprise-ról direkt nem ejtettem szót e témában. Míg a három másik sorozat remek szinkront kapott, addig bár a magyar hangokat jól castingolták, addig a fordítás hagyott kívánni valót maga után, de nem is emiatt vagyok "mérges", hanem a néhány vendégszereplő miatt, akiknél odafigyelhettek volna a szinkronhang választásnál, hiszen már volt bejáratott magyar hangjuk. Az eredeti szériáról sem ejtettem szót, ugyanis nem is láttam. Nem a 60-as évek illetve az miatti látványvilág miatt, hanem mert őszintén szólva, Kirk-öt annyira nem bírom, de J.J. világában már ő is szimpatikusabb lett nekem :)