Keresés

Star Trek

2013. május 11., szombat 21:24
Valóban nagyszerű befejezése volt a sorozatnak. Egyszerre tisztelegtek vele a sorozat múltja, jelene és jövője előtt. Egyik kedvenc zárórészem sorozatok közül.

Azt mondjuk elviseltem volna, ha a Nemzedékekben előkerül a The Inner Light-ból megismert furulya, amikor a lezuhant Enterprise-ra visszatér Picard. Ami különösen szomorú jelenetsor számomra, annyira megszerettem ezt a hajót.
0
2013. május 11., szombat 21:18
Köszönöm ezt a listát, pont ezt kerestem volna tegnap, melyik sorozatot, hol szinkronizáltak le. Igen, Németh Attiláról már hallottam, hogy szakértőként részt vett a munkában.

A Zone-os Voyager szinkronba egyszer én is belebotlottam, valami elképesztően igénytelen valami lett. Még a nőknek is férfias hangja lett... Soha többet nem szeretném látni :D És akkor így látom, hogy a DS9 és a Voyager bizonyos vendégszereplőit (tm miatt nem akarom elspoilerezni, kikre gondolok), miért nem a jól megszokott hang szinkronizált.

NocadLee: Bár eddig tartózkodtam tőle, tervbe van véve azért a TOS megtekintése, hiszen csak ezzel a sorozattal kezdődött minden. És fel is újították, úgyhogy ha lesz rá lehetőségem, végignézem. Mostanság szoktam látni, hogy a TNG évadai is szépen jelennek meg BD-n, fáj is értük a szívem rendesen, nagyon jól néznek ki HD-ben! Egyébként a filmek miatt egyszer már megnéztem angolul is a hét évadot, és úgyis nagyon élveztem, úgyhogy lehet, legközelebb is így teszek.
0
2013. május 11., szombat 19:19
+ azokról
most posts by TM
0
2013. május 11., szombat 19:18
Igen, a tükröződéseket én is hanyagolni tudnám. Poénból számolni kezdtem őket, de valahol hatvanvalamennyinél feladtam, és inkább próbáltam nem tudomást venni. Meg még azt vettem észre, hogy ha hunyorgok, akkor ugyanaz az optikai jelenség, csak akkor függőlegesen jön létre, úgyhogy már csak emiatt is meresztettem a szememet, hogy ne vigyek a képre több színes csíkot. :)
most posts by TM
0
2013. május 11., szombat 18:52
Bár a sorozatot csak elvétve néztem, meg úgy alapjaiban nem vágom annyira az univerzumot, Abrams filmje szerintem is nagyon jóra sikeredett, és tán pont azért, mert az univerzum behatóbb ismerete nélkül is egy szórakoztató, igényes, látványos, izgalmas filmet tudott összedobni. Persze gondolom a nagy ST fanok sokkal több utalást vesznek észre benne, mint egy mezei mozizó, de ez csak hab a tortán. Amit nem szeretek benne, az a kurva sok lens flare. Mondjuk ez csakis Abrams számlájára írható, nem tudom, rajta kívül ki élvezi ezt...
0
2013. május 11., szombat 18:29
Közben megnéztem a 2009-es filmet is, ami közvetlenül az előző két generációval való találkozás után most nagyon éles váltás volt stílusilag, kinézetileg és hangulatilag is, de Abrams filmje még így is állta a sarat, úgyhogy most megnyugodva várom a folytatást.
A végén még izgatott is leszek. ;-)
most posts by TM
0
2013. május 11., szombat 18:24
Ezt speciel én megfigyeltem, de nem tulajdonítottam neki sok különlegességet, merthogy magas ember lévén magam is szoktam így leülni. Frakes 193 centi, ezért a mások számára kényelmesebb díszletben ő csak "szerencsétlenkedve" tudna egy asztalhoz leülni, ami viszont megtörné Riker magabiztosságot sugárzó harmonikus mozgását. Neki így praktikus. :)
most posts by TM
0
2013. május 11., szombat 16:51
Én sokszor láttam a Treket, de mindig megdöbbent, amikor valaki talál benne valami újat: itt van például egy videó Riker különös leülési technikájáról:
http://youtu.be/lVIGhYMwRgs
0
2013. május 11., szombat 15:40
Az új nemzedék sorozat ismeretében új élmény volt látni a Nemzedékek mozifilmet is, mivel most már ismertem Picard családját, tudtam, hogy miért szerepel benne Whoopi Goldberg és az áruló Duras nővérekkel is találkoztam 3-4 alkalommal. Ezeket a dolgokat nem igazán értettem korábban. Ezúttal a magyar szinkront választottam, ami elsőre furcsa volt, de nem befolyásolt. A film megtekintése most is remek szórakozás volt! :)
most posts by TM
0
2013. május 11., szombat 12:23
Briliáns befejezés!
most posts by TM
0
2013. május 11., szombat 11:29
Szerintem is érdemes megnézni a TOS-t, nem kell bedőlni a negatív sztereotípiáknak. Kirk karakterénél szerintem Spock sokkal érdekesebb.
És nagyon sokszor előfordul a későbbi sorozatokban, hogy visszautalgatnak a régi sorozatra, néha jobban, néha meg csak egy-egy fél mondat erejéig.
0
2013. május 10., péntek 23:18
Igen, valóban, nem időrendben, hanem az adásba kerülés sorrendjében készültek a szinkronok:

TOS - TV3 (Videovox)
TNG 1-2. évad - TV3 (Videovox)

VOY 1-6. évad - Viasat 3 (MAFILM Audio)
DS9 - Viasat 3 (MAFILM Audio)
VOY 7. évad - Viasat 3 (Zone) -> A nagy felháborodás miatt ehelyett készült egy másik változat:
VOY 7. évad - Viasat 3 (Balogmix)
TNG 1-7. évad - Viasat 3 (Balogmix)
ENT 1. évad - Viasat 3 (Balogmix)
ENT 2-4. évad - AXN (Masterfilm) -> Aztán ebből egy másik változat a Viasatnak is
ENT 2-4. évad - Viasat 6 (Masterfilm)
Aztán még a TNG egyik epizódját is újraszinkronizálták a Masterfilmnél valami pocsék fordítással.

Amúgy nekem is az eredeti Németh Attila-féle fordítás jön be. Sajnos a TNG végétől kezdve már nem tudott annyira odafigyelni és nem is nagyon foglalkoztak a stúdiók azzal, hogy a szöveg visszafele konzisztens legyen. Anno a Masterfilm még az erre vonatkozó ingyenes rajongói ajánlkozásokat is mereven elutasította.
0
2013. május 10., péntek 22:20
No, már csak a dupla hosszú zárórész maradt hátra.
most posts by TM
0
2013. május 10., péntek 22:13
Gyorsan pótold a TOS-t, ott születik meg mindaz, amiből azóta (lassan 50 éve) ez az egész univerzum táplálkozik, beleértve a mostani mozifilmet is.
most posts by TM
0
2013. május 10., péntek 19:51
Tehát akkor még két sorozatot nem láttál, ezért is irigyellek :) Bár, az Enterprise minden részét én sem láttam, nem tudom, nekem nem jött be, főleg a karakterek miatt, no meg... majd meglátod.

Igazából nehéz lenne rangsorolni az epizódokat, akármelyik sorozatról is beszélünk. Azért azok a részek sem voltak semmik a TNG-ben, amelyben Scotty és Spock felbukkantak, és még McCoy is ott volt a nyitánynál :) Q karaktere nekem is kicsit szoknom kellett, és igazából annyira nagyon nem is kedveltem meg. De annyi fő- és mellékszereplőt vonultatott fel a sorozat... el voltunk kényeztetve. De persze Picard és Data karakterei azok, akik, szerintem, messze a legfőbb szereplők voltak. De én még a sokat utált Wesley-t is kedveltem, valószínűleg főképp amiatt, mert kb. annyi idős lehetett az első évadban, mint én, mikor elkezdtem nézni a sorozatot, gyorsan azonosulni tudtam vele :) És még lehetne hosszan sorolni a remek mellékszereplőket, Guinan-től kezdve Lwaxana Troi-on át még hosszan :)

Mit is akartam még írni... Ja, megvan :) Lehet, hogy nem a legpontosabb a sorozatok szinkronjának fordításai, és néha nem mindent ugyanúgy hívtak, mint korábban fordítottak, összességében én mindhárom (TNG-DS9-VOY) sorozat szinkronjával elégedett vagyok, a főbb szereplőket remek színészek szólaltatták meg, a három kapitány magyar hangjait, Varga T. Józsefet, Sörös Sándort, Menszátor Magdolnát amúgy is kedvelem, jó hallani az orgánumukat, és nagyszerűek voltak ezekben a szerepekben is :) A szinkron talán egyetlen zavaró tényezője, hogy egyik másik vendégszereplőnek, akik más-más Star Trek sorozatban vendégszerepeltek, a magyar hangjaik nem passzolnak, de ha jól tudom, ez főképp annak tudható be, hogy nem időrendi sorrendben szinkronizálták a sorozatokat, és gondolom csak ezért nem hallhatjuk pl. Varga T. hangját Picard-ként a DS9-ban. És ugyanez a helyzet sajnos a filmekkel is, csak a tizedik, Nemesis-ben hallható majdnem a teljes TNG-s szinkronstáb.

Az Enterprise-ról direkt nem ejtettem szót e témában. Míg a három másik sorozat remek szinkront kapott, addig bár a magyar hangokat jól castingolták, addig a fordítás hagyott kívánni valót maga után, de nem is emiatt vagyok "mérges", hanem a néhány vendégszereplő miatt, akiknél odafigyelhettek volna a szinkronhang választásnál, hiszen már volt bejáratott magyar hangjuk. Az eredeti szériáról sem ejtettem szót, ugyanis nem is láttam. Nem a 60-as évek illetve az miatti látványvilág miatt, hanem mert őszintén szólva, Kirk-öt annyira nem bírom, de J.J. világában már ő is szimpatikusabb lett nekem :)
0
2013. május 10., péntek 18:08
Ha túljutok a 2x5 vegyes évadon, utána befejezem még a Voyager végét, és majd csak azután jön az Enterprise sorozat. Erről jelenleg semmit nem tudok, csak az időbeli elhelyezését.
most posts by TM
0
2013. május 10., péntek 18:06
Sorozatcímekben nem vagyok még profi, de most rákerestem ezekre, és ha sorbaraknám, bizony a The Inner Light biztos nálam is dobogós lenne. Így "csak" szívdobogós! :) Na, majd átbújom, hogy mit is láttam az elmúlt hónapokban, és minden szezonból kigyűjtöm a nekem tetsző legjobbakat. Jó kis időutazás lesz. :)

Deep Space Nine-tól tartottam kicsit (bár igazából a TNG-t is pár részen keresztül szoknom kellett, főleg Q figuráját), de aztán olyan jól átkötötték a TNG-ből (Locutus, O Brien, Keiko, stb), hogy eleinte szinte egy Új nemzedék-epizódfüzérként tekintettem az egészre, s így sokkal könnyebben fogadtam el a bajori féregjárathoz közeli űrállomáson zajló eseményeket. Érdekes karakterek vannak ebben is, az erkölcsileg makulátlan Odo az egyik kedvencem, de már kezdem megszeretni Quarkot is. :) Odo alakítóját, Rene Auberjonois-t ráadásul rendszeresen látom a most futó Boston Legal-ben is.
Az első két évad megvolt, párhuzamosan az utolsó kettő TNG-szezonnal. Most majd egyszerre nézem a maradék öt DS9-évadot és az első öt Voyagert. Nagyon kíváncsi vagyok arra is, onnan csak annyi infóm van, hogy a James Woods főszerepelte Shark - Törvényszéki ragadozó című sorozatban Jessica Devlin államügyészt alakító Jery Ryan a borg Hét Kilenced.
A Countdown képregényt köszi, hogy említed, megpróbálom majd felhajtani, s utána megérteni. :)
most posts by TM
0
2013. május 10., péntek 16:49
Most irigyellek, hogy látod a sorozat utolsó részeit, először. Én már háromszor mentem végig a sorozaton (2x szinkron, 1x felirat), amely számomra is a Star Trek csúcsa. A Deep Space 9 is remek sorozat, csak a felfedezés hiányzik belőle, ami megvan a Voyager-ben, de az sem ugyanaz. Az új nemzedék karakterei, történetei, melyek közt akadtak elég drámaiak, viccesek és akcióval telik, de mindig izgalmasak voltak. A Best of Both Worlds vagy a Yesterday Enterprise azok a részek, melyek most hirtelen beugranak és nagyon tetszettek, de a Klingon Birodalomba tett utazás is izgalmas volt. És akkor nem is ejtettem szót a The Inner Light c. epizódról, mely számomra az összes Star Trek sorozat és film legmegkapóbb, legérzelmesebb epizódja! Na és az Enterprise-D, imádom. Lehet, nem olyan kecses, mint a nagy előd, de hét évad után nem csoda, hogyha azt hallom: Enterprise, akkor nekem ez a hajó ugrik be elsőként.

A TNG végeztével még vannak filmek, folytatódik a DS9 és "kezdődik" a Voyager (Enterprise-t láttad? Vagy gyártási sorrendben mész?). Ha ezek végére értél és megérkeztél (gondolom ismét) J.J. Abrams filmjéhez, előtte olvasd el (igaz magyarul nem jelent meg), Star Trek: Countdown c. négy részes képregényt, mely amellett, hogy megteremti az alapokat a 2009-es filmhez, még egyszer, utoljára(?) hallhatunk benne Picard-ékról, és ugye ez hivatalos történet (és mily nagy kár, hogy nem készült belőle film, remek lett volna az is).
0
2013. május 10., péntek 14:59
Már csak négy rész vár megtekintésre minden idők egyik legjobb sci-fi sorozatából, a Star Trek: Az új nemzedékből. Sokkal jobban izgulok amiatt, hogy mi lesz ezekben az epizódokban, mint amennyire érdekel az, hogy itt az új mozifilm.
Hogy miért?
Megtapasztaltam ugyanis, amit már más, IGAZI Trek-rajongóktól is hallottam:
ezt a franchise-t csak az érezheti igazán, aki a televíziós sorozatokat látta. A mozifilmek ezek mellett csak a hab a tortán. Nem is értem, hogy miért nem néztem én ezt akkor, amikor a tévé sugározta? Persze így jobb, nem szeretnék heteket várni az új részekre, pláne nem 22 év alatt végignézni mindent ami Trek.
Rengeteg mindent lehetne felsorolni, megemlíteni, világgá kiabálni ennek a sorozatnak a kapcsán, és örülök, hogy ezt nem csak az elfogultsággal illethető nézők gondolják így, hanem a szériát több, mint 50(!) Emmy-díjra jelölő szakma.
Gene Roddenberry szellemisége e sorozat által ragyog legfényesebben.
most posts by TM
0
2013. április 25., csütörtök 12:22
Nagyon tetszett a Next Generation utolsó két évadját összekötő borgos duplarész!
Az meg külön szenzációs, hogy még Stephen Hawkingot is rá tudták venni, hogy önmagát alakítva együtt pókerezzen Newtonnal és Einsteinnel na meg Datával.
A kölcsönös tisztelet ragyogó megnyilvánuása ez. Bravó!
most posts by TM
0
2013. március 27., szerda 1:22
Sőt, a második videóban a harmadik személyen kívül van még valaki, aki ismerős lehet. :)
most posts by TM
0
2013. március 27., szerda 1:11
http://www.youtube.com/watch?v=wQtjmmyEzVg

KÜLSŐ LINK

remélem, hogy a harmadik személy ellen senkinek sincs kifogása. Ő még kölyök, nyáron mindössze 73 éves lesz :)
most posts by TM
0
2013. március 27., szerda 0:54
Mielőtt még kifutnánk a mai napból, egy fontos szülinap:

Leonard Nimoy ma 82 éves!

William Shatner pedig pénteken múlt ugyancsak 82.

Isten éltesse őket sokáig!!!
most posts by TM
0
2013. március 27., szerda 0:46
Meg!

De jó! :)
0
2013. március 27., szerda 0:30
vagy itt a forgalmazó honlapja is

http://www.uipduna.hu/dynuip/
most posts by TM
0